Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Miltä tuntuu esittää komediaa kouralliselle yleisöä? Moni teatteri sulki ovensa koronarajoitusten vuoksi, mutta kahdessa teatterissa päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun

Näyttelijöille esiintyminen elävän yleisön edessä on kaivattu päätös pitkään jatkuneelle teatterisululle.

Ministeriön koronatuki ei pelasta Kokkolan kaupunginteatteria yt-neuvotteluilta

Yt-neuvottelut aloitetaan tuesta huolimatta vielä tämän vuoden puolella.

Kokkolan kaupunginteatteri peruu loppuvuoden esitykset koronarajoitusten takia – myös yt-neuvottelut alkavat

Seuraava näytös teatterissa nähdään uudenvuodenaattona, jos rajoitukset sallivat.

Ohjaaja Juha Luukkosen rakkaus Väinö Linnaan syttyi pikkupoikana iltasaduista ja elää arjessa: "Pyrin tekemään valintoja, joiden puolesta Linna puhuu"

6-vuotiaalle Juha Luukkoselle luettiin Tuntematonta sotilasta. Uusin Linna-ohjaus on Kokkolassa nähtävä Päämäärä.

Kokkolan kaupunginteatterin katsojarajoitukset voimassa vuoden loppuun

Toistaiseksi Kokkolan kaupunginteatterissa saa myydä vain osan istumapaikoista.

Pohjalaisteattereissa kova kattaus, mutta suurtuotannotkaan eivät nyt tuota rahaa – korona söi yli puolet yleisöpaikoista

Kansan jano kulttuurin pariin näkyy pohjalaisissa kaupunginteattereissa. Syyskuun ensi-illat on otettu hyvin vastaan, mutta rajoitettu lippujen määrä syö tuottoa.

Kokkolan kaupunginteatteri otti käyttöön katalyysipinnoitteen koronan torjumiseksi

Pinnoite aktivoituu valossa ja tuhoaa mikrobeja ja viruksia, kertovat valmistajat.

Kokkolan kaupunginteatteri peruu kevään näytännöt – yt-neuvottelut alkavat

Koronavirusepidemian suojaamis- ja rajoittamistoimet purevat teatterin toimintaan.

Nunnia ja konnia jatkaa ennätystehtailua Kokkolan kaupunginteatterissa

Musikaali kiilasi jo koko vuosituhannen suosituimmaksi.

Ohjaaja Juha Luukkonen valittiin Kokkolan kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi

Klassikkotulkinnoistaan tunnetun Luukkosen pesti Kokkolassa alkaa elokuussa.

Suursatsaus kannatti Kokkolassa: Nunnia ja konnia -musikaalista kaupunginteatterin katsotuin 10 vuoteen

Esitykseen on myyty tai varattu tähän mennessä jo 7 000 lippua.

Kaupunginteatterin jättisatsaus Nunnia ja konnia marssittaa lavalle teatterin kaikki näyttelijät: "Panostus on suuri ja niin ovat myös odotukset"

Kokkolan kaupunginteatterin päänäyttämöllä on syksyllä tunkua, sillä koko henkilökunnan lisäksi musikaalia tahdittaa 14-henkinen orkesteri.

Kokkolan kaupunginteatteri kasvatti katsojalukujaan

Näytäntövuoden katsotuin oli Koukussa-farssi.

Kokkolan kaupunginteatterissa epäillään olevan sisäilmaongelmia – tuleva ensi-ilta väistötiloihin liikekeskukseen

Kaupunki on jo aloittanut korjaustoimenpiteet. Veren maku -näytöksen ensi-ilta siirtyy nyt nopealla aikataululla liikekeskus Maximiin.

Lappeenrannan kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi esitetään Iiris Ranniota

Haastattelutyöryhmä on yksimielisesti Rannion takana.

Tuttuja nimiä hakemassa Lappeenrannan teatterin johtoon – Minna Pirilä-Martti ja Iiris Rannio mukana

Hakijoiden joukossa on yksi nykyinen teatterinjohtaja, Kokkolan kaupunginteatterin johtaja Juha Vuorinen

"Kaappirajaa" ei ole, mutta sateenkaariyhteisö on eri asemassa eri puolilla maata – katso video pride-keskustelusta Kokkolassa

Kokkola Priden alla vellonutta keskustelua summattiin viiden keskustelijan kanssa Ylen paneelissa perjantaina.

Aladdin ja Lymyilevä Kokkola -revyy kaupunginteatterin vetonaulat

Syksyllä teatterissa kuullaan Carolan musiikkia ja pohditaan suhdetta lihaan metsästäjien näkemysten pohjalta.

Kuopiossa nuoria houkutellaan teatteriin Pamela Andersonilla, mutta kohdeyleisö ei tunne tähteä: Uimapukuihin hän jotenkin liittyy

Kuopion kaupunginteatterissa odotetaan, että Pilvi Hämäläisen käsikirjoittama Jäähyväiset Pamela Andersonille -näytelmä täyttää katsomon nuorilla tänä keväänä.

Kulttuuriväen tuska rahoituksesta –"Pitäisi nähdä pitkäaikainen vaikutus, sillä eihän tänne hotellihuoneiden takia tulla"

Moni kulttuuritapahtuma ja teatteritalo on riippuvainen avustuksista, joita kunta tai valtio niille myöntää. Jos kunta leikkaa tukea, kultuurintekijä joutuu supistamaan toimintaansa. Näin on käynyt esimerkiksi Kokkolassa, jossa kaupunki kamppailee säästöjen kanssa.

Koirien Kalevala ja Niskavuoren Heta täyttivät katsomot Kokkolassa

Kokkolan kaupunginteatterin kävijämäärä hipoo jo 20 000:ta.

Puoli vuosisataa teatterissa – "Raskasta, mutta ainoa oikea valinta"

Näyttelijättären pukuhuoneessa on meikkipurkki poikineen, iso peili ja hyvä valo. Voi aistia, kuinka peilin ääressä on istuttu, maskeerattu ja muisteltu repliikkejä. Jännitys on väreillyt ja odotuskin. Odotus siitä, mitä yleisö tulevasta pitää, ymmärtääkö, hyväksyykö vai kavahtaako. Mirja Turkkila-Glad istuu viimeisen kerran omalla paikallaan maskeeraamassa – hetkeä ennen eläkkeelle jäämistä.

Mallia haettiin Englannista ja Amerikasta – katso kaupunkikuvat ennen ja nyt

Kauniisti kaartuvia katuja, lukuisia pieniä aukioita, omaleimaisia taloja, puutarhoja, sosiaalista elämää. Kokkolalainen Mäntykankaan puutarhakaupunginosa on harvinainen helmi 1900-luvun alkupuolelta. Samoja rakentamisperiaatteita on Helsingin Kulosaaressa, Eirassa, Tapanilassa ja Vaasan Vaskiluodossa. Kuvissa voit vaihtaa näkymää menneestä nykyiseen.

Valotusaika 3–6 kuukautta – solarigrafia vaatii kuvaajalta pitkää pinnaa

Kestäisikö pinnasi valottaa yhtä kuvaa kuukausitolkulla. Ja jos kestäisikin saattaisit pilata kaiken kuvan skannausvaiheessa. Tällaisiin täytyy varautua silloin, kun harrastaa solarigrafiaa. Tosin harrastus ei maksa paljoa, kamerankin voi tehdä itse.

Intohimoinen Olavi Virta valtaa Kokkolan teatterin

Komea mies, komea ääni. Taito vaikuttua itse ja vaikuuttaa muutkin musiikillaan. Olavi Virran saappaisiin ei ole helppo astua, mutta Kokkolassa halutaan yrittää.

Ylioppilassika lähti, kuningastaulu ei kelvannut – katso, mitä teatterista sai ostaa

Kokkolan kaupunginteatterin lavastamossa ja puvustamossa oli lauantaina melkoinen kuhina. Kun teatteri viettää siivouspäivää, mitä tahansa voi löytyä. Vielä kun hinnat vaihtelivat 50 sentistä muutamiin euroihin, valtaosa tavaroista löysi uuden kodin muutamassa tunnissa.

Olavi Virta soi Kokkolan kaupungin teatterissa syksyllä

Olavi Virran suosikkikappaleet soivat syksyllä Kokkolan kaupunginteatterin lavalla. Teatteri hupailee talouskasvun hullunmyllyssä ja pohtii, mitä pitkä avioliitto vaatii. Kiertuekelpoinen lastennäytelmä ilahduttaa päiväkoti-ikäisiä. Uutena johtajana aloittaa Juha Vuorinen.

Siivooja on unelmiensa työssä – "Minua ei saisi täältä kirveelläkään!"

Jos työpaikkana on 20-luvulla rakennettu Vartiolinna, jossa toimii teatteri, on siivoojallakin kirjaimellisesti mutkia matkassa. Vaikka työ vie välillä kumaraan, Maritta Molander sanoo, ettei vaihtaisi kirveelläkään. Työpäivän aikana kuntoa kertyy muutaman kilometrin verran.

Ammattikatsojaksi tunkua Kokkolassa – osa hakijoista ei ole koskaan käynyt teatterissa

Kiinnostus ammattikatsojan pestiin yllätti Kokkolan kaupunginteatterin täysin. Paikkaa haki jopa yli 20 ihmistä, kun teatteriväki odotti nippanappa muutamaa hakemusta. Ammattikatsojaksi on tarjolla monipuolinen joukko sekä kokemattomia että kokeneita teatterin katsojia.

Teatteri etsii ammattikatsojaa Kokkolassa – toiveena uutta ja elämänmakuista näkökulmaa

Kokkolan kaupunginteatteri houkuttelee yleisöä mukaan teatterin tekemiseen. Se etsii parhaillaan niin sanottuja ammattikatsojia, jotka seuraavat näytelmän harjoituksia. Yleisö keskustelee näkemästään tekijöiden kanssa ja pääsee näin vaikuttamaan lopputulokseen.

Kaksikielisen kiertuenäytelmän päätähti: "Tämä on kuin kielikylpyä!"

Seitsemän teatterin yhteistyönä syntynyt Minna Canthin Sylvi-näytelmä pakotti pääroolin esittäjän melkoiseen kielikylpyyn ja kiertue-elämään. Sanojen opettelemisessa oli kaksinkertainen työ, kun suomen lisäksi esitys vedetään myös ruotsiksi. Kokkolan kaupunginteatterissa saa lauantaina ensi-iltansa poikkeuksellisen laajan yhteistyön tulos.

Vares-elokuvan konna: Särmikästä hahmoa on nautinnollista näytellä

Kokkolan kaupunginteatterin syksyllä jättänyt Jarmo Perälä näyttelee yhtä Turun alamaailman hahmoista uudessa Vares-elokuvassa Sheriffi. 7. tammikuuta ensi-iltansa saava Sheriffi on jo yhdeksäs Vares-elokuva. Pääosassa jatkaa Antti Reini.

Kokkolan kaupunginteatterin katsojakato loiveni – keväällä kansainvälisiä tuulia

Kokkolan kaupunginteatterin esitykset kiinnostivat vuonna 2014 hiukan edellisvuotista enemmän. Uuteen vuoteen lähdetään siis positiivisessa vireessä. Vuosi 2015 tuo näyttämölle kansainvälisyyttä ja teatterin johtoon uudistuksia. Teatterinjohtaja-ohjaaja Sini Pesosen ja dramaturgi-ohjaaja Jussi Moilan jäähyväistyö, Onnellinen perhe, nähdään teatterin estradilla huhtikuussa.

Rovaniemen teatterinjohtajaa ei vielä valittu

Rovaniemen teatteriin ei ole vielä valittu uutta johtajaa. Lapin alueteatteriyhdistys jatkaa neuvotteluja kaikkien neljän johtajaehdokkaaksi kutsutun kanssa.

Rovaniemen teatterijohtajahaun haastateltavat valittu

Nykyinen johtaja Juha Vuorinen lähtee Kokkolan kaupunginteatterin johtajaksi ensi syksynä.

Tuore näyttelijä toivoo tarinoiden kantavan kotiin asti

Lapsuuden tarinoissa ja nuoruuden kansantanssiharrastuksessa se ensin konkretisoitui: halu kertoa tarinoita. Nyt vastavalmistunut näyttelijä Mikko Penttilä on aloittanut ensimmäisen kautensa Kokkolan kaupunginteatterissa. Onnistuneen esityksen takana on palasten loksahtaminen paikalleen, ei koko tai tyylilaji, hän sanoo.

Rovaniemen teatteripomo vaihtuu taas

Rovaniemen teatterin johtaja Juha Vuorinen on valittu Kokkolan kaupunginteatterin johtajaksi. Vuorisen lähtö oli yllätys, sanoo teatterin hallituksen puheenjohtaja Maarit Airaksinen (kok.).

Juha Vuorinen Kokkolan kaupunginteatterin johtoon – "Turvallinen valinta tähän tilanteeseen"

Filosofian maisteri Juha Vuorinen aloittaa Kokkolan kaupunginteatterin johdossa ensi vuoden elokuussa, kun nykyisen johtajan Sini Pesosen pesti päättyy. Vuorinen johtaa tällä hetkellä teatteria Rovaniemellä. Kokkolassa toivotaan, että Vuorinen saa hiipuvat katsojaluvut nousuun.

Uutuusnäytelmä Maria Åkerblomista: hurmosliike ruokki idoliaan

Kokkolan kaupunginteatterin uusin näytelmä Marian lapset hakee syitä sille, miksi ihmiset antautuvat ehdoitta jonkun ihmisen valtaan ja täyttävät kaikki hänen toiveensa. Vastausta voi hakea epävarmasta ajasta, jota ruokkivat talouskriisi ja sodat. Tänä päivänä ihmisiä vaivaa sama epävarmuus.

Kokkolan teatterin jättävä Sini Pesonen: Yhteistyötä ennemmin kuin eristäytymistä

Alkava kausi on teatterinjohtaja Sini Pesoselle viimeinen Kokkolan kaupunginteatterin ruorissa. Hän sanoo, että vuosia ovat leimanneet haasteet ja talouspaineet. Paremman talouden turvin olisi syntynyt esimerkiksi musikaali ja muutenkin enemmän musiikkiteatteria.

Ei duunii, ei tuloksii - ruumiinkulttuuri näkyy ja kuuluu

Kehon muokkaus ja äärisuoritukset ovat jo aikamme ilmiöitä. Vielä 30 vuotta sitten bodaaminen oli pienen vähemmistön harrastus. Nyt menestyjälle ei enää riitä maratonin juokseminen, vaan on kyettävä jo triathloniin.

Kokkolan kaupunginteatterin kausi alkaa – Jumalan rakastajan kanssa Tampereelle ja Helsinkiin

Kokkolan kaupunginteatteri vie Juska Paarman kilvoittelusta kertovan Jumalan rakastajan Tampereen Teatterikesään ja Helsingin juhlaviikoille. Syyskausi alkaa lasten näytelmällä Kujakatti Antero. Kokkolalaisen unissasaarnaajan ja aikansa hengellisen kohujulkkiksen Maria Åkerblomin elämä astuu näyttämölle syyskuun puolivälissä.

Kokkolan kaupunginteatteri kärsi yleisökadosta

Päättynyt näytäntövuosi on ollut Kokkolan kaupunginteatterille kaksijakoinen. Teatteri on saanut paljon myönteistä julkisuutta, mutta katsojamääriin sillä ei ollut vaikutusta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle