Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Molla Mills pitelee käsissään virkkuutyötä. Hänen taustallaan on hyllyllinen värikkäitä lankoja.

Korona pakotti virkkausguru Molla Millsin maailmalta kotiin – nyt hänen johdollaan vuollaan virkkuukoukkuja ympäri maan

Moderneista kuvioistaan tuttu muotoilija kirjoittaa myös uutta kirjaa, vaikka niin ei pitänyt käydä.

patalaput,

Metsähallituksen kenttäpäällikkö virkkasi Lapin autiotupiin toistasataa patalappua: "Ei lähtenyt lapasesta vaan kaulahuivista"

Olli Vainion virkkausharrastuksen tuloksena on syntynyt 135 patalappua ja lisää tulee parhaimmillaan kolme illassa.

Vauva keskolassa.

Virkatut mustekalat tuovat turvaa myös Kymenlaakson vauvoille

Käsityöharrastajat ympäri maan ovat innostuneet virkkaamaan keskosille niin kutsuttuja turvalonkeroita. Tarttuessaan lonkeroihin vauvat kokevat olonsa turvallisiksi. Kymenlaakson keskussairaalan lastenosastolle niitä on toimitettu jo kymmeniä.

Pojat pallopelin tiimellyksessä Hämeenkyrön kirkonkylän kolululla

Katoaako sukupuoli koulukasvatuksesta? Yhteisvessaa ei vielä haluta

Pojat tarttuvat innolla virkkuukoukkuun ja tytöt sahaan tai kirveeseen, jos rooliajattelu ei koulussa kahlitse. Sukupuolineutraali opetus on häivyttänyt perinteiset roolimallit miltei näkymättömiin, silti yksilöllisyys halutaan ottaa huomioon.

elamaa postin jälkeen

Tutkijan kommentti: Me ja toimittaja saman aiheen äärellä – Win-win?

Kaiken maailman dosentit, norsunluutornit ja tyrkkytutkijat. Mediassa sinkoilevat monenlaiset termit ja yliopistotutkimusta on välillä vaikea avata kansalle. Dosentti Pirjo Nikander kirjoittaa hankkeesta, jossa seurataan Ylen kanssa Postin entisten työntekijöiden elämää.

Tyttöjä heijastavat kuulokejohdot päässä pimeällä kadulla.

Kätevä vinkki muuttaa musadiggarin kuulokkeet heijastimiksi – Katso video

Ärsyttävätkö kuulokkeiden sotkuiset johdot? Unohdatko heijastimen liian usein ulos lähtiessäsi? Heijastinlangalla muutut näkyvämmäksi ja pidät piuhat ojennuksessa.

Iida-Maria Hagner

8-vuotias kerää lastensairaalalle rahaa kumilenkkikoruilla

Porilainen Iida-Maria Hagner virkkaa kumilenkeistä rannekoruja. Hänellä on suuri tavoite. Hän haluaa lahjoittaa lastensairaalalle mahdollisimman paljon rahaa. Ehkä jopa 50 000 euroa, kuten hänen esikuvanaan toimiva lukiolaistyttö Anna Rukko.

Tuubillinen väliaikaista paikkamateriaalia hampaaseen.

Paikkaa itse hampaasi virkkuukoukulla – kynsiviilalla lohkeamat sileiksi

Kun hammaslääkäriin on jonoa ja paikka irtoaa hampaasta, on apu yhtä lähellä kuin lähin apteekki. Apteekin hyllyltä löytyy nykyään täytemateriaalia, joka on tarkoitettu väliaikaiseen hampaan paikkaamiseen kotona.

Virkkuuolkkari täynnä virkkaajia

Koukussa virkkaukseen

Arctic Design -viikon aikana Rovaniemellä houkutellaan kaikkia kokeilemaan virkkaamista. Virkkuuolkkari on auki viikon ajan, siellä esitellään erilaisia tekniikoita ja annetaan neuvoja. Jo ensimmäisenä päivänä tupa oli täynnä väkeä.

Erimallisia neuleharppuja ja niillä tehtyjä käsitöitä.

Unohdettu neuleharppu soi pehmeitä säveliä

Harppu-nimityksellä on siunattu niin soitinta kuin joukkoa naisväkeäkin. Harppu taipuu kuitenkin myös käsitöihin ja vieläpä kätevästi: oikeasta tai nurjasta ei tarvitse välittää eikä kätisyydelläkään ole väliä. Neuleharpun voi räätälöidä myös motorisista ongelmista kärsiville helpoksi käyttää.

Laura Maask, Ritva Niskanen, Henna Pylkkänen lapasia tekemässä

Kaksipäinen virkkuukoukku voi yhdistää sukupolvia

Koukkuaminen on yksi vanhoista tekniikoista, joilla on tehty lapasia. Siinä on työvälineenä virkkuukoukku, jossa on koukku molemmissa päissä. Tätäkin perinteistä taitoa halutaan siirtää vanhoilta taitajilta nuorille.

Vapaaehtoiset virkkaavat taidetta

Jyväskylän taidemuseossa voi osallistua tänään taideteoksen syntyyn. Vapaaehtoiset saavat virkata vihreästä matonkuteesta reilun patalapun kokoisia paloja tulevaan taidenäyttelyyn.

Kuvassa virkattuja mattoja

Näppärä sisustaa virkatulla matolla

Virkatut matot ovat olleet käsityöihmisten suosiossa nopeatekoisuutensa ja runsaiden kudevaihtoehtojen vuoksi. Jos ei sopivaa mattoa, vaikka väriltään, tahdo kaupasta löytyä, sen voi itse tehdä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että matonkuteesta virkattu matto on painava.

Kuvassa syksyn lankoja ja puikkoja.

Uutuuslangasta oikotie käsitöihin

Nykyihmisen käsityöpaketti sisältää bling-bling puikot, puolivalmistelangan ja yksinkertaisen ohjeen. Tavallisesta langasta puolivalmisteet eroavat siinä, että lanka on valmiiksi neulosta tai verkkoa. Nopeimmillaan huivi syntyy muutamassa tunnissa.

Räsy nousee lattialta rintapieleen

Suomalaisissa kodeissa on aina osattu hyödyntää jo aikansa eläneet tekstiilit. Räsymatto on yksi perinteisimmistä tavaroista, jossa käyttökelvottomasta on tehty uutta ja kelvollista. Räsyt ovat muotia edelleen - nyt niistä syntyy mattojen lisäksi vaikka koruja.

Räsykoruja.

Räsykoru on nimeään kauniimpi

Taito Pohjois-Karjala ry:n toimipisteissä tehdään tällä viikolla räsykoruja. Samalla tarjoutuu mahdollisuus kokeilla räsymaton tekemistä.

Hammaslääkäri hoitaa potilasta.

Suositus riihimäkeläisille: paikkaa hammas itse lusikalla ja virkkuukoukulla

Riihimäen terveyskeskuksen hammashoitola on tänä syksynä kehottanut päivystyspotilaita omatoimisuuteen ja paikkaamaan särkevän hampaan itse kotikonstein. Tapauksista kertoo Iltalehti.

Pipokisassa mielikuvitus on pääasia

Jämsän Hallissa majaansa pitävä Emppis ry järjestää kaikille avoimen pipokilpailun. Yhdistys kokoaa pipoista näyttelyn ja yleisö pääsee valitsemaan parhaat pipot.