Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tintti ja väärän muumion salaisuus – Belgiassa kiistellään sarjakuvahahmon oikeasta kotipaikasta

Kaksi belgialaisnähtävyyttä kilpailee siitä, kummassa sijaitsee oikea sarjakuvataiteilija Hergéä inspiroinut muumio.

Kari Enqvistin kolumni: Markkinauskovaiset vaativat nyt itselleen tukiaisia

Aiemmin markkinoiden ylivertaisuuteen uskoneet kirosivat yhteiskunnan puuttumista bisneksiin, nyt yhteiskuntaa vaaditaan pelastamaan markkinat, kirjoittaa Kari Enqvist.

Mies kyllästyi parkkihallin harmauteen ja maalasi seinät täyteen lapsuutensa sankareita – "Mukavammin töihin lähtee, kun tutut toivottavat hyvää huomenta!"

Yksityisen kerrostalon parkkihallissa elävät sulassa sovussa piirroshahmot ja menneiden vuosikymmenten palvotut sankarit.

Jopa Muumipeikon arveluttava vessapaperi on ollut liikaa – sarjakuvaa on sensuroitu seksin, politiikan ja uskonnon varjolla

Sarjakuvista on sensuroitu liian avonaisten kaula-aukkojen lisäksi muun muassa aseita, ulkoavaruuden olentoja ja väkivaltaisia värejä.

Kuussa seikkaileva Tintti-piirros kaupan ennätyshintaan Pariisissa

Maailman tunnetuimpiin sarjakuvahahmoihin kuuluvan Tintti-reportterin kuumatkaa kuvaava piirros on myyty huutokaupassa Pariisissa ennätykselliseen 1,55 miljoonan euron hintaan.

Sosiaalinen media suree Brysselin iskujen uhreja

Sosiaalinen media on tiistaina täyttynyt Brysselin iskuja surevista ja uhreja muistavista päivityksistä.

Madame Castafiore kajauttaa aarioita Tintti-oopperassa

Oopperadiiva ja hänen kadonneet korunsa ovat pääosassa oopperassa, joka sai ensi-iltansa Belgiassa tällä viikolla.

Suomen kovin graffititaiteilija: En hae tästä jännitystä

Suomen kansainvälisesti menestynein graffititaiteilija EGS on nyt suositumpi kuin koskaan. Hän on myös ensimmäinen graffitimaalaaja, jolta Kansallisgalleria on ostanut teoksen kokoelmiinsa.

Lapset uskalsivat tehdä lumigraffiteja historiallisen rakennuksen seiniin

Sopiva suojasää, karheahko seinä ja pikkupakkanen yöksi. Siinä on lumigraffiteille sopivat olosuhteet. Forssassa historiallisen Kehräämön seinät saivat hauskan ilmeen. Kuvataidekoulun lasten töitä on ihasteltu paljon.

Tinttejä saa Ruotsissa pärstäkertoimella

Kohu Tintti-kirjoista jatkuu Ruotsissa. Keskustelua jatkaa Aftonbladet, joka julkaisi torstaina jutun kyselystä yli sataan ruotsalaiskirjastoon. Kyselyssä tiedusteltiin kirjaston suhtautumista Tintti-kirjoihin.

Ruotsalaiskirjasto perui päätöksensä Tintti-kirjojen poisvetämisestä

Tukholman Kulttuuritalo aikoi poistaa Tintti-sarjakuvat lastenkirjastostaan niiden sisältämien rasististen stereotypioiden takia, mutta toteaa nyt, että päätös tehtiin liian nopeasti.

Tintti-kirjat pannaan ruotsalaiskirjastossa

Tukholman kulttuuritalo poistaa Tintti-sarjakuvat lastenkirjastonsa hyllyiltä, koska ne välittävät henkilöstön mielestä loukkaavan kuvan muista kulttuureista.

Harvinaiset Aku Ankat, Tex Willerit ja Tintit - Katso onko sarjakuviesi joukossa aarre

Vanhoja Aku Ankkoja tarjotaan sarjakuva-antikvariaattiin noin kuusi kertaa päivässä. Kellarista tai mökiltä löytyneet pahvilaatikot sisältävät kuitenkin vain harvoin aarteita. Antikvariaattikauppias Juha Aarnisalo kertoo, mitä numeroita kannattaa erityisesti tarkkailla.

Harvinainen Tintti-kansi huutokaupattiin huippuhinnalla

Vuonna 1932 tehty Tintti Amerikassa -albumin ensipainoksen kansi maksoi 1,3 miljoonaa euroa. Vuonna 2008 sama kuvitus myytiin noin puoli miljoonaa euroa halvemmalla.

Spoiled ballot papers reveal write-in favourites

The number of spoiled ballot papers increased dramatically in this year’s presidential election compared to 2006. Many of the spoiled ballot papers included ‘votes’ for Donald Duck, sketch show characters and Moomins.

Renny Harlinin piti ohjata ensimmäinen Tintti-elokuva

Renny Harlinin oli tarkoitus ohjata ensimmäinen Tintti-elokuva tuottaja Steven Spielbergin kanssa 1980-luvun lopulla. Harlin kertoi Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelmassa, että elokuvaprojekti kuitenkin kaatui Tintin luojan perikunnan vastustukseen.

Pelot käsitellään usein elokuvateatterissa

Vaarallisuus yhdistettynä seksiin viehättää nuoria Twilight -elokuvasarjassa, sanoo käsikirjoittaja ja ohjaaja Pekka Lehtosaari. Teeman teki aikoinaan tutuksi Dracula.

Tähtihetki arvosteli Tintin, Apinatytöt ja Kate Reddyn

Tähtihetken esittelyssä ovat Tintin seikkailut, Sarah Jessica Parkerin tähdittämä kertomus uranaisesta sekä teini-ikäisten tyttöjen heräävää seksuaalisuutta kuvaava ruotsalaiselokuva Apinatytöt.

Syyttäjä: Tintti-sarjakuva ei ole rasistinen

Belgian valtionsyyttäjä on antanut kannanottonsa Tintti-sarjakuvasta tehtyyn valitukseen. Syyttäjän mielestä Tintti Afrikassa -sarjakuva ei ole rasistinen.

Tintti-elokuva sai ensi-iltansa kotimaassaan Belgiassa

Steven Spielbergin ohjaaman Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus -elokuvan ensi-iltaa juhlittiin lauantaina Brysselissä Belgiassa, Tintin kotimaassa. Belgialainen Georges Remi, paremmin tunnettu taiteilijanimeltään Hergé, julkaisi ensimmäisen Tintti-sarjakuvan 1929.

Hergén Tintti-esineistöä myytiin yli miljoonalla

Belgialaisen seikkailijalehtimiehen Tintin faneilla oli onnenpäivät lauantaina, kun harvinaista sarjakuva-aineistoa oli kaupan Pariisissa. Tyhjätaskuilla ei kuitenkaan ollut huutokauppaan asiaa, sillä Tintti-piirrokset ja veistokset keräsivät yhteensä yli miljoona euroa.

Rasistinen Tintti-kirja halutaan laittaa pannaan

Kongolainen mies yrittää saada kiistellyn Tintti-sarjakuvakirjan pannaan hahmon kotimaassa Belgiassa, kertoo BBC. Bienvenu Mbutu -nimisen miehen mukaan Tintti Afrikassa -kirja (ranskaksi Tintin au Congo) antaa mustista kehittymättömän kuvan.

Turkissa sakot kapteeni Haddockin tupakoinnista

Turkkilainen televisiokanava on saanut sakot, koska se näytti kapteeni Haddockin ja muiden Tintti-sarjakuvan hahmojen tupakointia.

Faust palaa Kansallisoopperaan 20 vuoden jälkeen

Ranskalaisen Charles Gounoud’n ooppera Faust saa perjantaina ensi-iltansa Kansallisoopperassa. Solisteiksi on kiinnitetty useita ulkomaisia vierailijoita, jotka laulavat talossa ensimmäistä kertaa. Produktion harjoittelua ovat haitanneet poikkeuksellisen monen solistin sairastumiset.

Tintin luoja sai oman museon

Belgiassa on avannut ovensa Tintti-sarjakuvien luojalle Hergélle omistettu museo. Tavoitteena on esitellä ennen kaikkea taiteilija Hergéä eli Georges Remiä, ei vain Tintti-sarjakuvaa.

Tintti-huutokaupassa lyötiin ennätyksiä

Belgialaisen huutokaupan valtasi sunnuntaina varsinainen Tintti-mania, kun lähes 600 sarjakuvapiirtäjä Hergéen yhdistettyä piirrosta tuli myyntiin. Monet piirroksista löivät kansallisia ja kansainvälisiä myyntiennätyksiä.

Daniel Craig Tintti-elokuvan roistoksi

James Bondin -roolista tunnetuksi tullut Daniel Craig esiintyy roistona tulevassa Tintti-elokuvassa. Craig esittää leffassa Rakham Punaista. Tintin roolissa nähdään puolestaan Billy Elliot -elokuvan tähti Jamie Bell.

Louvressa näytillä ensi kertaa sarjakuvia

Ranskassa maailmankuulussa Louvren taidemuseossa on ensi kertaa näytteillä sarjakuvia.

Oi aikoja, oi tapoja

Otsikko on vanha latinalainen, joka Ciceron sanomana on elänyt läpi aikojen ja tapojen. Taustalla on poliittisen filosofin ihmetys tai oikeastaan hyväksyntä, jonka perusteella on aina ollut mahdollista, ellei jopa pakollista elää yleisesti sallitulla mallilla ja vasta pikku hiljaa, yleensä aika salaa rohkeimpia lukuun ottamatta kummastella miten tulee eletyksi.

Sarjakuvasankari Tintti jo 80-vuotias

Sarjakuvasankari Tintti täyttää tänään lauantaina 80 vuotta. Ensimmäinen Tintti-sarjakuva ilmestyi belgialaisessa Le Vingtième Siècle -sanomalehdessä 10. tammikuuta 1929.

Tintti-näyttely Kokkolan kirjastoon

Kokkolan kaupunginkirjastossa avataan tänään sarjakuvasankari Tinttiä -käsittelevä näyttely. Kokkolalainen keräilijä Tom Tiainen uskoo omistavansa Suomen laajimman Tintti sarjakuvakokoelman.

Tintin luojan kuvia ja kirjeitä myynnissä Pariisissa

Belgialaisen sarjakuvataiteilijan Hergén kirjeitä, valokuvia ja luonnoksia huutokaupataan Pariisissa perjantaina.

Tintti-kuvasta maksettiin maltaita

Tintti-sarjakuva-albumia varten maalattu kuva on myyty ennätyshintaan pariisilaisessa huutokaupassa.

Tintti jälleen rasismisyytösten kourissa

Brittiläinen kirjakauppaketju on siirtänyt Tintti Afrikassa -albumit lasten hyllyistä aikuisten osastolle. Sarjakuvien poistamista valikoimista oli vaatinut brittiläinen rasisminvastainen järjestö (CRE). Sen mukaan Tintti Afrikassa -kirjat sisältävät loukkaavaa materiaalia, jossa muun muassa afrikkalaiset kuvataan vähämielisiksi apinoiksi.

Tintin isä olisi jo satavuotias

Belgialaisen sarjakuvataiteilijan Hergén syntymästä on kulunut sata vuotta. Hänen kuuluisin luomuksensa on peloton ja utelias toimittaja Tintti, joka joutuu alati käymään konnia, pettureita ja kätyreitä päin.

Spielberg ja Jackson tekevät elokuvan Tintti-sarjakuvasta

Legendaarisesta Tintti-sarjakuvasta kaavaillaan elokuvatrilogiaa. Daily Variety lehden mukaan elokuvaohjaajat Steven Spielberg ja Peter Jackson olisivat lupautuneet ohjaamaan kumpikin yhden kolmesta Tintti-elokuvasta.

Tintistä amerikkalainen elokuva

Belgialaisesta sarjakuvahahmosta Tintistä tehdään Hollywood-elokuva. Sen tuottaa DreamWorks-yhtiö ja ohjaa Steven Spielberg.

Tintti saapui myös teatteriin

Sarjakuvasankari Tintti on ensi kertaa esiintynyt myös teatterissa. Lontoon Young Vic -teatteri valitsi tämänvuotiseksi joulunäytelmäkseen sarjakuvaseikkailun Tintti Tiibetissä.