Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tampereen monitoimiareenan rakentaminen lähestyy – Iskuvasarointia ja paalutusta tehdään myös öisin

Kannen ja monitoimiareenan valmistelut ovat pitkällä, mutta lopullisesta investointipäätöksestä ei ole vielä ilmoitettu.

Rakennusmelu piinaa – Valitse kahdesta pahasta: joko porataan aamuvarhain tai kuukausikaupalla

Rakennustyömaiden melu ja pöly koettelevat asukkaiden kärsivällisyyttä kesäaikaan. Kehä I:n urakoitsija suosittaa viettämään lomaa muualla kuin työmaan naapurissa.

Valvojalta kiitosta: Pori Jazzin meluhaitat jäivät yllättävän vähäisiksi

Meluvalituksia kesän jazzfestivaaleista tuli poikkeuksellisen vähän.

Helsingin isoimpien kesäkonserttien meluluvat lyötiin lukkoon – katso lista soittoajoista

Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen päätöksissä määritellään konserttien päättymisajat ja melutasot.

Helsinki sallii entistä enemmän myöhäisiä ulkoilmakonsertteja

Helsinki on tarkentanut myöhään kestävien ulkoilmakonserttien päättymisaikoja. Aluekohtaiset suositukset antavat sekä tapahtumapaikkojen lähiasukkaille että tapahtumajärjestäjille ennakkotiedon siitä, kuinka monta myöhään jatkuvaa tapahtumaa kesäkauden aikana on mahdollista järjestää.

Formulavenekisasta valitus hallinto-oikeuteen

Keski-Suomen lintutieteellinen yhdistys on valittanut Vaasan hallinto-oikeuteen Laukaan Peurungassa ensi kesänä järjestettävästä ratamoottoriveneiden kilpailusta.

Peurunka kiinni neljä päivää – valtava yksityistilaisuus

Laukaan katukuvaan odotetaan viikon lopulla nahka-asuja, pitkiä partoja ja moottorin pärinää, kun Peurungan kylpylähotellissa järjestetään Harley Davidsonien kokoontumisajo. Valtava yksityistilaisuus kokoaa paikalle jopa 2000 motoristia ympäri maailmaa.

Yhteys viranomaisiin ennen kuin tartut megafoniin julkisella paikalla

Vaalitilaisuuksissa ja erilaisissa tapahtumissa käytetään usein megafonia, jotta ääni kuuluisi riittävän pitkälle. Ihan jokaisessa tilanteessa megafonia ei voi käyttää – ainakaan ilman viranomaisten myöntämää lupaa.

Tapahtumien ympäristövaatimukset kiristymässä pääkaupunkiseudulla

Jatkossa yli tuhannen henkilön tapahtumien meluilmoitukset, sekä jätehuoltosuunnitelmat pitää toimittaa kaupungille kuukautta ennen tapahtumaa. Lisäksi tilaisuuksissa pitää olla tarjolla korvatulppia.

Keskustan rakennusmelu ei haittaa oululaisia – valituksia hämmästyttävän vähän

Rakennusmelusta on esimerkiksi Oulussa tehty vain kolme valitusta tänä vuonna. Melua aiheuttavia rakennuskohteita kaupungin keskustassa on kuitenkin ollut poikkeuksellisn paljon.

Bassonjytkeestä kisataan seuraavaksi Kokkolassa – melun lähteestä ja määrästä eri näkemyksiä

Auton bassokaiuttimet kilpailevat kyvyistään äänentuotossa Kokkolan Venetsialaisissa lauantaina. Kaupunki haluaa varmistua paikan sopivuudesta ja siitä, ettei stereoita luukuteta ovet auki. Järjestäjä vakuuttaa, että kaikki on kunnossa.

Helsingin kaupunki syynää tarkasti konserttien desibelit

Pääkaupungin koserteissa on noudatettu hyvin rajoituksia.

Ympäristölupakiista saamassa pisteen Taipalsaarella

Destia Oy:n ympäristölupahakemuksesta on valitettu vuosien varrella useasti. Lappeenrannan seudun ympäristötiimin lausunnon jälkeen asia siirtyy Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Säkylän kaislikoissa suhistiin ilman lupaa

Kaislikossa suhisee- tapahtuman järjestäjä jättivät meluilmoituksen tekemättä ympäristötoimiston kehotuksista huolimatta

Lähestyvä festarimöykkä ei ole toistaiseksi poikinut valituksia

Kesä tuo Lappeenrannan keskustaan monta meluisaa musiikkitapahtumaa. Yhdestäkään ei ole vielä jätetty muistutuksia tai valituksia viranomaisille.

Piuhat irti vahvistimista, mikäli ohjelma ei pääty sovittuna aikana

Lappeenrannassa järjestetään tänä kesänä kaksi uutta musiikkitapahtumaa, joiden melulle ja kellonajoille pohditaan parhaillaan rajoja. Erityisesti kauppatori aiheuttaa päänvaivaa viranomaisille.

Melu ajaa ihmisiä pois kodeista - Rakennusteollisuus haluaa rajoituksiin lievennyksiä

Rakennusteollisuus haluaisi löysentää rakentamisen lupaehtoja. Yrittäjien etujärjestön mukaan rakennuskustannukset laskisivat, koska rakentaminen nopeutuisi ja meluhaitat olisivat nopeammin ohi. Rakennustyömaiden meluhaitoista kärsivät erityisesti lapsiperheet.

Ympäristönsuojelumääräyksiä ei tunneta kaikilla rakennustyömailla

Ympäristökeskus kartoitti liki viisikymmentä rakennuskohdetta Helsingissä.

Metelöinti-ilmoitukset tuovat töitä poliisille

Poliisi puuttuu Pohjois-Savossa metelöintiin yli tuhat kertaa vuodessa. Yleensä poliisi käy aina tarkistamassa tilanteen.

Porvoossa ei enää meluta iltakymmenen jälkeen

Musiikki hiljenee Porvoon jokirannan ravintoloissa tästä lähtien iltakymmenen jälkeen. Syynä kieltoon ovat viime kesänä tulleet valitukset.

Hämpin parkin melulle rajoitukset

Hämpin Parkin rakennusajan melu-ja pölyhaittoja pyritään rajoittamaan Tampereella. Maanalaisen pysäköintilaitoksen louhintaa ja rakentamista säädellään yli 20 määräyksellä.

Pikku Kakkosen puisto saa suoja-aidan

Tampereen suosittu Pikku Kakkosen leikkipuisto aiotaan suojata huolellisesti Hämpin Parkin rakennustöiden ajaksi. Yhteinen näkemys vahvistui Kaupunkiympäristön kehittämisyksikön, rakennuttajan ja urakoitsijoiden yhteisessä neuvottelussa tiistaina.

Ruisrock voi jatkaa Turun Ruissalossa

Ruisrock voidaan järjestää edelleen Ruissalossa. Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Ruisrock ei merkittävästi heikennä niitä luontoarvoja, joiden vuoksi Ruissalon alue on sisällytetty Natura 2000 -verkostoon.

Oikeus: Ruisrock voi vaarantaa lintujen pesinnän

Ruisrock-tapahtuman järjestäminen heinäkuun alussa saattaa vaarantaa Ruissalon Natura-alueen lintujen pesintää, toteaa Vaasan hallinto-oikeus lausunnossaan Turun lintutieteelliselle yhdistykselle.