Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sairaala Novan takaosa yöllä pimeässä.

KSML: Keski-Suomen kunnille vielä 24 miljoonaa euroa lisää maksettavaa sairaanhoitopiirien alijäämästä

Jyväskylän kaupunginjohtaja kertoi yllättävän lisälaskun johtavan todennäköisesti voimakkaisiin sopeutustoimiin taloudessa.

nuori katsoo ulos ikkunasta

Korona rantautui tasan kolme vuotta sitten Keski-Suomeen, ja silloin pelättiin jopa 150 000 sairastuvan

Asiantuntijoiden mukaan koronatoimissa pääosin onnistuttiin, mutta poikkeusaika lisäsi suomalaisten turvattomuuden tunnetta.

Terveyskeskus-kyltti

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri palauttaa kunnille jopa miljoonia euroja – viime vuoden tulos näyttäisi myös olevan ylijäämäinen

Positiivisen tuloksen taustalla on säästötoimet sekä varovainen varautuminen kustannuksiin. Myös vuonna 2021 sairaanhoitopiiri palautti jäsenkunnilleen 10 miljoona euroa.

Kela-kortti.

Yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksia sai Kaakkois-Suomessa yli 60 000 ihmistä – jatkossa korvauksia saa mielenterveyden ja suun hoidosta

Vuonna 2021 yksityisistä tutkimus- ja hoitotoimenpiteistä maksettiin korvauksia Kaakkois-Suomessa lähes 3,6 miljoonaa euroa. Nyt suurin osa korvauksista on poistunut.

Koronarokotteita kaarimaljassa

Kymmenien miljoonien eurojen tuki koronan hoitokustannuksiin Kaakkois-Suomessa

Valtio korvaa koronaepidemian lisäkustannuksia kunnille ja kuntayhtymille niin kauan kuin tautitilanne vaatii. Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan avustussummat olivat maan suurimpien joukossa.

Ihmiset istuvat päivystyksen odotusaulassa.

Selvitimme faktat: Päivystyksissä ympäri Suomen on jopa kaoottisen vaikeaa

Sairaalapäivystykset ympäri Suomea ovat ruuhkautuneet pahasti. Erityisesti jatkohoitoon pääseminen ruuhkauttaa päivystyksiä.

Tampereen yliopistollisen sairaalan pääsisäänkäynti kuvattuna pilvisenä kesäpäivänä. Etualalla suihkulähteestä suihkuavia vesipylväitä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin toiminta loppumassa – vielä ratkaisematta, miten hoidetaan puuttuvat 13 miljoonaa euroa

Sairaanhoitopiirin valtuusto kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen vielä joulun jälkeen.

Hoitaja valmistelee koronarokottetta Jätkäsaaren rokotuspisteellä Helsingissä 25. helmikuuta 2022.,

Ainakin kuusi sairaanhoitopiiriä jatkaa THL:n koronarokotesuosituksen noudattamista ministeriön ohjauskirjeestä huolimatta

Moni sairaanhoitopiiri päättää ensi viikolla, suositellaanko tehosteannoksia terveille työikäisille. STM:n ja THL:n linjat asiassa poikkeavat toisistaan.

Hoitaja pitää lähikuvassa koronarokotetta ja neulaa.

Neljännet koronarokotteet kelpasivat Lapin sairaanhoitopiirin henkilökunnalle

Koronarokotteet menivät ensimmäisenä rokotuspäivänä puoleenpäivään mennessä.

HUSin apulaisylilääkärin Eeva Ruotsalaisen mielestä neljännen rokotteen antamiselle sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnalle on lääketieteellisiä perusteita

HUSin Eeva Ruotsalainen A-studiossa: Neljänsille rokotuksille olisi lääketieteelliset perusteet

THL pitää kiinni rokotuslinjastaan, jossa sote-henkilökunnalle ei suositella tehosterokotusta koronaa vastaan.

Koronarokotuksia valmiina maljassa rokotuksia varten.

Näin sairaanhoitopiirit kommentoivat työntekijöiden neljänsiä koronarokotuksia – HUSin Järvinen nostaa esille itsemääräämisoikeuden

Muut sairaanhoitopiirit pitävät THL:n suosituksia sopivana, mutta työntekijöiden joukosta on tullut toiveita lisärokotuksista.

Hoitaja pitää lähikuvassa koronarokotetta ja neulaa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ei suunnittele neljänsiä koronarokotuksia henkilöstölleen

Lapin sairaanhoitopiiri aloittaa ensimmäisenä Suomessa sote-henkilöstön neljännet koronarokotukset.

Kartta EU-maiden suhtatumisesta neljännen kororokotuksen antamiseen.

Lapin sairaanhoitopiiri alkaa rokottaa sote-henkilöstöä neljännellä koronarokotteella – poikkeaa THL:n ohjeesta

Lapin sairaanhoitopiiri aloittaa ensimmäisenä Suomessa sote-henkilöstön neljännet koronarokotukset. Tutkimusnäyttö puoltaa rokotuksia ja muissa EU-maissa rokotukset ovat jo käynnissä.

Virkattu turvalonkero vauvan sairaalasängyssä lasten ja nuorten klinikalla Tayksissa.

Yli 50 lasta on odottanut sydänleikkausta laittoman pitkään – tehohoidon tilanne Uudessa lastensairaalassa on kriittinen

Esimerkiksi lasten sydänleikkausjono on selvästi pidempi kuin tavallisesti, ja kymmenet lapset ovat joutuneet odottamaan leikkausta yli puoli vuotta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin logo.

Erikoissairaanhoidon hoitovelka on kasvanut entisestään Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä

Pohjois-Pohjanmaalla joka viides potilas joutui odottamaan kiireetöntä erikoissairaanhoitoa yli puoli vuotta alkusyksystä. Vielä keväällä kymmenesosa oli tällaisia asiakkaita. Sekin oli suuri luku.

Rovaniemen kaupungintalo, pilvinen taivas.

Siirtoviivemaksujen käsittely jatkuu Rovaniemen kaupunginhallituksessa

Lapin sairaanhoitopiirin yhtymähallitus päätti syyskuussa luopua siirtoviivemaksun perimisestä lokakuun alusta alkaen, mutta se ei ehkä riitä Rovaniemen kaupunginhallitukselle.  

Valo-opaste Seinäjoen Y-talon sisäänkäynnillä.

Etelä-Pohjanmaan kunnat saavat vielä kerran lisälaskun sairaanhoitopiiriltä

Sairaanhoitopiirin talous näyttää painuvan tänä vuonna miinukselle. Yksi selittävä tekijä on korona, eikä tänä vuonna saada valtiolta edes koronatukia.

Pohjanmaan hyvinvointialueen logo H-talon yläkulmassa.

Pohjanmaan hyvinvointialueen investointisuunnitelma hyväksyttiin – uusi asiakas- ja potilastietojärjestelmä arviolta 20-30 miljoonaa euroa

Hyväksytty investointisuunnitelma sisältää yhteensä neljä hanketta. Uusi, yhtenäinen asiakas- ja potilastietojärjestelmä on hankinnoista tärkein.

Sairaanhoitaja ja lääkäri sairaalan käytävällä.

Hoitajien siirtokielto pakottaa työnantajat "järkyttävään palapeliin" – Kanta-Häme vastaa kieltämällä ylimääräiset vapaat ja koulutukset

Liittoihin kuuluvia hoitajia ei toistaiseksi saa siirtää omasta työtehtävästään tai työpaikastaan toiseen. Kysyimme kolmelta sairaanhoitopiiriltä, miten uusin työtaistelutoimi vaikuttaa sairaaloissa.

Kanta-Hämeen keskussairaalan pääsisäänkäynti.

Hoitajien siirtokielto vaikuttaa sairaanhoitopiirien toimintaan: Kanta-Hämeessä hoitajille ei toistaiseksi myönnetä palkatonta vapaata

Sekä Päijät-Sotessa että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä herättiin torstaiaamuna hoitajakiistassa uuteen tilanteeseen, kun hoitajaliitot olivat päätyneet asettamaan tilapäisen siirtokiellon kunta-alalle.

Assi.sairaalan rakennustyömaa Hämeenlinnassa

Rakennuskustannusten nousu varjostaa Assi-sairaalan rakentamista

Kesäkuun 2021 ja kesäkuun 2022 välisenä aikana Hämeenlinnaan rakennettavan Assi-sairaalan rakennuskustannukset ovat nousseet 9,4 prosentilla. Nousu jatkuu yhä.

Hoitaja ja koronapotilas sairaalahuoneessa.

Professorin esitys pitkän koronan klinikoista ei saa vastakaikua Keski-Suomesta – "Hämmentävä ehdotus", sanoo sairaanhoitopiirin johtaja

Kaikkiin keskussairaaloihin pitäisi perustaa pitkittyneen koronataudin hoitoon keskittynyt poliklinikka, sanoo neurologian emeritusprofessori Risto O. Roine Uutissuomalaisessa. Ehdotus ei saa kannatusta Keski-Suomesta.

Sairaala Novan päivystyksen sisäänkäynti ja näkymä sisätiloihin.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri viedään hautaan kymmenien miljoonien alijäämän kanssa, kunnille tulossa iso ylimääräinen lasku

Sairaanhoitopiirin tämän vuoden alijäämä on 38 miljoonaa euroa. Lisäksi aiemmilta vuosilta kasautunutta alijäämää on 17 miljoonaa.

Nainen työssään Taysin silmäkeskuksessa

Ministeri Lindén uskoo palkkaharmonisointiin varattujen rahojen riittävän – hyvinvointialue pohtii jo palveluiden karsimista

Hyvinvointialueilla harmonisoidaan eli yhdenmukaistetaan työntekijöiden palkkoja. Työhön on varattu yhteensä 400 000–500 000 euroa, mutta potin riittävyys herättää huolta.

Leikkaussali

Etelä-Savossa erikoissairaanhoidon jonot pääosin hallinnassa – tilanne vaihtelee sairaaloittain

Sosterissa hoitotakuu ylittyi elokuun puolivälissä kaihileikkauksissa.

Pohjois-Karjalan keskussairaalan päivystyksen kyltti lähikuvassa Joensuussa.

Päivystykset ovat tukossa koko Suomessa, selvisi Ylen kyselyssä – Joensuussa potilas odotti jopa 65 tuntia jatkohoitoa

Yle kysyi kaikilta sairaanhoitopiireiltä päivystysten ruuhkista. Vastaus oli kaikilla sama: päivystykset ovat tukossa ja jatkohoitoon ei pääse. Lääkäreiden mukaan potilasturvallisuus on vaarassa.

FinnHEMS lääkärihelikopteri laskeutuu.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikan päätöksestä ristiriitaista tietoa – HUSin mukaan päätös on tehty, eduskunnan oikeusasiamies eri mieltä

Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan HUS ei ole tehnyt tarvittavaa päätöstä Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikasta. HUSin mukaan päätös on tehty jo vuonna 2018.

Pelastus/lääkärihelikopteri ilmassa.

Kiistely Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijoituspaikasta voi saada vielä jatkoa – eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan käsittely ei mennyt lakipykälien mukaan

Eduskunta päätti kopterin tukikohdan sijoittamisesta Uttiin jo vuosia sitten. Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan Helsingin-Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin tulisi kuitenkin tehdä päätös kopterin sijoituspaikasta.

Kaksi koronapotilasta eristyshuoneessa, hoitajan tutkiessa toista potilasta.

Koronatilanne heikkenee Essoten alueella – sairaalahoidossa 17 ihmistä

Tällä hetkellä sairaanhoitopiirin tekemistä koronatesteistä yli puolet antaa positiivisen tuloksen.

Koronarokotuksia valmiina maljassa rokotuksia varten.

Neljännen koronarokotteen menekki on vauhdittunut Eksotessa loppuviikkoa kohti – elokuulle on tarjolla hyvin rokotusaikoja

Pääsääntöisesti neljättä koronavirus rokotetta ovat kuluneen viikon aikana Etelä-Karjalassa ottaneet yli 60-vuotiaat.

Anonyymi sairaanhoitaja kävelee Mikkelin keskussairaalan käytävällä.

Hoitajapulaa paikataan maksamalla työvuorojoustoista – Etelä-Savossa hoitajille maksetaan korotettua kutsurahaa tarpeen mukaan

Esimerkiksi Itä-Savon sairaanhoitopiirissä kutsurahaa korotettiin juhannusviikolla.

Hoitaja katsoo kameraan.

Helppo kesä jäi haaveeksi – korona kaataa terveydenhuollon henkilöstöä ja pahentaa työvoimapulaa entisestään

Tämä kesä on ollut useissa sairaanhoitopiireissä aiempia koronakesiä selvästi vaikeampi. Tuhansien sairauspoissaolojen ja henkilöstöpulan keskellä petipaikkoja on jouduttu sulkemaan jopa ennätysmäärä ja hoitoja ajamaan alas.

Hoitaja liikkuu potkulaudalla sairaalan käytävällä.

Korona ei ole vaikuttanut PPSHP:n kesän toimintoihin: henkilöstön poissaolot viruksen vuoksi aiempien kesien tasolla

Koronatilanne on rauhallinen myös osastohoidossa olevien potilaiden suhteen.

Rokottaja laittaa laastaria henkilön rokotuskohtaan olkapäähän.

THL:n tuore linjaus saa kiitosta ylilääkäri Markku Broakselta: "Ylikuolleisuus on suorassa suhteessa siihen, että kolmosrokotteen teho ei enää riitä"

Broaksen mukaan neljänsien rokotteiden antaminen aikaisemmin olisi kuitenkin voinut säästää useita ihmishenkiä.

Käsidesiteline kaupan sisääntuloportilla Lahdessa. Kaksi käsidesipulloa lähikuvassa.

Koronatartuntojen määrä nousussa Etelä-Savossa – vs. terveyspalvelujen johtaja: "Korona ei ole hävinnyt mihinkään"

Koronatartuntojen määrät ovat nousseet edellisviikoista. Vakavilta tautitapauksilta on kuitenkin vältytty.

Essoten pandemiapäällikkö, ylilääkäri Hans Gärdström työskentelee tietokoneella.

Presidentti palkitsi Essoten Gärdströmin, Seppälän ja Auvisen kunniamerkillä, valtuusto halusi lisäselvityksiä kuntayhtymän taloudesta

Kuntayhtymän johtajan mukaan on normaalia entä kuntien laskutuksesta keskustellaan mutta kunnat ovat itse hyväksyneet laskutuksen periaatteet.

Oulun Yliopistollisen sairaalan korona teho-osastolla hoitaja menossa hoitamaan korona potilasta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päätti lopettaa erillisneuvottelut hoitajien kanssa

Suunnitelma erillissopimuksesta raivostutti kuntien työnantajajärjestön. Pääsopijajärjestö JAU antoi työnseisausilmoituksen, mikä vaikeutti sairaanhoitopiirin tilannetta.

Potilas makaa sairaalasängyssä TYKSin teho-osastolla.

Hoitotakuu ei toteudu Varsinais-Suomessa – potilaille ei löydy jatkohoitopaikkoja

Henkilöstövaje on kevään aikana pahentunut. Kesäsijaisista puuttuu kolmannes.

Musta sairaalan poliklinikkojen ja palvelupisteiden opastuskyltti, jossa valkoisella tekstillä eri osastojen nimiä ja lyhenteitä.

Sairaanhoitopiirillä kolme isoa haastetta, vaikka arvioinnin tehnyt tarkastuslautakunta kiitteleekin toimintaa yleisesti

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin suurimpia haasteita ovat henkilökunnan riittävyys ja jaksaminen sekä hoitojonojen pidentyminen.

Anonyymi sairaanhoitaja kävelee Mikkelin keskussairaalan käytävällä.

Suurimmat sairaanhoitopiirit eivät lähde rustaamaan paikallisia sopimuksia hoitajille – pelkona keskinäinen kilpailu työntekijöistä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ilmoitti haluavansa paikallisen sopimuksen suoraan hoitajaliittojen kanssa. Sairaanhoitopiireistä kerrotaan Ylelle, että laajempaa intoa vastaaviin irtiottoihin ei ole.

Oulun Yliopistollisen sairaalan korona teho-osastolla sairaalan henkilökunta valmistavat röntgenlaitetta.

Hoitajapula piinaa sairaaloita kesällä – "Yhtään hoitajaa ei olisi varaa menettää", sanoo sairaanhoitopiirin johtaja

Yle kysyi kesän hoitajatilanteesta kaikilta Suomen sairaanhoitopiireiltä. Monien vastauksista nousee esiin resurssivaje. Varsinais-Suomen tilanne on johtajan mukaan pahempi kuin koskaan.

Osastonhoitaja kävelee Kanta-Hämeen keskussairaalan teho-osastolla.

Analyysi: Hoitajakiistassa työnantajien rivit pahasti sekaisin – Kanta-Hämeen sooloilu voi lopulta tuoda tuntuvat palkankorotukset kaikille

Jos Kanta-Hämeessä sovitaan paremmat palkat, muiden on pakko seurata perässä, kirjoittaa taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä.

Sairaanhoitajat täyttävät lomakkeita Kanta-Hämeen keskussairaalan osastolla.

KHSHP haluaa paikallisen sopimuksen hoitoalan työkiistaan – ratkaisu ostaisi alueen hoitajat joukkoirtisanoutumisten ulkopuolelle

Hoitajien paikoilleen jämähtäneet palkkaneuvottelut uhkaavat kärjistyä joukkoirtisanoutumisiin. Jo tällä hetkellä ne aiheuttavat ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja.

Anonyymi sairaanhoitaja kävelee Mikkelin keskussairaalan käytävällä.

Essote ylittämässä tämän vuoden budjetin 9,5 miljoonalla, säästöruuvia väännettävä yhä lujemmin

Talousarvion tälle vuodelle ennakoitu ylitys on kutistunut alkuvuodesta 3,6 miljoonalla eurolla. Sote-uudistus kasvattaa palkkakuluja tuntuvasti, koska palkat pitää sovittaa yhteen.

Käytetty kasvomaski maassa puun juurella.

Koronanyrkki: Keski-Suomessa koronatilanne vakaa, yleinen maskisuositus päättyy

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri seuraa omassa maskisuosituksessaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjauksia.

Lordinaukiolla ihmisiä aurinkoisena päivänä.

Kasvomaskisuositus päivittyi Lapin sairaanhoitopiirissä – maskia voi pitää pääosin oman harkinnan mukaan

Rokottamattomien 12 vuotta täyttäneiden sekä riskiryhmiin kuuluvien tulee edelleen harkita maskin käyttöä.

OYSin Terhi Nevala: Kaikki energia pitäisi keskittää neuvotteluihin

Yle seuraa: Näin hoitajien työtaistelua kommentoidaan – OYSin vs. johtajaylilääkäri: Joukkoirtisanoutuminen olisi "erittäin vakava paikka"

Hoitajalakon toinen vaihe peruuntui, mutta nyt hoitajaliitot uhkaavat jäsentensä joukkoirtisanoutumisella.

Oys yhteispäivystys kyltit

OYS: Sairaalaan voi tulla normaalisti, myös ajanvarauksia aletaan pian kalenteroida

Ennen hoitajalakon perumista näytti siltä, että sairaalan normaalia toimintaa ei ylläpidetä vaan potilaita siirretään muualle.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle