Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rantsilalaisen Mäkelän perheen pajassa valmistuu yksi crosskart-auto kuukaudessa – lajin suosio kasvaa nuorten keskuudessa

Crosskart on vauhdikas läpi vuoden ajettava, 6–16-vuotiaille suunnattu moottoriurheilulaji.

Isä ja poika Kankkunen radalla Pärnussa - "Siinä mentiin kolme autoa rinnakkain hetken matkaa"

Juha Kankkunen ja hänen poikansa Niko olivat mukana kauden kolmannessa Rata-SM-viikonlopussa Pärnussa.

Mika Salo: Ahvenisto yksi vaativimpia ratoja koko maailmassa

Toukokuun kolmantena viikonloppuna Hämeenlinnan Ahvenistolla starttaa F4 -kausi. Sarja on FIA:n luoma ja se pyrkii kasvattamaan nuoria lupaavia kuljettajia kohtia isompia autoja. Ahveniston radassa riittää tosin haasteita kokeneellekin kuljettajalle.

Netta Pekkala oli vauhdissa jo viisivuotiaana

Oululainen Netta Pekkala voitti Formula Fordin SM-kilpailun Zetec-luokassa. Ajajana yksi hänen vahvuuksistaan on vahvat hermot.

Jukka Honkavuori rata-autoilun tuplamestariksi

Rovaniemeläinen Jukka Honkavuori ajoi FinRace  Porsche  GT3 Trophy luokan Suomen  mestariksi viikonloppuna Vetelin Kemoran radalla.  Hän ajoi viimeisen osakilpailun varmistellen sijoille kolme ja neljä. Samalla Jukka Honkavuori  varmisti jo tässä vaiheessa  FinRace-sarjan yhteydessä ajetun  Porsche GT3 Cup –sarjan mestaruuden jo ennen viimeistä 23.8  Alastaron osakilpailua.

Jesse Anttila: Kultaa taikka kunniaa

Jesse Anttilan urakka rata-autoilun SM-sarjassa on tältä vuodelta päättynyt. Anttila tekee nyt yhteenvedon kauden päätöksen tapahtumista.

Anttila palasi koulun penkille

Kempeleläisen Jesse Anttilan juhlat jäivät lyhyeen viikonlopun Formula Ford-mestaruuden jälkeen. Koulun penkki kutsuu formulalupausta.

Jesse Anttila varmisti Suomen mestaruuden

Jesse Anttila ajoi Formula Ford -luokan ykköseksi viikonloppuna Motoparkissa. Sunnuntaina Anttila ajoi voittoon märällä kelillä ja varmisti SM-kultamitalin ennen tallikaveri Ville Kivistä.

Blogi: Kausi kohta paketissa

Formula Ford –luokan SM-sarja lähenee loppuaan. Viime viikonloppuna kaasuteltiin Ahvenistolla ja hienostihan se peli kulki. Nyt palattiin takaisin voittokantaan ja SM-pistejohtoon yhden voitottoman viikonlopun jälkeen.

BLOGI: Sokka kiinni

Formulakausi pyörähti käyntiin Alastarossa. Perjantaina oli ensimmäiset viralliset testit, joissa kaikki sarjan kuljettajat oli mukana.

Tanakkaa testiä

Levin työharjoittelu Rally Centerissä on nyt paketissa ja arkeen on palattu. Kevyt kaksi kuukautta tunturielämää riittää hetkeksi aikaa ja nyt ollaan taas kotikonnuilla ”Kemmelforssissa”. Ja tietysti monta kokemusta rikkaampana.

BLOGI: Moro poro

Terveiset Kempeleestä, täältä ikiomasta kotinurkasta. Ohjelmassa on nyt pari päivää laiskaa loikoilua ja reipasta hiihtolomailua ennen paluuta Levin lumisirkukseen.

Jesse Anttila palaa kotimaan radoille

Kempeleläisen urheiluautoilijan Jesse Anttilan Iso-Britannian kausi on toistaiseksi ohi. Nyt hän tavoittelee Suomen mestaruutta.

Jesse Anttila: Joululahja jo ennakkoon

Noniin terve taas. Viimeiset viikot on olluna melekosta hulinaa. Ohjelmassa on ollut Lapin keikkaa sekä simulaattorihommia koto-puolessa. Pääasia että vauhtia riittää. Koulussakin on ehditty pistäytyä. Kempeleen korkeudella päivän pituus on tällä hetkellä rapiat neljä tuntia, joten aurinkoa ei nähdä kuin telkkarin ruudulla. Mutta eipäs valiteta.

Festarit päättyivät pettymykseen

Kauden päätöskilpailu päättyi murheeseen ja hampaiden kiristykseen. Tekniikka ei kestänyt ruutulipulle saakka. That´s motorsport.

El Pistolero is back!

Meikäläisen kilpailukausi sumujen saarilla huipentuu perinteisillä Formula Ford -festivaaleilla. Tämä luokan epävirallinen MM-kilpailu ajetaan jo 40:nnen kerran. Ajankohta on 15.-16. lokakuuta eli jo ensi viikolla ja kilpailupaikkana toimii Brands Hatchin rata Kentissä.

Syksyllä on kaikki toisin

Terveppä terve, aurinkoista päivää Kempeleen kirkolta. Syksykin lähenee ja ilmoja on pidelly. Meikäläisen kohdalla ajohommat eivät ole menneet putkistoon, sillä juhannuksen jälkeen kilpailut ja testit ovat jääneet väliin. Kuuma kesä on ollut puhdasta kuivaharjoittelua.

Vauhtia Brands Hatchissä

Juhannus lähestyy ja ajoviilikset nousee. Sunnuntaina sain Ray Formula Ford -auton hienoon lentoon ja tuloksena oli kauden paras sijoitus. Neljäs sija Brands Hatchin pitkällä GP-radalla antaa uskoa yhä paremmasta menestyksestä kun mennään syksyä kohden.

RATA-AUTOILU: Anttila neljäs Brands Hatchissa

Jesse Anttila ajoi neljänneksi Formula Ford EuroCup -sarjan kilpailussa Brands Hatchissa, Britanniassa. Lauantain lähdöissä kempeleläinen oli yhdeksäs ja 13:s.

Juhlat lentokenttähotellissa

Suomalaisten kiekkoleijonien maailmanmestaruus lämmittää kaikkien mieltä. Itse en päässyt juhlaan mukaan sunnuntaina kuin tekstiviestien välityksellä, sillä Stanstedin lentokenttähotellissa Yleisradio näkyy ja kuuluu hiukkasen heikosti. Tuntui kuitenkin uskomattomalta, kun kolmannessa erässä puhelin pirahteli jatkuvalla syötöllä. Maaleja tuli kuin hihnalta. Tunnelma oli upia.

Unelmatouhua

Pääsiäinen ja vappu olivat Kempeleen pojalle melkoista vilskettä. Vappupäivänä testasin Snettertonin radalla ja pääsiäisenä kärsittiin kisoissa Oulton Parkissa. Tässä välissä kerkesin viettää myös muutaman päivän koulun penkillä. Matkustamista ja väsymystä riittää, mutta emme valittele, päinvastoin. Tää on sitä nuoren pojan unelmatouhua.

Jesse Anttila viides Silverstonessa

16-vuotias Jesse Anttila avasi kilpailukautensa viikonloppuna Silverstonen radalla. Kempeleen pikkujättiläinen ajoi sunnuntaina Iso-Britannian Formula Ford – sarjan osakilpailussa viidenneksi. Kaikkiaan viikonlopun aikana kaasuteltiin kolme kisastarttia.

Taistelu Englannista

Iso-Britannian Formula Ford -kausi alkaa tulevana viikonloppuna Silverstonen radalla. Se on perinteinen baana, tosin hieman tylsähkö tämä klubiversio. Ajamme kisat lyhyellä National-radalla.

Jukka Honkavuori pyrkii Formula 2-luokkaan

Rovaniemeläinen 19-vuotias rata-autoilija Jukka Honkavuori ajaa tiistaina Formula 2-harjoitusajoissa Englannin Silverstonen radalla. Paikalla on 26 kuljettajaa eri puolilta maailmaa.

Anttila: Kun kello lyö

Niin kuin muualla Suomessa myös Kempeleessä vuosi alkaa käynnistyä todenteolla. Lomat on vietelty ja katseet käännetty kohti moottoriurheilu-urani tähän saakka tärkeintä vuotta. Koulussa käydään joka arkipäivä, mutta ajatukset harhailevat jo keväässä. Ajohalut ovat todella kovat. Kotona vanhat kypärät kirjahyllyssä muistuttavat siitä tärkeimmästä.

Anttila: Nastat alle ja hanaa

Kempeleen lakeuksilla on jo jonkin aikaa paukkuneet pakkaset, mutta sehän ei kuumaveristä ”El Reinoa” eli meikäläistä haittaa. Loppusyksy on mennyt tiiviisti testatessa seuraavaa kautta silmällä pitäen. Ohjelmassa on ollut ajotuntuman ylläpitoa sekä erilaisten Formula Ford -kalustojen vertailua.

Jesse Anttila: Asfalttisoturin syksy

Formula-miehen vauhdikas syksy on kilpailujen osalta paketissa. Tällä hetkellä mietitään kuumasti sitä tosikeikkaa, että mitäs tehdään vuonna 2011. Tavoitteena on jatkaa Iso-Britannian radoilla ja Formula Ford -sarjassa. Tämä vaihtoehto tuntuu parhaalta, sillä kulunut kausi oli pitkälle harjoitusvuosi.

Viva la Ahvenisto!

Tässä on leijailtu ohuessa yläpilvessä viimeiset pari päivää. Syynä loistaviin fiiliksiin on viime viikonlopun Formula Ford -kisa Ahvenistolla. Kilpaileminen pitkästä aikaa koti-Suomessa oli todella nastaa – varsinkin, kun tuli menestystä. Perjantaina voitin elämäni ensimmäisen formulakisan ja lauantaina olin toinen Suomen mestari Antti Burin jälkeen. Siinä on aihetta juhlaan ainakin meikästä!

Jesse Anttila näytti ajotaitonsa Ahvenistolla

YLE Urheilun nettiblogisti, 16-vuotias Formula Ford -kuljettaja Jesse Anttila osallistui Ahvenistolla SM-ratasarjan kilpailuun ja menestyi heti mainiosti. Tuskaisen kauden vuoksi Anttila otti ilolla vastaan valonpilkahdukset.

Jesse Anttila: Raatteentien paholainen

Pari kapinaa on taas takanapäin. Silverstonessa palasin formulan rattiin pienen kesätauon jälkeen ja viime viikonloppuna kurvailtiin Snettertonin radalla.

Jesse Anttila: Ralli on kallista

Kuluva kesä on meikäläisellä kulunut sumujen saarten sijasta Suomen suvessa. Kaunistahan ja kuumaa täällä on ollut, en minä sillä. Suunnitelmat olivat vaan keväällä kovin toisenlaiset. Ajatus oli asua, testata ja kilpailla Brittiensaarilla läpi kesän, ja käydä Pohjoisessa vain kääntymässä. Sen sijasta sitä ollaankin ihmetelty helteitä kotona Kempeleessä.

Jesse Anttila: Sukkulassa synttärit

Kirjoitan tätä blogia synttäripäivänä. Mun kohdalla tämä juhlapäivä (21.6) eli kuustoista vee, sujui sukkuloidessa eri lentokentillä. Kakun maistelu jäi tällä kertaa väliin. Matkareitti oli tuttu ja turvallinen, Heatrow-Helsinki-Oulunsalo-Kempele all night long.

Anttilan kilpailut muuttuivat ohitustreeneiksi

Iso-Britannian Formula Ford –sarjassa kaasutteleva Jesse Anttila ylsi Castle Comben kahdessa osakilpailussa sijoille 14. ja 11. Molempiin kisoihin Anttila lähti viimeisestä lähtöruudusta lauantain aika-ajoissa sattuneen ulosajon takia.

Alastarolla rata-autoilua parhaimmillaan

Rata SM –sarjan Alastaron osakilpailuviikonloppu huipentui lauantai-iltapäivänä toisiin kilpailulähtöihin. Vaihteleva sää toi oman jännityksensä kilpailuihin, jotka olivat vähintään yhtä vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita kuin ensimmäisetkin.

Jesse Anttila: Mopoautolla Skotlantiin

Islannin tuhkapilvellä oli vaikutuksia monen matkustavaisen elämään Euroopassa. Niin myös minun, sillä ilmatie Britanniaan tiimini luokse oli tukossa viikkotolkulla. Väliin jäi pari tärkeää testiä, mikä harmitti kovasti. Ajokiima ehti kasvaa todella sietämättömäksi muutamassa viikossa.

Jesse Anttila hyvässä vauhdissa Skotlannissa

Suomalaiskuskit olivat hyvässä vauhdissa Iso-Britannian Formula Ford -sarjan sunnuntain starteissa Skotlannin Knockhillissä. 15-vuotias Jesse Anttila oli ensimmäisen lähdön neljäs ja Antti Buri toisen lähdön viides. Sarjataulukossa Buri on kolmantena ja Anttila yhdeksäntenä.

Buri neljäs, Anttila yhdeksäs

Iso-Britannian Formula Ford –sarjassa kaasutteleva Jesse Anttila, 15, ajoi yhdeksänneksi kauden toisen kisaviikonlopun ensimmäisessä startissa. Knockhillissä, Skotlannissa ajetun kilpailun voitti Damon Hillin poika Josh Hill. Sarjan toinen suomalaiskuljettaja Antti Buri oli lähdön neljäs.

Jesse Anttila: Voiko ketutukseen kuolla?

Ensimmäinen kisa takana ja tunnelmat ovat vähän apeat. Lankalauantaina Oulton Parkin radalla lähdin ensimmäiseen kilpailuuni seitsemännestä ruudusta. Pääsin heti lähdössä Burin Antin ohi ja kaikki näytti todella hyvältä. Toisella kierroksella hidastusmutkassa osuin sitten kanttariin ja tukivarsi meni lunastuskuntoon. Ei siinä muu auttanut kuin laittaa auto parkkiin ja siirtyä katsomoon seuraamaan kisa loppuun. Keskeytys ottaa edelleen todella rajusti päähän. Oppirahoja maksellaan.

Jesse Anttila keskeytti avauskilpailun

Nuori Jesse Anttila joutui keskeyttämään Iso-Britannian Formula Ford -sarjan avauskilpailun. Anttila starttasi lauantain kilpailuun paikalta seitsemän, mutta matka jäi kesken jo toisella kierroksella.

Suksi ei luista

Edessä on kymppiviikko eli Pohjoisen Suomen hiihtolomaviikko. Mäystimiin ei ehdi nyt kajota , sillä hiihtolomani sujuu Formula Ford-auton ratissa sumuisilla saarilla. Eli siis hypätään ensin. Vuorossa on testipäiviä Silverstonen Grand Prix-radalla sekä Oulton Parkissa.

Muut jäivät Jessen kyydissä

Kempeleen 15-vuotias formulalupaus Jesse Anttila on menestynyt hyvin Ison-Britannin testiradoilla. Formula Ford -sarjassa suomalaiskuski päihitti myös ennakkosuosikin Formula 1 -sarjan maailmanmetarsin Damon Hillin pojan Josh Hillin.

Kohti ääretöntä ja sen ylitse

Olen Jesse Anttila, viistoista vee ja ratakuski. Kempeleen poikia, Oulun kupeesta. Taustalla on tietysti pitkä kokemus kartingharrastuksen parista eli aloitin vetohommat neljän vanhana. Paras saavutukseni on kartingin SM-kulta kaudelta 2008.

Jesse Anttila avasi testit Snettertonin radalla

Fluid Motorsportin tallipäällikkö Lindsey Allen oli tyytyväinen testin antiin ja kehui Jessen ammattimaista otetta sekä nopeutta ja virheetöntä ajoa. Vasta 15 -vuotias Formula Ford -kuljettaja Jesse Anttila piti itse testiajoa opettavaisena.

Anttila seuraa Kovalaisen ja Räikkösen jalanjälkiä

Jesse Anttila on valittu AKK Driver Academy -valmennusryhmään. AKK:n formula-huippuvalmennusryhmään kuuluu Anttilan lisäksi kahdeksan huippukuljettajaa. Kaikkien tavoitteena on tulla kilpa-autoilun ammattilaisiksi.

Jesse Anttila mukaan AKK Driver Academyyn

Nuori kempeleläinen autourheilulupaus on valittu autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsportin huippuvalmennusrinkiin.

F1 siintää formulalupauksen haaveissa

Vasta 15-vuotias kempeleläinen Jesse Anttila pakkaa toukokuun lopussa matkalaukkunsa ja suuntaa Iso-Britanniaan koko kesäksi. Nuori mies on solminut ensi kautta koskevan kuljettajasopimuksen Formula Ford -sarjaan. Tie tähtiin on nyt auki.

Suomalaislupaus Häkkisen ja Schumacherin jalanjäljillä

Vasta 15-vuotias kempeleläinen Jesse Anttila on solminut ensi kautta koskevan kuljettajasopimuksen Iso-Britannian Formula Ford -sarjaan. Anttilan tuore talli, Fluid Motosport, toimii Van Diemen -automerkin tehdastallina.

Pohjoissuomalainen formulalupaus Englantiin

Vasta 15-vuotias kempeleläinen Jesse Anttila on solminut ensi kautta koskevan kuljettajasopimuksen Iso-Britannian Formula Ford –sarjaan. Anttilan tuore talli, Fluid Motosport, toimii Van Diemen –automerkin tehdastallina.

Oulun Kärpät Jesse Anttilan taustalla

Formula Ford sarjasta paikkaa halajavan Jesse Anttilan kummeihin ovat liittyneet myös Oulun Kärpät ja toimitusjohtaja Juha Junno.

Formulamestari jännitti ylioppilaskirjoituksia

Tuore Formula Renault -sarjan Suomen mestari Jukka Honkavuori ei ehtinyt juhlia mestaruuttaan heti tuoreeltaan. Sunnuntaisen kisan jälkeen oli kiiruhdettava ylioppilaskirjoituksiin ruotsin kuunteluun.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle