Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paisko rättejä ja ota kantaa! Vasta uudelleenavattu urheilupyhättö muuntuu muotoilun valtakunnaksi – videoesittelyssä Helsinki Design Week

Kolmipäiväinen Helsinki Design Week on Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma, jossa lapsillekin on katsottavaa.

Sisustus- ja designtapahtuma Habitare siirtyy marraskuulle

Alunperin syyskuulle tarkoitettu muotoilualan merkkitapahtuma tarvitsee lisäaikaa muuttuvan maailmantilanteen takia.

Perjantai 7.9.2018 (tv)

Suomessa kehitetään uutta tekniikkaa, jonka avulla sähköauton lataaminen on helppoa. Etelä-Suomen järvissä on vähän vettä. Kuivuus on haitannut sienisatoa. Muotoilutapahtuma Design Week tarjoaa tänä vuonna ohjelmaa on myös lapsille. Säätiedot.

Wood and sand: Helsinki Design Week shows off future living

A home that fits in a parking space and a spherical greenhouse are just two of six innovations on display in the Finnish capital for the annual Helsinki Design Week.

Helsingin keskustaan kohosi päivässä parkkiruutuun mahtuva kerrostalo – "Vain puuta ja hiekkaa"

Helsingin kaduilla voi ihmetellä mahdollisia tulevaisuuden asumismuotoja Helsinki Design Weekin ajan. Vierailla voi pallomaisessa viherhuoneessa ja parkkiruudun kokoisessa kerrostalossa.

Suomalainen miestenmuoti paraatipaikalle: Suomi valittiin jättimessujen teemamaaksi

Firenzen Pitti Uomo -miestenvaatemessuille kokoontuu yli 20 000 muodin sisäänostajaa, bloggaria ja pukeutumisen edelläkävijää. Näkyvyys on taattu, sillä paikalla on myös 2000 tiedotusvälinettä ympäri maailmaa.

Rovaniemen arktinen muotoiluviikko vierailee armeijassa

Arctic Design Week järjestetään Rovaniemellä helmikuun lopulla jo yhdeksännen kerran. Muotoilua ja muutosta pohditaan myös Jääkäriprikaatissa Sodankylässä.

Kolmen sepän patsas kietoutui viikoksi kuplaan – "Täällä on lämmintä ja pehmeää"

Osana Helsinki Design Weekia pystytettiin muovinen kupla ympäröimään Helsingin kenties kuuluisinta veistosta, Felix Nylundin kolmea seppää. Berliiniläinen Plastique Fantastique -kollektiivi toivoo, että kupla voi osaltaan avata myös ihmisten oman elämän solmuja.

Keskusteleva Helsinki Design Week altistaa tavikset muotoilulle – lue tärpit tapahtumiin täältä

Moni- ja poikkitaiteellisuus on tullut jäädäkseen, se näkyy myös tänään torstaina alkavan Helsinki Design Weekin ohjelmistossa. Keskustelujen osuus eri festivaaleilla on niin ikään kasvanut. Helsinki Design Weekissä keskustellaan esimerkiksi saunassa ja suurlähettiläiden residensseissä.

Näin olisi asunut Suomen kuningas – video

Jos Suomeen olisi tullut aikoinaan kuningas, hän asuisi hulppeissa tiloissa Tehtaankadulla Helsingin Eirassa. Huvila päätyi kuitenkin Italian Suomen-suurlähettilään virka-asunnoksi. Suurlähettiläät esittelevät kotejaan osana torstaina käynnistyvää Helsinki Design Week -tapahtumaa.

Laura Pakarinen ajaa savolaisia muotoilijoita yhteen: "Meillä on tekijöitä, joista voisi tulla sankarimuotoilijoita"

Itä-Suomen Muoto ry:n puheenjohtajan Laura Pakarisen mielestä savolaisten muotoilijoiden verkostoitumisesta ja yhteistyöstä olisi hyötyä kansainvälisillä markkinoilla. Myös palvelumuotoilussa suomalaisilla olisi parantamisen varaa.

Helsinki Design Week explores social design, sustainability

Helsinki Design Week, which runs through Sunday, is a celebration of cool new consumer products. But the event also shows how designers are tackling global problems like refugee living conditions, homelessness and climate change.

Nuorille paljon ohjelmaa – Helsinki Design Week suunnittelee tulevaisuuden kaupunkia

Useita muotoilupalkintoja napannut TWSU on suunnitellut BBC micro:bit –laitteen, joka jaetaan tänä syksynä miljoonalle brittikoululaiselle. Lapset voivat käyttää laitetta ideoihinsa.

Saamelaismuusikko Niillas Holmberg avaa maailman pohjoisimman muotoiluviikon

Rovaniemellä avataan maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week maanantaina. Avajaisissa esiintyy nuori saamelainen monitaiteilija Niillas Holmberg. Muotoiluviikko muuttaa Arktikumin ja Pilkkeen ympäristön muotoilukeskukseksi.

Suomalainen design-keinutuoli sai kunniamaininnan

Rovaniemeläisen puusepän Jouni Heikkisen design-keinutuoli on saanut tuomariston kunniamaininnan brittiläisessä Wood Awards -kilpailussa.

Lappilaisvalmisteinen design-keinutuoli Wood Awardsin finaaliin

Rovaniemeläinen hienopuuseppä Jouni Heikkinen on saanut elämänsä tilaisuuden näyttää kykynsä brittiläisessä Wood Awards-kilpailussa. Hänen työstämänsä, huippusuunnittelija James Ryanin suunnittelema keinutuoli on ehdolla kilpailun finaalissa. Voittaja valitaan 18.marraskuuta Lontoossa pidettävässä palkintogaalassa.

Oman alueen taide- ja muotoiluosaajat esittäytyvät Seinäjoella

Seinäjoki Art & Design Week järjestetään nyt toista kertaa. Kuuden päivän ajan Seinäjoella voi törmätä alueen osaajien tekemään taiteeseen. Yhteistyökumppaneiden ja tapahtumapaikkojen määrä on paljon viimevuotista suurempi, kertoo SADW:n tuottaja Johanna Hietanen.

10th Helsinki Design Week kicks off year-round global activities

In line with this year’s international and future-oriented themes, the South of North project features works and ideas from young architects working in emerging economies and an African-Nordic seminar.

Helsinki Design Week nostaa esille muotoilun uusia nimiä

Jokavuotinen Helsinki Design Week -tapahtuma satsaa tänä vuonna tuoreisiin nimiin. Ensimmäistä kertaa Teurastamolla järjestettävä päänäyttelykokonaisuus nostaa esiin kasvua hakevia kotimaisia muotoiluyrityksiä. Loikka -teema kannustaa myös itse tapahtumaa loikkaamaan rohkeasti tulevaan.

Rovaniemi ja Lahti muotoilukimppaan

Rovaniemi ja Lahti aloittavat arktisen muotoilun yhteistyön. Yhteistyö tähtää parempien tuotteiden ja palvelujen suunnitteluun.

Vanhasta design-makasiinista tulee Helsingin torikauppiaiden varasto

Helsingin Kauppatorin kauppiaiden nykyiset varastotilat menevät remonttiin. Helsinki Design Weekinkin päänäyttämönä toimineesta Tulli- ja Pakkahuoneesta Katajanokalla tulee väistötilat varastoille.aille.

Kurpitsansiemenestä koruksi - tykkäämisbisneksessä uniikkius ratkaisee

Kun muotoiluopiskelijat päästävät luovuutensa irti, tuloksena on laatua yhdistettynä oivallukseen. Koruidea syntyi lenkkipolulla, maahan pudonneista kastanjoista. Myös käytöstä poistuneet vaatteet saivat uuden elämän: nahkatakista muovautui kenkäpari. Designtapahtumaan osallistuminen opettaa tuotteistamaan.

Rovaniemen design-viikko muuttuu arktiseksi

Rovaniemi design week muuttaa nimensä Arctic design weekiksi. Nimenmuutoksella pyritään kansainvälistymiseen. Maailman pohjoisin muotoiluviikko järjestetään Rovaniemellä kuudennen kerran helmikuussa 2014.

Seinäjoen taidetarjonta ei ole pelkkää Alvaria

Seinäjoki Art and Design Week tuo esille monipuolisesti Seinäjoen ja laajemmin koko Etelä-Pohjanmaan taide- ja muotoiluosaamista. Alvar Aallon lisäksi tapahtumaviikolla näkyvät sekä salmiakkikuvio että muutkin pohjalaisen muotoilun tuotteet.

Kestääkö muotoilubloggaajan huippuidea todellisuuden?

Suomen suosituin muotoilubloggaaja Kasper Strömman suunnitteli kännykkäkuoren Legoista.

Muotoiluvaikuttaja Kristiina Lassus: Suomalainen muotoilu kaipaa potkua markkinointiin

Lassus on kuratoinut Habitaren Eko Design-näyttelyn.

Oletko kiinnostunut designista?

Suomalainen muotoilu on kansallinen ylpeydenaihe. Meneillään oleva Helsinki Design Week verkostoituu maailman muotoilutapahtumien kanssa. Oletko kiinnostunut designista?

Design kasvaa kansainvälisyydestä

Parhaillaan meneillään oleva Helsinki Design Week verkostoituu maailman muotoilutapahtumien kanssa.

Torin vihreä koju kutsuu keskiviikkotreffeille

Matkailu-, tapahtuma- ja ympäristöneuvontaa antavalla Green guide -kojulla on riittänyt kävijöitä. Lahden tori on oikea paikka neuvontapisteelle, sillä se palvelee turistien lisäksi myös lahtelaisia.

Lahti Design katsoo arkea toisin

Lahtelaisten teollisuusyritysten tuotteita on koottu näyttelyyn Lahden Sibeliustaloon kuukaudeksi. Näyttely esittelee arjesta tuttuja tuotteita tavallisuudesta poikkeavalla tavalla.

Uudet raitiovaunut voi koeistua etukäteen

Helsinki hankkii laajentuvan raitioliikenteen tarpeisiin 40 uutta raitiovaunua. Uuden vaunun lähes luonnollisessa koossa olevaan mallikappaleeseen pääsee tutustumaan Kaapelitehtaan HI Design -näyttelyssä.

Designia viideltä eri vuosisadalta

Porvoossa on avautunut ainutlaatuinen design-näyttely. Se esittelee paikallista muotoilua aina 1600-luvulta nykypäivään.

Virolainen design-näyttely Kotkassa - sekoitus itää ja länttä

Virolaisessa muotoilussa näkyy arvostus perinteisiä käsityötaitoja kohtaan, mutta myös massatuotannon päättymistä seurannut kokeellisuus. Menneisyyttä ja nykypäivää heijasteleva virolaisen designin näyttely aloittaa kiertueensa Kotkan Kauppakeskus Pasaatissa.

Miljoonabloggari sparraa Lapissa

Kanadassa asuva designin moniottelija Tuija Seipell vieraili edellisen kerran Lapissa pikkutyttönä perheensä kanssa. Tällä viikolla tämä miljoonien seuraaman designblogin kirjoittaja osallistuu Rovaniemi Design Week -tapahtumaan luennotsijana ja alan nuorten lappilaisten yrittäjien kannustajana eli sparraajana.

Arktista vaatesuunnittelua muotoiluviikolla

Rovaniemen Design Week alkaa tänään. Lauantai-iltana Pekankadulle rakennetussa lumiympäristössä voi ihailla Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan osaamista ja arktista vaatedesignia KAAMOS ON/OFF-näytöksessä.

Kiteen huonekalutehdas palkittiin muotoilusta

Kiteen huonekalutehdas saa Joensuun ensimmäisen design-palkinnon. Palkinto myönnetään monipuolisesti muotoilupalveluja käyttäneelle pohjoiskarjalaiselle yritykselle.

Oförsagd tuottaa Rovaniemen muotoiluviikon

Teollinen muotoilija Julius Oförsagd on valittu Rovaniemen muotoiluviikon uudeksi tuottajaksi. 22-vuotias Oförsagd on aiemmin palkittu valtioneuvoston Sammon Tekijä –palkinnolla.

Hyviä muotoiluideoita ilman valmistajaa

Nuorilla muotoilijoilla on vaikeuksia löytää valmistajia tuotteilleen. Habitare-sisustusmessujen yhteydessä järjestettiin kolmannen kerran kilpailu, jossa nuorten suunnittelijoiden töitä markkinoitiin yrityksille.

Jopo on muotoilun klassikko

Lahti Biennale -muotoilutapahtuma pyörähtää käyntiin Kuukauden Design -näyttelyllä Lahden kaupunginkirjastossa. Ensimmäisenä sarjassa esitellään Jopo-polkupyörä.

Sosiaalinen design tavoittaa taviksen

Rovaniemi Design Week alkoi ystävänpäivätunnelmissa Sampokeskuksessa. Rock Your Love-tapahtumassa kirjoitetaan viestejä rakkaille lähelle ja kauas.

Maailman pohjoisin muotoilutapahtuma alkaa Rovaniemellä

Rovaniemi Design Week järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tänä vuonna viikko tarttuu arktisen muotoilun haasteisiin asumisen, liikkumisen, hyvinvoinnin ja matkailun näkökulmista. Muotoilijat myös pyrkivät myös kehittämään Rovaniemen viihtyisyyttä.

Designpääkaupunkivuoden ensimmäiset yhteistyökumppanit julki

Pääyhteistyökumppaneita Helsingin designpääkaupunkivuodella on tällä hetkellä seitsemän ja muita yhteistyökumppaneita kaksi. Mukana ovat mm. HOK Elanto, Blue1, Finavia ja Fortum.

Syksyn saa kotiin kankailla ja valaistuksella

Kodin sisustaminen on ajan ykköstrendejä. Uusia sisustuslehtiä syntyy kuin sieniä syksyllä. Television sisustusohjelmat ovat "sohvaperunoiden" suosikkikatsottavaa.

Keskisuomalaista muotoilua Habitaressa

Muotoilun ja sisustuksen suurtapahtuma Habitare alkaa ylihuomenna Helsingissä. Mukana on myös keskisuomalaisia alan yrityksiä, tällä kertaa yhteisellä Muodolla on väliä! -osastolla. Habitare on suurin Suomessa järjestettävä huonekalu-, sisustus- ja design-tapahtuma.

Helsinki Design Week täyttää taas Kaapelin

Muun muassa muotia, muotoilua ja arkkitehtuuria juhlistava Helsinki Design Week alkaa torstaina. Tapahtuma tuo avoimet ovet ammattilaisten työhuoneisiin ja ilmettä kaupungin näyteikkunoihin. Selvimmin läpi on vuosien mittaan lyönyt Kaapelitehtaan design-kirpputori, jota väenpaljouden vuoksi on yritetty tällä kertaa levittää.

Rovaniemen Lapinaukean muutossuunnitelmat esillä

Rovaniemen Lapinaukean asuin- ja liikealueen idealuonnokset esitellään perjantaina Design Week -tapahtumassa, kertoo Rovaniemen kaupunginarkkitehti Jorma Korva.

Stubb vierailee Rovaniemellä

Ulkoministeri Alexander Stubb vierailee tiistaina Rovaniemellä.

Suomalaista muotoilua esitellään New Yorkissa

Suomalainen muotoilu on laajasti esillä New Yorkissa lauantaista maanantaihin.

Vuoden muotoilijoita palkittu Helsingissä

Teollisuustaiteen liitto Ornamo ja graafisen suunnittelun ammattilaisten yhdistys Grafia ovat palkinneet taideteollisen alan ammattilaisia Helsinki Design Week -tapahtumassa Kaapelitehtaalla Helsingissä.

Designmuseossa esillä pyhää designia

Kastemaljoja, messukasukoita, ehtoollisviinikannuja ja muita kirkollisia tarvekaluja voi perjantaista lähtien käydä tutkimassa Designmuseossa Helsingissä. Uusi näyttely esittelee helsinkiläisten kirkkojen esineistöä.