Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rovaniemen kunnallisvero säilynee ennallaan – lähivuosina isoja investointeja kaupungintalo, koulut ja kadut

Kaupunginjohtajan mukaan valoa Rovaniemen talouteen tuo muuttovoitto. Muun teollistuneen maailman tapaan Rovaniemen vanhusten määrä lisääntyy ja nostaa kustannuksia.

Kotkan investointien lista on mittava – seuraaviksi viideksi vuodeksi on varattu yli 150 miljoonaa euroa

Kantasataman isot rakennushankkeet hilaavat Kotkan kaupungin investointibudjetin korkealle. Tulevina vuosina panostetaan myös Karhulaan rakentamalla uusia kouluja, päiväkoti ja paloasema.

Jyväskylän ensi vuoden budjettiesitys: isosti investointeja ja valtavasti velkaa

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto on julkaissut budjettiesityksensä. Se sisältää muun muassa koulusäästöjä ja jätti-investoinnin Hippokselle.

Vesimaksut nousevat Vaasassa – korotukset ajoittuvat kahdelle seuraavalle vuodelle

Kootuksista ja niiden ajoittumisesta päätettiin tiistaina. Ensi vuonna maksut nousevat kymmenen ja sitä seuraavana vuonna viisi prosenttia.

Vaasaan uusi virka, Virve Flinkkilä valittiin kaupungin hyvinvointijohtajaksi

Kesällä Vaasan kaupunki avasi hyvinvointijohtajan viran haettavaksi. 19 hakijan joukosta virkaan valittiin Virve Filnkkilä. Hakuprosessi oli anonyymi.

Pieksämäellä kaavaillaan keskusliikenneaseman korjauttamista

Alustavien suunnitelmien mukaan töiden olisi määrä valmistua kesällä 2023.

Riihimäki ei sulata sote-kustannusten kasvua – edellyttää sairaanhoitopiiriltä sopeutustoimia

Kaupungin mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin esittämä vähintään viiden prosentin kuntamaksujen nosto on Riihimäen kannalta kestämätön. Kaupunki on valmistellut omaa talousarviotaan kokonaisuudessaan kahden prosentin nousun pohjalta.

Rovaniemen kaupungin tulos jäämässä arvioitua heikommaksi

Kaupunginhallitus käsitteli muutettua talousarviota kokouksessaan perjantaina.

Seinäjoen ydinkeskusta tarvitsee uuden suunnan

Kaupunki ja keskustan kiinteistönomistajat ovat keskustelleet keskustan uudesta kehittämisestä. Tarkoitus on laatia keskustalle kokonaan uusi suunnitelma ja ryhtyä toteuttamaan sitä.

Maalahden kunta parantaa energiatehokkuutta

Tämän ja ensi vuoden aikana monelle Maalahden kunnan kiinteistöille tehdään energia- ja kunnossapitokartoitukset.

Matias Hildenistä tulossa Ruokolahden kehittämispäällikkö

Talousarvio- ja strategiavalmisteluun painottuva tehtävä olisi osa-aikainen ja määräaikainen.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri sulki lomautukset pois säästövalikoimasta – hallitus torppasi esityksen yt-neuvotteluista

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ei ryhdy lomauttamaan työntekijöitä säästöjen toivossa. Tiistaina kokoontunut sairaanhoitopiirin hallitus kumosi esityksen yt-neuvottelujen käynnistämisestä.

Oulun tuloveroprosenttia ei haluta korottaa, vaan se olisi ensi vuonnakin 20,5 – taloutta aiotaan sopeuttaa kymmenien miljoonien eurojen verran

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoi tiistaina aamupäivällä talousarvioesityksensä yksityiskohdista. Lopullisesti vuoden 2022 budjetista ja taloussuunnittelusta päättää Oulun kaupunginvaltuusto.

Varikonniemen kehittäminen valtuuston pöydällä Hämeenlinnassa

Valtuustoaloitteessa esitetään, että Varikonniemen kehittämiseksi tehdään suunnitelma, jolla vahvistetaan alueen virkistys- ja matkailukäyttöä. Mahdollinen rakentaminen käynnistyisi vasta usean vuoden kuluttua.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri väläyttää yt-neuvotteluja lääkkeeksi taloustilanteeseen – pääluottamusmies: "Saattaa olla viimeinen niitti"

Sairaanhoitopiirin talous sakkaa ja säästöjä haetaan henkilöstökuluista. Pääluottamusmies uskoo, että mahdolliset lomautukset saattavat karkottaa työntekijät etsimään uutta työpaikkaa.

Oulun pääkirjasto aiotaan kunnostaa vuoteen 2025 mennessä –keskustakirjastoon tulisi muun muassa lasten kulttuurikeskus

Suunnitelmissa on, että Oulun pääkirjasto siirtyisi väistötiloihin jo ensi vuonna ja vuonna 2023 alkaisi peruskorjaus. Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta hyväksyi osaltaan hankesuunnitelman alkuviikosta.

Kuopion vuoden 2022 talousarviota valmistellaan 14 miljoonaa euroa alijäämäiseksi

Kuopion kaupunginhallitus käsittelee maanantaina ensi vuoden talousarvion valmistelun tilannetta. Esityksen mukaan tulot eivät riitä menoihin ja kaupunki velkaantuu lisää.

Verotulojen kasvu kirittää Oulun kaupungin taloutta, jonka tarkka suunta selviää vasta tämän vuoden koronakulujen ja -tukien jälkeen

Oulun talousluvut näyttävät ennakoitua paremmilta, mutta edelleen yli 40 miljoonaa euroa alijäämäiseltä. Verorahoitus on kääntynyt kuitenkin selvään kasvuun, ja elokuussa oltiin jo yli 60 miljoonaa euroa korkeammalla tasolla kuin vuosi sitten.

Essoten taloutta varjostaa koronapandemian aiheuttama epävarmuus – kuntayhtymä valtuusto nimitti myös viimeiset puheenjohtajansa

Koronapandemia heijastuu kuntayhtymän talousnäkymiin, mutta talousennusteen arvioidaan kallistuvan silti kohtuullisen puolelle.

Lahden kaupunkiympäristölautakunta haluaa säilyttää Mannerheiminkadun nelikaistaisena

Kaupungin liikennesuunnitelman eri kohteisiin suunnitellut rahoitukset laitettiin osittain uusiksi. Kaupunkikehitysjohtaja katsoo, että valmistelussa pitää noudattaa aiempaa valtuuston päätöstä.

Forssassa pääsee nyt äänestämään, miten käyttää 20 000 euroa

Forssassa osallistuvaan budjetointiin on irrotettu 20 000 euroa. Summa käytetään yleishyödyllisiin kohteisiin kaupunkilaisten toiveiden mukaan. Kaupunkilaisilta pyydetään nyt mielipiteitä kehitettävistä kohteista.

Turun alijäämä lähenee 50 miljoonaa euroa

Pormestari Minna Arve kaipaa valtiolta pikaisia toimia kuntatalouden rakenteellisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Lahden kulttuuri- ja liikuntapalveluille tiukka budjetti – lähivuosista tulossa vielä niukempia, mikä voi jo vaikeuttaa toimintaa

Hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen (sd.) sanoo, että leikkausten jatkuessa esimerkiksi teatterin toiminta kärsii ja liikuntapaikkojen aukioloja täytyy supistaa.

Lahden kaupunkiympäristölautakunta palautti vuoden 2022 talousarvioesityksen uudelleen valmisteltavaksi

Talousarvion käsittelyyn palataan viikon kuluttua pidettävässä ylimääräisessä kokouksessa.

Helsingiltä uusi miljoonapotti kulttuurin ja vapaa-ajan toimijoille – Arhinmäki: Vauhditetaan toiminnan uudelleenkäynnistämistä koronan jälkeen

Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) lupasi, että koronakolhujen paikkaaminen huomioidaan myös ensi vuoden talousarvioesityksessä.

Sivistyslautakunta haluaakin nostaa Lahden päiväkotien ja koulujen määrärahoja leikkaamisen sijaan

Sivistyslautakunta päätti myös korottaa sekä lukioiden että nuorisopalveluiden määrärahoja.

Etelä-Savon maakuntajohtajalla paljon odotuksia valtion budjetille – rahaa kaivataan tiestöön, nettiyhteyksiin ja Parikkalan rajalle

Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kaipaa budjettiin enemmän rahoitusta, joka on korvamerkitty Etelä-Savon alueen kehittämiseen.

Kaakon kansanedustajakysely: Poliisin määrärahoja lisättävä

Ylen kyselyyn vastanneet kymmenen Kaakkois-Suomen kansanedustajaa haluavat, että poliisi saa lisää rahoitusta toimintaansa. Hallituksen budjettiesityksessä rahoitusta oltaisiin pienentämässä.

Vihreät ja vasemmistoliitto huojuttavat hallitusta – kiista maatalouden ilmastopäästöistä kuumentaa budjettiriihtä

Hallituspuolueilla on budjettiriihessä omia painopisteitään. SDP vahvistaisi terveys- ja vanhuspalveluja. Keskusta painottaa taloutta ja työllisyyttä. Vihreät ja vasemmistoliitto vaativat lisää ilmastopäätöksiä. RKP panostaisi turvallisuuteen.

Savonlinnan talous on kireällä – kaupunki hakee harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta

Korotuksen tarvetta perustellaan yhä opettajakoulutusyksikön poissiirrosta kaupungille koituneilla vaikutuksilla sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen ostomenojen kasvulla.

Pieksämäki palkitsee henkilöstöään korona-ajan työstä

Kaupunginhallitus päätti asiasta alkuviikon kokouksessaan.

Sairaanhoitopiiri Sosterin taloustilanne suotuisa – heinäkuun toteutumassa vajaa miljoona euroa ylijäämää

Kuntayhtymä-sairaanhoitopiiri Sosterin tavoitteena on saada perusterveydenhuollon uudisrakennus valmiiksi. Kaikissa muissa investoinneissa toteutetaan vain aivan välttämättömät, asiakkaiden ja potilaiden hoitoon liittyvät hankinnat.

