Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pekka Juntin kolumni: Saatoin keksiä hyvän elämän reseptin

Ihminen on tekijä, mutta ikävä kyllä teot tuhoavat maapallon. Voisiko tehokkuusajattelusta luopuminen olla tie kestävämpään elämään, pohtii Juntti.

Ihmiset eivät opi pandemiasta ehkä mitään, epäilee elämäntapatutkija: "Täytämme vapautuneen ajan online-kokouksilla ja Netflixillä"

Korona paljasti, että hitaampi elämä tekee hyvää meille ja maapallolle, sanoo norjalainen sosiaaliantropologi Thomas Hylland Eriksen.

EU-parlamentti vahvisti aloitteensa: Työntekijälle oikeus sulkea känny ja sähköposti vapaa-ajalla

Uusi sääntö tulisi voimaan kolmen vuoden kuluttua direktiivin antamisesta.

Study: Finland quickest in EU to shift to teleworking in corona era

Some 37 percent of employees in the EU began working from home this spring, the figure in Finland is nearly 60 percent.

Johanna Malisen kolumni: Suorittajalla on eniten aikaa ja energiaa tehdä kivoja juttuja

Suorittamista ei pitäisi sekoittaa ylisuorittamiseen, pohtii Johanna Malinen kolumnissaan.

Pekka Juntin kolumni: Oman elämänsä muutosjohtaja

Ensi viikolla kaikki muuttuu. Ryttyilen vähemmistöille, kritisoin feminismiä ja tunnen myötätuntoa Jussi Halla-ahoa kohtaan, kirjoittaa Pekka Juntti. Tämän kolumnin voi myös kuunnella.

Perhe muutti saaristoon ja elämä meni kerralla uusiksi - “Tuli olo, että jos tässä iässä aikoo vielä repäistä, sen aika on nyt”

Vaikeinta on ollut oppia uusi elämänasenne: uudessa kotikunnassa mihinkään ei ole kiire.

Sanna Ukkola: Sinut haudataan kohta 

Elämän ainutlaatuisuus kirkastuu vasta, kun tajuaa, että joku päivä se loppuu, pohtii Sanna Ukkola blogikirjoituksessaan.

Kaupunginjohtaja saa vauvan, mutta aikoo jatkaa töiden tekemistä: "Haluan olla esimerkkinä, että uran ja perhe-elämän voi yhdistää"

Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka haluaa, että hänellä on ote työelämään myös äitiyslomalla.

Reetta Rädyn kolumni: Aikuiset tarvitsevat oman protuleirin tai riparin

Teinityttö kävi sekä protuleirin että riparin. Äiti tuli kateelliseksi kuullessaan, mistä kaikesta leireillä oli keskusteltu. Aikuiset eivät puhu elämän tarkoituksesta tai lähimmäisenrakkaudesta, vaan kermaviilistä, kirjoittaa Reetta Räty.

Mikä on kun toiset repeävät joka paikkaan? – Aikaansaaminen töissä on taito, jonka voi oppia

Aikaansaaminen tuo elämään iloa ja energiaa. Se onnistuu asettamalla itselleen tavoitteita ja tehostamalla ajankäyttöä.

Ihmisen matka - eli kateudesta tai kiitollisuudesta

Nauru ei aina naurata! Eikä ihminen muutu paljon..

Työtapaturma vei Janne Silakselta näön, ammatin ja perheen: "En ole tippaakaan katkera"

Entinen atk-insinööri on nyt Suomen ensimmäinen sokea jooganopettaja. Näön menettäminen laukaisi valtavan nälän elää.

Suhde itseen on elämäsi tärkein suhde

Ihmisen sisäinen puhe vaikuttaa hyvinvointiin.

Kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski: Kestän tämän paineen, elämän punainen lanka on löytynyt

Rattijuopumuksesta kärähtänyt Seppo Pirttikoski on helpottunut, että voi jatkaa virassaan Ilmajoen kunnanjohtajana.

Näkökulma: Neljä ideaa, joiden avulla urheilija voi päästä huipulle järjestelmästä huolimatta

Sanna Kämäräinen tarjoaa näkökulmassaan asioita, joihin urheilija pystyy vaikuttamaan huolimatta siitä, mitä ylhäältä tarjotaan.

Nettipokerin maailmanmestari: "Älä pelaa rahaa, jota et ole valmis häviämään"

Noin 60 000 euroa syyskuussa maailmanmestaruudestaan tienannut nokialaismies tekee työpäivänsä öisin. Nukkumaan Henri Koivisto käy aamulla kahdeksalta.

Armin van Buuren: "I still love it too much"

Appearing at the Weekend festival in Helsinki's Kyläsaari and Estonian city Pärnu, Dutch DJ-producer Armin van Buuren is one of the most popular faces on the electronic dance music scene. He began his artistic career by making a pirate radio programme.

Valitsiko stressaaja väärän ammatin?

Jokaisessa ammatissa tarvitaan erilaisia ihmisiä, ja persoonallisuuden piirteisiin pystyy kyllä vaikuttamaan, vakuuttaa työhyvinvoinnin asiantuntija, dosentti Marja-Liisa Manka. Stressittä elämästä ei selviä, vaikka kuinka yrittäisi ammattinsa valita.

Omaishoitajan vahva päätös: "Loppuun saakka hoidan ja sillä sipuli"

Muistisairausdiagnoosi on perheen elämässä käännekohta, joka johtaa etsimään uutta tasapainoa elämässä, todetaan tuoreessa väitöksessä. Kuusamolainen omaishoitaja Sirkka Poussu on tyytyväinen ratkaisuunsa.

Jippu: En jaksa enää hypätä benjihyppyä ilman narua

Lähes kymmenen vuotta musiikkia tehnyt laulaja Jippu on kamppaillut rönsyilevän julkisuuskuvansa kanssa. Hän myöntää kommentoineensa liian herkästi henkilökohtaista elämäänsä lehdille. Nyt Jippu on julkaissut joululevyn ja kertoo löytäneensä elämässään tasapainon.

Kysely: Joka neljäs nuori yrittäjä miettii hanskojen lyömistä tiskiin

Nuoret yrittäjät jaksavat yrittämisen paineita heikommin kuin vanhemmat yrittäjät. Joka neljäs kokee yrittämisen erittäin raskaaksi.

Joni Myllykoski: Välillä on vedettävä aikamoisia Hasekkeja

Joni Myllykoski torjui kotidebyytissään voiton HPK:lle. Kotona kiekkoammattilaisen elämää tasapainottavat naiset.

Urheilijat hakevat apua univaikeuksiinsa

Univaikeuksista voi toipua 5-6 viikossa, jos käy lääkärien vastaanotoilla.

Näkökulma: Rakkauden periferia

Miksi ihmeessä jotkut ihmiset haluavat monopolisoida rakastamisen. Sehän on maailman suurin asia, kirjoittaa Petteri Löppönen.

Teinin terveisiä aikuiselle itselleen: "Muista viettää aikaa ystävien kanssa eikä vain töissä"

Yläastelainen ei voisi elää ilman ystäviä, ja toivoo, ettei työ veisi aikuisena liikaa aikaa ystäviltä. Hyvä ystävä on hauska, luotettava ja välittää oikeasti.

Ministerial aides quit: cite “manic phone addiction”

Everyday life as a ministerial aide is no bed of roses, but the work is meaningful, say ex-assistants. High turnover is attributed to a lack of work-life balance, not problems with workplace chemistry.

Huippusuunnistaja muisteli juhlahumussa vaikeaa vuottaan: ''Todella rankka'' 

Nyt Minna Kauppi on saanut elämänsä tasapainoon, ja harjoittelu maistuu entistä paremmalta.

Säästäväinen vaan ei nuuka – omavaraistalouden kuukausibudjetti 140 euroa

Pentti Heikura ei ole juonut kaupasta ostettua maitoa vuoden 2007 jälkeen. Omavaraistalouden maitotuotteet ja saippua tehdään omasta vuohenmaidosta. Heikura ei koe, että on joutunut luopumaan mistään elämäntapansa vuoksi. Suurinta yltäkylläisyyttä ovat itse tuotettu ruoka ja elämän tasapaino.

Haluaa onnellisen elämän!

Tuli epäonnistuttua kaikessa.Tuli haksahdettua väärän mieheen, tuli opiskeltua väärä ammatti. Peilistä katsoo väsynyt ja turhautunut nainen, joka tuntee olevansa väärässä elämässä, ja jolle onnellinen tulevaisuus on saavuttamaton haave. Tässäkö tyypillinen Life Coachin pakeille hakeutuva valmennettava?

American praise for Finnish model

The Atlantic magazine credits women with helping to secure the early foundations of wellbeing in Finland.

Rastipisteessä: Kauas pilvet karkaavat

Suunnistaja Anni-Maija Fincke miettii Rastipisteessä-blogissa, millaisia ovat voittavat urheilijat.

Finland observes day of remote working

Employees may be staying away from the workplace Friday, but only because it’s national remote working day in Finland. According to the Finnish Institute of Occupational Health, around 14 percent of workers in Finland fulfil their duties from home, although it would be possible for more to do the same. Companies such as Microsoft say the practice has enhanced work performance and satisfaction.

Petri Kejonen: Ahtisaari donkkaa tykimmin

Uudemman ajan Colosseumilla, sosiaalisessa mediassa, on käännetty peukut alas tasavallan presidentin vetämän nuorten syrjäytymisryhmän nettisivuille. Sivuilla esitellään tavallisia asioita, joilla voidaan auttaa syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Niinistöllä on kuitenkin silkkihanskat, jos häntä vertaa presidentti Martti Ahtisaareen.

Piispa Salmi: Joulu on vastakulttuuria kiireelle

Oulun piispa Samuel Salmi vetoaa kiireettömän joulun puolesta. Kirkosta eronneita piispa kutsuu takaisin ja pyytää vastaamaan, mitä seurakunnissa tulisi tehdä toisin. Piispa näkee, että kiireiden ihmiset tarvitsevat perinteitä, jotka palauttavat tasapainoa elämään.

Näyteikkuna kuopiolaiseen elämänmenoon

Järvi, luonnonläheisyys, mäkimaisema ja moderni asuminen. Kehittyvä, dynaaminen ja aktiivinen Kuopio. Kaupunginjohtaja Petteri Paronen paljastaa Savon sydämen valttikortit asuntomessujen kynnyksellä. Usko tapahtuman myönteisiin vaikutuksiin on luja.

Armolle on tilaa työelämässä

Työyhteisön hyvinvointi ja työntekijöiden jaksaminen on esillä monella työpaikalla. Markkinavoimien kanssa painiessa uupunut ihminen on väännetty siltaan jo vuosikymmeniä sitten. Teologi Antti Kylliäisen mukaan työhyvinvoinnin lisääminen vaatisi ihmisen palaamista työyhteisön tärkeimmäksi palaksi.

MLL muistuttaa unen tärkeydestä teineille

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on lähettänyt kaikkien seitsemäsluokkalaisten koteihin kirjeen, jossa vanhempia muistutetaan unen merkityksestä murrosikäiselle. WHO:n tutkimuksen mukaan suomalaiset nuoret ovat Euroopan väsyneimpiä.

Elämäntaitojen puute ajaa arjen lyttyyn

Arjessa jaksaminen on haaste, jonka eteen useimmat joutuvat ennemmin tai myöhemmin. Se, miten haasteesta selviää, on kiinni muun muassa elämäntaidoista.

Tunteiltaan tasapainoisella työ ei syö perhe-elämää

Uuden väitöstukimuksen mukaan tunne-elämältään tasapainoiset ihmiset kokevat muita harvemmin, että työ vie aikaa perheiltä. Henkinen väsymys työssä ja parisuhteen ongelmat puolestaan ennakoivat psyykkistä pahoinvointia.

Blomqvist Helsingin golfkisan ykkösnimenä

Golfin naisten Euroopan kiertueen Helsingin osakilpailun ykkösnimi on loistavaa kautta pelaava Minea Blomqvist, joka osallistuu Talin kentällä järjestettävään koitokseen nyt neljättä kertaa.

Yrittäjät tyytyväisiä työhönsä

Yrittäjät ovat selvästi tyytyväisempiä työhönsä kuin muut suomalaiset keskimäärin. Tämä selviää Sampo Pankin tekemästä Suuresta Suomalaisesta Yrittäjätutkimuksesta, jossa oli yhteensä noin 7 000 vastaajaa.

Monenlaisia naapureita karsastetaan

Suomalaiset eivät toivo naapurikseen etenkään huumeidenkäyttäjiä ja alkoholisteja.

Uudisraivaaja-sarjalle Prix Europa -palkinto

TV1:n esittämä Uudisraivaaja on voittanut tv-sarjojen Prix Europa -palkinnon Berliinissä. 12-osaisessa sarjassa pohditaan työelämän moraalia 2000-luvun Suomessa.