Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Norjalaiskoirat pääsevät taas Suomeen

Kennelliiton mukaan Norjassa asuvat koirat eivät voi osallistua liiton alaisiin tapahtumiin Suomessa. Kielto on voimassa syyskuun loppuun asti.

Helsinki Puppy Parade cancelled over fears of mysterious canine illness

Organisers of the annual event, which was due to be held on Sunday, said the risks outweighed the benefits.

Kajaanissa riehuu kennelyskä – tarttuu koiranäyttelyissä omistajan malttamattomuuden vuoksi

Sairastunutta koiraa tulee pitää kaksi viikkoa karanteenissa.

Koirillakin on nyt flunssakausi: Kennelyskää on liikkeellä paikallisina epidemioina

Ihmisiä piinaa flunssa, mutta koirilla on oma alkutalven vitsauksensa. Kennelyskä tarttuu helposti koiralta toiselle – erityisesti koirapuistoissa.

Punkkikausi jyllää, mutta miten suojella lemmikkiä? Lue eläinlääkärien vinkit kutsumattoman vieraan torjumiseksi

Koirilla esiintyy Suomessa yleisesti kahta puutiaisvälitteistä sairautta, anaplasmoosia ja borrelioosia.

Kennelyskä riehuu poikkeuksellisen pahana Vaasan seudulla – "Ei kannata ehdoin tahdoin lähteä tartuntaa puistosta hakemaan"

Tarttuvien tautien erikoiseläinlääkäri arvelee, että tauti leviää Vaasasta muuhun maahan.

Tehdasvalmista vai raakaruokaa – mitä koiralle murkinaksi?

Joka kolmannessa suomalaisperheessä on nykyään lemmikkieläin ja koirien määräksi arvioidaan jo 800 000. Ei siis ihme, että lemmikkieläinbisnes kasvaa koko ajan.

Koiranpentu sairastaa – apu jatkossa satojen kilometrien päässä?

Maa- ja metsätalousministeriössä selvitetään, voidaanko vastuu lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyksestä siirtää kunnilta yksityiselle sektorille. Esitys päivystyksen yksityistämisestä liittyy maan hallituksen pyrkimyksiin karsia kuntien tehtäviä ja velvoitteita.

Onko lemmikkisi sairastunut punkin puremasta?

Koira voi sairastua punkin puremasta siinä missä ihminenkin. Oireita tosin voi olla hankala tunnistaa, koska ne vaihtelevat ja aaltoilevat. Miten suojaat lemmikkisi punkeilta?

Tartuntataudit jylläävät koiranäyttelyssä: Näin suojaat koirasi ikäviltä yllätyksiltä

Tuhansien koirien koiranäyttelyissä liikkeellä on monia virus- ja bakteeritartuntoja. Myös silmätulehdukset, ripuli, täit ja nenäpunkkitartunnat näkyvät eläinlääkärien vastaanotoilla isojen näyttelyjen jälkeen.

Poliisikoira joutui sairauslomalle jäljittäessään vähäpukeista humalaista metsässä

Poliisikoira loukkasi tassunsa työtehtävässä perjantai-iltana. Eläinlääkäri ompeli tassun ja passitti koiran sairauslomalle.

Kommentti: Turkulaisten pettymysten kesä

Turku ei ole enää suomalaisen jalkapallon pääkaupunki, kirjoittaa Yle Urheilun Turkka Talonen.

Nepalin pääministeri sairastui keuhkosyöpään

New Yorkissa syöpähoidossa oleva Sushil Koirala sairastui kahdeksan vuotta sitten suusyöpään.

Yskivä koira kaipaa lepoa

Tällä hetkellä moni ihminen yksii katupölyn tai allergiaoireiden vuoksi, mutta Kajaanissa yskivät koiratkin. Kaupungissa on havaittu kennelyskäepidemia. Tauti taittuu levolla ja pitkittyessään antibiooteilla, mutta leviää kuitenkin erittäin herkästi.

Ihmiset hoitavat lemmikkejään paremmin kuin itseään

Kotieläimet sairastavat tammi-helmikuun pakkasilla vähemmän kuin lämpimillä ilmoilla. Omistajat ottavat hyvin herkästi yhteyttä eläinlääkäriin, varsinkin jos kyseessä on ensimmäinen lemmikki.

Eläinlääkäri: Kun lemmikki sairastaa, omat flunssalääkkeet voi suosiolla jättää kaappiin

Pakkanen ja lähikontakti lajitovereiden kanssa altistavat lemmikkieläimet hengitystietartunnoille. Koirien kennelyskään ja kissojen flunssaan parasta hoitoa ovat lepo ja sairastavan eläimen ravinnosta huolehtiminen. Omistajan nuhatipoista tai yskänlääkkeestä lemmikki ei useinkaan saa helpotusta.

Kennelyskä on vaaraton terveelle koiralle

Rokotteet suojaavat kennelyskältä vuoden verran. Tämän jälkeen koira on kaksi vuotta suojaamaton, kunnes sairautta vastaan jälleen rokotetaan. Tauti ei kuitenkaan ole koiralle sen vaarallisempi kuin flunssa ihmiselle.

Suomalaisyrityksen uusi menetelmä etsii jalostettujen koirien sairaudet

Suomalaisyrityksen uusi menetelmä pyrkii karsimaan koirien perinnölliset sairaudet pois. Pitkän linjan koirankasvattaja ei ole vakuuttunut DNA-kartoitukseen perustuvasta koiranjalostuksesta.

Koirien geenilöydöksistä hyötyvät myös ihmiset

Hannes Lohi on Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen molekyyligenetiikan professori ja johtaa koirien geenien tutkimusryhmää. Hän on tutkinut monia erilaisia koirien sairauksia ja tunnistanut samoja geenejä myös vastaavista ihmissairauksista.

Sekarotuisuus ei takaa koiralle parempaa terveyttä

Eläinlääketieteen professorin Marjatta Snellmanin mukaan sekarotuinen koira voi sairastaa yhtä paljon kuin puhdasrotuinen koira. Koiran sairastavuus riippuu sen vanhempien perimästä.

Mitä ajattelet koirien rodunjalostuksesta?

Koirapiireissä puhutaan siitä, miten kasvattajat pimittävät tietoja koiriensa sairauksista. Saatko kasvattajalta todellista tietoa sukutauluista ja mahdollisista perinnöllisistä sairauksista? Pitäisikö Kennelliiton puuttua jämäkämmin jalostuskoirien manipulointiin?

Kennelyskä taas koirien riesana

Koirien kennelyskää on jälleen liikkeellä maakunnassa. Epidemiaa ilmenee erityisesti tiheästi asutuilla alueilla kuten Joensuussa. Kennelyskä on koirien hengitystietulehdus, joka voi pahimmillaan johtaa pahaan keuhkotulehdukseen.

Koirien kennelyskää on liikkeellä

Mikkelissä tautitapausten määrä on lisääntynyt viime viikosta lähtien, kerrotaan mikkeliläiseltä eläinklinikka Kurjelta. - Jos koiranomistaja on vastuullinen, niin hän ei vie yskivää koiraa toisten koirien joukkoon, muistuttaa eläinlääkäri Eeva Kurki-Huttunen. Myöskään rokottamatonta pentukoiraa ei kannata viedä muiden koirien joukkoon.

Kennelyskä vaivaa nyt koiria

Koirien kennelyskää on jälleen liikkeellä. Helposti koirasta toiseen tarttuva kennelyskä on koirien hengitystietulehdus, joka voi pahimmillaan johtaa pahaan keuhkotulehdukseen.

Norsun ja koiran poikkeuksellinen ystävyys sai surullisen lopun

Yhdysvalloissa suurta julkisuutta saanut Tarra-norsun ja Bella-koiran erikoinen ystävyyssuhde on päättynyt traagisesti. Tarra löysi kojoottien uhriksi joutuneen Bellan ruumiin viime viikolla ja ilmeisesti kantoi sen takaisin kotiin. Kuolinuutinen on huomioitu muun muassa suuren CBS-kanavan pääuutislähetyksessä.

Venäläisistä villikoirista vaaraa Tohmajärvellä

Venäjältä tullut villikoiralauma aiheuttaa vaaraa Tohmajärvellä. Poliisin mukaan koiralauma on tappanut raja-alueella ainakin yhden lampaan.

Koirien kennelyskää jälleen liikkeellä

Jokatalviseksi yleistynyt kennelyskä vaivaa jälleen koiria. Kuopiossa tautia on ollut liikkeellä jo marraskuusta. Epidemia on voimakkuudeltaan hyvin tyypillinen, mutta poikkeuksellisen pitkä.

Kennelyskää liikkeellä Lappeenrannassa

Kennelyskä on epämiellyttävä sekä koiralle että isäntäväelle. Hyväkuntoiselle koiralle se ei kuitenkaan ole vaaralllinen. Vanhalle koiralle ja pennulle kennelyskä voi olla kohtalokas.

Koirankasvattajat älähtivät Kennelliiton uusista vaatimuksista

Osa koirankasvattajista on närkästynyt Suomen Kennelliitolle koirankasvatuksen sääntömuutoksista. Tänä vuonna uudistetussa kasvattajasitoumuksessa koirankasvattajat lupaavat kasvattaa terveitä ja hyväluontoisia koiria.

Geenitutkimus auttaa vähentämään koirien sairauksia

Koirien geenitutkimuksella on pystytty auttamaan tuhansia suomalaisia koiria. Helsingin yliopiston ja Folkhälsanin tutkimuksessa pyritään löytämään uusia hoitokeinoja perinnöllisiin sairauksiin ja käytöshäiriöihin. Tutkimusta varten otetaan verinäytteitä kymmeniltä tuhansilta koirilta ympäri Suomea.

Koirien kennelyskä jyllää taas Kuopiossa

Ihmisten flunssan kaltainen kennelyskä tarttuu koirien tavatessa toisiaan. Tauti ei ole yleensä sen vaarallisempi kuin ihmisten flunssakaan. Yleisin oire on yskiminen.