Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mat och vin på ett bord.

Itä-Suomen aluehallintovirasto puntaroi koronarajoitusten tiukentamista vielä ennen joulua

Mahdolliset päätökset tiukennetuista kokoontumisrajoituksista annetaan aikaisintaan tiistaina 21. joulukuuta ja voimaan ne astuvat aikaisintaan torstaina 23. joulukuuta.  

Mehiläinen Länsi-Pohjan ulko-ovi

Meri-Lapissa on 14 koronapotilasta sairaalahoidossa – alueelle esitetään 50 hengen kokoontumisrajoitusta

Kokoontumisrajoituksista voisi kuitenkin poiketa käyttämällä koronapassia.

Pikkujoulun juhlijoita ravintolasalissa, taustalla Twitter-seinä

Tiistai 9.11.2021 (tv)

Eläkeläiset työssä. Sää ja korona. Pikkujoulut. Sääennuste.

Yöelämää Helsingissä ravintola Pataässässä 15. lokakuuta.

Ryntääkö väki messuille ja pikkujouluihin? Korona-aikana patoutunut juhlimispaine alkaa purkautua, arvioi Jyväskylän Messujen toimitusjohtaja

Ravintola- ja tapahtuma-aloilla vaivaa työvoimapula. Moni tekijä on ehtinyt koronan alla hakeutua muihin hommiin.

Taksikyltti auton katolla, taustalla muita takseja.

Pikkujoulukaudesta odotetaan piristysruisketta taksiliikenteeseen

Ravintolat ja palvelut ovat auki ja monet yritykset ovat järjestämässä pikkujouluja lähes perinteiseen tapaan.

Kuohuviiniä laseissa.

Pikkujoulukaudesta ennakoidaan vilkasta – ravintola-ala kiittelee koronapassia ja tuskailee työvoimapulaa

Lokakuun puolivälissä käyttöön otettu koronapassi mahdollistaa myös Päijät-Hämeessä normaalit asiakasmäärät ja yöravintoloiden aukiolon. Ainoa jarruttava tekijä pikkujoulujen järjestämisessä on ravintola-alaa vaivaava työvoimapula.

Viinilaseja pöydällä.

Pikkujoulukausi käynnistyy varovaisesti pohjalaiskunnissa

Työpaikoilla seurataan tarkasti koronatilannetta mahdollisten rajoitusten osalta. Ravintoloissa ja tapahtumapaikoilla uskotaan, että viime hetken varauksia voi tulla, mutta paikat menevät nopeasti.

Viinilaseja ravintolassa.

Keskimaa avaa Jyväskylän yökerhonsa puolentoista vuoden sulun jälkeen – henkilökunta palaa työpaikoilleen

Ravintolarajoitusten poistuttua syyskuussa osa Jyväskylän yökerhoista palasi jo normaaleihin aukioloaikoihin. Keskimaa piti vielä ovensa suljettuina.

koronarajoitusten purkaminen

Helsinki täyttyi laulusta, tanssista ja hymyistä, kun koronarajoitukset helpottuivat – kuvatarina vie perjantai-illan sykkeeseen

Helsingissä koettiin perjantai-illan huumaa, kun kokoontumisrajoitukset poistuivat ja ravintolarajoituksiin tuli helpotuksia. Moni ilakoi yhteiskunnan avautumisesta, mutta osaa huoletti, saako se tartunnat uuteen kasvuun.

En röd julgranskula.

Pikkujoulujen varaaminen alkoi Pohjois-Pohjanmaalla heti ravintolarajoitusten poistumisen myötä

Ravintolayrittäjien mukaan ihmisillä on patoutunutta juhlimisen ja yhdessäolon tarvetta. Pikkujouluvarauksia on nyt tehty aiempaa aiemmin. Suunnitteilla on isojakin kokoontumisia.

Samppanjapulloja ravintolan kaapissa.

Nyt kastetaan isoja vauvoja ja ravintoloissa juodaan kalliita juomia – nämä merkit kertovat, että ihmiset haluavat jo juhlia

Koronarajoitusten lieventyminen näkyy nyt ihmisten tarpeena päästä juhlimaan. Esimerkiksi muotikaupoilla ja seurakunnissa on huomattu väen lähteneen liikkeelle. Myös ravintola-ala luottaa pikkujoulukauden onnistumiseen.

en discoboll i mörkt färgglatt ljus

Yöelämä palaa vähitellen normaaliin Jyväskylässä – Keskimaa pitää yökerhojensa ovet toistaiseksi suljettuna

Ravintolarajoitusten poistuttua osa Jyväskylän yökerhoista on jo palannut normaaleihin aukioloaikoihin. Perustason alueilla ravintoloiden asiakasmäärää tai anniskelu- ja aukioloaikoja ei enää rajoiteta.

Yleiskuva, salibandy

Suomi nöyrtyi Tshekille salibandyn alle 19-vuotiaiden MM-finaalissa

Tshekki voitti Suomen Brnossa pelatussa MM-finaalissa 4–3. Tshekki iski voittomaalin ajassa 58.21.

turvaväleistä muistuttava tarra kuntosalin lattiassa Rovaniemellä.

Pirkanmaa's 2-metre distancing rules to expire next week

The region's crowd size rules will be reinstated on Monday 30 August and remain in force until 12 September.

Puhelimella otettu keikkakuva

Kesä ja lomakausi on jo pitkällä – salasitko festarikäynnit ja matkat somesta tuomitsemisen pelossa?

Kävitkö salalomalla, osallistuitko tapahtumiin kaikessa hiljaisuudessa? Yle kerää kokemuksia siitä, miten koronahäpeä on muuttanut somekäyttäytymistämme.

Kalle Koljonen i OS.

Kalle Koljonen

Sulkapallo

Dj Jannica Tapaninen Hernesaaren ravessa.

Luvattomat teknobileet valvottavat helsinkiläisiä kesäyössä – nyt ulkoilmajuhlien järjestäjät kertovat intohimostaan ja siitä, miksi kemut jatkuvat

Yön yli jatkuvat epäviralliset ulkoilmakemut ovat nousseet korona-aikana Helsingin suosituimpien illanviettotapojen kärkeen. Niitä on syytetty äänisaasteesta ja roskaamisesta.

Runoviikko Rock esite klubin ovella.

Kajaanin Runoviikon viralliset jatkoklubit ovat jo perinne – järjestäjän mukaan klubeilla kasvaa uusi Runoviikkojen sukupolvi

Kajaanin Runoviikko on tämän vuoden osalta perjantaina puolivälissä. Osana tapahtumaa ovat jo perinteeksi muodostuneet rockhenkiset jatkot, eli Runoviikko Rock.

Ravintola Armaksen julkisivu

Päijät-Hämettä uhkaa jälleen leviämisvaihe, infektioylilääkärin mukaan pahin on vielä edessä

Päijät-Hämeen koronatilanne on maan vakavin. Useita tartuntoja todetaan päivittäin ja keskiviikkona ilmoitettiin korkein päiväluku pitkään aikaan, 29 uutta koronatartuntaa. Ilmaantuvuusluku on maan korkein. Tartuntaluvut tulevat nousemaan vielä noin viikon verran.

Rajavalvontaa Tornion ja Haaparannan välisellä rajalla

Länsi-Pohjan kokoontumisia koskevat suositukset poistuvat ensi viikolla: epidemian leviämisen riski on silti yhä olemassa

Alueellisen pandemiatyöryhmän mukaan Länsi-Pohjassa on oireettomia taudinkantajia.

Manta aidattiin sunnuntaina.

Luotto Leijoniin on vahva – Mantan patsas on jo suojattu voitonjuhlien varalta

Helsingin Kauppatorilla sijaitseva Havis Amandan patsas on ollut perinteisesti jääkiekon maailmanmestaruutta juhlivien suomalaisten kokoontumispaikka. Tänään kaupunki suojasi patsaan mahdollisilta voitonjuhlilta. Leijonat kohtaa Kanadan illalla MM-finaalissa.

Hannu Väisänen kypsentää karitsan paahtopaistia pannulla valmistujaisviikonlopun edellä 4catering-pitopalvelun tiloissa Linnakallion teollisuusalueella Pirkkalassa.

Koronarajoitusten purku räjäytti pitopalveluiden tilauskirjat: "Tuli ryysis ja ollaan siihen erittäin tyytyväisiä"

Helpottuva koronatilanne mahdollisti kokoontumisrajoitusten löysäämisen, joka taas mahdollisti hieman isommatkin ylppärit ja valmistujaiset. Pitopalveluille on nyt paljon työtä tarjolla, ja ensi kesän isoja hääkeikkoja myydään jo nyt.

En kvinna håller i en studentmössa i sina händer.

Pohjois-Pohjanmaalla lukiot järjestävät ylioppilasjuhlansa pääosin pienillä vierasmäärillä

Vaikka kokoontumisrajoitukset on nyt maakunnassa poistettu, on yleistä, että ylioppilas voi kutsua yhdestä kolmeen vierasta läsnäolevaksi koulun järjestämään ylioppilasjuhlaan. Juhlia voi seurata monissa lukioissa myös striimin välityksellä.

Vanhempi konstaapeli Joni Virkkala Meripuiston rannalla Kokkolassa.

Päättäjäisviikonloppu alkaa: Osa saa livevieraita juhliinsa, osa vain todistuksen postilaatikkoon – riskialueilla viranomaiset pyytävät jättämään kesän aloitusbileet väliin

Kokoontumisrajoitukset ovat monin paikoin lieventyneet, silti korona himmentää edelleen juhlintaa. Moni saa todistuksensa postissa, ja juhlia striimataan. Terveysviranomaiset vetoavat nuoriin: ei valtavia kokoontumisia eikä halailua.

Ylioppilaslakit Rautavaaran lukiossa

Porrasta vieraiden tulo, muistuta maskeista ja tarjoile valmiita annospaloja – näin THL:n Hanna Nohynek ohjeistaa valmistujaisjuhlien järjestäjiä

Viikonloppuna juhlitaan valmistuneita ja koulunsa päättäviä, mutta vielä ei voi unohtaa koronaohjeita. Juhlat kannattaa suunnitella koronaturvallisiksi, sillä tauti voi yhä lähteä nopeasti leviämään, muistuttaa THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek.

Ilmakuva Oulun kaupungista.

Pohjois-Pohjanmaan koordinaatioryhmä: Kokoontumisrajoituksista luovutaan, maskisuositus poistuu peruskouluista ja toiselta asteelta

Koronaepidemia on säilynyt alueella jo useamman viikon ajan rauhallisena. Yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin määrätyt kokoontumisrajoitukset lopetetaan. Koululaisten maskisuosituksesta peruskoulussa ja toisella asteella luovutaan.

Juha Tapio esiintyy Simerockin lavalla, yleisöä on lavan edessä.

Kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan Lapin sairaanhoitopiirin alueelta

Avi päätti rajoitusten poistamisesta maanantaina. Samalla se siis myös perui aiemmin antamansa 50 hengen kokoontumisrajoituksen, jonka piti olla voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Studentdimission i i Brändö gymnasium.

Etelä-Pohjanmaan koronatyöryhmä on valmis luopumaan kokoontumisrajoituksista

Nyrkin suosituksen mukaan kokoontumisrajoituksista voitaisiin luopua keskiviikosta alkaen. Nyrkki suosittelee kuitenkin edelleen joitakin varotoimia. Esimerkiksi aikuisten sisäharrastuksia tulisi järjestää vain, jos turvavälit voidaan turvata. Lasten leiritoiminta tulisi järjestää pienryhmissä.

Satoja autoilijoita kokoontui viikonloppuna Kotkaan - poliisi keskeytti tapahtuman

Yli 200 autoa kokoontui kuolleen moottoripyöräilijän muistoksi Kotkaan – näin kumi paloi ostoskeskuksen pihalla, kunnes paikalle saapui poliisi

Sadat autoilijat kokoontuivat viikonloppuna Kotkassa keskellä yötä ostoskeskusten pihoille. Poliisi sai tapahtumasta useita ilmoituksia ja keskeytti tapahtuman. Kahdelle määrättiin väliaikainen ajokielto.

6+ -teatteriryhmän mielenilmaus Etelä-Suomen aluehallintovirasto edessä Pasilassa. Esittivät teoksen seitsemälle katsojalle. 17.5.2021 Vasemmalta oikealle: Aino Kivi, teatteriohjaaja / Iiro Ollila, säveltäjä / Tobias Zilliacus, näyttelijä / Titta Halinen, käsikirjoittaja / Salla Markkanen, näyttelijä.

Kulttuuriväki järjesti laittoman tapahtuman arvostellakseen koronarajoituksia – viranomaisillekin ilmoitettiin, mutta poliisi ei saapunut paikalle

Teatterin, musiikin ja taiteen ammattilaiset järjestivät tänään maanantaina Helsingissä tapahtuman, jossa rikottiin tarkoituksellisesti kokoontumisrajoituksia. Viranomaisia laiton tapahtuma ei kiinnostanut.

Ihmisiä Roihuvuoren kirsikkapuistossa.

HUSin ylilääkäri huolissaan puistojen ruuhkautumisesta – "Suuret väkimäärät ovat riski, vaikka ollaankin ulkoilmassa"

HUSin ylilääkäri Veli-Matti Ulander sanoo olevansa huolissaan helteen ruuhkauttamista puistoista. Ulander muistuttaa, että vapun jälkeen koronatartuntojen määrä ei ole laskenut ja suuria tartuntaketjuja on yhä nähty.

Yleisöä Sotkamon hiukan pesäpallostadionilla koronarajoitusten aikaan.

Koronatilanne Kainuussa rauhoittunut – rajoituksiin esitetään lievennyksiä

Ilmaantuvuuden selkeän laskusuunnan ja kohentuneen yleistilanteen perusteella Kainuun koordinaatioryhmä esittää aluehallintovirastolle kokoontumisrajoitusten lieventämistä. Sisätiloissa se olisi 50 ja ulkona enintään 50 henkilöä lohkoissa.

Skumppalasi puistossa

Vapusta on tulossa poliisille viime vuotta työläämpi – Älkää kokoontuko keskustoihin ja jättäkää jatkot väliin, toivoo ylikomisario

Itä-Suomen poliisi ennakoi, että vapusta on tulossa hieman työläämpi kuin viime vapusta, vaikka kolea sää hillitseekin juhlintaa. Poliisi kehottaa ihmisiä välttämään taajamien keskustoja ja juhlimaan maltillisesti pienissä porukoissa.

Skumppalasi puistossa

Oulun poliisi toivoo vapun juhlijoiden noudattavan voimassa olevia rajoituksia

Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on edelleen voimassa kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus. Poliisit valvovat vappuna näkyvästi kokoontumista koskevien rajoitusten noudattamista.

vappumunkkeja ja serpentiiniä.

Lääkärit vetoavat itäsavolaisiin: viettäkää vappua lähipiirissä ilman isoja kokoontumisia

Sosterin mukaan koronatilanne on viime aikoina mennyt hyvään suuntaan. Käänne huonompaan voi kuitenkin tapahtua helposti.

Yleisö odottaa Saikkua, kiitos! -näytelmän alkamista Mikkelin teatterissa lokakuussa 2020.

Itä-Suomen aluehallintovirasto arvioi uudelleen, voidaanko kokoontumisrajoitusta lieventää vapun jälkeen

Kokoontumisrajoitus saattaa Itä-Suomen perustason alueilla nousta vapun jälkeen 50 henkilöön.

Jelmun pikkujoulut Tanssisali Lutakossa joulukuussa 2019.

Lutakko ehdolla vuoden klubiksi 2020: "Juhlavuosi alkoi lupaavasti"

Lutakko on ehdolla "vuoden venue"-sarjassa, jossa palkitaan vuoden klubi.

Pojkar tränar innebandy i Kuppis bollhall i Åbo.

Nuoret voivat palata Varsinais-Suomessa sisäliikuntaan maanantaina, myös uimahalleja voitaisiin avata – kuuden hengen kokoontumisrajoitus jatkuu

Lounais-Suomen aluehallintovirasto jatkaa kuuden hengen kokoontumisrajoitusta 14. toukokuuta saakka. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä kuitenkin keventää liikuntaan liittyviä rajoituksia hieman.

Mies juo olutta

Vaihto-opiskelijoiden bileistä Vaasassa voi sataa kuraa syyttömienkin niskaan – "Henkisesti raskasta heille, joita tämä ei kosketa"

Poliisi on puuttunut monena viikonloppuna juhlintaan, joka on rikkonut kokoontumisrajoituksia.

Poliisiauto Helsingissä. 3.3.2021.

Nuoret aikuiset kokoontuivat isolla porukalla Vaasassa – poliisi hajotti 50 hengen juhlat

Nuoret aikuiset opiskelijat olivat kokoontuneet juhlimaan taloyhtiön yhteisiin tiloihin. Kokoontumisten raja Pohjanmaan alueella on tällä hetkellä 10 henkilöä.

Sotkamon lukion julkisivu*

Nuoret bilettivät Vuokatissa viikonlopun, lukio muistuttaa korona-ajasta

Viestin mukaan bileisiin on osallistunut runsaasti lukiolaisia, niin urheilijoita kuin yleislinjalaisia.

Käsidesiä ja kasvomaskeja preliminäärikoetilan ovella.

Abien bileet johtivat useisiin tartuntoihin Hämeenlinnassa: muut opiskelijat raivoissaan, somessa leviää nimilista tartunnan saaneista

Terveystietoja sisältävän nimilistan levittäminen rikkoo lakia, sanoo rikosoikeuden professori.

Laittomia juhlia korona-aikana eripuolilla Eurooppaa

Reivejä siellä, reivejä täällä – tanssi jatkuu ja hiki virtaa Euroopassa, vaikka juhlijoita uhkaavat paikoin jopa tuntuvat sakot

Tanssitapahtumien osallistujia ja järjestäjiä uhkaa tuntuvat sakot muun muassa Britanniassa.

Peli-Karhut juhlii naisten koripallon Suomen Cupin voittoa 14.2. 2021

PeKa ei jättänyt mitään sattuman varaan – cup-pokaali taas palkintokaappiin lähes näytöstyyliin

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen cupin naisten korismestaruuden, kun kotkalaisjoukkue voitti vieraskentällä EBT:n.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle