Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Las Vegasin kuluttajaelektroniikkamessut ennakoivat, mihin kehitys on menossa

Robottikokki, taittuvia näyttöjä, vessapaperirobotti – Las Vegasin messut ennakoivat, mihin kehitys on menossa, katso video

Kokosimme videolle mielenkiintoisimpia härpäkkeitä maailman suurimpana pidetyiltä kuluttajaelektroniikan messuilta Yhdysvalloista.

Vaarallisia latureita esillä Tullin ja Tukesin verkkokaupan halpatuotteiden turvallisuudesta kertovassa tiedotustilaisuudessa.

Most cheap gadgets sold online are dangerous, says agency

Finland’s safety watchdog says nearly all products it tested were potentially hazardous, including toys that could be lethal to children.

Jyväskylän kristillisen opiston opetteja Jukka Sinnemäki opettamassa matematiikkaa

Miljoonapalkintoa tavoitteleva opettaja sai matikan numerot nousuun – tunneilla saa roikkua, venytellä tai vetää vaikka leukoja

Matematiikka ei perustu muistamiseen, vaan ymmärtämiseen, sanoo maailman parhaaksi opettajaksi ehdolla oleva Jukka Sinnemäki.

nainen läppärillä

BlueBorne: Finnish cyber security watchdog issues warning about Bluetooth exploit

Millions of Bluetooth-enabled smartphones, computers and other devices in Finland are potentially vulnerable to a serious security exploit, according to cyber security officials from the Finnish Communications Regulatory Authority. The agency says the exploit, dubbed BlueBorne, potentially affects more than eight billion Bluetooth-enabled phones and gadgets around the world.

Työntekijä korjaa autoa.

Report: Repair and maintenance of newer cars close to twice as expensive

A recent report on the repair and maintenance of newer car models shows such a dramatic rise in prices that the central motor trade organisation AKL has its doubts about the accuracy of the statistics.

Kuvassa Aino ja hänen äitinsä Noora.

Tuttikone, Yöharja ja muita outoja vempaimia – Lasten sanataidepajassa annetaan mielikuvituksen virrata

Sanataide kehittää lapsen mielikuvitusta ja luovaa kielellistä ilmaisua. Mikkelissä sanataidepajassa lapset ryhtyivät pikkuinsinööreiksi.

QuietOnin vastamelukorvatulpat korvissa

Finnish startup aims to make the world a quieter place

One of the biggest stereotypes about Finns is that they truly appreciate silence. A Finnish startup tech firm aims to export the sweet, blissful stuff in the form of active noise-reducing earplugs - and the world seems to be listening.

Hyllyllä sarastusvaloja

Synkkä talvi toi yllätyksen joulun suosikkilahjaksi – moni ostaa valoa aamuunsa

Etelä-Suomen lumeton ja sateinen talvi on ollut paras markkinoija tämän joulun yhdelle suosikkiostokselle. Useista kodinkoneliikkeistä kerrotaan, että ihmiset haluavat aamulla herätä hitaasti valoa lisäävään herätysvaloon.

Tauno Meurasalo.

Eläkeläiseltä keksintö kerran kuussa: "Eihän sitä sovi kädet ristissä istua"

Orimattilalainen eläkeläinen Tauno Meurasalo keksii keksimästä päästyään. Uudet keksinnöt syntyvät arjen tarpeista ja helpottavat elämää. Oivallus ei katso aikaa eikä paikkaa vaan voi iskeä vaikka keskellä yötä.

naisen hiukset pystyssä

Hiuksia nostattava kokemus – katso kuinka Van de Graaffin generaattori toimii

Tallinnassa sijaitsevasta Energian oivalluskeskuksesta (viroksi Energia Avastuskeskus) löytyy 130 interaktiivista vempainta, jotka liittyvät sähköön, energiaan, ääneen ja optiikkaan. Yksi näistä laitteista on 1920-luvulla kehitetty Van de Graaffin generaattori. Sen sähköntuotanto perustuu staattiseen sähköön, joka nostaa hiukset pystyyn.

Kalevi Viitajylhä ( vas ) ja Aki Ronkainen.

Maamoottorin sytke lämmittää harrastajan mieltä sateisena lauantaina

Oikea Moottoritapahtuma kerää alan harrastajia viikonvaihteessa Tornioon. Erilaiset koneet, kulkupelit ja vempaimet saivat väen liikkeelle kohti Torandaa sateisesta säästä huolimatta.

Myyjä ja asiakas katselevat televisioita elektroniikkakaupassa.

Hyvä myyjä nauttii asiakkaan kohtaamisesta – koulutuksessa vuorovaikutustaidot pitää kaivaa aiempaa syvemmältä

Kaupanalan lehtorin Carita Bystedtin mukaan hyvä asiakaspalveluasenne koostuu muun muassa reippaudesta, oma-aloitteisuudesta ja ilosta. Vuosien varrella hän on joutunut kiinnittämään entistä enemmän huomiota vuorovaikutustaitojen opettamiseen.

Päiväkodin lapsia lukemassa kirjaa.

Satuja luetaan aiempaa vähemmän – lasten kielelliset taidot kehnontuneet

Torniossa ollaan huolissaan lasten kielellisten taitojen heikentymisesta. Sekä varhaiskasvatuksen että kirjaston väki on pannut merkille, että tablettitietokoneet ja muut tekniset vempaimet eivät voi korvata vanhemman ja lapsen yhteistä satuhetkeä.

Liisa Hyssälä

Hyssälä: Sote-rahoituksessa pieniä pommeja

Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälän mukaan vanhustenhoidossa vallitsee ”seinäpolitiikka ja laitosuskovaisuus”.

Lypsyrobotti odottaa asennusta Koivikon navetassa.

Lypsyrobotti imaisee maidon, kun lypsäjiä ei tahdo löytyä

Ensimmäinen lypsyrobotti aloitti työskentelynsä Pohjois-Karjalassa parikymmentä vuotta sitten. Nyt vempaimella on kollegoja maakunnassa noin 40 navetassa ja lajitovereiden määrä sen kun kasvaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kävelee Ivalon torilla

Wednesday’s papers: Sanctions and nuclear worries, fresh Apples and brownies

The front pages of Finland’s newspapers cover topics ranging from the uncertainty over EU sanctions on Russia and nuclear construction to the latest Apple gadgets and school bake sales.

Joulupukki aloittaa matkansa.

Joulupukki lähti matkaan - video

Joulupukki pakkasi lahjasäkit rekeen ja lähti pitkälle, mutta iloiselle matkalle ympäri maailmaa.

Vanhus silittää koiraa.

Pyhtäällä voi pian lainata turvarannekkeen kirjastosta

Kirjastosta lainattava kokonaisuus sisältää muun muassa kosketusnäytöllisen tietokoneen, turvarannekkeen ja verenpainemittarin. Teknisten vempainten on tarkoitus helpottaa kotona asuvien vanhusten elämää.

Kuvassa Pentti Koskiniemi ralliauton vieressä.

Pentti Koskiniemi Rovaniemen maaseutuyrittäjä

Pitkänlinjan monialayrittäjä Pentti Koskiniemi on valittu vuoden 2012 maaseutuyrittäjäksi Rovaniemellä. Valinnan teki Rovaniemen maaseutulautakunta.

Pirate Bayn logo ruudulla

Seven out of ten teens download illegally

The illegal downloading of music, shows and games is the most common crime perpetrated by young people, reports the National Research Institute of Legal Policy.

Marko Nieminen

Osaatko käyttää kännykkääsi ja kaukosäädintäsi?

Ovatko nykyajan tekniset vempaimet liian vaikeita käyttää? Ainakin kahvipöytäkeskusteluissa usein kuulee siitä, miten älypuhelin aiheuttaa päänvaivaa tai television kaukosäädin on liian monimutkainen

Mission Impossible – Ghost Protocol on huima toimintaseikkailu

Ohjaus: Brad Bird Alkuperämaa: Yhdysvallat 2011 Pääosissa: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Samuli Edelman K-12

Miehiä sauvakävelylenkillä.

Ajatuskupla: Ulkoilmaelämä parasta luomuna

Sähköpostiin tulvii entistä useammin juuri sinulle räätälöityjä mainoksia. Elämä muuttuu tylsästä jännittäväksi tai turvattomasta turvalliseksi kunhan vain hoksaa ostaa omalle ruumiinrakenteelle ja elämäntilanteelle värkätyn vempaimen. Pirjo Peltoniemelle tyrkytettiin sähköpostilla uudenlaista mordernia lenkkeilykaveria.

Toriparkissa joditabletteja, turkulaista kouluruokaa ja hajoavia televisioita

Turun Radion keskusteluohjelma Toriparkissa puhuttivat tällä kertaa Japanin tapahtumien vaikutus Suomeen, Turkuun suunnitellut kouluruoan jättikeskuskeittiöt sekä erilaisten vempainten "suunniteltu vanheneminen".

iPhone 4, Nokia N8, Samsung Galaxy S

N8, iPhone4, iPad - vimpaimet valtasivat maailman

Ihmisten mukanaan kantaman älyn määrä kasvoi, kun Apple ja Nokia julkistivat uusia puhelinmallejaan. Puhelin ei ole enää pelkkä puhelin, vaan muut ominaisuudet alkavat olla yhä tärkeämpiä - kuten erilaiset pelit.

Jouni Koutonen.

Kriisiradio?

Kun koko ajan tulee uusia vimpaimia ja vempaimia, tietoa ja viihdettä tuuppaa joka tuutista, niin kuka kaipaa yli satavuotiasta radiota? Kaiketi aika moni, pohtii Jouni Koutonen.

Aurauskeppi lumikinoksessa.

"Aurausviittojen siirtely on killeri"

Aurausautoa ajavalle tienvarressa tönöttävä aurauskeppi on tärkeä vempain. Keppien siirtelystä on vakavaa haittaa sekä auramiehelle että kurveissa ajaville autoilijioille, varoittaa auramies Jussi Mäkinen.

Sukelluskello pulpahti Aurajokeen

Aurajoessa tehtiin perjantaina historiallinen sukellustesti. Tiettävästi aikaisemmin Aurajoessa ei ole käyty sukelluskellolla. Eikä ainakaan 1600-luvun mallin mukaan tehdyllä sukelluskellolla.

Tekniset vempaimet usein turhia rintojen omatarkkailussa

Suomessa todetaan vuosittain useita tuhansia rintasyöpätapauksia. Rintojen tarkkailuun kotona on kehitetty myös teknisiä ja optisia vempaimia. Ne ovat lääkärin mukaan usein turhia.

HOKSU-kampanjan osallistumisohjeet

Hoksu on luovuuden ja innovoinnin ideakampanja koululuokille Etelä-Pohjanmaalla. Tule mukaan keksimään ja luomaan!

Hannele Lauri

Naisen logiikka - totta vai tarua?

Miehet ovat aina olleet lähes yksituumaisen vakuuttuneita siitä, että naiset katselevat maailmaa hiukan eri näkökulmasta kuin miehet. Naiset taas kuittaavat miesten naljailun putkiaivoissa syntyneeksi.

Ruohonleikkaaja

Ruohonleikkuukone tarvitsee huoltoa

Nurmikon parturointi alkaa taas. Ennen kuin leikkuupuuhiin pääsee, on ruohonleikkuukone syytä huoltaa. Saattaa olla, ettei se inahdakaan talven jäljiltä.

Finns Investing More in Homes Away from Home

Finns are spending more money on their holiday cottages -- and spending more time at them.

Police Crack Down on Phones in Traffic

This month police in southern Finland are cracking down on motorists who talk on mobile telephones while driving.

Kilpailulla etsitään ideoita tavarankuljetukseen ilman autoa

Ympäristöministeriö järjestää kaikille avoimen kilpailun, jolla etsitään luovia ratkaisuja tavarankuljetuksiin ilman autoa. Tarkoituksena on löytää keinoja mm. perheen kauppa- ja harrastusreissujen tekoon autottomasti.

High-Tech Crooks Hit Joensuu ATMs

Illicit devices to record bank card numbers and codes have been found on three automatic teller machines in the eastern city of Joensuu.