Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Iskon eritasoliittymän työt valmistuvat Oulussa – Nelostien vuosien parantamistyö on nyt loppumetreillä

Ensi yön aikana moottoritien etelän suunnan liikenne palautuu kiertotieltä takaisin etelän suunnan ajoradalle. Uusi ramppi Alppilan ja Välivainion suunnasta moottoritielle etelän ajosuuntaan saadaan liikenteen käyttöön alustavasti tiistaina.

Suururakka kääntyi loppusuoralle – Nelostien parantaminen Oulun pohjoispuolella enää viimeistelyä vaille valmis

Oulun ja Kemin välisen Nelostien perusparannus on loppusuoralla. Neljä jatkunut Oulun ja Kemin välisen valtaväylän parantamisurakka päättyy lokakuussa.

Pertti Nissinen, 59, ei halua opetella käyttämään nettiä ja kuskaa mieluummin laskut sekä Kelan hakemukset kymmenien kilometrien päähän

Ketään ei voida pakottaa netin käyttämiseen, mutta esimerkiksi Kela käytännössä painottaa verkkoasiointia.

Olhavanjoen koskia halutaan kunnostaa kaloille ja kalastajille

Jokea on muokattu ja ruopattu aikoinaan uittojen ja tulvasuojelun takia. Nyt on alkamassa iso kalatalouskunnostus.

Ohituskaistojen rakentaminen alkaa Iin Kuivaniemestä Simoon kulkevalla nelostien osuudella

Tievälin koko urakan pitäisi olla valmiina ensi syksynä.

Hakerekkaa nostettiin tieltä koko yön ajan Iissä

Onnettomuus tapahtui Olhavan ja Yli-Olhavan välisellä kapealla tiellä keskiviikkoiltana.

Iin kauan kaivatut ohituskaistat poikivat poikkeuksellisen laajan yksityistiekiistan – "Tie on saatava valtion hoitoon"

Nelostien uudet ohituskaistat vaikuttavat myös yksityisteihin. Kymmenet tieosakkaat ovat tyytymättömiä ratkaisuihin.

Nelostien parannustöissä otetaan uusi vaihde silmään kevään tullen

Lumen ja roudan sulaessa aloitetaan jälleen maanrakennustyöt.

Autoilijoiden syytä varautua Nelostien remontin aiheuttamiin rajoituksiin Kemin ja Oulun välillä

Ohituskaista- ja siltatyömaiden kohdalla nopeusrajoituksia alennetaan nyt Olhavan ja Kuivaniemen välillä ja ensi kesänä myös Simon ja Kemin välillä.

Nelostien remontti etenee Oulun pohjoispuolelle – nopeusrajoituksia alennetaan työmaa-alueilla

Nelostien suurremontti etenee Oulusta pohjoisen suuntaan. Kello-Räinäperä ja Olhava-Kuivaniemi -väleillä tehtävien töiden vuoksi nopeusrajoituksia alennetaan.

Valtatie 4:n parannuskohteet siirtyvät Oulun pohjoispuolelle

Elokuussa töiden painopiste siirtyy välille Kello-Haukipudas sekä Haukipudas-Räinäperä. Nopeusrajoitus on työmaiden kohdalla 60 km/h.

Hanna menetti miehensä ja putosi surun suohon vuosiksi – nyt hän auttaa muita äkillisesti omaisensa menettäneitä

Iiläisen Hanna Ikosen mies kuoli äkillisesti. Toipuminen menetyksestä kesti pitkään, mutta kokemus teki hänestä vahvan.

Pienet tiet saivat korjausrahaa

Eniten Pohjois-Pohjanmaalla korjausrahaa saa Kiimingin ja Yi-Iin tien korjaus.

Autot kolaroivat nelostien ruuhkassa Iissä ja Siikalatvalla

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui vakavasti Iin Olhavassa ajauduttuaan rekan keulaan.

Iin kuolonkolarin onnettomuuspaikka saatin avattua liikenteelle

Yhden ihmisen kuolemaan johtaneen kolarin sulkema valtatie 4 Iissä on saatu auki liikenteelle. Rekan ja henkilöauton yhteentörmäys nelostiellä Iissä sattui puolen päivän jälkeen ja tie oli ajoittain suljettuna alkuiltaan saakka.

Yksi kuoli Iin liikenneonnettomuudessa – Nelostie poikki Iin Olhavassa rekan ja henkilöauton kolarin vuoksi

Yksi ihminen on kuollut rekan ja henkilöauton kolarissa Iissä nelostiellä. Rekka ja henkilöauto törmäsivät torstaina puolenpäivän jälkeen nelostiellä Iin Olhavassa. Tie on suljettu liikenteeltä ja poliisin mukaan raivaustyöt tulevat kestämään useamman tunnin.

Tuulivoimalan läheisyydessä asuva: "Niiden kanssa on tottunut elämään"

Iin Olhavassa ei vastusteta tuulivoimaloiden rakentamista. Alueella on yli 30 tuulimyllyä ja lisää rakennetaan koko ajan.

Tutkimus: Tuulivoimaloiden melun häiritsevyys riippuu muustakin kuin melusta

Tuulivoimaloiden aiheuttamaan meluun suhtaudutaan kahdella tutkimusalueella hyvin eri tavoin. Uuden tutkimuksen mukaan tuulivoimaloiden äänen häiritsevyyteen vaikuttavat itse melutason lisäksi myös esimerkiksi asenne tuulivoimaa kohtaan tai luottamus virkamiehiä ja tuulivoimatoimijoita kohtaan.

Juhlakahvi maistui – talkooväki palkittiin perinnemaiseman kunnostamisesta

Satojen talkootuntien työn palkintoina upea kylämuseo ja ehdokkuus valtakunnallisessa vuoden maisemateko kilpailussa. Pohjois-Pohjanmaan maisemateko kunnioittaa vanhoja perinteitä.

Kolari haittasi liikennettä nelostiellä Iissä – neljä loukkaantui lievästi

Oulun ja Kemin välillä 4-tiellä Olhavassa tapahtui keskiviikkona alkuillasta kolari, jossa loukkaantui lievästi neljä henkilöä. Pelastus- ja raivaustyöt haittasivat liikennettä noin tunnin ajan.

Vesistöjen kunnostus on myös sosiaalinen tapahtuma

Pohjois-Pohjanmaalla on parin vuoden aikana pistetty alulle useita kymmeniä vesistöjen kunnostuskohteita. Vesistöjen hoidosta on jaettu tietoa erityisesti osakaskunnille ja paikallisille yhdistyksille. Omien lähivesien kunnostus on usein myös sosiaalinen tapahtuma.

Iin navettapalossa kuoli kymmeniä lehmiä

Iin Olhavassa lypsykarjanavetta tuhoutui täysin tulipalossa vappupäivänä. Palossa kuoli 45 eläintä. Saman verran nautoja karkasi lähimetsiin.

Kivijoen alajuoksulla uhkaava jääpato – veden pinta saatiin kaivinkoneiden avulla laskuun

Kivijoen jäät ovat patoutuneet usean sadan metrin matkalta, minkä takia veden pinta alkoi nousta tänään iltapäivällä.

Olhavan uhkaava jääpato purkautui Iissä

Iissä Olhavanjokeen pääsiäisenä pakkautuneet jäät on saatu purettua. Pahimmillaan tulva nousi pääsiäispäivänä rantapelloille ja ranta-alueen asukkaita varoitettiin tulvavaarasta.

Jääpato tukkii Olhavajokea Iissä

Aikainen kevät on saanut Olhavajoen tulvimaan Iissä Pohjois-Pohjanmaalla. Myös Kuivajoen pinta on nousussa. Toistaiseksi tulva ei ole aiheuttanut vahinkoja, mutta veden nousu saattaa uhata enimmillään jopa kymmeniä rakennuksia.

Iihin nousee jättikokoinen tuulivoimapuisto

Myllykankaalle pystytettävien tuulivoimaloiden rakennustyöt alkavat ensi vuoden alkupuolella. Kaikkiaan 27 voimalan kokonaisuus on Suomen suurin rakenteilla oleva tuulivoimapuisto.

Olhavan kaupassa myytiin ohraryynejä ja urkuharmoneja

Iin Olhavan Wanhakauppa on tuulahdus vanhoilta hyviltä ajoilta. 1880-luvulla perustettu kauppa toimii kesäviikonloppuisin kahvilana ja museona.

Kiiminkijoen tulvatilanne rauhoittui - toistaiseksi

Kiimingin taajamasta puolitoista kilometriä Kiiminkijokea ylävirtaan sijaitsevan Pason suvannon jääpato liikahti illalla, mutta rauhoittui yöksi. Mikäli pato lähtee liikkeelle, uhkaa Kiimingin keskustaa jopa parin metrin tulva.

Tulvatilanne Pohjois-Pohjanmaalla vakautunut

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus arvioi, että tulvatilanne Pohjois-Pohjanmaalla on vakautunut. Kiiminkijoella on kuitenkin edelleen useita isoja jääpatoja.

Jääpato nostaa vettä Ylikiimingissä, Kiimingin keskustassa uhkaavat virtaamat

Tulvatilanne jatkuu Kiiminkijoella. Tiistaina aamupäivällä jääpato nosti vettä Ylikiimingissä keskustan liepeillä. Kiimingin Alakylässä noin 200 asukasta on motissa tulvan takia. Kiimingin keskustassa virtaamat ovat niin voimakkaat, että koulut ja vanhainkoti saattavat jäädä mottiin.

Iissä juhlittiin jättimyllyjä

Suomen korkeimpien tuulimyllyjen vihkitilaisuus Iin Olhavassa keräsi runsaasti yleisöä paikalle. Avajaistilaisuus tarjosi heille hernesoppaa ja musiikkiesityksiä. Puistoa oli avaamassa muun muassa Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä.

Palava rekka Raahen Kasitiellä

Rekka-auton tulipalo haittasi liikennettä Kasitiellä Raahen ja Pyhäjoen välillä. Aamupäivällä sattunut tapaus sulki yhden ajokaistan liikenteeltä tunniksi.

Näkyvyyttä koulutielle

Torniolainen yritys lahjoitti heijastinliivit Kemin, Keminmaan, Tervolan, Iin ja Simon koululaisille.

Yksi kuoli kolarissa Iissä

Onnettomuus tapahtui niin sanotun Iin suoran loppupäässä sunnuntaiaamuna.

Kouluilta kiitosta Iin energiajuomien myyntikiellolle

Iissä on luovuttu energiajuomien myynnistä alle 16-vuotiaille. Aloitteen taustalta löytyy huolestunut iiläinen kauppias, joka huomasi iiläisten nuorten hörppivän yli 100 tölkkiä energiajuomaa päivässä. Aktiivinen vanhempainyhdistys sai kaupat, kioskit ja huoltoasemat mukaan energiajuomien myyntikieltoon.

Tuulivoimalakuljetukset suuntaavat Tervolaan

Suomen suurimman tuulivoimaloiden kuljetusurakan määränpää on vaihtumassa Iistä Tervolaan. Kemin Ajoksen satamasta laivataan tuulivoimaloiden osia kahteen uuteen tuulipuistoon tämän vuoden loppuun saakka.

Simon Leipiöön Suomen suurimmat tuulimyllyt

Tuuliwatti Oy:n investoinnit tuulivoimarakentamiseen Meri-Lapissa saavat jatkoa. Simoon ryhdytään rakentamaan tähän asti Suomen suurimpia tuulimyllyjä, joiden lapojen kärjet pyyhkivät taivasta peräti 204 metrin korkeudella.

Suomen korkeimman tuulivoimalan pystytys alkoi

Iin Olhavaan nousevan tuulimyllyn lavat yltävät pyöriessään lähes 200 metrin korkeuteen. Kahdeksan myllyn rypäs on määrä saada valmiiksi ennen vuodenvaihdetta.

Tuulivoimalakuljetukset alkoivat

Yli kaksi kuukautta jatkuvat tuulivoimaloiden osien kuljetukset Ajoksesta Iin Olhavaan ja Tervolan Varevaaraan alkoivat keskiviikkona. Tuuliwatti Oy:n voimala-alueille matkaavat kuljetukset ovat tähän asti Suomen suurin tuulivoimaloiden kuljetusprojekti.

Harva tunnistaa Rantatien merkin

Nelos- ja kasiteiden varressa olevat ruskeat kyltit eivät ole majakkaviittoja tai ohjeita lintutorneille, kuten moni tielläliikkuja on arvellut. Kyltit ohjaavat kulkijoita maamme uusimmalle matkailutielle.

Tuulivoimaloiden kuljetus on kuukausien urakka

Tuuliwatti Oy:n tuulivoimaloiden pystyttäminen Tervolan Varevaaraan ja Iin Olhavaan edellyttää massiivisia kuljetuksia useilla tieosuuksilla Kemin Ajoksen satamasta Tervolaan ja Iihin.

Simon tuulivoimapuisto vihittiin käyttöön

TuuliWatin ensimmäinen tuulipuisto vihittiin käyttöön Simon Putaankankaalla tiistaina. Myllyt tulevat tuottamaan sähköä reilun parinkymmenentuhannen kerrostaloasunnon tarpeita vastaavan määrän. TuuliWatti Oy:n toimitusjohtaja kehuu simolaisten asennetta hankkeen toteuttamisessa.

Nelostie avattiin liikenteelle Iin onnettomuuspaikalla

Liikenne Iin Olhavassa takkuili ja oli ajoittain kokonaan suljettu tiistai-illan ja keskiviikkoiltapäivän välillä. Nestekuljetusrekka suistui ojaan Iin Olhavassa tiistaina kello 20.

Fortum myi Iin tuulivoimahankkeen Taaleritehtaalle

Fortum myi Iin Olhavaan suunnitellun tuulivoimahankkeensa Taaleritehtaalle. Kyseessä on Nybyn pohjoispuolella sijaitseva kehitysvaiheessa oleva tuulivoimakohde, johon on suunniteltu kahdeksaa tuulivoimalaitosta.

Toinen kaista avattu liikenteelle Iin onnettomuuspaikalla

Olhavan pohjoispuolella yksi ajokaista on edelleen suljettu liikenteeltä rekan tieltä raivaamisen vuoksi. Liikenne ohjataan vuorotellen tapahtumapaikan ohi.

Nelostien liikenne jumissa Iissä

Ojaan suistunut rekka vaikeuttaa edelleen liikennettä nelostiellä Iin Olhavasta kolme kilometriä pohjoiseen. Kiertotie lisää ajoaikaa Oulu-Kemi välillä jopa tunnin. Onnettomuspaikka sijaitsee noin 50 kilometriä Oulun pohjoispuolella.

Vetyperoksidirekka suistui tieltä Iissä

Vetyperoksidia kuljettaneen rekan suistuminen ojaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä vaikeutti liikennettä nelostiellä noin 6 kilometriä Olhavasta pohjoiseen Iissä. Oulun Liikennekeskuksesta saadun tiedon mukaan faivaustyöt saatiin päätökseen iltapäivällä yhden jälkeen, ja liikenne sujuu jälleen normaalisti.

Vetyperoksidirekan tieltä suistuminen haittaa liikennettä Iissä

Vetyperoksidia kuljettanut säiliöauto suistui tiistaina illalla 4-tieltä Iissä. Tien sulkeminen aiheutti yöllä ruuhkaa. Aamulla vielä toinen kaista on ollut suljettuna.

Iihin Suomen korkeimmat tuulivoimalat

TuuliWatti rakentaa Iihin Suomen korkeimmat tuulivoimalat. Tuulivoimapuistoon Iin Olhavaan pystytetään kahdeksan 140 metrin korkuista voimalayksikköä, joiden roottoreiden halkaisija on 112-metriä. Roottoreiden pyyhkäisypinta-ala on hehtaari.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle