Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vaasan päihdekeskus toimii tämän viikon supistetusti korona-altistumisten vuoksi

Henkilökunnan ja asiakkaiden karanteenit päättyvät viikon loppuun mennessä.

Ylöjärvi myy Kurun vanhan päiväkodin sosiaalialan yritykselle

Korkeimman tarjouksen jättänyt Abnoy kertoo myöhemmin, mitä tiloihin Kurun keskustaan tulee.

Jääkiekkopomot junailivat huumeklinikalle ison lahjoituksen – vuosia myöhemmin se muutti Santerin ja Janitan elämän

Villa Hockey perustettiin jääkiekkoliiton avustuksella 17 vuotta sitten. Nyt se on auttanut jo satoja nuoria pääsemään irti huumeista ja viinasta.

Päihderiippuvaisten laitoskuntoutus siirtyy Portista Kruunupyyhyn

Tähän saakka laitoskuntoutusta on tarjottu Kokkolan sairaalamäellä. Esperi Care rakensi 16-paikkaisen Ventusranta-laitoskuntoutusyksikön.

Asuntokauppiaat Ylelle: Ei-toivotut naapurit laskevat kulmakunnan arvoa

Asukkaat pitävät yömajoja ja lähimetsän tilalle tulevia tehtaita uhkana niin viihtyvyydelle kuin asuntojen hinnoille. Kiinteistönvälittäjien havaintojen mukaan peloissa on perää.

Ei minun takapihalleni! Kerro myönteinen kokemuksesi

Haluamme kuulla, mitä iloa seurasi siitä, että naapurustosi nousi lähistön muutoksia vastaan.

4 500 likaista huumeneulaa ja -ruiskua puolessa vuodessa – narkomaanit ovat löytäneet Vaihtarin Kokkolassa

Huumeidenkäyttäjät ovat käyneet käytettyjen neulojen vaihtopiste Vaihtarissa selvästi odotettua enemmän. Vastaavaa toimintaa yritettiin jo viime vuosikymmenellä, mutta silloin palvelua ei löydetty.

Yhä useampi nuori aikuinen lääkitsee mielenterveysongelmaa juomalla

Erityisesti nuoret aikuiset kärsivät yhä useammin sekä päihde- ja mielenterveysongelmista. Molemmista ongelmista kärsiviä on hakeutunut viime vuosina aiempaa enemmän hoitoon Päihdekeskus Porttiin Kokkolaan.

Iso poliisioperaatio Tampereella illalla – aseistautunut mies otettiin kiinni

Poliisi otti kiinni miehen ennen puoltayötä ja takavarikoi häneltä luvattoman aseen Tampereen keskustassa. Mukana oli useita partioita.

Päihdepalveluissa Pohjanmaalla kirjavuutta – laitoskuntoutukseen päädytään yhä harvemmin

Päihdeongelmaisten palvelut on järjestetty pohjalaiskunnissa vaihtelevasti. Yhteistä on kuitenkin se, että kunnat satsaavat entistä enemmän avopalveluihin ja useimmissa kunnissa päihdeongelmaisten laitoshoito on vähentynyt.

Huumeneulojen vaihtopistettä yritetään toistamiseen Kokkolassa

Tavoitteena on ehkäistä tartuntatautien leviämistä. Narkomaaneille suunnattu Terveysneuvontapiste Vaihtari saa oman sisäänkäynnin terveyskeskukseen.

Someriippuvuuteen haetaan harvoin apua – "Haittoja ei vielä välttämättä nähdä tai osata tunnistaa"

Kun sosiaalisen median käyttö on vuosi vuodelta yleistynyt, keskustelu sen aiheuttamista haitoista on vilkastunut. Avokuntoutuksen vastaava työntekijä Petri Nikula toteaa, että hoitoon haetaan kuitenkin vielä harvoin pelkästään sosiaalisen median riippuvuuden takia.

Ylen 100 päivää ilman viinaa -ohjelmalle A-klinikkasäätiön palkinto

Päihdetiedotuspalkinto myönnettiin haastekampanjalle, koska se kannusti suomalaisia kokeilemaan pitempiaikaista raitista elämäntapaa.

Ylen tipattomuuteen kannustava ohjelma palkittiin

100 päivää ilman viinaa -haasteeseen rekisteröityi yli 12 000 ihmistä, jotka kirjasivat haasteen aikana liki puoli miljoonaa raitista päivää.

Tampereen psykiatria- ja päihdekeskus Kanta-Sarvikseen

Tampereen kaupungin uusi psykiatria- ja päihdekeskus aloittaa kesäkuun alussa Kaupin sairaalassa ja muuttaa vuodenvaihteessa Kanta-Sarvikseen. Kaupungin mukaan toimintaan liittyy mm. aiemmin A-klinikalta ostettuja palveluja.

Vaasan Päihdekeskus etenee vauhdilla

Vaasassa laitetaan päihde- ja mielenterveyspalveluita uusiin puihin. Jos suunnitelma toteutuu, on Vaasassa keväällä uusi Päihdekeskus, jossa yhdistyy nykyinen päihdeasema ja Vaasan yhteisöhoito.

Lahtelainen 18-vuotias välitti kannabista 25 alaikäiselle

Asia etenee syyteharkintaan 15 nuoren osalta. Syyteharkinnan ulkopuolelle jääneet saivat sakkoja ja yhdelle pidettiin puhuttelu.

Rahapeliongelmia tunnistetaan nyt myös sossun luukulla

Kokkolassa sosiaalityöntekijät huomasivat, että toimeentuloa hakevien peliongelma paljastuu usein vasta, kun tilanne on jo kärjistynyt: vuokria rästissä ja laskuja maksamatta. Työntekijät halusivat tunnistaa ongelmat ajoissa ja tarjota veloissa kamppailevalle myös keskusteluapua.

Tampereen seurakuntien Musta Lammas löysi uudet tilat

Seurakuntien päihdetyö on löytänyt uudet tilat Satakunnankatu 28:sta. Kyttälässä pitkään toiminut Musta Lammas suljetaan 13. kesäkuuta.

Jääkiekkoleijona Seppo Helle on kuollut

Ilveksen pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja Ilveksen jääkiekon Suomen mestaruuteen valmentanut Seppo Helle on kuollut. Asiasta kertoo Ilveksen verkkosivut.

Ruoka- ja vaatejakelu Mustassa Lampaassa kangertelee

Elintarvikkeita jaetaan vain kolmena päivänä viikossa ja vaatejakelu on suljettu toistaiseksi. Syynä ovat päiväkeskuksen tilaongelmat.

Talo myydään alta - Musta Lammas etsii uutta kotia

Tampereen seurakuntien asunnottomien päiväkeskus Musta Lammas joutuu tyhjäämään tilansa kevään aikana. Seurakuntayhtymä on päättänyt myydä tilat, joissa Musta Lammas toimii.

Kun nuori ei voi tietää mistä herää

Päihtyneiden nuorten kuljetusralli ei hellittänyt Kokkolassa, vaikka upouuteen päihdekeskukseen valmistui myös nuoria varten selviämisasema. Poliisi joutuu yhä etsimään nuorille selviämispaikkaa useista eri vaihtoehdoista, kun aikuiset voidaan viedä upouuteen päihdekeskukseen päätänsä selvittämään. Nuorten selviämishuonetta ei otettu rahapulan vuoksi lainkaan käyttöön.

Portti voi parantaa peliriippuvuuden

Kokkolassa ovensa avaava Päihdekeskus Portti tekee historiaa. Ensimmäistä kertaa Suomessa päihde- ja peliongelmaisten hoito on keskitetty yhteen paikkaan. Lisäksi talosta on suora yhteys keskussairaalan, terveyskeskukseen ja työterveyteen.

Koulutus ei riitä korvaamaan eläköityviä sairaanhoitajia

Sairaanhoitajia eläköityy Keski-Pohjanmaalla jatkuvasti enemmän kuin heitä valmistuu. Keskussairaalan tilannetta helpottaa niin sanottu sissijärjestelmä, jonka kautta hoitajat tulevat taloon ensin hoitamaan sijaisuuksia ja sittemmin usein virkoihin. Tulevaisuudessa sairaanhoitajien houkuttelu ulkomailta lienee kuitenkin väistämätöntä, arvioi sairaalan rekrytointipäällikkö.

Tampereen keskustaan perustetaan kesäksi kerjäläisten huoltopiste

Kerjäläiset voivat peseytyä ja vaihtaa vaatteita kesän ajan päiväkeskus Mustan Lampaan tiloissa Tampereen keskustassa. Diakoniajohtajan mukaan kirkon tehtävä on auttaa kaikkia, jotka apua tarvitsevat.

Asunnottomat pääsevät sittenkin joulusaunaan Tampereella

Seurakunta on lupautunut palkkaamaan lisävoimia, jotta päiväkeskus Musta Lammas voidaan pitää avoinna ympärivuorokautisesti joulun ajan. Päiväkeskus on tarjonnut asunnottomille mahdollisuuden joulunviettoon jo seitsemänä vuotena.

Asunnottomuuden vähentäminen sujuu kunnissa vaihtelevasti

Tilastojen mukaan esimerkiksi Tampereella asunnottomien määrä on vähentynyt yli kolmasosan. Helsingissä määrä on viime vuosina pysynyt melko ennallaan, tosin pitkäaikaisten asunnottomien tilanne on parantunut. Monissa pienissä kunnissa kodittoman on melko turha odottaa apua.

Päihdeongelmaisten pompottelu loppuu syksyllä

Päihdekeskus Portti kokoaa eri pisteissä toimineet hoitopaikat saman katon alle Kokkolassa. Samalla ylittyvät myös ammattirajat.

Huumeiden käyttäjästä voi kasvaa kelpo veronmaksaja

Varkauksia, yliannostuksia, putkareissuja. Ikää 16 vuotta. Tulevaisuuden voi vain kuvitella. Huumekuntoutuskoti Villa Hockeyssa suunta muuttuu. Elämää opetellaan mm. halonhakkuun ja hoitoryhmien avulla.

A-klinikan asiakaskäynnit vähenivät Kokkolassa

Kokkolan A-klinikan ja Nuorten tuki- ja neuvontapiste Nuotan asiakasmäärät laskivat hieman vuonna 2011. Asiakaskunnassa ei tapahtunut suuria muutoksia. Tyypillinen avuntarvitsija on perheellinen, työssä käyvä ihminen.

Myllymäki tyytyväinen Ratamo-päätökseen

Eilen Kouvolan valtuusto päätti, että Ratamo-sairaalakeskus tulee Kotiharjuun. Kouvolan johtava ylilääkäri Kati Myllymäki oli päätökseen tyytyväinen.

Rollaattorimummo hakkasi toisen päihdeasuntolassa

Alkoholiongelmaisten asuntolassa tapahtuneesta pahoinpitelystä vaaditaan rollaattorilla liikkuvalta naiselta useiden tuhansien eurojen korvauksia. 74-vuotias nainen hakkasi nukkumassa ollutta kanssasisartaan niin rajusti, että tämä sai sairaalahoitoa vaativat vammat.

Nuorten päihteidenkäyttö kasvaa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin lastensuojelu sai nuorten päihteiden käytöstä viime vuonna peräti neljänneksen enemmän ilmoituksia kuin aiemmin.

Päiväkeskusyhdistyksen jatko katkolla Huittisissa

Huittisten kaupunki aikoo ottaa päihdeongelmaisten päiväkeskustoiminnan kaupungin omaksi toiminnaksi. Käytännössä tämä sulkisi päihdeongelmaisten nykyisen kokoontumispaikan Huittisten päiväkeskusyhdistyksen tiloissa Lauttakylänkadulla.

Kannabiksen käyttö arkipäiväistyy

Marisätkä käy yhä useamman suomalaisnuoren huulilla keskiolutpullon sijaan. Tämä johtuu enimmäkseen kannabiksen kotikasvatuksen yleistymisestä ja asenteiden muuttumisesta.

Päihteille stoppi kotikeskusteluissa

Suhtautuminen alkoholiin ja huumeisiin on muuttunut Kainuussa suvaitsevaisemmaksi. Päihteisiin liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet katukuvassa, ja tieto nuoren alkoholin tai huumeiden käytöstä yllättää kotiväen lähes poikkeuksetta.

Samaria-yhdistys avaa hyväntekeväisyyskirpputorin Vaasaan

Kristillisen Samaria-yhdistyksen toiminta laajenee Vaasan seudulla. Päihdeongelmaisia auttava yhdistys avaa Vaasan Ristinummella kirpputorin, jonka avulla kerätään varoja toimintaan.

Vantaa perustaa mielenterveyden talon

Vantaa aikoo perustaa pitkään suunnitteilla olleen matalan kynnyksen mielenterveys-ja päihdekeskuksen. Keskus on tarkoitettu erityisesti uusille asiakkaille ja se aloittaisi toimintansa alkuvuodesta.

Vapaaehtoistyö ei kiinnosta pirkanmaalaisedustajia

Pirkanmaalaiset kansanedustajat ovat ilmoittautuneet laiskasti ensi vuoden vapaaehtoistöihin. 18 kansanedustajasta vain 3 tekee vähintään yhden päivän vapaaehtoistyötä ensi vuonna.

Heinolassa edelleen karsittavaa

Heinola joutuu korottamaan kunnallisveroa, myymään energiasijoituksia sekä karsimaan sijaisia ja määräaikaisia talouden tasapainottamiseksi. Kaupunginjohtaja Hannu Komosen talousarvioesitys ensi vuodelle pyrkii torjumaan Heinolan joutumisen kriisikuntien joukkoon.

Päihdetyöhön uusia oppeja

Vuoden kestänyt päihdetyöntekijäkoulutus on parantanut alan osaamista pohjalaismaakunnissa. Koulutuksen ansiosta päihteiden käytön syihin päästään entistä paremmin käsiksi.

Tie selväksi -hanke alkaa

Hämeenlinnassa halutaan ohjata nuoria rattijuoppoja kuivalle tielle.

Nuorten rattijuopumuksiin puututaan nopeasti

Jyväskyläläiset, alle 25-vuotiaat rattijuopumuksesta tavoitetut nuoret ohjataan sosiaalityöntekijän luo keskusteluun. Päihdeongelmaan halutaan tarttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Rattijuopot joutuvat päihdekeskusteluun

Rovaniemen rattijuopot ohjataan jatkossa sosiaalityöntekijän puheille. Tuoreessa kokeilussa halutaan katkaista rattijuoppojen uusintakierre vapaaehtoisilla päihdekeskusteluilla.

Rattijuopumusta pyritään ehkäisemään päihdekeskusteluilla

Rattijuoppojen uusintakierre pyritään katkaisemaan päihdekeskusteluilla sosiaalityöntekijän kanssa. Tuoreessa kokeilussa pyritään pureutumaan ongelmien syihin, ei vain valvomaan ja rankaisemaan.

Tampereella nähdään jo nälkää

Osalla tamperelaisista on pulaa ruuasta. Taloustaantuman syveneminen on lisännyt Tampereen seurakuntien päiväkeskuksen Mustan Lampaan asiakasmäärää.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle