Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Imago ei ole aivan totta" – Suomen maine puurakentamisen mallimaana on osin myytti, mutta viimein alkaa tapahtua

Kansainväliset, menestyvät suomalaisyritykset haluavat nyt toimitilat, jotka on rakennettu puusta.

Tuupalan koulu teki Kuhmosta puurakentamisen julkkiksen – seuraavaksi menestystä haetaan maailmalta

Puupalkinto ja arkkitehtuurin Finlandian finaalisija tuovat mainetta ja kunniaa kainuulaiselle puurakentamiselle.

Mehtimäen stadion ehdolla vuoden puurakennuskohteeksi

Puupalkinnon saajaehdokkaita on tänä vuonna ennätykselliset 20.

Massiivinen puuportti herättää huomiota Mukkulan tapahtumapuistossa

Heinäkuussa valmistuinut paviljonkimainen rakennelma vihittiin käyttöönsä ja samalla osaksi Lahden puuarkkitehtuuripuistoa.

Kontupohjan kirkon paloa Venäjän Karjalassa tutkitaan tuhopolttona

Tunnetun matkailukohteen palosta epäiltynä on Karjalan Sanomien mukaan pidätetty teinipoika.

Jyväskylän Puukuokka niittää menestystä arkkitehtikilpailussa

Arkkitehtilehtien päätoimittajat nostivat Jyväskylän Puukuokan viiden parhaan joukkoon kansainvälisessä puuarkkitehtuurikilpailussa.

Maailmanperintökohteessa uhkaava vesivahinko – Petäjäveden kirkossa selvittiin säikähdyksellä

Petäjäveden vanhan puukirkon tapulin lattialle lorisi pyhäinpäivän iltana tuhansia litroja vettä. Vesivahingosta näytetään selviävän säikähdyksellä.

Yhteisö näytti voimansa: 100-vuotias kaupparakennus saa lisäaikaa pikkukunnassa

Enonkoskella on edessä suururakka, jos satavuotias keskustan maamerkki, vanha kauppiastalo pelastetaan jälkipolville.

Siilinjärvi suunnittelee Toivalaan puusta rakennettua pienoiskaupunkia

Tavoitteena on edistää ja kehittää puurakentamisen osaamista laajasti.

Sibeliustalossa seinät leveällä ja katto korkealla – kulttuuripyhätöstä kasvoi koko kansan talo

Kiistellystä puuarkkitehtuurin helmestä on kasvanut 15 vuodessa kansan suosima viihdemekka ja maailmanlaajuisesti arvostettu konserttitalo. Lahden Sibeliustalo rakennettiin alun perin Sinfonia Lahden päämajaksi, nykyään taloa käyttävät niin mangafanit kuin vapaapainijatkin.

State-of-the-art Helsinki library to showcase wooden architecture

Helsinki has decided to build its first major city-centre library, an ambitious plan with an estimated price tag of nearly 100 million euros. Under the current plan, the library will include a cinema, restaurant, cafés, meeting rooms and a hotly-debated public sauna.

Leena Rossi SAFAn johtoon - 122-vuotias arkkitehtiliitto sai toisen naispuheenjohtajan

Jyväskylän yleiskaavapäällikkö, arkkitehti Leena Rossi on valittu Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n puheenjohtajaksi. Uusi puheenjohtaja ja hallitus aloittavat työnsä vuoden alussa. Rossi on toiminut SAFA:n varapuheenjohtajana vuodesta 2012.

Vihreät tyytyväisiä Guggenheimin päätökseen, Vapaavuori pettynyt

Guggenheim-säätiön päätös vetää pois hakemuksensa valtion tuesta arkkitehtuurikilpailulle sai Helsingin Vihreät tyytyväisiksi. Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (Kok.) puolestaan harmittelee, että näyttävä tilaisuus puuarkkitehtuurin tukemiselle jää nyt käyttämättä.

Ankkurissa vaihdetaan uikkariin designin alla

Lahteen Ankkurin uimarannalle on rakenteilla pukusuoja, joka saa sähkönsä aurinkopaneelista. Design-koppi aaltoilee, arvostaa luontoa ja näyttää raa´alta puulta.

Ruma Helsinki aukesi opaskierroksen kautta

60-70 -luvuilla valmistuneita rakennuksia ei yleensä pidetä rakennustaiteen helminä. Rumuuteen pääsi tutustumaan osana OpenHouseHelsinki-tapahtumaa.

Luontokeskus Naava houkutteli kesällä 19 000 kävijää

Pelkosenniemellä kesäkuussa avatulla luonto- ja kulttuurikeskus Naavalla on tukeva jalansija Pyhä-Luoston matkailualueella, kansallispuiston vieressä. Kävijälaskurin mukaan 19 000 vierasta on käynyt Naavassa elokuun loppuun mennessä, kertoo luontokeskuksen hoitaja Eila Pesonen Metsähallituksesta.

Suomi esittelee puuarkkitehtuuria Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa

Suomi osallistuu Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin kahdessa näyttelyssä, jotka esittelevät nuoria pohjoismaisia tekijöitä.

Huippuosaajat verkostoituvat Verstaalla

Meripohjolan Verstas kerää Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan elinkeinoelämän ja julkisen sektorin osaajat saman sorvin ääreen. Verstas tarjoaa eri alojen edustajille uuden tavan verkostoitua.

Sananen – Lomaltapaluuloma

Pitkistä yhdyssanoista yksi suosikkini on lomaltapaluuraha. Raha on välttämätön paha, mutta se mahdollistaa elämän jatkumisen. Entivanhaan näytettiin ruskeaa paperipussia, jossa oli seteleitä. Sillä kannustettiin tulemaan takaisin. Tässä ajassa kaipaisin kuitenkin lomaltapaluulomaa.

Seinäjoki hyljeksii puuarkkitehtuuria

Seinäjoelle nousevan uuden kirjastotalon ympäriltä puretaan kolme rakennusta. Liki 10 miljoonaa euroa maksava kirjastorakennus ei tätä vaadi. Talot uhrataankin parkkipaikoiksi. Edes kauppala-ajan vanhaa puuarkkitehtuuria ei kunnioiteta.

Nikkarikeskukselle haetaan uutta pontta

Nikkarikeskuksesta ollaan kehittämässä kuluttajia palvelevaa matkailu- ja sisustuskeskusta. Tarkoituksena on tuoda entistä enemmän esiin myös rakennuksen puuarkkitehtuuria.

Jyväskylä lykkää kulttuurikeskussuunnitelmiaan

Jyväskylässä on siirretty sivuun ehdotus rakentaa kaupunkiin kulttuurikeskus. Sen sijaan etenemässä on suunnitelma saada Jyväskylään toimiva konserttisali. Vielä kesällä Jyväskylässä visioitiin näyttävästä kulttuurikeskuksesta, johon olisi tullut konserttisalin lisäksi myymälöitä, luovan alan yrityksiä, taidemuseo ja tanssisali.

Kuokkalan kirkolle kunniaa

Kuokkalan kirkko Jyväskylässä on saanut kunniamaininnan tämän vuoden puupalkintokisassa. Varsinaisen palkinnon sai Aalto-yliopiston nollaenergiatalo Luukku.

NÄKÖKULMA: Kerrankin saa olla Lahdesta ylpeä!

Maanantaina 1. marraskuuta kuninkaallisten Lahden-vierailua läheltä seurannut toimittaja Merja Åkerlind on suunvuoro-kolumnissaan vaihteeksi ylpeä kotikaupungistaan.

Designvessa Vesijärven rantaan Lahdessa

Puuarkkitehtuurikilpailu poikii jälleen uuden puurakennuksen Lahteen Tämänvuotiselta voittajalta, itävaltalaiselta Hermann Kaufmannilta tilataan Ankkurin uimarannalle huoltorakennus, josta löytyvät pukukopit ja wc-tilat. Hankkeessa voi kuitenkin mennä vielä vuosia.

Vaasalaisarkkitehdille 5 000 euron kannustepalkinto

Vaasalainen arkkitehti Sanna Jokimäki on saanut ensimmäistä kertaa jaetun Young Spirit of Nature -palkinnon. Palkinnot jakaa Suomen Metsäsäätiön tuella Puu kulttuurissa -yhdistys.

Puuarkkitehtuuripalkinto meni Itävaltaan

Kansainvälisen Spirit of Nature -puuarkkitehtuuripalkinnon saa tänä vuonna itävaltalainen arkkitehti Hermann Kaufmann.

Puuarkkitehtuurin suurpalkinto Itävaltaan

Kansainvälinen puuarkkitehtuuripalkinto Spirit of Nature menee tällä kertaa Itävaltaan.

Nuuksion uusi luontokeskus juhlistaa design-pääkaupunkivuotta

Espoon Nuuksioon rakennetaan luontokeskus design-pääkaupunkivuoden 2012 kunniaksi. Luontokeskukseen tulee muun muassa näyttelytila ja ravintola, joista aukeaa maisema Nuuksion Pitkäjärvelle ja metsiin.

Ristiinan satamaa kehitetään

Ristiinalla on suurisuuntaiset suunnitelmat venesataman kehittämiseksi. Sataman yleissuunnitelman laativat teknillisen korkeakoulun puuarkkitehtuuriosaston opiskelijat.

Kaavoitus puuarkkitehtuurin esteenä Joensuussa

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja ihmettelee Penttilänrannan kaavoitusta Joensuussa. Maakuntajohtaja Pentti Hyttistä hämmästyttävät kaupungin kaavoitusaikeet, jotka käytännössä estävät puurakentamisen alueella.

Suomalainen muotoilu ja arkkitehtuuri räväyttävät Espanjassa

Suomalainen muotoilu ja arkkitehtuuri esittäytyvät laajalti Espanjan pääkaupungissa Madridissa marraskuussa. "Suomalaisen muotoilun kuukausi" on suurin Espanjassa järjestetty Suomi-tapahtuma kautta aikojen. Esillä on uusinta teollisuusmuotoilua, puuarkkitehtuuria, Marimekkoa ja Alvar Aaltoa. Lisäksi esitetään suomalaista elokuvaa, teatteria ja musiikkia.

Mauno Järvelälle Luonnotar-palkinto

Kaustislainen pelimanni, musiikkipedagogi Mauno Järvelä on saanut Puu kulttuurissa ry:n myöntämän tunnustuspalkinnon. Palkinto luovutettiin Järvelälle torstaina Lahdessa.

Petäjäveden vanhalle kirkolle korjausavustusta

Museovirasto on myöntänyt Petäjäveden vanhan kirkon paloturvallisuuden parantamiseen avustusta. Lisäksi vanhan kirkon ympäröivän aidan korjaamiseen on myönnetty avustusta.

Pieta-Linda Auttilalle UPM:n puuarkkitehtuurin palkinto

Pieta-Linda Auttila on voittanut UPM:n puusuunnittelun kilpailun. Voittoisa työ, Wisa Wooden Design Hotel, nousee ensi kesänä Valkosaaren pohjoiskärkeen Helsingin Eteläsatamaan. Tuomaristo kiittää Auttilan yksinkertaiseksi ratkaisuksi, jonka keskiössä on kantava idea.

Arkkitehtuurin Pritzker-palkinto Peter Zumthorille

Sveitsiläinen arkkitehti Peter Zumthor on saanut Pritzker-palkinnon, jota pidetään alan arvostetuimpana kansainvälisenä tunnustuksena. Zumthor on tullut tunnetuksi luonnonmateriaaleja suosivana ja laadusta tinkimättömänä arkkitehtina, jonka suunnittelemat rakennukset ovat ennemminkin hiljaisella tavalla vaikuttavia kuin suureellisen näyttäviä.

Puuarkkitehtuuripalkinto Chileen

Chileläinen arkkitehti José Cruz Ovalle on saanut Spirit of Nature -puuarkkitehtuuripalkinnon. 40 000 euron arvoinen palkinto luovutetaan perjantaina Lahden Sibeliustalossa järjestettävässä juhlagaalassa.