Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mikkelin kaupunkia uhkaa kriisikunnan status ja tilannetta pyritään ratkomaan nipistämällä kaikesta mahdollisesta – talousjohtaja: "On totuttu tasoon, johon meillä ei ole enää varaa"

Mikkelin talous on huonossa jamassa. Lisäsäästöjä etsitään koulujen, kirjaston ja päiväkotien lisäksi esimerkiksi lentokentän palveluista.

Savonlinnan kaupunki laskemassa tuloveroprosenttia nykyisestä – kiinteistöverot säilytettäisiin ensi vuonna nykyisellään

Kaupungin nykyinen tuloveroprosentti on 22,75, joka on Suomen korkeimpia. Tuloveroprosentin alentamisella kaupunki pyrkii parantamaan esimerkiksi myönteistä kehitystä lisäämällä muuttovoittoa.

Lautakunta torppasi Ojoisten ja Idänpään terveysasemien siirron Hämeenlinnan pääterveysasemalle

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli asiaa reilun tunnin keskiviikkoiltana. Lopulta asiasta päätettiin äänestyksellä. Terveysasemien kohtalo voi vielä päätyä kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Imatra ottaa uuden urheilutalon suunnitteluun vuoden aikalisän – syynä rakennuskustannusten nousu

Imatran kaupunki selvittää uuden urheilutalon rakentamiseen ottamansa aikalisän aikana esimerkiksi urheiluseurojen tarkempia toiveita ja tarpeita hallille.

Viranomaiset eivät saaneet metsässä vuosia toiminutta "Telebaaria" kuriin – nyt sen asiakkaille halutaan perustaa virallinen olohuone

Kouvolan Eskolanmäessä sijaitseva metsikkö on vuosikaudet kerännyt porukkaa juomaan alkoholia. Kaupunki on yrittänyt jo pitkään saada niin sanotun Telebaarin loppumaan.

Pieksämäen ensilumenlatu tulee odotettua kalliimmaksi – lisämääräraha yli puolet alkuperäisestä budjetista

Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy ensilumenladun sähkötöihin tarvittavan 50 000 lisämäärärahan.

Rovaniemen valtuustoryhmiltä tukku aloitteita – kierrätys, hiilineutraalius, lintujen pesinnän suojelu sekä leikkipuistojen vessat valtuutettujen toiveissa

Valtuustoaloitteet etenevät kaupunginhallituksen käsittelyyn. Aloitteisiin pyritään vastaamaan puolen vuoden kuluessa, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila.

Espoo kaavailee täysin uutta rakennusta teatterille – suunnitelmat maanalaisista tiloista kuopattiin

Uusi sali korvaisi Espoon teatterin nykyiset tilat Revontulihallissa.

Pieksämäen kaupunginhallitus hyväksyi Itärata-hankeyhtiöön liittymisen jo toiseen kertaan

Pieksämäellä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä Itärata-hankeyhtiöön liittymisestä. Valtuusto päättää asiasta viikon päästä.

Pori myöntää tehneensä asiakirjajulkisuudessa virheitä

Kaupunginhallitus sanoo asiasta tehtyyn kanteluun vastatessaan, että kaupunki on jo tehnyt parannuksia käytäntöihinsä.

Kauhava selvittää yhteisen keskuskeittiön perustamista kouluille ja päivähoidolle

Keskuskeittiö valmistaisi ruoan, mutta palvelukeittiöt keittäisivät perunat ja lämmittäisivät kappaleina tarjottavan ruoan, kuten esimerkiksi lihapullat.

Eksoten lisärahoituksen tarve kiristää Imatran taloutta – uudet johtajanvirat hakuun lokakuun alussa

Imatran kaupungin budjetissa näkyy Eksoten kasvanut rahantarve. Uudet johtajanvirat aukeavat hakuun lokakuun alussa.

Metro- ja ratikkakuskit hiljentävät kiskot kahdeksi päiväksi Helsingissä ja Espoossa, mutta poliitikkojen päiden kääntämiseen sekään ei ehkä riitä

Kaupunginhallitus ei taipunut kuljettajien painostuksessa, vaan äänesti HKL:n yhtiöittämisen puolesta 12–3. Kuljettajat pitävät hallituksen lisäyksiä hyvinä, mutta koska vaadittua selvitystä ei tule, työnseisaus toteutetaan.

Rovaniemen kaupunki antamassa kriittisen lausunnon väyläverkoston investointiohjelmaan

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan mukaan esityksen meneminen läpi sellaisenaan olisi suuri takaisku Rovaniemen lisäksi myös koko muulle Lapille. 

Valtava potilastietojärjestelmähankinta entistä enemmän vastatuulessa – Jyväskylän kaupunginhallitus otti kielteisen kannan ja lääkäreiltä vetoomus keskeyttää hanke

Jyväskylän kaupunginhallitus perustelee päätöstään Aster -järjestelmän kustannusten nousulla sekä sillä, että nyt suunnitteilla olevan hankinnan myötä ei olisi oikein sitoa tulevan hyvinvointialueen toimintaa ja taloutta jo ennen niiden perustamista.

Hämeenlinnalle apulaisoikeusasiamiehen huomautus: salaisenkin asian käsittelystä pitää olla maininta pöytäkirjoissa

Verkossa julkaistuissa kaupunginhallituksen pöytäkirjoissa olisi pitänyt kertoa, että kokouksissa käsiteltiin salainen asia. Myös salassapitoperuste olisi pitänyt kertoa. Huomautus liittyy strategiajohtaja Markku Rimpelän toiminnasta alkaneeseen rikostutkintaan.

Millainen uimahalli Kotkaan tarvitaan? Entä millainen remontti Arto Tolsa -areenalle? Kaupunginhallitus otti aikalisän pohdintaan

Kaupunginhallituksen tavoitteena on saada lopullinen päätös uudesta uimahallista ja stadionremontista ensi keväänä.

Salon teknologiakiinteistön soveltuvuus hoivatilaksi tarkempaan syyniin

Kaupunki vuokraisi tilat ja tuottaisi itse asukkaiden tarvitsemat palvelut. 

Neljän lakkautetun johtajan viran tilalle kaksi uutta – Imatra perustaa strategia- ja hallintojohtajan sekä palvelujohtajan virat

Uusien virkojen sisältö ja pätevyysvaatimukset määritellään ensi tiistaina kaupunginhallituksen kokouksessa.

Forssa laittoi uusiksi yhdistysten koronatukihaun

Asia on ollut valmistelussa keväästä lähtien, mutta päätöstä tukien jakamisesta ei ole tehty.

Teollisuustarvikeyhtiö Würth tulossa Kurikan Magneettiin

Kaupunginhallitus on hyväksynyt tonttivarauksen Kolmostien ja kantatie 67:n kulmaukseen.

Kouvola joutuu pyytämään hallinto-oikeudelta lisäaikaa – puuttuvat liitteet estivät kaupunginjohtajan talokauppoja koskevan lausunnon käsittelyn

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Kouvolan kaupungilta lausuntoa kaupunginjohtajan talokauppaa koskevasta päätöksenteosta. Lausunnon toimittaminen viivästyy, koska asiaa ei pystytty maanantaina käsittelemään kaupunginhallituksen kokouksessa.

Strömforsin ruukin myynti hyväksyttiin Loviisassa – historiallinen alue vaihtaa omistajaa noin 150 000 eurolla

Loviisan kaupunki myy Suomen vanhimpiin ruukkiyhdyskuntiin lukeutuvan Strömforsin ruukin alueella toimivalle kiinteistösijoitusyhtiölle. Ostaja haluaa alueelle ympärivuotista matkailua.

Lahden selvitys moottoriratakisojen kustannuksista ei huoleta Kymiringin toimitusjohtajaa: "En keksi, mitä selvityksestä voi saada irti"

Lahden kaupunki aikoo selvittää syksyn aikana, millaisia kustannuksia kaupungin tapahtumayhtiölle on kertynyt yhteistyöstä moottoriratayhtiö Kymiringin kanssa. Selvityksessä arvioidaan, kannattaako tapahtumayhtiön toimintaa jatkaa.

Kouvolan kaupunki kiistää virheet kaupunginjohtajan talokauppaa koskevassa päätöksenteossa – pyytää hallinto-oikeudelta valituksen hylkäämistä

Itä-Suomen hallinto-oikeus on pyytänyt Kouvolan kaupungilta lausunnon kaupunginjohtajan talokauppaa koskevasta päätöksenteosta. Kaupunginvaltuutettu Vesa Vainio teki asiasta kunnallisvalituksen viime kesänä.

Lahden kaupunginhallitus haluaa tietää, mitä KymiRingin tapahtumatuotanto maksaa lahtelaisille

Kaupunginhallitus haluaa nähdä, millaisia kustannuksia moottoriradan tapahtumajärjestelyistä Lahti Eventsille on tähän mennessä kertynyt.

Savonlinnan talous on kireällä – kaupunki hakee harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta

Korotuksen tarvetta perustellaan yhä opettajakoulutusyksikön poissiirrosta kaupungille koituneilla vaikutuksilla sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen ostomenojen kasvulla.

Pieksämäki palkitsee henkilöstöään korona-ajan työstä

Kaupunginhallitus päätti asiasta alkuviikon kokouksessaan.

Pieksämäki myy entisen Siilin päiväkodin ja lakkautetun Vehmaskylän koulun

Kaupunginhallitus päätti asiasta alkuviikon kokouksessaan.

Rovaniemi aikoo hakea harkinnanvaraista korotusta valtionosuuksiin

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan hakea korotusta vuodelle 2021 kaupungin vaikean taloustilanteen vuoksi. 

Mikkelin kaupunki käynnistää selvitykset veturitallien alueelle kaavaillusta hypermarketista

Osuuskauppa kertoi viime viikolla käynnistäneensä selvitykset mahdollisesta uuden Prisman rakentamisesta. Kaupungin näkökulmasta hypermarketin rakentaminen veturitallien läheisyyteen tukee kaupungin muita suunnitelmia Satamalahden alueen kehittämiseksi.

Mikkelin kaupunki selvittää eduskunnan oikeusasiamiehelle päätöksentekoaan – liittyy Satu Taavitsaisen esittämiin korruptiosyytöksiin

Satu Taavitsainen (sd.) katsoo, että kaupungin tekemä päätös oli loukannut muun muassa hänen sananvapauttaan. Kaupunki näkee asian vastineessaan toisin.

Koko henkilöstöä koskevien yt-neuvottelujen aloittaminen etenee Kemissä valtuuston päätettäväksi

Kemissä etsitään vaihtoehtoja palveluiden tuottamiselle niin, että myös käyttötalous saataisiin tasapainoon.

Kemin kaupunki valmistelee yt-neuvottelujen aloittamista – taustalla palvelurakenteen muutokset ja miljoonien säästötarve

Suunnitteilla olevat palvelurakenteen uudistukset merkitsevät muutoksia henkilöstön työtehtäviin. Kaupungin käyttötalouden tasapainottaminen puolestaan vaatii vuositasolla vähintään neljän miljoonan euron säästöjä.

Hamina oli yksi kuudesta kunnasta, joissa valta vaihtui perussuomalaisille – nyt kaupunginhallituksen puheenjohtaja eroaa

Perussuomalaisten Ari Rinne eroaa Haminan kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästä. Hänet valittiin tehtävään vain reilut kaksi viikkoa sitten.

Oulun Pateniemen suojellulle saha-alueelle nouseva uudiskortteli on perusteltua rakentaa, sanoo kaupunki

Kaupunginhallitus hyväksyi vastineen Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle Sahantie 10 -tonttiin liittyvästä valituksesta. Kaavamuutoksesta on tehty valitus, jossa pelätään suojellun rakennusalueen yhtenäisyyden ja luontoarvojen menettämistä. Kaupungin mukaan näin ei ole käymässä.

Rauman kaupunginhallituksen puheenjohtaja saa jatkossakin osa-aikaista palkkaa

Kalle Leppikorpi hoiti jo viime kauden tehtävää osin palkattuna.

Linna Golfin maakauppaan jälleen aikalisä Hämeenlinnassa

Linna Golf haluaa ostaa kaupungilta vuokraamansa maat noin miljoonalla eurolla ja rakentaa alueelle kymmeniä uusia asuntoja.

Kiteellä etsitään yhteistä säveltä, mutta tärkeistä luottamuspaikoista väännettiin loppuun saakka

Kiteen päätöksenteko oli päättyneellä valtuustokaudella paikoin riitaisaa ja hämmensi paikkakunnan ulkopuolellakin. Luottamushenkilöt itsekin odottavat uudelta valtuustolta sekä vasta valitulta kaupunginhallitukselta parempaa yhteistyötä.

Jyväskylän kaupunginhallitus haluaa valtiolta isommat koronakorvaukset

Kaupunginhallitus on tyytymätön siihen, että sosiaali- ja terveysministeriö korvaisi vain 40–65 kustannuksista. Erityisesti koronatestauksesta on kaupunginhallituksen mielestä tulossa korvauksia liian vähän.

Linna Golfin miljoonakauppa tekee paluun kaupunginhallitukseen – nyt julkistettiin myös hinta-arviot

Linna Golfin suunnitelmissa on edelleen mittava investointi: jopa 50 uutta asuntoa ja miljoonan maakaupat yli 90 hehtaarin alueesta. Hämeenlinnan kaupunginhallitus jätti asian pöydälle ennen vaaleja ja maanantaina asiaan tartutaan taas.

Kemijärvellä valtuusto ja hallitus järjestäytyivät maanantaina

Valtuuston ehdokaslistoja laadittiin kaksi. Äänestyksen jälkeen puheenjohtajaksi nousi kokoomuksen Matti Torvinen. Hallitus koostettiin suhteellisen vaalin pohjalta.

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja alkaa tavata asukkaita ja yrityksiä säännöllisesti – hakee ideoita kaupungin kehittämiseen

Kotkan kaupunginhallitusta johtavan Sami Virtasen mukaan suorat tapaamiset ovat tapa ottaa ihmiset mukaan Kotkan strategian mukaisesti.

Forssassa syntyi sopimus luottamuspaikkojen jaosta

Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen uudet puheenjohtajat työskentelevät luottamustehtävässään kaksi vuotta. Tämän jälkeen he vaihtavat paikkoja. Valittavien nimet ovat ennestään tuttuja kuntapolitiikassa.

Yli puolet Pohjois-Karjalan kunnista on jo nimennyt kaikki uudet luottamushenkilöt

Valtuustojen kokouslistat ovat elokuussa täynnä luottamuselinten valintoja valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajuuksista aina käräjäoikeuksien lautamiehiin saakka. Valinnat ovat puolueiden keskinäisten ja sisäisten neuvottelujen lopputulos.

Muutoksia useamman kunnan johdossa – RKP:llä vahva asema Pohjanmaan rannikkokunnissa

RKP:n asema säilyi vaalien jälkeen vahvana sekä kuntien valtuustoissa että hallituksissa. Katso täältä, ketkä asettuvat johtopaikoille pohjalaiskunnissa.

Tutut nimet jatkavat Heinolan tärkeimmillä luottamuspaikoilla

Niina Varjo (kok.) johtaa uutta valtuustoa, Kirsi Lehtimäki (sd.) kaupunginhallitusta.

Tornion luottamuspaikat jaettiin sovitusti

Torniossa kaupunginhallituksen puheenjohtajana alkavalla valtuustokaudella toimii keskustan Olli Rainio. Saman puolueen Markku Ponkala jatkaa valtuuston puheenjohtajana.

Kotkan kaupunginhallituksen puheenjohtaja siirsi siviilityönsä syrjään ja keskittyy nyt päätoimisesti kaupungin asioihin: "Osa-aikaisuus ei riitä tämän tehtävän hoitamiseen"

Sami Virtanen on jatkossa Kotkan päätoiminen hallituksen puheenjohtaja. Osa-aikaisen luottamustehtävän tunnit eivät Virtasen kokemuksen mukaan riittäneet hoitamaan Kotkan kokoisen kaupungin asioita. Hän myös jatkaa virkavapaalla siviilityöstään.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle