Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Turvavälit, kamerat, käy!" – tv-sarjojen tuotanto vaatii nyt kummia järjestelyjä, mutta tahti kiihtyy: työn alla on ennätysmäärä uutta katsottavaa

Roba- ja Sekasin-tv-sarjojen kuvauksissa noudatetaan tarkkoja koronamääräyksiä, mikä näkyy katsojille, jos on tarkkana.

Suositun Kaikki synnit -sarjan uusi kausi käsittelee sukupuolten välistä sotaa, ja tekijät ottavat sen yhtä vakavasti kuin aiemmat aiheensa

Ohjaaja-käsikirjoittaja Mika Ronkainen sanoo haluavansa käsitellä teoksissaan todellisia asioita.

Suosittu rikossarja loppuu – Sorjosen tekijät paljastavat nyt viimeisen kauden teeman: "Jokainen meistä pystyy pahaan"

Kansainvälisesti menestyneen rikossarja Sorjosen viimeiset jaksot ovat jo Yle Areenassa ja maanantaina TV 1:ssä. Tuotantoyhtiöllä on tekeillä jo uusi tv-sarja.

Yle aloittaa lasten uutiset – sarjoista Babylon Berlin ja Muumilaakso saavat jatkoa

Yle tarjoaa ensi vuonna myös jalkapallon EM-kisat.

Rovaniemellä kuvataan Elossa 24h -ohjelmaa

Sarja esitetään Ylellä tammikuussa.

Vahva naisrooli houkutteli näyttelijä Armi Toivasen pohjoiseen – Kaamos-rikossarjan kuvaukset käynnissä Utsjoella

Sarja tulee olemaan erilainen kuin aiemmat pohjoisessa kuvatut sarjat, vakuuttelevat sekä tuottaja että näyttelijä.

Tv-sarjan kuvaukset poikivat hälytyksen Onttolassa

Ihmisen luultiin olevan vaarassa, mutta kysessä oli ilmeisesti kuvauksissa käytettävä nukke.

Kuuntele: Rikostutkijan työ on hyvin erilaista kuin tv-sarjoissa

Lappeenrantalainen Ilkka Vainikka on ratkonut rikoksia yli 30 vuoden ajan. Hänen mukaansa tv-sarjojen antama kuva poliisin työstä poikkeaa hyvin paljon todellisuudesta.

Ylen Sekasin-nuortensarja hätyyttelee verkossa miljoonaa käynnistystä – sarja poiki auttavan verkkopalvelun

Sekasin-sarjan uudet jaksot käynnistyvät TV2:ssa tänään tiistaina. Areenassa ja videopalvelu YouTubessa uusi kausi käynnistyi jo viime viikolla.

"Onnellinen ihminen on tylsä" – Rikossarjojen henkilöhahmoilla on oltava rosoisuutta ja karismaa, sanoo tuottaja Minna Virtanen

Nordic noir- tyylin jännityssarjojen suosio on jatkuvassa nousussa. Kiiltokuvamaisten sankareiden sijaan ihmisiä kiinnostaa henkilöhahmojen monikerroksellisuus ja maailmat, joissa tehdään virheitä lain molemmilla puoilla. Uusi kotimainen tv-sarja Bullets pyrkii tavoittamaan jännityksen ystäviä maailmanlaajuisesti.

Korpelan kujanjuoksun ja Pirunpellon käsikirjoittaja Heikki Luoma kertoo: "Olen kuvannut ihmisiä ja heidän maailmaansa oman elämänkokemukseni ja näkemykseni antamalla viisaudella"

Käsikirjoittaja Heikki Luoman mukaan ihmisestä voi syntyä vahva mielikuva heti ensinäkemältä tai ensimmäisestä kuullusta repliikistä.

Iina Kuustosen tähdittämää sarjaa kuvataan Lapissa – "Tällaista ei ole aiemmin tehty"

Uusi sarja on yhdistelmä vaarallista rikostrilleriä ja koskettavia henkilötarinoita.

Tämän vuoden kerralla ahmittavat tv-sarjat: murhia, murhia ja hieman helpotusta Game of Thronesin vieroitusoireisiin

Kotimaisissa sarjoissa ratkotaan rikoksia Lappia myöten, kansainvälisissä eletään utopistisissa maailmoissa.

Kaisa tuli kuolemaan Kotikadulle – neljäs kausi nyt Areenassa

Eeva Mäkimaan äiti ilmestyi Kotikadulle neljännellä kaudella

Myrskyn jälkeen – draamasarja Suomesta, joka on sekaisin

Tuula-myrsky on sekoittanut arjen. Kolmiosainen draamasarja.

Possun aorttaläpillä kulkeva näyttelijä Harri Ekonen selättää seuraavaksi kuolemaa stand up-keikoillaan

Näyttelijä, stand up -koomikko Harri Ekonen joutui kahteen sydänleikkaukseen ja sai hengenvaaralliset komplikaatiot. Rankka sairaalavuosi selätettiin rankalla huumorilla, jota taiteilija toivoo hyödyntävänsä seuravaaksi stand up-lavoilla.

Elokuvien avustustehtäviin haetaan kaikenikäisiä ja -kokoisia – myös asuntoja etsitään kuvauspaikoiksi

Länsi-Suomen elokuvakomission avustajarekisterissä on jo 900 vapaaehtoista.

Jääkiekko-oikeuksien hinta nousi Ruotsissa pilviin – Sama konsulttiyhtiö hoitamaan myös Suomen markkinoita

Ruotsin pääsarja suositteli Commercial Sports Media -yhtiötä SM-liigalle. Liigan tv-oikeudet ovat katkolla keväällä 2018.

Uusi kotimainen tv-sarja suunnitteilla – tositapahtumiin perustuva sarja kertoo Kotkassa tapahtuneesta rikoksesta

Suunnitteilla on Kotkassa kuvattava rikosdraamasarja, jonka tarina perustuu tositapahtumiin Kotkan lähihistoriasta. Tuotantoyhtiö pyytää kaupungilta noin 70 000 euron tuotantotukea.

Barcelona valmis hylkäämään Mestarien liigan? - "Tuemme seurojen omistamaa liigaa"

Eurooppalaisten suurseurojen Superliiga puhuttaa. Barcelonan johtoportaan mukaan katalaaniseuran kannattaisi lähteä seurojen omistamaan suljettuun kilpailuun.

Pohdintaa Susijengistä: “Meillä ei ole sellaisia jättityyppejä kuin valtaosalla”

Suomalaisten krooninen ongelma, pitkien pelaajien puute sai Jälkiehien väen pohtimaan pituuden merkitystä.

Suosikkinäyttelijä lausuu runoja konsertissa – ja jännittää

Näyttelijä-professori Hannu-Pekka Björkman esiintyy torstaina ensi kertaa Iitin Musiikkijuhlilla. Päivää ennen avajaiskonserttia häntä jännittää.

Nämä ovat suomalaisten mielestä kautta aikojen suosituimmat tv-sarjat

Muun muassa The Wire, Sopranos sekä Metsolat nousivat yleisön suosikeiksi. Katso mikä muut sarjat ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen suomalaisiin.

Televisiosarjan kuvaaminen on jatkuvaa taikatempun tekemistä

Televisiosarjan kaksiviikkoiset kuvaukset aloitettiin tiistai-iltana Kajaanissa. Ohjaaja Miikko Oikkonen on häärännyt sarjan parissa jo pidemmän aikaa, sillä hän on myös toinen sarjan käsikirjoittajista.

Jokereiden elämää seuraava sarja alkaa Ylellä syyskuussa

“Tuskin koskaan on suomalaista joukkuetta seurattu näin intiimisti.”

Näkökulma: Parempi naida ja palaa kuin...  

Jos intohimosi elämään hiipuu, sinun on aika kuolla. Himo ei kuitenkaan ole vain hikistä naintia tai aivojensa ja voimiensa tyhjentämistä luovuuden alttarille, kirjoittaa Yle Lahden tuottaja Tapani Ripatti.

Televisiotuotantojen alalle tulee uusia toimijoita

Perinteisten televisiokanavien lisäksi myös digitaaliset viihdepalvelut ovat aloittaneet omien kotimaisten tv-sarjojen tilaamisen.

Pirunpelto Pyynikin kesäteatteriin

TV2:n hittisarja Pirunpelto kääntyy ensi vuonna kesäteatteriesitykseksi. Pyynikin kesäteatterin pyörivän katsomon eteen astelee joukko televisiosta tuttuja näyttelijöitä.

Tv-ohjelmat ovat sukututkimuksen juhlaa

Televisiossa sukututkimus näyttää helpommalta kuin onkaan. Moni innostuu tutkimaan omaa taustaansa, kun julkisuuden henkilö näyttää mallia ja löytää omat juurensa.

Ykkösen otteluita tälläkin kaudella Ylen netissä

Ylen nettisivuilla nähdään tälläkin kaudella jalkapallon Ykkösen otteluita.

Tampereen elokuvajuhlat alkuun

Viiden päivän aikana Tampereella esitetään yli 500 lyhytelokuvaa. Luvassa on muun muassa saksalaista animaatiopropagandaa vuosikymmenten varrelta, globalisaatiodokumentteja sekä hiekka-animaatiota.

SUUNNISTUS: Huippuliigan avaus siirtyy

Suunnistuksen Huippuliigan avauskilpailu Paimiossa on jouduttu siirtämään kesäkuun alkuun lumitilanteen takia. Paimion olosuhteet ovat vielä liian talviset, jotta kotimaisen sarjan avaus pystyttäisiin viemään läpi edes kohtuullisesti. Huippuliiga käynnistyy toukokuun 14. päivä Tampereella. Yle televisioi kaikki Huippuliigan osakilpailut.

Ylen HD-kanavahanke etenee

Yleisradio suunnittelee oman teräväpiirto- eli HD-kanavan avaamista. Ylen hallintoneuvosto päätti tiistaina kokouksessaan aloittaa asiasta ennakkoarviointimenettelyn.

Polliisi ei pelekää kameraa

Tosi-tv on tullut jäädäkseen. Televisiosta tulee jatkuvasti uusia reality-sarjoja, jotka esittelevät niin ihmisiä kuin ammattejakin. Yksi alan kotimaisista tv-sarjoista on Poliisit, jonka uudella tuotantokaudella tullaan näkemään myös Oulussa kuvattuja jaksoja.

Duudsonit solmivat jättidiilin MTV:n kanssa

Extreme-temppuilusta tunnetut Duudsonit ovat solmineet viihdekanava MTV:n kanssa ennätyksellisen suuren sopimuksen. Duudsoneiden tuotantoyhtiö Rabbit Films on tehnyt sopimuksen kahdentoista jakson tekemisestä MTV:lle.

Madventures pian laajimmalle levinnyt suomalaissarja

Madventures-seikkailumatkailusarjasta on tulossa laajimmalle levinnyt kotimainen televisiosarja. Viimeisimpänä ohjelman tv-oikeudet on ostanut laatukanava National Geographic.

Urheilun tv-oikeudet puhuttivat Ykkösaamussa

Kaikkein suosituimpien urheilutapahtumien tv-oikeudet ovat viime vuosien aikana nousseet tasolle, joka pakottaa Yleisradionkin tarkkaan harkitsemaan, mihin mennään mukaan ja mihin ei. YLE Urheilun päällikkö Kari Mänty keskusteli Radio 1:n Ykkösaamussa maanantaina siitä, miten yhtiön kiristyvä talous vaikuttaa yhtiön urheilutarjontaan tulevaisuudessa.

Urheiluruutu tv-viikon selkeä ykkönen

YLEn Urheiluruutu oli viikon kaksi selvästi katsotuin tv-ohjelma Suomessa. Maanantain Urheiluruutu veti television ääreen 912 000 katsojaa. Seuraavaksi suosituin ohjelma jäi TV1:n urheilun uutiskatsaukselle lähes 100 000 katsojan verran.

ToPo tarvitsee urotekoja LrNMKY:tä vastaan

Hallitseva Suomen mestari vastaan sarjanousija. Siinä mustavalkoiselta vaikuttava asetelma, kun Korisliigan runkosarjan kolmonen Lappeenrannan NMKY kohtaa puolivälierissä Torpan Pojat Helsingistä.