Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yleisöä 30 Seconds to Mars -yhtyeen keikalla Qstockissa 2019.

Ministeri Lintilä: Tapahtuma-alalle oma tuki, kustannustuki kolmonen lausunnolle ja nelonenkin jo valmisteluun

Tapahtuma-alalle valmistellaan oma tuki, joka tulisi käyttöön kustannustuen neljännellä kierroksella.

Seinäjoen lentoasema.

Seinäjoen lentoasemasta eurooppalainen rahtidrooniverkoston tukikohta

Miehittämättömien rahtidroonien kehittäjän tavoitteena on aloittaa miehittämättömät rahtilennot vuonna 2022. Seinäjoki on valikoitunut verkostoon keskeisen sijainnin ja kattavan yritysverkoston vuoksi, sekä sen asema on yksityinen ja ketterä kumppani. 

Koronavirus

Viisi kiinnostavaa juttua sunnuntai-iltaan: Kaikkien aikojen kilpajuoksu rokotteesta, työttömän mullistuva arki ja Tiktokin avulla tähtiin

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Pankkien paperit

Näin pieni suomalaisfirma siirteli Venäjältä tulleita miljoonia – MOT seurasi rahan liikkumista maailmalle ja löysi valtavan yritysverkoston

Erikoisartikkelimme näyttää, miten suomalaisen rahanpesuepäilyn jäljiltä paljastuu pöytälaatikkoyhtiöiden verkosto.

Kemiläisen Linja-Kukan yrittäjä Johanna Åhman sitoo kukkakimppua.

Noutobrunsseja, sima- ja munkkiannoksia, kakku-kukka-lahjakorttipaketti – poikkeusolot pakottivat yritykset keksimään uutta

Moni asiakas haluaa nyt tukea erityisesti paikallisia liikkeitä. Yhteiset tuotepaketit ja verkkokauppa kiinnostavat.

Satakunnan yrittäjien kyltti

Satakunnan yrittäjät: Maakunta tarvitsee oman selviytymissuunnitelman

Yritysjärjestön mukaan Satakunta tarvitsee koronakriisistä selviytyäkseen suunnitelman, johon alueen elinkeinopolitiikan toimijat sitoutuvat.

Antti Kerppola UniCafeessa

Yliopistoruokaloiden omistaja valittiin kansainväliseen vastuullisuushankkeeseen ainoana suomalaisena yrityksenä

Mukana 35 yrityksen yhteistyöryhmässä ovat muun muassa suuryritykset Danone, Renault, L'Oreal ja Unilever.

Tummia pilviä Ruhrin alueen yläpuolella

Suuryritykset vaativat hiilineutraalia EU:ta – Kone, Neste ja Fortum mukana

Yritykset haluavat poliitikoilta selkeän suunnan, jotta uskaltavat investoida päästöttömään tuotantoon.

Laboratoriossa koeputkia.

Kuopio haluaa lääkeviraston Savon sydämeen: "Kuopiolla on alan osaaminen, koulutus, infra ja yritysverkosto"

Iso-Britannian EU-eron vuoksi muualle siirrettävä Euroopan lääkevirasto sijoittuisi Savon sydämeen, jos kaupunki voisi päättää.

Apple withings valvontakamera.

Nokia and Apple settle intellectual property lawsuits, become partners

Finnish communications giant Nokia and US tech behemoth Apple announced on Tuesday that they have settled all of their litigation and signed a patent license and a business cooperation agreement. The announcement saw Nokia Corporation's share price rise by more than 6.7 percent by 1:15 pm Finnish time on Tuesday.

Muistilappuja muistitaulussa.

"Kasvun hakeminen vaatii rohkeutta" – Kykynsä näyttäneet yritykset auttavat pieniä kasvamaan

Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, kun yrityksellä on kasvuhaluja. Yritysten kasvukilpailussa haetaan kokeneemmalta yritykseltä uskonvahvistusta omiin päätöksiin.

Panaman pääkaupunki Panamá

Maailman suurin tietovuoto Panamasta paljastaa laajamittaisen veronkierron

Panamalaisesta asianajotoimistosta vuodettu aineisto todistaa, että veroparatiisien tarjoamaa suojaa ovat hyödyntäneet muiden muassa 12 valtion päämiestä, sekä Vladimir Putinin lähipiiri. Miljoonien asiakirjojen aineistoa on tutkinut sata tiedotusvälinettä eri puolilta maailmaa, Suomesta mukana on Yle.

Juan Manuel Alvarez Inzunza, joka tunnetaan myös nimellä El Rey Midas.

Meksiko pidätti huumepomo "El Chapon" epäillyn rahanpesijän

"Kuningas Midas" -nimellä tunnetun miehen johtaman yritysverkoston epäillään pesseen Sinaloan kartellin varoja yli neljän miljardin dollarin arvosta.

Kerttu Niskanen ja Sofia Bleckur.

Falunin MM-kisat toivat miljoonien tuoton

Lahden 2017 MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen: Tarvitaan täydellistä onnistumista, että pääsemme samaan.

Keväinen auringonpaiste helmikuussa Hämeenlinnassa

Kanta-Hämeessä hyvä talouskasvu, mahdollisuudet ovat vieläkin parempaan

Kanta-Häme sijoittuu maan kärkipäähän maakuntien talousvertailussa. Syynä on monipuolinen ja sopeutumiskykyinen elinkeinorakenne. Hämeen liiton mukaan tilanteeseen ei kuitenkaan voi tuudittautua, vaan alueen vahvuudet on hyödynnettävä vieläkin paremmin.

Hannu Karavirta ja Mika Perttunen

Mika Perttunen Cursorin uudeksi toimitusjohtajaksi

Viisikymmentävuotias Perttunen siirtyy Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin toimitusjohtajaksi yhtiön kehittämisjohtajan toimesta.

Työntekijät poistuvat Karelia Upofloorin tehtaalta.

Venttiilivalmistaja Leval muuttaa lakkautetun parkettitehtaan tiloihin

Yhtiö muuttaa uusiin, Karelia-Upofloorilta tyhjäksi jääneisiin tiloihin ja pyrkii rakentamaan sinne kokonaisen yritysverkoston. Kiinnostusta yhteistyöhön on jo ollut.

Havainnekuva Seniorpoliksen suunnitelmista Ristijärvellä.

Seniorimatkailun helmi halutaan perustaa Ristijärvelle

Ristijärven Pirtin alueelle suunnitellulle Helmi Villas -kohteelle etsitään toiminnan käynnistävää yrittäjää. Samanaikaisesti kartoitetaan palvelutarjontaa monipuolistavaa yritysverkostoa.

Hitsaaja työssään STX:n Rauman telakalla maaliskuussa 2013.

Laivanrakentajat kurkottavat Norjaan ja Venäjälle

Tarjolla olevat valtion tuet ovat saaneet laivanrakentajat liikkeelle. Haku mukaan TEM:in meriteollisuuden kehittämisohjelmaan päättyy keskiviikkona. Monissa hakemuksissa mainitaan arktinen osaaminen.

Imatra Big Band -festivaali, Imatra Big Band Jamie Davis 2013

Pirjo Miikistä IBBF:n toiminnanjohtaja

Imatra Big Band festivalin hallitus joutui etsimään uuden toiminnanjohtajan pika-aikataululla edellisen toiminnanjohtajan irtisanouduttua. Miikki aloittaa tehtävässä ensi maanantaina.

Crown Prince Haakon visits Finland

Norway’s Crown Prince Haakon started a two-day visit to Finland on Tuesday. He met with President Sauli Niinistö and Prime Minister Jyrki Katainen and visited Aker Arctic’s development labs. His wife, Crown Princess Mette-Maarit, had to miss out on the Finnish trip due to a neck injury.

UBI-näyttö

Nokian alasajo vei mukanaan myös tutkimusrahat

Nokian toimintojen karsiminen on näkynyt rajusti myös Oulun yliopiston tieto- ja viestintätekniikan tutkimushankkeissa. Aiemmin Nokia oli suurin yksittäinen yrityskumppani.

Rahaa yliopiston unitutkimukselle

Tekes (EAKR) on myöntänyt 90 000 euron rahoituksen Lapin yliopiston Unesta elinvoimaa-tutkimushankkeelle.

Tytti Tuppurainen: Konkreettiset jatkoesitykset

SDP:n Pohjois-Suomi-työryhmän puheenjohtaja, oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen on ilahtunut Pohjois- ja Itä-Suomi-työryhmän tuloksista. Tuppurainen antaa Backmanille kiitosta vahvasta sitoutumisesta Pohjois-Suomen kehittämisessä. Nyt vielä on tärkeää, että työryhmän linjausten pohjalta koostetaan konkreettiset jatkoesitykset, Tuppurainen vaatii.

Homecrafts Finlandin facebook-sivu.

Pohjoiskarjalaista käsityötä brändätään maailmalle

Pohjoiskarjalainen käsityö ei enää ole vain pientä puuhastelua tuvan hämärässä kangaspuiden ääressä. Sitä aletaan viedä brändituotteena maailmalle. Yhtenä työkaluna käyttöön otetaan yhteisöpalvelu Facebook.

Olkiluodon rakennustyömaa

Olkiluoto-työryhmä haluaa hyödyt maakuntaan

Maakunnallinen Olkiluoto-työryhmä pyrkii yhteistyön avulla lisäämään Olkiluodon suurista hankkeista maakuntaan pysyvästi jääviä hyötyjä. Toiminnalla tuetaan mm. jo nyt käynnissä olevien Olkiluoto 3:n ja Onkalon rakennushankkeiden toteutumista.

Arkeologeja kauvauksilla Keskellä hauta, jonka takana näkyy muiden hautojen jättämiä värjäymiä.

Mikkelin alueen kulttuuriperintöä halutaan tuotteistaa

Mikkelin seudulle luodaan parhaillaan Suomen ensimmäistä alueellista kulttuuriperintöohjelmaa. Uuden kulttuuriohjelman tavoitteena on muun muassa kehittää uutta yritystoimintaa.

Keisarinasemalle halutaan laajempi yrittäjäverkosto

Lappeenrannan kaupunki haeskelee lisää kiinnostuneita Keisarinaseman käyttäjiä. Muutaman pienyrittäjän kanssa on jo neuvoteltu verkoston perustamisesta, mutta lisää yhteydenottoja toivotaan pikaisesti.

Hallan reittimerkintöjä kunnostettava

Hallan matkailureitin maastomerkinnät Kouvolan alueella kaipaavat kunnostamista. Merkinnät ovat hyvin vain Repoveden kansallispuistossa.

Somekoordinaattori on uusi ammatti

Sosiaalisen median yrityksiä ja työpaikkoja, joiden haltijoiden tehtävä on edistää yrityksensä toimintaa sosiaalisessa mediassa, alkaa syntyä pääkaupunkiseudun lisäksi muualle Suomeen. Lahtelainen Perttu Ojanperä on mahdollisesti Suomen ainoa somekoordinaattori.

Mikkelin ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulun knowhowta Venäjälle

Pohjoismaiden ministerineuvosto, ulkoasiainministeriö ja opetusministeriö ovat myöntäneet Mikkelin ammattikorkeakoulun Venäjä-hankkeille yhteensä 350000 euroa. Ammattikorkeakoulu kehittää esimerkiksi Tihvinän alueelle sähköistä paikkatietojärjestelmää.

Kalotin rajarahat haettavaksi

Pohjoiskalotin ja Luoteis-Venäjän välisen rajayhteistyön tukirahoja voi hakea ensi tammikuussa. Myös venäläiset maksavat osan kumppanuusohjelman kustannuksista.

Maakuntaliitot pilotoivat aluehallintouudistusta varten

Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakuntaliitot kehittävät maakuntaohjelmiaan yhteistyössä aluehallinnon uudistusta varten. Maakunnat etsivät keinoja mm. aluekehittämisrahojen käytön tehostamiselle.

Himoksen suosio kasvaa

Himos on tullut tunnetuksi alun perin talviurheilukeskuksena. Nyt Himoksella on satsattu kesätapahtumiin ja pyrkimyksenä on tehdä Himoksesta ympärivuotinen matkailukeskus.

Saariselän matkailualueelle laatuhanke

Saariselän matkailualueen yritykset aloittavat uuden laadun kehittämishankkeen. Tavoitteena on muun muassa parantaa asiakaspalvelua, lujittaa yritysten yhteistyötä ja perustaa alueellinen yritysverkosto.

MYR jakoi elvytyspaketit

Maakunnan yhteistyöryhmä MYR on päättänyt EU-lisärahoituksen jakamisesta Keski-Suomessa. Elvytysrahaa jaetaan yhteensä 3,5 miljoonaa euroa.

Kuhmon ensi vuoden talous on pakkasella

Kaupungin talous painuu ensi vuonna yli miljoona euroa miinukselle. Kuhmon talous on kuitenkin vakaa, vakuuttaa kaupunginjohtaja Eila Valtanen.

Mikkelipuistolle 90 000 euron avustus kaupungilta

Laajentamishankkeen edistymisestä annettava selvitys Mikkelin kaupungille. Tarkoituksena on laajentaa Mikkelipuiston yritysverkostoa.