Kemin kaupunki valmistelee yt-neuvottelujen aloittamista – taustalla palvelurakenteen muutokset ja miljoonien säästötarve

Suunnitteilla olevat palvelurakenteen uudistukset merkitsevät muutoksia henkilöstön työtehtäviin. Kaupungin käyttötalouden tasapainottaminen puolestaan vaatii vuositasolla vähintään neljän miljoonan euron säästöjä.

Rovaniemen päiväkeskus jatkaa toimintaansa, mutta siirtyy kaupungin alaisuuteen – toiminnanjohtaja: "Tämä on tärkeä paikka monelle"

Päiväkeskuksen kohderyhmänä ovat yhteiskunnan heikoimmassa asemassa olevat kuntalaiset.

Virolahdella käsitellään tänään sienen lahottaman sillan korjausrahoja – kunnostukseen tarvittaisiin 136 000 euroa

Virolahden kunnan mukaan Virojoen kevyenliikenteen silta on tärkeä reitti varsinkin koululaisille, jotka kulkevat sitä pitkin koulumatkoillaan.

Rovaniemen uuden monitoimitalon yhteyteen rakennetaan liikuntahalli – kustannukset kasvavat 1,25 miljoonaa euroa

Monitoimitalohankkeen kokonaiskustannusarvio on nyt reilut 39 miljoonaa euroa. Lisäksi monitoimitalon vuokrakustannukset ovat noin 3,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Savonlinna rahoittaa kulttuuria ylimääräisellä 173 000 eurolla – tarkoituksena kompensoida oopperaesitysten perumista

Savonlinnan Oopperajuhlien oopperaesiykset peruttiin tältä kesältä. Kaupunki haluaa kaunpunkiin muuta kultuuria paikkaamaan menetystä, ja sitä varten on valtuustossa hyväksytty mittava lisämääräraha.

Korona piti Jyväskylän tilinpäätöksen plussalla – ensi vuoden talousarviossa suuret säästöpaineet

Jyväskylän talous vahvistui viime vuonna pääsääntöisesti valtion koronatukien ja avustusten ansiosta. Ensi vuodelle kaupunki on tekemässä jälleen alijäämäistä budjettia, jossa on 10 miljoonan euron säästöpaineet.

Hyvinvointiyhtymälle ennakoidaan synkkää vuotta – kulut kasvavat ja tulot vähenevät

Ensi vuodeksi povataan noin 30 miljoonan euron menolisäyksiä. Laskelmiin ei ole vielä huomioitu koronan aiheuttamia lisäkustannuksia.

Ylen kysely paljastaa: Kunnat säästivät aiemmin tiedettyä enemmän rahaa kulttuurista - isoissa kaupungeissa pääsylipputulot romahtivat

Kuntien rahaa säästyi korona-aikana, sillä kulttuuritoiminta seisahtui. Samaan aikaan kuntien tulot kulttuurista myös laskivat. Yle kysyi kunnilta kulttuurin menoista ja tuloista toistamiseen. Selvisi, että rahaa jäi käyttämättä aiemmin ennakoitua enemmän.

Puolanka rakennutti miljoonalla uuden paloaseman – silti talous jäi plussan puolelle, pormestari uskoo soten ulkoistuksen tasapainottavan taloutta

Pessimismistään tunnetun Puolangan kunnan lähivuosienkin talousnäkymät ovat valoisat. Tarkoitus on investoida uuteen liikuntahalliin. Myös Ylen tänään julkaisemassa kuntatutkassa Puolanka sai taloudestaan neljä tähteä viidestä.

Kuhmo tekee oikaisuvaatimuksen yhteispäivityksen loppumisesta, Suomussalmi harkitsee samaa

Kuhmon ja Suomussalmen terveysasemien viikonloppujen vastaanottotoiminta päättyy toukokuun lopussa. Kainuun soten yhtymähallitus päätti asiasta huhtikuun lopulla.

Turun alijäämäksi ennustetaan tänä vuonna 52,8 miljoonaa

Turun kaupunginhallitus saa maanantaina eteensä vuoden 2021 ensimmäisen kaupungin talouden osavuosikatsauksen.

Kouvolan ensi vuoden talousarviosta tulossa kireä – säästöpaineet jatkuvat viime vuoden hyvästä tuloksesta huolimatta

Vuoden 2022 talousarvion raamia käsitellään ensimmäisen kerran toukokuun kaupunginhallituksessa.

5-vuotiaiden maksuton varhaiskasvatus jatkuu Kotkassa – kaupunki maksaa kulut omasta pussistaan

Vaikka ministeriön tuki loppuu, Kotkassa halutaan varmistaa, että myös seuraavat ikäluokat osallistuvat säännöllisesti varhaiskasvatukseen.

Valtion tuki nosti Hausjärven tuloksen odotettua paremmaksi

Hyvään tulokseen vaikutti myös verotulojen kehittyminen odotettua paremmin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle