Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelissä mitellään viikonloppuna liitosaappaanheiton maailmanmestaruuksista

Heittämistä varten muotoiltu saapas voi lentää jopa yli sata metriä.

Uudessa hittilajissa liidät kuin Tarzan – viikonloppuna käydään liaanihypyn SM-kisat

Kaavilla kisataan viikonloppuna jo viidettä kertaa liaanihypyn Suomen mestaruudesta. Lajin ja tapahtuman kehittänyt Pasi Pitkänen kertoi Yle Puheen Aamussa liaanihypyn muistuttavan vahvasti seiväshyppyä – mutta myös omalla tyylillä voi pärjätä.

Sunnuntai 12.6.2016 (radio)

Jalkapallon EM-kisoissa useita tappeluita. RKP sai ensimmäisen naispuheenjohtajan. Vanhanen aloitti presidenttikisan. Floridassa useita ammuttu yökerhossa.

Saappaanheitosta on leikki kaukana – rajua harjoittelua ja riiteleviä lajiliittoja

Suomi on saappaanheiton ykkösmaita maailmassa. Suomalaiset heittäjät eivät kuitenkaan mahdu samaan lajiliittoon.

Saappaanheiton asiantuntija: Älä koskaan noudata toisen neuvoja

Saappaanheiton Suomen huiput suuntaavat lauantaiksi Humppilaan. Kuten kunnon virallisissa kilpailuissa, rakennetaan saappaanheittorata huolella. Rata jyrätään, ja ennen kisoja järjestäjät katsovat aamulla tarkasti tuulen suunnat. Kilpailussa heitetään järjestäjien saappailla.

Vanhusten olympialaiset ovat monelle kevään kohokohta – saappaanheitto suosituin laji

Imatralla järjestetyissä olympialaisissa hittilajina on saappaanheitto ja vesipajatso. Vanhusten kisoissa osallistujat ovat 70–90-vuotiaita.

Maahanmuuttajat halutaan mukaan harrastusryhmiin

Maahanmuuttajien omat urheiluryhmät eivät edistä kotoutumista, sanovat Liikunta yhdistää–hankkeen vetäjät. Lappeenrannassa järjestettyjen monikulttuuristen olympialaisten tavoittena on innostaa maahanmuuttajia säännöllisten liikuntaharrastusten pariin.

Viihdyttävä kiekkomies haluaa Suomeen saappaanheiton MM-kisoihin

Yleisurheilukenttien viihdyttäjänä tunnettu Benn Harradine haluaa osallistua kännykän- tai saappaanheiton MM-kisoihin Suomessa tuodakseen lajille näkyvyyttä.

Saappaat lentävät Eskilstunan taivaalla

Parhaat saappaanheittäjät kisaavat saappaanheiton 23. maailmanmestaruuksista viikonloppuna Ruotsin Eskilstunassa. Mukana on muun muassa Kivijärven Kivekkäiden ME-mies Antti Ruusuvirta.

Tämäkin piti selvittää: Iisalmessa ratkottiin maailman tarkin löylynheittäjä

Erikoisten suomalaisten kesäkilpailuiden joukkoon saatiin uusi tulokas, kun Iisalmessa etsittiin maailman tarkinta löylynheittäjää. Myös neljä vuotta sitten saunomisonnettomuudessa julkisuuteen noussut "Sauna-Timo" Kaukonen koetti onneansa uudessa kilpailussa.

Suomalaiset suuttuivat Kansainvälisen Saappaanheittoliiton hallitukselle

Kansainvälisen Saappaanheittoliiton hallituksen kokouksesta on tehty valitus Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Oikeusturvalautakunta antoi päätöksensä joulukuisen kokouksen tapahtumista ystävänpäivänä eli perjantaina 14. helmikuuta.

Suomalainen kumisaapas nostaa tekniikan merkitystä Ruotsin saappaanheiton MM-kisoissa

Saappaanheittäjät ovat huolissaan lajinsa tulevaisuudesta, harrastajamäärät ovat parhaista vuosista puolittuneet. Virallisen italialaisen kisasaappaan rinnalle onkin hyväksytty kaksi Nokian valmistamaa saapasta. Notkea nokialainen voi myös antaa lisämetrejä tekniikkataitureille.

Paikallislehdet valloittavat verkon

Mediakenttä muuttuu ja pienet paikallislehdet joutuvat kamppailemaan pysyäkseen tahdissa. Keski-Suomessa ja Savossa 16 paikallislehteä julkaiseva Maakunnan Sanomat avaa syksyn ja talven aikana kaikille lehdilleen verkkoversiot. Työmäärän kasvaessa käsiparit eivät kuitenkaan lisäänny.

Saappaanheitosta halutaan olympialaji

Olisiko saappaanheitosta olympialajiksi? Joensuun Kiihtelysvaarassa ainakin uskotaan, että on. Kiihtelyksen kyläyhdistys vetoaa Suomen Olympiakomiteaan, että saappaanheitto valitaan kilpailulajiksi.

Kesäolympialaiset alkavat Pietarsaaresta

Turbokeihäänheitto, paikalla pysyminen, lohikäärmeen taiat, saappaanheitto ja omavalintainen temppu. Maailmanennätyksiä rikottiin useaan otteeseen Marjalan päiväkodin olympiastadionilla.

SAAPPAANHEITTO: Suomi rohmusi mitaleja MM-kisoissa

Ville Huuskonen ja Eeva Isokorpi kruunattiin Virossa järjestetyissä saappaanheiton MM-kisoissa maailmamestareiksi. Tuusulasta kotoisin oleva Huuskonen iski voittoheiton 61,58 finaalin ensimmäisellään. Naisten sarjassa riihimäkeläisen Isokorven voittoheiton mitta oli 41,75.

Iittiläinen kylähullu luopuu tittelistään

Seppo Lehtinen Iitin Vuolenkoskelta luovuttaa Vuoden kylähullu -tittelinsä seuraavalle kylähullulle lauantaina Vuolenkosken kesätorilla. Valtakunnan uusi kylähullu valikoituu 80 ehdokkaan joukosta.

Kumisaappaita satelee taivaalta Raahessa

Kumisaapas saa kyytiä, kun saappaanheiton avoimet SM-kisat järjestetään lauantaina Raahessa Koivuluodon urheilupuistossa. Mestaruuksien ohella karsitaan pääsystä maailmanmestaruuskisoihin Viroon heinäkuussa.

Ilmakitara ilman ideologiaa on vain huitomista

YLE Oulun Jälkitulilla pohdittiin keskiviikkona ilmakitaroinnin ideologiaa. Keskustelijoina vakiovieras Oulun yliopiston tutkija Topiantti Äikäs ja Oulun ilmakitarafestivaalien idean isä Jukka Takalo. Puheenjohtajan oli toimittaja Maisa Veräjänkorva.

Polvijärvellä valitaan tonkkakuninkaallinen ja mökkikuntalainen

Polvijärvellä valitaan uudet tonkkakuninkaalliset. Perinteiset Polvijärvi-päivät käynnistyvät keskiviikkona ja avaijaisillan ohjelmassa on jo yhdeksänsien kuninkaallisten valinta. Huumorikilpailuun voivat osallistua kaikki polvijärveläiset tai lomamökkiläiset.

Kumiseos ratkaisee saappaanheitossakin

Nykyään kumisaappaat lentävät muuallakin kuin vihanpuuskissa kotipihalla. Lähestyvät Saappaanheiton MM-kisat rankkasivat jälleen parhaimmat kumikengän heittäjät pelkistä saappaan nakkelijoista. Kumiseoksia on kuin autokilpailuissa

Mouku lentää SM-tasolle Konnevedellä

Konnevedellä kasvanut moukarilupaus Elina Uustalo heittää moukaria SM-tasolla. Vasta 17-vuotias Elina ahertaa nelikiloisen metallipallon parissa nyt Kuortaneen urheiluopistossa.

BBC esittelee Suomen hulluja urheilulajeja

Britannian yleisradioyhtiö BBC on julkaissut nettisivullaan näyttävän artikkelin suomalaisten oudoista kesäurheilulajeista. Juttu on lauantai-iltana ollut BBC:n uutissivujen luetuin artikkeli.

Kinnulassa heitetään saapasta

Kinnulassa alkavat tänään saappaanheiton maailmanmestaruuskisat. Sunnuntain finaaliin huipentuvaan kisaan oli viikon puoliväliin mennessä ilmoittautunut 196 urheilijaa kahdeksasta maasta.

Uutisankkoja

Media-alalla lentää liihottaa aina silloin tällöin uutisankkoja, joiden lento onneksi katkeaa pienen tonkimisen jälkeen kuin kananlento. Kilpailu uutisista on kovaa, mutta mihin voi enää luottaa, ellei saappaanheiton ME-tuloksiin?

MM-saapas lentää kiistan takia Leppävirran sijaan Kinnulassa

Saappaanheiton maailmanmestaruudesta kilpaillaan tänä kesänä pohjoissavolaisen Leppävirran sijaan Kinnulassa Keski-Suomessa. Suomen Saappaanheittoliiton mukaan syynä siirtoon on liiton ja leppävirtalaisen urheiluseuran välinen epäluottamus.