Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronatartunnat ampaisivat nousuun Suomessa, HUSin apulaisylilääkäri: "Kahden rokoteannoksen kattavuus on riittämätön"

Suomessa raportoitiin tänään yli 600 uutta tartuntaa. Se on maaliskuun jälkeen korkein lukumäärä. HUSin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen lisäisi tapahtumien turvallisuutta koronapassilla.

Infektioylilääkärin mukaan Vaasan sairaanhoitopiirissä ei ole syytä siirtyä kiihtymisvaiheen tasolle: "Ilmaantuvuusluvusta huolimatta kriteerit eivät täyty"

Kiihtymistason raja on 25 koronatartuntaa sataatuhatta asukasta kohden. Lisäksi tarkastellaan muun muassa myös sairaalahoidossa olevien määrää ja positiivisten tulosten osuutta otetuista näytteistä. Nyt nämä kriteerit eivät täyty.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä on tämänpäiväisessä kokouksessaan todennut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen. Tartuntojen ilmaantuvuus on viime viikon aikana ollut vahvasti nousussa Keski-Suomessa.

Pohjois-Savo siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen

Alueellinen koronatyöryhmä pohti koronatilannetta tänään kokouksessaan ja totesi olevansa huolissaan heikentyneestä tilanteesta. Avi ja kunnat pohtivat seuraavaksi, mitä rajoitustoimia kiihtymisvaiheeseen siirtyminen mahdollisesti aiheuttaa.

Infektioylilääkäri Markku Broas: Lapin sairaanhoitopiiri pysyy koronan perusvaiheessa, vaikka tartuntaluvut ovat kasvussa

Koronatartuntojen määrä on ollut Lapin sairaanhoitopiirissä kasvussa. Tilastoissa näkyy tällä hetkellä rovaniemeläisestä yökerhosta alkunsa saanut koronarypäs, joka on saatu sammutettua. Kiihtymisvaiheeseen ei ole vielä tarvetta siirtyä.

Koronavilkun käyttäjämäärät pudonneet yli puolella miljoonalla – kuitenkin nyt sovelluksen tärkeys vain korostuu, uskoo HUSin Asko Järvinen

Tartunnanjäljityksen ruuhkautuessa Koronavilkku-sovelluksen käyttö puoltaa paikkaansa, sanoo HUSin Asko Järvinen. Koko maassa sovellusta käytti heinäkuun alussa vajaat 1,8 miljoonaa ihmistä.

Koronatartunnat ponnahtivat nousuun Lapin sairaanhoitopiirissä – Kittilässä palvelutalossa joukkoaltistuminen

Lapin sairaanhoitopiirissä huolestuttaa iäkkäiden ihmisten koronatartuntaluvun kasvu. Lapin rokotekattavuus jää alle Suomen keskitason, ja varsinkin toisen rokotuksen saaneita on Lapissa huomattavasti vähemmän kuin maassa keskimäärin.

Etelä-Savossa kaikkiaan kahdeksan uutta koronavirustartuntaa – Essoten alueella uudet tartunnat eivät tuottaneet enää alkuviikon kaltaisia altistumisia

Sekä kuntayhtymä Essote ja sairaanhoitopiiri Sosteri ovat koronaviruksen leviämisen suhteen vähiten vakavimmalla, eli perustasolla.

Koko HUS-alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen – koronatartuntojen määrä kasvussa jo viidettä viikkoa

Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän päätöksellä Länsi-Uusimaa ja sitä kautta koko HUS-alue siirtyivät kiihtymisvaiheeseen.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin päivystysapunumero ruuhkautui

Keski-Suomen päivystysapunumero 116117 ei toimi toivotulla tavalla. Heinäkuun helteet ovat pahentaneet puhelinpalvelun ruuhkaa.

Etelä-Karjala ei ainakaan toistaiseksi lyhennä koronarokotusten väliä – "Meillä ei ole sellaista ongelmaa, että rokotteita jäisi antamatta tai ne vanhenisivat"

Eksote ei aio ainakaan toistaiseksi nopeuttaa toisen koronarokotteen antamista lyhentämällä rokotusväliä. Kaikki rokotteet on saatu jaettua ajallaan.

Kanta-Häme ei lyhennä koronarokoteväliä, myöskään ilman ajanvarausta toimivia rokotepisteitä ei ole tulossa tässä vaiheessa

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä ei suunnitella nopeutettua aikataulua koronarokotuksiin. Rokotukset ovat edenneet muun maan keskiarvoa ripeämmin eikä rokotteita jää yli.

Lähi- ja perushoitajien liitto Super jatkaa Eksoten palkkarästiasian käsittelyä – Eksote ei kommentoi asiaa kesälomien aikana

Lähi- ja perushoitajien liitto Super ilmoittaa jatkavansa Eksoten palkkaharmonisointiin liittyvän erimielisyyden käsittelyä, mutta se ei tapahdu nopeasti.

STM huolestui rokotekattavuudesta – Varhila: Rokotusvälin lyhentämistä pitää harkita

Sosiaali- ja terveysministeriö patistelee THL:ää, jotta rokotustahti kiihtyisi. Ministeriö kehottaa sairaanhoitopiirejä ja kuntia lyhentämään rokotusväliä, jos rokotteita jää yli. Ministeriön mukaan on myös syytä arvioida, voitaisiinko rokotusväliä lyhentää valtakunnallisesti.

Sosterin alueella viikonloppuna kaksi koronavirustartuntaa – tartunnan lähde ei ole tiedossa

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin alue on koronaviruksen leviämisen suhteen perusvaiheessa.

Kaikki jalkapallon EM-kisoista tuodut koronatartunnat olivat deltavarianttia Pohjanmaalla – tartuntoja tullut myös muista maista

Jalkapallon EM-kisoista Pohjanmaalle tulleet koronatartunnat ovat varmistuneet viruksen deltavarianteiksi. Myös jatkotartunnat on nyt saatu sammutettua. Uusimmat tapaukset ovat Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salosen mukaan todennäköisesti kaikissa uusissa tapauksissa deltavarianttia.

Siilinjärvelle valtionavustusta terveysturvallisuuteen liittyvien rajatoimien huolehtimisesta

Siilinjärven kunta sai 295 324 euroa rajanylityspaikan terveysturvallisuudesta huolehtimisesta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Tyhjillään rapistuvan Lastenlinnan omaleimaisesta julkisivusta on tullut ongelma, joka määrittää koko rakennuksen kohtalon – löytyykö ratkaisu vuokra-asumisesta?

Lastenlinna on historiallinen rakennus, jonka julkisivu kaipaa epätoivoisesti remonttia. Rakennukseen suunnitellaan vuokra-asuntoja, joiden tuotoilla korjaus rahoitettaisiin.

Rovaniemellä viisi uutta koronatartuntaa

Rovaniemellä on tiistain aikana tullut ilmi viisi uutta koronatartuntaa. Näistä neljä liittyy niin sanottuun yökerhoketjuun. Ketjussa on tämän päivän jälkeen 48 tartuntaa.

Etelä-Pohjanmaalla rokotekattavuus jäämässä alhaiseksi alle 40-vuotiailla, sairaanhoitopiiri vetoaa ottamaan rokotteen

Etelä-Pohjanmaan nuoremmissa ikäryhmissä ollaan jäljessä rokotetahdissa. Esimerkiksi 20−24-vuotiaista on tällä hetkellä rokotettu vain 33 prosenttia, kun koko maassa rokotettuja on keskimäärin 47,4 prosenttia. 

Valtakunnallinen syntyvyyden nousu ei näy Meri-Lapissa – alueella syntyvyys on viime vuoden tasolla

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä synnytykset eivät ole lisääntyneet, kuten muualla Suomessa keskimäärin.

Irtisanoutunut lähihoitaja meni hyvää hyvyyttään vielä yhdeksi päiväksi töihin – se vei häneltä tuhansien eurojen palkkasaatavat: "Kukaan ei varoittanut"

Etelä-Karjalan sote-piiriltä oli jäänyt vuosien ajan työntekijöiden palkkoja rästiin. Rästipalkoista on nyt maksettu korvaukset 4500 työntekijälle. Lähihoitaja Päivi Kortelainen odotti tuhansien eurojen saatavia, mutta sai lopulta vain muutaman euron.

Koronarokotteita on nyt tarjolla runsaasti Vaasan sairaanhoitopiirissä, ylilääkäri vetoaa varaamaan rokotusajan

Rokoteannoksia on toimitettu Vaasaan odotettua aikaisemmin. Jatkossa toimitustahti hiipuu, joten syytä on toimia nyt mikäli rokotus on jäänyt ottamatta.

Koronatilanne Vaasan sairaanhoitopiirissä on rauhallinen

Vaasan sairaanhoitopiirin koronatilanne on rauhallinen. Rokotusaika kannattaa varata nyt heti ja kakkosrokotteen aikaa ei kannattaisi siirtää.

Rovaniemi ei siirry kiihtymisvaiheeseen – ylilääkäri Markku Broas: Positiivisia näytteitä vain vähän valtaviin testausmääriin nähden

Rovaniemen yöelämästä ryöpsähtäneeseen ketjuun on liitetty 41 tartuntaa. Lauantaina todettu tartunta osoittautui pcr-varmennuksessa negatiiviseksi. Ylilääkäri Markku Broas kehuu teisteissä käyneiden suurta joukkoa ahkeruudesta ja vastuullisuudesta.

Sosterin alueelle kirjattu kuusi koronavirustartuntaa – osa todettu rajatarkastuksessa ulkomaalaisilla henkilöillä

Itä-Savon sairaanhoitopirii Sosterin alue on koronaviruksen suhteen vähiten vakavalla, eli perustasolla.

Kanta-Hämeen tautipaine lisääntyy naapurimaakuntien koronatilanteiden huonontuessa – Wanaja Festivalin vaikutus näkynee lähiviikkoina

Johtajaylilääkäri Sally Leskinen toivoo, että kesätapahtumiin osallistuvat pyrkisivät ulkotiloissakin säilyttämään turvaetäisyyksiä ja välttämään pakkautumista väkijoukkoon.

HUSin toimitusjohtaja vaihtuu – Juha Tuominen jää työkyvyttömyyseläkkeelle

Tuominen on sairastanut vuosikymmenien ajan vähäoireista MS-tautia, joka on nyt aktivoitunut uudelleen. HUSin hallitus ottaa kantaa uuden toimitusjohtajan valintaan elokuussa.

Päijät-Hämettä uhkaa jälleen leviämisvaihe, infektioylilääkärin mukaan pahin on vielä edessä

Päijät-Hämeen koronatilanne on maan vakavin. Useita tartuntoja todetaan päivittäin ja keskiviikkona ilmoitettiin korkein päiväluku pitkään aikaan, 29 uutta koronatartuntaa. Ilmaantuvuusluku on maan korkein. Tartuntaluvut tulevat nousemaan vielä noin viikon verran.

Varsinais-Suomen koronanyrkki kokoontuu käsittelemään heikentynyttä epidemiatilannetta

Jos työryhmä tekee päätöksen epidemian toiselle tasolle, eli kiihtymisvaiheeseen siirtymisestä, tarkoittaisi se rajoitusten osittaista paluuta.

Rokotusaikoja ei voi siirtää kuin terveyssyistä – Essoten puhelinpalveluissa ruuhkaa, kun lomalaiset haluavat siirtää aikoja

Etelä-Savo sairaanhoitopiiri Essotelta tähdennetään, että jos rokotusaikaa ei käytä, kakkosrokotuksen saaminen siirtyy viikoilla. Rokotustahti on edennyt hienosti, kun yli 80 prosenttia rokotusikäisistä on saanut ensimmäisen rokotteen.

Kanta-Hämeen uusista tartunnoista kolme liittyy Silja Serenaden juhannusristeilyyn

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan 10 prosenttia uusista tartunnoista on paikallisia epäselviä tartuntoja.

Etelä-Karjala pysyy vielä perustasolla – tilannekuvaryhmä varoittaa: "Olemme veitsen terällä"

Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmän mukaan suurin osa maakunnan koronatartunnoista on tullut rajan takaa. Tartuntojen jäljitettävyys on kuitenkin hyvä ja tartunnat ovat pysyneet pitkälti perhepiirissä.

Kokkolassa kauppakeskus Chydeniassa epäillään joukkoaltistumista koronavirukselle

Kauppakeskuksen aulatiloissa on voinut altistua koronalle.

Yökerhoillan karu saldo Rovaniemellä: koronatartunta löytynyt jo yhdeltätoista baarin asiakkaalta

Lapin sairaanhoitopiirissä on varmennettu alkuviikon aikana 11 uutta koronatapausta. Nyt yhteensä 11 tapausta liittyy viikonloppuna Rovaniemellä sattuneeseen yökerhoaltistumiseen. Heistä yhden koronatartunta varmistui jo viikonloppuna.

Nelisenkymmentä eksotelaista on kiinnostunut työskentelemään asiakaspalvelua parantamaan pyrkivässä Kaiku24-yhtiössä – työehdot olisivat entisenlaiset

Kaiku24-nimisen yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa syksyllä. Eksotelaisista nelisenkymmentä on ilmoittanut kiinnostuksensa uuteen työhön.

Kanta-Hämeen koronasaldo on tähän mennessä 2 100 tartuntaa

Sunnuntaina maakunnassa ei todettu yhtään uutta koronatartuntaa. Sairaanhoitopiiri kehottaa rajaamaan vierailuja koronapotilaita hoitavalla osastolla 6A.

Leikkaukseen pääsy voi riippua siitä, missä päin Suomea asuu – eri hoitomuotoihin on päädytty kirjavasti jo vuosia, nyt lääkärit vaativat yhteisiä periaatteita

Julkisen terveydenhuollon priorisointia tekevät sairaanhoitopiirit, kunnat ja yksittäiset lääkärit ilman koko maan kattavia periaatteita. Kirjavat käytännöt asettavat potilaat eriarvoiseen asemaan asuinpaikan perusteella.

Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirien koronarokotusaiheisen julistekilpailun voittajat ratkesivat

Tuomariston mukaan kilpailutyöt olivat erittäin monipuolisia ja tarkastelivat rokotuksen ottamisen tuomaa vapautta ja yhteisöllisyyttä eri näkökulmista.

Yksi uusi koronatartunta Lapin sairaanhoitopiirissä – tartunta on peräisin EM-kisamatkalta Pietarista

Tartunta todettiin Inarissa ja on Lapin sairaanhoitopiirin ulkopuolelta tulleella henkilöllä. Hänet sekä samassa bussiryhmässä matkustaneet on asetettu karanteeniin.

STM ja THL: Koronatapausten määrä on kasvussa – EM-kisaturistien tartunnat levinneet lähinnä perhepiirissä

Positiivisten testitulosten osuus testatuista on kasvanut. Yli kolmannes tartunnoista on nuorilla aikuisilla. Yli 40 prosenttia viime viikolla todetuista tartunnoista liittyy suoraan Venäjän kisaturismiin.

Keski-Suomen hyvinvointialueen rakentaminen alkaa – väliaikaishallinto muuraa kivijalkaa, jotta aluevaltuusto pääsee keväällä sisustushommiin

Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin aloittaa toimintansa ensi viikolla. Väliaikaishallinto huolehtii siitä, että alueen nykyiset sote- sekä pelastuspalvelut saadaan saman katon alle vuoden 2023 alkuun mennessä.

Eksote aloittaa 12–15-vuotiaiden koronavirusrokotukset koulujen alettua – rokotuksen saa kouluterveydenhuollossa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote on valmis aloittamaan 12–15-vuotiaiden koronavirusrokotukset koulujen alettua. Rokotuksilla halutaan suojata paitsi nuoret myös heidän lähipiirinsä koronavirustaudilta.

Maskisuositus jatkuu Vaasan sairaanhoitopiirin alueella

Maskisuositusta ja etätyösuositusta on päätetty jatkaa 11. heinäkuuta saakka. Syynä on Suomen heikentynyt koronatilanne.

Eksotesta tulossa päävuokralainen Lappeenrannan Pormestarin kortteliin suunniteltuun palvelutaloon

Palvelutaloon on suunniteltu 60 asuntoa, joista puolet on tehostetun palveluasumisen asuntoja ja puolet ohjatun senioriasumisen asuntoja.

Orimattilan ja Kärkölän epidemiatilanne siirtyi perustasolle

Tällä hetkellä voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ovat arvion mukaan voimassa 15.7. asti, mutta tarvittaessa niitä muutetaan epidemiatilanteen mukaan jo aiemmin.

Kanta-Hämeessä on todettu viisi Venäjältä peräisin olevaa koronatartuntaa – neljä liittyy kisamatkaan

Maanantaihin mennessä Kanta-Hämeessä on todettu kaikkiaan 2 078 koronatartuntaa.

Uniapneasta tuli uusi kansantauti – sairaanhoitopiirit taltuttavat läheteruuhkaa viilaamalla hoitokäytäntöjä

Diagnostiikkaa tehdään jo yleisesti terveyskeskuksissa ja yksityisellä puolella. Sairauden hoito CPAP-ylipainehengityshoidolla tai kiskohoidolla käynnistetään tavallisesti erikoissairaanhoidon keuhkopoliklinikalla, johon mennään lähetteellä.

Uuden sote-mallin rakentaminen alkaa ripeästi Pohjois-Pohjanmaalla – sairaanhoitopiirin johtaja: "Tiukka rypistys tulee olemaan edessä"

Uusi hyvinvointialue yhdistää maakunnassa yli 20 sote- ja pelastusorganisaatiota. Lisäksi haasteita tuovat alueen laajuus ja vaihtelevat ikä- ja terveysjakaumat, joiden perusteella rahaa ja palveluja jatkossa suunnataan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle