Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rengaslukot eivät tulleet Helsingissä laajempaan käyttöön, vaikka laki sen mahdollistaisi – auton hinaus kunnan varikolle turvallisempi vaihtoehto

Pysäköinninvalvonta käyttää rengaslukkoja lähinnä vain silloin kun hinausautoa ei ole saatavilla.

Rengaslukko saa selvittämään pysäköintivirhemaksut

Rengaslukosta tuli toimiva pelote Kuopiossa  Autoilijat ottavat itse yhteyttä pysäköinninvalvontaan.

Kulmahiomakonetta ei käytettykään rengaslukon irrottamisessa – pysäköinninvalvonta ei tiedä miten temppu tehtiin

Rengaslukon irrottaminen autosta pitäisi olla miltei mahdotonta ilman järeitä työkaluja. Hämeenlinnassa autoilijan onnistui viikonvaihteessa keplotella irti sekä rengaslukosta, että siihen kiinnitetystä autonrenkaasta yhtä aikaa. Kumpikin säilyi ehjinä.

Mies näytti pysäköinninvalvonnalle Hämeenlinnassa kuinka rengaslukosta pääsee väkivalloin eroon

Pysäköinninvalvonta oli asentanut miehen auton renkaaseen rengaslukon pysäköintivirheiden takia. Autoilija päätti hankkiutua jämerästä lukosta eroon kulmahiomakoneella. Poliisi tutkii satojen eurojen arvoista ilkivaltaa.

Rengaslukkoja kaavaillaan Poriin – parkkipirkot vastustavat

Porin kaupunki on budjetoinut ensi vuodelle lisätuloja pysäköinninvalvonnan osalta kymmeniä tuhansia euroja. Lisätuloja pysäköinninvalvonta hakee korottamalla virhemaksuja ja lisäämällä valvottavia paikkoja. Suunnitelmissa on myös rengaslukkojen tai varastosiirtojen käyttöönotto. Pysäköinnintarkastajat eivät kannata rengaslukkoja, sillä he pelkäävät riitatilanteita.

Rengaslukko tehoaa parkkisakkolusmuilijoihin

Rengaslukkopelko näyttää vähentävän parkkisakkojen maksamatta jättämistä. Ainakin Hämeenlinnan katukuvassa rengaslukko on ollut harvinainen näky. Vajaan puolentoista vuoden aikana sitä on käytetty 13 kertaa.

Rengaslukko motivoi ihmiset maksamaan sakkonsa ajoissa

Rengaslukon käyttöönoton jälkeen ihmiset ovat maksaneet parkkisakkonsa aiempaa tunnollisemmin Kuopiossa. Rengaslukkoja on jouduttu asentamaan vain muutamiin autoihin vuosittain.

Rengaslukot hillinneet piittaamatonta pysäköintiä Mikkelissä

Paraikaa yksi auto on lukittuna, mutta muuten rengaslukot ovat olleet tarpeettomia viime kuukausina.

Ensimmäiset renkaat lukittiin Lahdessa

Lahdessa otettiin käyttöön viime maaliskuussa neljä rengaslukkoa, jotka näihin päiviin saakka ovat maanneet käyttämättöminä. Nyt rengaslukolle on kuitenkin löytynyt töitä, kun pysäköinninvalvonnan haaviin jäi vanha henkilöauto, jonka omistajalla oli rästissä runsaasti maksamattomia pysäköintimaksuja.

Autoilijat kuriin - viidet sakot maksamatta ja sitten hinataan

Turussa on alettu hinata pois väärin pysäköityjä ajoneuvoja suuren maailman tyyliin. Hinaukseen ryhdytään, jos maksamattomia parkkisakkoja on viisi tai enemmän. Yksityisten valvomilta parkkipaikoilta hinauksia ei kuitenkaan ole tehty eikä tehdä kuin poikkeustapauksissa.

Rengaslukkoa ei ole vielä käytetty Lappeenrannassa

Lappeenrannassa pysäköinninvalvoja on voinut jo vuoden ajan asettaa autoon rengaslukon. Näin järeätä toimenpidettä ei ole tarvinnut käyttää kertaakaan.

Helsinki clamps down on unrepentant parking violators

Finland’s most populous city will introduce wheel locks for recalcitrant motorists in October. The clamps will be used in the most intractable cases where regular parking fines don’t seem to be doing the trick.

Helsinki laittaa piittaamattomat parkkeraajat kuriin rengaslukoilla

Kaupunki ottaa rengaslukot käyttöön lokakuun aikana. Lukkoja käytetään hankalien tapauksien kohdalla, joihin tavalliset parkkisakot eivät pure.

Rengaslukko on vauhdittanut pysäköintimaksujen maksamista

Uhka rengaslukon ilmestymisestä auton renkaaseen on saanut iisalmelaiset maksamaan parkkisakkonsa. Rengaslukko voidaan kiinnittää autoon jo viiden maksamattoman sakon jälkeen.

HS: Helsinki ei ole vieläkään ottanut rengaslukkoja käyttöön

Renkaaseen asennettava lukko estäisi auton liikkumisen silloin, kun kovapäiseen väärinpysäköijään ei muu tepsi. Alunperin lukot piti ottaa käyttöön jo alkukesästä.

Kortitta ajetaan miten lystätään - poliisi voimaton

Tällä viikolla poliisin haaviin jäi nuori nainen, joka lähti tunnin aikana ajamaan kaksi kertaa ilman ajo-oikeutta - kertaalleen jopa Hämeenlinnan poliisiaseman pihasta. Vuodessa sama nainen on ajanut ilman korttia jo 22 kertaa. Miten tällaiset kortittomat kuskit oikein saataisiin kuriin?

Rengaslukolla taltutetaan pahimmat väärinpysäköijät

Laki mahdollisti rengaslukkojen käytön väärin pysäköityihin autoihin jo vuoden 2012 alusta. Lukkojen avulla puututaan kovemmin ottein pitkään jatkuneeseen väärin pysäköintiin. Lukkoja on kuitenkin ollut käytössä vain muutamassa Suomen kaupungissa.

Iisalmi hakee apua rengaslukoista

Rengaslukko tuo uutta väriä pysäköintipulmiin Iisalmessa. Useita kertoja pysäköintivirhemaksun maksamatta jättäneelle autoilijalle rengaslukko tuo laskua 180 euroa.

Maksamattomat parkkisakot tiukempaan seulaan

Pysäköinninvalvonta tehostuu Turussa. Valvojien käsitietokoneisiin on luvassa uusia toimintoja, jotka paljastavat nopeasti rästisakot. Myös varastetut autot saadaan jäljitettyä pikaisesti.

Rengaslukko pysäyttää parkkipinnarin Lahdessa

Auto voidaan lukita renkaistaan kun ajoneuvo on pysäköity säännösten vastaisesti yli kahdeksi vuorokaudeksi tai ajoneuvolla rästissä 5 virhemaksua.

TS: Uusi mobiilisovellus narauttaa parkkisakkoja pakoilevat

Varsinkin virolaisilta on ollut vaikea periä pysäköintivirhemaksuja jälkikäteen, sillä Viro ei luovuta autojen omistustietoja. Jatkossa pakoilu on entistä vaikeampaa.

Rengaslukkoja edeltää valmistelurumba

Helsinkiin kaavailtujen rengaslukkojen käyttöönotto vaatii mittavan ennakkovalmistelun. Ensimmäiseksi on määriteltävä ajamisen estävien rengaslukkojen käyttöperiaatteet ja lukon irrotustaksa.

Huolimattomat autoilijat kuriin rengaslukolla

Yhä useamman suomalaiskaupungin tavoin Lahti ottaa käyttöön rengaslukon pysäköinninvalvonnassaan. Lukon irrottaminen maksaa autoilijalle 300 euroa.

Rengaslukko käyttöön Lahdessakin?

Toistuvaa virheellistä pysäköinti aletaan torjua Lahdessa rengaslukolla. Rengaslukon käyttöönotto on esillä teknisessä lautakunnassa tiistaina 22.1.2013. Rengaslukkomaksuksi on tulossa 300 euroa.

Rengaslukoilla kunnon potteja pysäköinninvalvonnan kassaan

Mikkelin kaupungin pysäköinninvalvonta on ensimmäisten joukossa käyttänyt rengaslukkoja väärinpysäköivien pelotteena muutaman kuukauden. Homma toimii.

Joensuu ei lukitse renkaita

Joensuu ei ole vielä ottamassa rengaslukkoa käyttöön. Kuopio on ollut edelläkävijä. Rengaslukko on alkanut kiinnostaa muitakin kuntia.

Kuopiolainen rengaslukko kelpasi Helsingille

Savolaisten viime talvena lanseeraama käytäntö on levinnyt myös muihin kaupunkeihin. Lappeenrannassa ja Mikkelissä tyydyttiin kaupan halpaversioon, mutta Helsinki päätti tilata lukot Kuopiosta.

Rengaslukot käyttöön Oulussa

Oulun pysäköinninvalvonta aloittaa ajon estävien rengaslukkojen asentamisen väärin parkkeerattuihin autoihin. Avaimet lukkoon saa noin kahdella sadalla eurolla.

Vartti-lehti: Helsinki ottaa rengaslukot käyttöön heti vuoden alussa

Helsinki ottaa rengaslukot käyttöön jo ensi vuoden alussa, kertoo Vartti-lehden haastattelema kunnallinen pysäköinninvalvoja. Helsinki tarvitsee ennen lukkojen käyttöönottoa enää vahvistuksen rengaslukon irroitusmaksun suuruudesta.

Mitä seuraisi jos pysäköintivalvonta lopetettaisiin?

Pysäköinnin maksullisuus ja valvonta herättää monessa närää. Lappeenrannassa otetaan valvonnan tueksi rengaslukko.

Rengaslukko käyttöön Lappeenrannassa

Lappeenrannassa autoon voi pian ilmestyä rengaslukko, jos auto on pysäköity pitkään väärin tai useita pysäköintivirhemaksuja on maksamatta. Irrotuksesta perittävä maksu on 200 euroa.

Rengaslukon hinnaksi 200 euroa

Lappeenrannan tekninen lautakunta käsittelee ensi viikolla esitystä rengaslukon asettamisesta ja avaamisesta perittävästä maksusta. Maksu lankeaa ajoneuvon omistajalle, haltijalle tai kuljettajalle.

Rengaslukko on hyvä pelote

Kuopiossa on kerätty kokemuksia rengaslukon käytöstä. Viidestä eri parkkisakosta on rauta kilahtanut renkaan ympärille vasta muutaman kerran mutta autoilijat ovat tulleet varovaisiksi parkkisakkojensa suhteen.

Keskustele: Voiko kamera korvata parkkipirkon?

Helsingin pysäköintivalvonta testaa kamera-auton avulla, miten väärin pysäköityjen ajoneuvojen rekisterikilpien kuvaaminen onnistuu. Radion kuulijoiden mielestä pysäköintivirheisiin pitää puuttua, mutta tehtävää ei voi jättää pelkästään kameroiden varaan. Mitä mieltä sinä olet?

Kuopioon uusi "Lappu-Liisa"

Kuopioon halutaan perustaa kahdeksannen pysäköinnintarkastajan virka. Kaupunkirakennelautakunnan mielestä uusi "Lappu-Liisa" tarvitaan, koska pysäköinninvalvonnan tehtävät ovat lisääntyneet ja toiminta tuotaa hyvin rahaa kaupungin kassaan.

Vikapysäköidyn autonsa löytää nyt netistä

Kuopiolaisten väärin pysäköityjä ja pois siirrettyjä autoja voi seurata jatkossa kaupungin internet-sivuilta. Pysäköinninvalvonta tiedottaa ajoneuvoista kaupungin kadut ja liikenne -linkin alla. Sivulta löytyvät tiedot muun muassa ajoneuvon merkistä, rekisterinumerosta ja siirtopäivästä sekä siitä, mihin ajoneuvo on siirretty.

Pysäköintivirheet vievät auton varastoon

Pysäköintivirheet johtavat Jyväskylässä aiempaa useammin ajoneuvon pakkosiirtoon. Vuoden alusta voimaan tulleen lain mukaan pysäköinninvalvonta voi siirrättää ajoneuvon varastoon, jos sille on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua.

Rengaslukko huvitti huolimatonta autoilijaa

Kuopiossa on käytetty jo ensimmäisen kerran rengaslukkoa. Ensimmäinen ja tähän saakka ainut rengaslukon asennus tehtiin viime viikolla. Rengaslukon autoonsa saanut asiakas oli suhtautunut asiaan huumorilla, kerrotaan kaupungin pysäköinninvalvonnasta.

Rengaslukot keväällä Lappeenrantaan

Lappeenrannassa otetaan kevään aikana käyttöön pysäköinninvalvonnassa rengaslukot. Ajonestolaite voidaan uuden lain mukaan asentaa autoon, johon kohdistuu viisi maksamatonta virhemaksua tai autoon, joka on seissyt kielletyllä paikalla yli kaksi vuorokautta.

Kuopio tarjoaa rengaslukkoja koko maan autoilijoille

Kuopio on ensimmäisenä ottanut käyttöön rengaslukon, jonka käytön uskotaan leviävän nopeasti ympäri Suomea. Kuopiossa valmistettuja lukkoja ryhdytään aktiivisesti markkinoimaan myös muille kaupungeille.

Rengaslukot pysäköinninvalvojien työkaluksi vuoden sisällä

Rengaslukot tulevat pysäköinninvalvojien käyttöön aikaisintaan kuukausien kuluttua Etelä-Savossa. Rengaslukkojen myyjiä ei ole ilmoittautunut, eikä tarjouksia ole saatu, sanoo tarkastusesimies Markku Haimilahti Mikkelin pysäköintipalveluista.

Rengaslukkoa harkitaan Joensuussa

Autolla liikkuvat välttyvät toistaiseksi rengaslukoilta Joensuussa. Kaupungin tekninen virasto selvittää kuitenkin kevääseen mennessä, millainen tarve rengaslukoille olisi. Myös kokemuksia muista kaupungeista seurataan tiiviisti.

Kuopio otti käyttöön rengaslukon

Kuopion kaupunki on ottanut käyttöön rengaslukon toistuvasti virheellisesti pysäköivien rankaisemiseksi. Rengaslukko laitetaan ajoneuvoon, jos sille on kertynyt viisi maksamatonta lainvoimaista virhemaksua eri pysäköintikerroista.

Rengaslukko pysäyttää jatkuvasti väärin pysäköidyt autot

Kuopion kaupunki on ottamassa käyttöön rengaslukon virheellisesti pysäköivien rankaisemiseksi. Rengaslukko voidaan asentaa, jos ajoneuvolle on kertynyt viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua eri teoista.

Uudenmaan autoilijoita ei pelotella rengaslukolla

Rengaslukot eivät ole tulossa vakiokeinoksi Uudenmaan pysäköinninvalvontaan. Vaikka piittaamattoman parkkeeraamisen suitsimiseksi on kipeästi kaivattu uusia keinoja eivät kunnat innostu rengaslukoista.

Parkkisakkojen korotus jäi pöydälle Turussa

Pysäköintivirhemaksujen roima korotusesitys jäi keskiviikkona pöydälle Turun kiinteistöliikelaitoksen johtokunnassa. Asia jäi pöydälle yksimielisesti johtokunnan puheenjohtajan kokoomuksen Aila Harjanteen esityksestä. Ainakin osaa johtokunnan jäsenistä arveluttaa esityksen tuntuva korotus uusiksi pysäköintivirhemaksuiksi.

Rengaslukot tulevat vuoden vaihteessa

Rengaslukot otetaan käyttöön pysäköinninvalvonnassa ensi vuoden alusta lähtien. Uusi laki mahdollistaa myös virhepysäköintimaksujen kaksinkertaistamisen.

Pysäköintivirhe on pysäköintivirhe kinosten keskelläkin

Runsas lumi on lisännyt pysäköintivirheiden määrää Tampereella. Pysäköinninvalvonnasta muistutetaan, että kinoksetkaan eivät oikeuta parkkeeraamaan väärin. Virheellisesti pysäköidyt autot haittaavat lumitöitä entisestään.

Parkkisakko voi pian nousta

Pysäköintivirheiden yleistyminen voi johtaa parkkisakon korotukseen Tampereella. Kovin rapsu on tätä nykyä 50 euroa, mutta uusi laki antaisi luvan kahdeksankympin virhemaksuun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle