Uusimmat artikkelit
Testaa, tilaavatko muutkin saman pizzan kuin sinä – yksi täyte on pitänyt pintansa jo 70-luvulta lähtien
Kuuluuko ananas pizzan päälle? Suomalaisten mielestä kuuluu, samoin kuin mielipiteitä jakava ikoninen Aura-juusto. Ylen pizzakoneesta näet, kuinka suosittu vakiopizzasi on.
Miten tuoda ranskalainen luola Äänekoskelle – pulmaa ratkotaan taas Aura-juustotehtaalla
Valion Äänekosken tehtaalle rakennetaan uutta juustojen kypsytyskellaria. Kellari valmistuu vuoden päästä kesällä ja sen sisällä jäljitellään Roquefortin kuuluisan kalkkikiviluolan olosuhteita.

Terveys- ja vegaanijäätelöt tekevät nyt kauppansa – jäätelöiden suunnittelija kertoo, mitä jätskialtaille on luvassa
Jäätelöissä voi nykyään törmätä muun muassa aurajuuston tai kuusen makuun.

Turku-postimerkkiin etsitään kuvaa kilpailulla – äänestä omaa ehdokastasi
Merkillinen Turku -postimerkki tulee myyntiin Turun päivänä. Kilpailuun tuli yli tuhat kuvaa. Raati valitsi niistä yleisöäänestykseen kymmenen.

Unohda chilit ja aurajuustot – Makkaramestarikisassa luotetaan nyt perinteisiin makuihin
Yksi tykkää jauhoisesta, toinen lihaisasta, kolmas mausteisesta, neljäs juustoisesta – sinapilla tai ilman. Mutta mikä on paras makkara, ja sille paras sinappi? Se selviää arvovaltaisen raadin makustelu-urakan jälkeen, kun vuoden makkara- ja sinappimestarit seulotaan lauantaina Tammelan Makkaramarkkinoilla.

Lohi myi hyvin silakkamarkkinoilla
Kauppatorin silakkamarkkinat on Helsingin vanhin vuosittainen perinnetapahtuma. Markkinat on järjestetty ainakin vuodesta 1743 alkaen.

Tikkupulla on etevä eväs
Tikkupulla on nopea retkiherkku. Taikinan kuiva-aineet voi sekoittaa kotona valmiiksi. Lopputyön voi tehdä nuotiopaikalla ilman isompia apuvälineitä. Puuhaaminen kannattaa, palkinnoksi valmistuu makoisaa pullaa vaikkapa nokipannukahvin kaveriksi.

Bränditutkija: Kirkosta on tullut noutopöytä
Hengellisyys saa bränditutkijan mukaan antaa kirkon toiminnassa tilaa yhteiskunnallisuudelle. Tuote sinänsä on tomuttamista vaille kunnossa; arjessa se vain käy huonosti kaupaksi.

Kastike koukuttaa kanansiipien kavereita
Pirkanmaalla syödään lähes puolet koko maan kanansiivistä, alueella asuu kuitenkin vain kymmenesosa suomalaisista. Aika moni hotkii niitä joka viikko.
Ammattikokiksi omin opein
Ylensyöntiä Varsinais-Suomessa -sarjassa 23-vuotias opiskelija ja itse oppinut kokki Nicholas Pulkkinen valmistaa gourmet-illalliseksi hevosta. Kulinaristisista tempauksistaan tutuksi tullut mies säästi armeija-aikanaan päivärahansa ja siviiliin päästyään söi 14 ruokalajin illallisen Chez Dominique'ssa.

Viritä jäätelösi itse!
Makuelämykset ovat rajattomat, jos luo ihan itse oman jäätelönsä. Helpoimmin se käy ostamalla kaupasta vaniljajäätelöä, johon voi oman maun mukaan lisätä melkein mitä vaan homejuustosta makeisiin herkkuihin.

Juustotehtaassa jo joulukiireet
Valion Äänekosken tehtaalla valmistaudutaan jo täyttä vauhtia jouluun. Varastot ovat liki täynnä kypsymistä odottavaa Aura-juustoa. Valion tunnetun sinihomejuuston menekki jopa tuplaantuu joulun aikaan.

Valio tekee supermaitoa Jyväskylässä
Valio on tuonut markkinoille uuden, Jyväskylän meijerissä valmistettavan erikoismaidon. Uusi maitotuote sisältää Valion mukaan perusmaitoa enemmän ravintoaineita, kuten D-vitamiinia, proteiinia ja kalsiumia.

Aamulähetyksessä pelattiin runopokeria
Varsinais-Suomen runoviikko rantautui myös Turun Radion studioon. Kalle Talonen ja Iiro Andersson pääsivät tuomaroimaan Texas Hold'em -pokeria, jota pelattiin runokorteilla.