Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iloittelevan muotoilun puolestapuhuja Alberto Alessi – "Suomalaisessa muotoilussa voisi olla enemmän hauskuutta!"

Italialainen Alessi on tuottanut kymmeniä ikonisia designtuotteita. Kulttuurivieras Alberto Alessi oli Suomessa Habitare-messujen kutsumana.

Hei hei, valkoinen ja harmaa! Sisustamisessa luotetaan nyt väreihin, leikkimieleen ja omaan makuun

Trendien haistelijan mielestä trendejä tulee ja menee niin tiuhaan tahtiin, että niiden merkitys hiipuu. Samalla ankara, skandinaavinen minimalismi irrottaa otettaan.

Pienen ammattikunnan suuri ponnistus: sata käsinverhoiltua designtuolia huutokaupataan Suomen luonnon hyväksi

Jopa puolet Suomen ammattiverhoilijoista osallistuu tempaukseen, joka nostaa käsityöperinnettä ja satavuotiasta Suomea.

Habitaren ensikertalaiset kovassa pyörityksessä – 13-vuotiaat yrittäjät markkinoivat omaa mallistoaan alan asiantuntijoille

Puusepänliike Mööpelin huonekalumallistoa esitellään loppuviikon aikana Habitaressa. Kiinnostus messuosastolla on ollut jo ensimmäisenä päivänä suurta.

Street view: Finnish artist tours Europe with Syria-themed installation

A work of installation art by artist Anssi Pulkkinen will be toured from city to city this summer. The material for the piece was transported specially from war-torn Syria.

Kaupallisuus ei ole kirosana Helsingin taidemessuilla – espanjalaisgalleristi luottaa Tom of Finlandin menekkiin

Messut ovat monille gallerioille yhä merkittävämpi keino solmia kontakteja ja myydä teoksia. Samalla ne voivat olla näytteilleasettajan painajainen.

Taiteilija Teemu Järven eläinhahmot tuovat luonnon kaupunkilaiskoteihin

– Ihmisillä ei ole aikaa olla kesämökeillä, joten eläinhahmot tuovat kesämökin kaupunkikotiin, Teemu Järvi selittää.

Käryävä uuni tyhjensi Messukeskuksen

Automaattinen palohälytys tyhjensi Helsingin Messukeskuksen kesken Habitare-messujen. Evakuoiti sujui rauhallisesti.

Jukka Rintala ja muodin hetken taika – tärkeintä on oman tyylin löytäminen

Suunnittelija Jukka Rintalan tuotantoa ja kädentaitoa nähdään gaalanäytöksissä, fashion-brunsseilla ja näyttelyssä Hämeenlinnan Raatihuoneella viikonvaihteessa. Rintalan mukaan laatu ja kauneus puhuttelevat aina.

Jätä keittiö remontoimatta, jos ei ole pakko ja muita neuvoja ekologiseen sisustamiseen

Ekologinen sisustaminen on yksi viikonloppuna järjestettävien Habitare-messujen teemoista. Ekoteko on hankkia kotimaisesta kierrätysmateriaalista valmistettu huonekalu. Sisustaminen voi olla ekologista myös siten, että jättää suuret remontit tekemättä, jos niille ei ole todellista tarvetta.

Messut ovat edelleen huonekaluyrittäjän tärkeä näyteikkuna

Habitare-messut keräävät merkittävimmät alan toimijat yhteen Helsingin Messukeskukseen. Myös jurvalaiset ovat paikalla neljän yrityksen voimin. Messuilla on tärkeää olla näkyvillä siitä huolimatta, että myynti ja markkinointi ovat siirtymässä verkkoon.

Itsepäinen vuolukivi muotoutuu ammattitekijän käsissä

Tänä syksynä Habitare messuilla Desing Forum Shop kiinnostui kainuulaisesta vuolukivestä. Suomussalmelaisen käsityöläisen säilytyspurnukat ovat tekijänsä mielestä osaavien käsien taidonnäyte, koska vuolukivi on vaikea työstää. Muotoilijan mukaan kaikkia kivien tarjoamia mahdollisuuksia ei ole vielä maassamme hyödynnetty.

Kuinka usein ostat kotimaisia huonekaluja?

Sisustatko - valitsitko kotimaisen huonekalun? Onko kotimaisuudella vielä merkitystä sinulle? Kuinka paljon käytät rahaa sisustamiseen vuosittain?

P-Hämpin valaistus on palkinnon arvoinen

Tampereen Hämeenkadun alapuolella sijaitseva pysäköintiluolasto on voittanut valaistuspalkinnon. Onnistunutta valaistusta kehutaan visuaaliseksi ja turvalliseksi.

Vuoden designteko -palkinto mattovalmistajalle

Suomalaisen Työn Liitto ja Design from Finland palkitsivat mattovalmistaja VM-Carpetin Vuoden 2013 designteko -palkinnolla Habitare-messuilla Helsingissä.

Näkyykö muotoilu suomalaiskodeissa?

Sisustuksen suurtapahtuma Habitare-messut alkaa tänään. Miten muotoilu näkyy suomalaisten kodeissa. Heidi Paavilainen tutki väitöskirjaansa varten 17 kotia pääkaupunkiseudulla ja veti omat johtopäätöksensä.

Älykäs keittiö vahtii joulukinkkua puolestasi

Kouvolalainen yritys on kehitellyt sovelluksen, jolla kokkauspuuhia voi hoitaa sängyssä maaten tai vaikka puutarhan puolelta.

ArtHelsinki sai uuden vetäjän

Nykytaiteen kansainvälisen myyntinäyttelyn järjestää ensi vuonna Suomen Messut. ArtHelsinki joutui tänä vuonna arvostelun kohteeksi, kun joukko Suomen kärkigalleristeja päätti jäädä pois tapahtumasta.

Pieni tila ei ole muotoilijalle kirosana

Pääkaupunkiseudulla yhä useampi asuu yksin ja niukoissa neliöissä. Vaikka sisustuslehdet ja -ohjelmat pursuavat yhä upeampia loft-asuntoja, muotoilijat haluavat haastaa myös pienet tilat.

Muotoiluvaikuttaja Kristiina Lassus: Suomalainen muotoilu kaipaa potkua markkinointiin

Lassus on kuratoinut Habitaren Eko Design-näyttelyn.

Kotimainen klassikko kestää aikamatkailun

”Meidän isoäidillä oli juuri tuollainen tuoli!”, on moni huudahtanut kulkiessaan näyttelyosaston ohi. Aikamatka-näyttely Helsingin Messukeskuksessa on koonnut kuuden vuosikymmenen klassikot yhdelle aikajanalle.

Romusta syntyy trash designia

Vastuullisuutta korostavan trash design -muotoilun raaka-aineina ovat käytetyt materiaalit. Materiaali löytyy vaikka lenkkipolulta.

Valitse vastuullista designia, toivovat muotoiluopiskelijat

Vastuu on ajankohtainen ja moniulotteinen teema tänä syksynä Suomen suurimmassa huonekalu-, sisustus- ja designalan messutapahtumassa Habitaressa.

Johtavat nykytaidegalleriat jäävät pois ArtHelsingistä

Mittava pohjoismainen nykytaiteen myyntinäyttely ArtHelsinki on joutunut arvostelun kohteeksi. Joukko suomalaisia kärkigallerioita on päättänyt olla osallistumatta tapahtumaan.

Nollasarja tekee opiskelijoiden tuotteita tunnetuiksi

Teollisen muotoilun opiskelijoiden kehittämiä tuotteita pyritään tekemään tunnetuiksi Mikkelin ammattikorkeakoulun kehittämän Nollasarja tuotemerkin avulla. Nollasarjan kautta opiskelijalla on mahdollisuus kehittää ideoitaan yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa ja valmistaa piensarjoja suunnittelemastaan tuotteesta aina asiakkaille myyntiin asti.

Pohjoiskarjalaista käsityötä brändätään maailmalle

Pohjoiskarjalainen käsityö ei enää ole vain pientä puuhastelua tuvan hämärässä kangaspuiden ääressä. Sitä aletaan viedä brändituotteena maailmalle. Yhtenä työkaluna käyttöön otetaan yhteisöpalvelu Facebook.

Hyviä muotoiluideoita ilman valmistajaa

Nuorilla muotoilijoilla on vaikeuksia löytää valmistajia tuotteilleen. Habitare-sisustusmessujen yhteydessä järjestettiin kolmannen kerran kilpailu, jossa nuorten suunnittelijoiden töitä markkinoitiin yrityksille.

Kainulle kunniaa Habitare-messuilla

Kainu-mallistoon kuuluva Nietos-pöytä on voittanut Sisustustoimittajien Toimittajien tusina -kilpailun. Voitto siivittää Kainu-malliston esiinmarssia Helsingissä avatussa vuotuisessa Habitare-näyttelyssä.

Perhonen voi olla vaatekaappi

Lahdessa lapset ovat muotoilleet kalusteita. Lasten tekemistä piirroksista valmistetaan huonekaluja, jotka esitellään paikallisissa näyttelyissä sekä myöhemmin tänä vuonna sisustusmessuilla Helsingissä. Hankkeessa pyritään ymmärtämään miten lapset hahmottavat kalusteet ja miten niiden tulisi palvella lasten toiveita.

Kattokiireitä talven alla

Yle Keski-Pohjanmaan seuraama Yrjänä-Kallion asuntomessuperhe valmistautuu rakennuksellaan talven tuloon. Katon ja ikkunoiden kanssa on kiire, ettei kylmä pääse yllättämään.

Uusvanha kiinnostaa edelleen sisustajia

Sisustamisessa näkyvät niin kausituotteet kuin trenditkin, uusvanhat sisustustavarat ovat edelleen suosittuja. Sisustusyrittäjä Johanna Huovinen kuitenkin muistuttaa, ettei koti ole mikään näyttelypaikka. Jokainen määrittelee omat rajansa sisustamisessa.

Helsingin Messukeskus laajenee vauhdilla

Messukeskukseen nousee parhaillaan lähes 15 000 neliön laajennusosa, jonka on tarkoitus valmistua ensi kesään mennessä. Messuvieraille on tulossa myös 1 250 uutta parkkipaikkaa.

Habitaren voittajakaksikko kaavailee Rrround-tuolille jatkoa

Habitare-messujen muotoilukilpailun voiton Rrround-tuolillaan vienyt kaksikko jatkaa tuoteversiointia ja yrittää pitää päänsä kylmänä mediapyörityksessä. Yhteydenottoja ja huomiota on tullut ulkomaita myöten.

Syksyn verhot ovat runsaat

Trendien mukaan uudistuvassa kodissa on tänä syksynä runsaat verhot. Väripaletin pohjana ovat ruskea ja harmaa, ja myös kiiltoa löytyy. Seinäpintoihin saa vaihtelua vaikkapa sisustuslevyillä.

Kainu-huonekalut otettiin hyvin vastaan

Habitare-messuilla esillä ollut Kainu-huonekalumallisto sai innostuneen vastaanoton, ja kauppoja tehtiin suoraan messuosastolta. Kainu on mukana myös Tokiossa alkavilla messuilla.

Valo kärsii ekologisuudesta

Maailmankuulu valaisinsuunnittelija Ingo Maurer varoittaa ekologisuuden liiasta korostamisesta valaisinmuotoilussa. Maurerin mielestä ekologisuuden varjolla saatetaan unohtaa valaisimen toimivuus.

Muotoilukilpailun päävoitto Lahteen

Lahden muotoiluinstituutin opiskelijat Arttu Kuisma ja Janne Melajoki ovat voittaneet Habitare - sisustus- ja muotoilumessujen kilpailun työllään Rrround.

Kainuulainen design esillä Habitare-messuilla ja Japanissa

Kainuulaisen huonekalumallisto KAINUn markkinointi käynnistyy vauhdilla tänä syksynä. Habitare-sisustusmessujen lisäksi KAINU-mallisto on esillä Japanissa Hirameki-näyttelyssä Tokion design-viikolla loka-marraskuussa.

Syksyn saa kotiin kankailla ja valaistuksella

Kodin sisustaminen on ajan ykköstrendejä. Uusia sisustuslehtiä syntyy kuin sieniä syksyllä. Television sisustusohjelmat ovat "sohvaperunoiden" suosikkikatsottavaa.

Keskisuomalaista muotoilua Habitaressa

Muotoilun ja sisustuksen suurtapahtuma Habitare alkaa ylihuomenna Helsingissä. Mukana on myös keskisuomalaisia alan yrityksiä, tällä kertaa yhteisellä Muodolla on väliä! -osastolla. Habitare on suurin Suomessa järjestettävä huonekalu-, sisustus- ja design-tapahtuma.

Pilttipurkeista syntyi ekovalo

Anna Nygårdin intohimo kierrätykseen poiki ekologisen valaisimen, joka esitellään Habitare-sisutusmessuilla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Lastenruokapurkeista valmistettu Ecopilt-valaisin syntyi 9-kuukautisen Lenni-pojan sosepurkeista.

Maailmalla menestynyt design-tuoli sopii lentokentille

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa muotoilua opiskeleva Michael Weinmann on kehittänyt design-tuolin, joka on menestynyt kansainvälisessä kilpailussa. Tuoli soveltuu muun muassa lentokenttien odotusauloihin ja johtajien työhuoneisiin, visioi Weinmann.

Kainu-mallisto laajenee ja saa näkyvyyttä

Kainuulaisen huonekaluteollisuuden yhteishanke Kainu-mallisto on laajenemassa. Mukaan saadaan pienesineitä ja sisustustekstiilejä.

Läpivärjätyt kalusteet hittituotteeksi

Habitare-messut toivat vauhtia lappeenrantalaisten tuotteiden menekkiin. Suunnittelijat luonnostelevat kovaa kyytiä uusia tuotteita markkinoille.

Helsingin uusin yleinen sauna lämpiää Kaapelitehtaalla

Sauna Savu on musta hiiltynyt kuutio. Se on toiminut yleisenä saunana viikon ajan arki-iltaisin.

Hyvin sisustetussa asunnossa asuu onnellinen ihminen

Taantuma ei ole nakertanut suomalaisten sisustusintoa. Vaikka meillä sisustaminen onkin useimmille edelleen lähinnä varovaista tyynyjen ja torkkupeittojen ostamista, ei sisustaminen ole enää aikoihin ollut rahasta kiinni. Nyt muodissa ovat itse tehdyt sisustustuotteet.

Mikämuka palkittiin Habitare-sisustusmessuilla

Etelä-Karjalassa suunnitellut läpivärjätyt koivuviilukalusteet on palkittu Habitare-sisustusmessuilla Helsingissä. Sisustustoimittajat ry on valinnut lappeenrantalaisen Mikämuka-ryhmän tuotteet messujen parhaaseen kymmenikköön.

Designmuseon kokoelmat karttuvat sisustusmessujen myötä

Suomen suurimmat sisustus- ja desingmessut alkoivat keskiviikkona. Helsingin Messukeskuksessa on loppuviikon ajan esillä muun muassa huippumuotoilijoiden suunnittelemia ekologisia istuimia ja uusia ajatuksia saunoista. Tapahtumassa esitellään myös Designmuseon uusi Habitare-kokoelma.

Ellipse-tuolista vuoden huonekalu

Vuoden huonekaluksi 2009 on valittu arkkitehti Timo Ripatin suunnittelema Ellipse-tuoli. Sisustusarkkitehtien kunniapalkinto myönnettiin tänään Habitare-messuilla.

Lappeenrantalaisten kalustesarja Habitare-messuille

Lappeenrantalaiset yritykset ovat aloittaneet yhteistyön huonekalujen ja sisustusmateriaalien valmistuksessa.Yhteistyön hedelmiä esitellään Habitare-messuilla Helsingissä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle