Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ministeriö pyysi lausuntoja koirien pakkorekisteröinnistä – sai vaatimusvyöryn ulottaa sama velvollisuus myös kissoihin

Valmisteltava asetus velvoittaisi lemmikinomistajat koirien yksilölliseen tunnistamiseen ja rekisteröimiseen vuoden 2023 alkuun mennessä.

Pentutehtailu, laiton maahantuonti ja karkailu halutaan kuriin – koiriin tulossa pakollinen mikrosiru

Asetusluonnoksen mukaan omistajat velvoitettaisiin lemmikkinsä yksilölliseen tunnistamiseen ja rekisteröintiin eläimen nahan alle asetetulla mikrosirulla.

Suomessa astutetaan liian nuoria narttukoiria – Kennelliitto haluaa epäeettiset kasvattajat kuriin

Koiranpentua harkitsevan kannattaa tutkia pennun emän ja isän taustatiedot jalostustietokannasta ja käydä ehdottomasti katsomassa pentua etukäteen.

Facebook tiukensi käytäntöjään: Suomessa suljettiin yhtäkkiä suositut muna- ja kaniryhmät – nyt muutkin harrastajat ovat paniikissa

Taustalla ovat Facebookin kiristyneet eläinmääräykset, joista on ollut julkisuudessa vähän tietoa.

Tehovalvonta paljasti: Romaniasta koiria tuovat naamioivat kaupallista tuontia yksityiseksi

Aluehallintovirasto muistuttaa, että laittomassa koirabisneksessä vastuu on lemmikin ostajalla.

Yhden naisen kapina pentutehtaita vastaan: Miia Seppälä listaa hämäriä myynti-ilmotuksia ja kertoo nyt, mistä tunnistaa pentutehtailijan

Pentutehtailuun on vaikeaa puuttua muun muassa siksi, että rekisteröimättömien koirien kasvattaminen ei ole Suomessa kiellettyä.

Pentutehtailija tuomittiin sakkoihin ja vankeuteen Helsingissä – koirat todettiin pian luovutuksen jälkeen vakavasti sairaiksi ja lopetettiin

Satoja koiria laittomasti Suomeen tuoneet kaksi muuta tuomittua saivat sakkoja ja määrättiin maksamaan valtiolle saamiaan taloushyötyjä. Kaikki tekijät tuomittiin eläintenpitokieltoon.

Eläinten kaltoinkohtelusta on ilmoitettu aiempaa enemmän

Osassa tapauksista on ollut kyse pentutehtailusta.

Lapin poliisi: Eläinten nettikaupassa kannattaa pitää hoksottimet hereillä huijasten varalta

Vuosittain huijaustapauksia tai pentutehtailujuttuja paljastuu muutamia.

Pielavedeltä löytyi kymmeniä huonokuntoisia koiria Pohjois-Savossa – poliisilla tieto 70 koiran huostaanotosta

Tapaus tuli julki, kun Suomen eläinsuojeluliiton neuvoja julkaisi Facebookissa kuvan jätesäkeissä olevista koirista.

Tällaisia hyötyjä pakollisella koirien rekisteröinnillä haetaan – "Tuleehan siitä lisää taakkaa koirien omistajille"

Kissat saattavat olla seuraava rekisteröinnin kohde. Ministeriössä ei ole vielä mietitty, mitä seuraa jos koiransa jättää rekisteröimättä.

Eläinsuojelupomo: "Yhtään eläintä ei pitäisi myydä netissä – nettikauppa kiellettävä"

Asiantuntija suosittelee koiran adoptointia esimerkiksi vastuulliselta rescuejärjestöltä.

Poliisi löysi huonokuntoisia koiranpentuja omakotitalon kellarista Östersundomissa ja epäilee laitonta pentubisnestä

Helsingin poliisi epäilee neljää ihmistä eläinsuojelurikoksesta, salakuljetuksesta ja petoksesta. Epäilyt liittyvät laittomaan pentubisnekseen.

Älä anna rahojasi pentutehtailijoille – Näin tunnistat koirien salakuljettajan

Haluatko tahtomattasi lisätä koirien kaltoinkohtelua ja kärsimystä? Jos et, kannattaa kuunnella läänineläinlääkäri Sari Haikan pari vinkkiä.

Presidenttiparin Lennu lisäsi bostoninterrierien suosiota: "Osalla kasvattajista vain raha mielessä"

Julkisuus nostaa usein jonkun koirarodun muita suositummaksi. Lennu teki tietä bostoninterriereille, mutta maine ei tuonut mukanaan pelkkää hyvää rotutovereille.

Oma lemmikki vakuutetaan entistä useammin – tuplaantuneet eläinlääkärimaksut rasittavat vapaaehtoistyötä

Suomessa kiinnostus lemmikkien vakuuttamiseen on kasvussa. Hoitokuluja halutaan yhä useammin kuitata vakuutuksella, sillä menot ovat kasvaneet.

Koiravarkaus on omaisuusrikos, jossa omaisuuden arvoa ei mitata vain rahassa

Kun koira katoaa, voi omistaja toisinaan epäillä varkautta. Vaikka varkausepäilyjä esitetään esimerkiksi sosiaalisessa mediassa silloin tällöin, tehdään ilmoituksia poliisille kuitenkin varsin harvoin eikä Kennelliitossakaan ole tietoa useista varkaustapauksista. Syitä mahdollisiin varkauksiin voi olla useita.

Mikrosiru nahan alla auttaisi löytämään oikean omistajan

Kissojen asema parantuisi, jos rekisteröinnistä tulisi pakollinen. Löytöeläinhoitoloihin tulee vuosittain 10 000 kissaa, joista vain pieni osa palautuu omistajille.

Kennelliitto: Koiranpentukauppaa ei tehdä P-paikalla tai satamassa

Suomessa syntyy Kennelliiton mukaan noin 50 000 koiranpentua vuodessa. Ongelmat pentutehtailun kanssa on suurimmaksi osaksi rajojen ulkopuolelta tulevaa.

Pentumäärät voivat kieliä pentutehtailusta

Epäilyjä pentutehtailusta tulee ilmi vuosittain muutamia tapauksia Keski-Suomessa. Yleensä eläinsuojelyhdistykselle tulevat ilmoitukset koskevat eläinten huonoja elinoloja.

Tästä tunnistat pentutehtaan – Pre paid -liittymiä, salaperäisiä tapaamispaikkoja ja uhkauksia pennun lopettamisesta

Poliisi on viime viikkojen aikana saanut tutkittavakseen tapauksia, joissa koiranpentuja on pidetty huonoissa olosuhteissa ja niitä on kaupiteltu pimeästi. Laittoman pentutehtaan voi kuitenkin tunnistaa etukäteen.

Pentua ei pidä ottaa liukuhihnalta

Koiranpennun hankinnassa kannattaa olla tarkkana. Valitettavasti koiratehtailu on lisääntynyt ja nämä niin sanotut mustat pennut tuovat mukanaan usein paljon ongelmia. Myös kulkukoiran hankkimista ulkomailta kannattaa miettiä kahdesti.

Kissabuumi on houkutellut pentutehtailijat rahan tekoon

Kissaliitto rekisteröi vuosittain Suomessa yli 5 000 uutta kissaa. Rotukissojen suosion kasvu on houkutellut pentutehtailijat rahan tekoon.

Tuhannet koirat tuntevat eurokriisin nahassaan

Etelä-Euroopassa vellova talouskriisi näkyy myös hylättyjen koirien määrässä. Kun ihmiset joutuvat luopumaan kodeistaan, koirat saavat mennä. Eläinten ystävät kehottavat harkitsemaan adoptiokoiraa pentutehtailun vastapainoksi. Eviran kanta ulkomaisten koirien adoptointiin on jyrkkä Ei.

Pentutehtailija huijaa nyt verkossa

Huonosti pidettyjä ja hoitamattomia eläimiä myydään entistä enemmän verkossa. Helsingin eläinsuojeluyhdistys auttaa huijatuksi tulleita lemmikkiostajia viikoittain.

Kadonnutta kissaa kaivataan harvoin

Kesäkissailmiö ei ole kadonnut minnekään. Kissoja hylätään valtavasti, ja rumba alkaa löytöeläintaloissa jo alkukesästä.

Huhut suututtavat Ähtärissä: Susia ei ole päästetty luontoon

Ähtärin eläinpuiston susilauman uroksilta on leikattu siementiehyet poikki ja alfauros kantaa nahkansa alla ehkäisykapselia. Uusia pentuja syntyy vain toisen eläintarhan tilauksesta.

Pentutehtaan koira Mimosa kuoli

Pentutehdaskäräjistä tunnetuksi tullut rovaniemeläinen Mimosa-koira on kuollut. Koiran omistajan Tanja Karhusen mukaan koira jouduttiin lopettamaan torstaina rakenteellisen munuaisvian vuoksi. Novascotiannoutajanarttu ei ehtinyt täyttää kolmea vuotta.

Koirakouluttaja Tanja Karpela: Halvalla saa kalliin koiran

Moni ajattelee tekevänsä hyvää ostaessaan koiran huonoista oloista, mutta houkutteleekin lisää yrittäjiä pentutehtailijoiksi, sanoo Karpela.

Rabieksen raivoa taas Suomen rajojen sisällä

Pentutehtailu ja lemmikkien salakuljetus ovat lisänneet suomalaisten riskiä saada aivotulehdukseen johtava virustartunta.

Pentutehtailu kuriin?

Pentutehtailija kasvattaa pentuja paljon ja halvalla, eläinten hyvinvoinnista piittaamatta. Pennut voivat olla lähisukulaisten jälkeläisiä, mikä lisää perinnöllisten sairauksien riskiä. Millaisia kokemuksia sinulla on pentuvälittäjistä?

Koiranpentujen taustat tarkassa syynissä

Koirien pentutehtailu on ongelma koko Suomessa. Kasvattajat muistuttavat, että pentu pitää ottaa harkiten ja sekä kasvattajan että koiran taustat on jaksettava selvittää pentutehtailun kitkemiseksi.

Jääkarhu ja jättilohi kiinnostivat netissä

Ranuan jääkarhunpentu Ranzo ja Tornionjoessa uiskenteleva jättilohi kiinnostivat eniten Yle Lapin nettisivujen lukijoita vuonna 2012. Ranzo keräsi nettikävijöiltä peräti yli 84 000 katselukertaa.

Laittomasti maahantuodun lemmikin kohtalo on surkea

Ulkomailta laittomasti tuotujen eläinten määrä kasvaa pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Espoossa tapauksia on vuosittain kymmeniä. Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin on tullut myös virallisia teitä Suomeen saapuneita, mutta myöhemmin hylättyjä ongelmaeläimiä.

SK: Pentutehtailijoiden tuomiot säilyivät

Koiranpentujen tehtailusta tuomitun euralaisen pariskunnan valitukset on hylätty Vaasan hovioikeudessa, kertoo Satakunnan Kansa. Rikosilmoituksen koirankasvattajista teki kaksi rovaniemeläistä koiranomistajaa.

SK: Euran pentutehtailijoiden valitukset nurin hovissa

Pentuja tehtaillut pariskunta sai tuomion muun muassa viidestä petoksesta.

Pentutehtailija voi tehdä vuodessa 100 000 euron tilin

Eläinsuojeluvalvojan mukaan pentutehtailu jatkuu niin kauan kun ihmiset ovat valmiita ostamaan rekisteröimättömiä lemmikkejä. Verottajalle pentutehtailu ei näy tilastojen mukaan kuitenkaan suurena ongelmana.

Pentutehtailijat saivat ehdollista ja sakkoja

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut Euran pentutehtailijat 45 päivän ehdolliseen vankeustuomioon. Syytettynä ollut nainen sai 80 päiväsakkoa yhteensä 480 euroa. Tuomio annettiin eläinsuojelurikoksesta ja petoksesta. Tuomitut määrättiin menettämään valtiolle kaikki koiransa. Lisäksi heillä ei ole oikeutta pitää koiria seuraavan neljän vuoden aikana. Pariskunta joutuu maksamaan erilaisia korvauksia noin 7000 euroa.

Käräjäoikeus siirsi pentutehtailujutun ratkaisua

Satakunnan käräjoikeus antaa päätöksensä Euran pentutehtailujutussa vasta parin viikon kuluttua. Alunperin päätös piti antaa tänään. Syyttäjä vaatii 36-vuotiaalle miehelle ehdotonta ja 34-vuotiaalle naiselle ehdollista vankeusrangaistusta useista eläinsuojelurikoksista ja -rikkomuksista.

Käräjäoikeuden päätös pentutehtailusta siirtyy

Satakunnan käräjäoikeus antaa päätöksensä Euran pentutehtailusta vasta parin viikon kuluttua. Alunperin päätös piti antaa tänään. Syyttäjä vaatii 36-vuotiaalle miehelle ehdotonta ja 34-vuotiaalle naiselle ehdollista vankeusrangaistusta useista eläinsuojelurikoksista ja -rikkomuksista.

Pentutehtailijalle vaaditaan linnatuomiota

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta Euran pentutehtailusta. Asian käsittely alkoi tänään Satakunnan käräjäoikeudessa Raumalla. 36-vuotiasta miestä ja 34-vuotiasta naista syytetään useista eläinsuojelurikoksista ja -rikkomuksista. Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta ja naiselle ehdollista vankeusrangaistusta.

Koirapentutehtailijoille syytteet

Koiranpentujen tehtailua Eurassa harjoittanutta pariskuntaa vastaan on nostettu syytteet. 36-vuotiasta miestä ja 34-vuotiasta naista syytetään Satakunnan Kansan mukaan yhteensä kymmenestä rikoksesta ja rikkomuksesta.

SK: Euran pentutehtailusta syytteet

Koiranpentujen tehtailua Eurassa harjoittanutta pariskuntaa vastaan on nostettu syytteet Satakunnan käräjäoikeudessa. 36-vuotiasta miestä ja 34-vuotiasta naista syytetään yhteensä kymmenestä rikoksesta ja rikkomuksesta. Asiasta kertoo Satakunnan Kansa.

Euran pentutehtailijoille syytteet

Koiranpentujen tehtailua Eurassa harjoittanutta pariskuntaa vastaan on nostettu syytteet Satakunnan Käräjäoikeudessa. 36-vuotiasta miestä ja 34-vuotiasta naista syytetään Satakunnan Kansan saamien tietojen mukaan yhteensä kymmenestä rikoksesta ja rikkomuksesta. Pentutehtailu nousi kesäkuussa otsikoihin, kun euralaiselta kasvattamolta hankittu aliravittu koiranpentu kuoli ja toinen pentu oli erittäin huonossa kunnossa. Tapausta käsitellään Satakunnan käräjäoikeudessa Rauman kansliassa lähiaikoina.

Pentutehtaat rajojen ulkopuolella

Koiranpentujen epäasiallinen tuottaminen eli pentutehtailu tapahtuu yhä useammin rajojen takana Baltiassa tai Venäjällä. Pentutehtaissa emot toimivat synnytyskoneina, pennut vieroitetaan liian aikaisin ja niiden kunto voi olla hyvin heikko, kertoo illan Silminnäkijä YLE TV2:ssa.

Yhä useampi koira kantaa mikrosirua

Lemmikkieläinten tunnistemerkintä on yleistynyt viime vuosina. Esimerkiksi yhä useampi rotukoiran kasvattaja siruttaa pentunsa jo ennen luovutusta uudelle omistajalle. Varhaisella sirutuksella toivotaan ehkäistävän muun muassa epätervettä pentutehtailua. Ensi vuoden jälkeen ainoastaan mikrosiru käy lemmikin tunnistemerkintänä.

Euran pentutehtailu syyteharkintaan

Euralaisen pariskunnan koiranpentukaupan poliisitutkinta on edennyt syyteharkintaan. Poliisi epäilee kenneltoimintaa harjoittanutta pariskuntaa petoksista, eläinsuojelurikoksista ja eläintautilain rikkomisesta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle