Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Lapsesi raiskataan" – Keuruulla kuntapäättäjät kokevat uhkailua enemmän kuin muualla maassa

Vielä julkaisemattoman tutkimuksen mukaan joka neljäs kuntapäättäjä on joutunut uhkailun tai häirinnän kohteeksi. Yksi maan vaikeimmista tilanteista on Keuruulla, jossa uhkailua kokee lähes joka toinen kuntapäättäjä.

Mustavaaran kaivos sai ympäristöluvan

Mustavaaran mahdollisesti uudelleen avattava vanadiinikaivos Posion ja Taivalkosken rajalla on saanut ympäristö- ja vesitalousluvan. Aluehallintoviranomainen määräsi jäteveden vanadiini-, kupari- ja kiintoainepitoisuuksille raja-arvot. Kaivosalueelta johdetaan käsiteltyjä jätevesiä Iijoen vesistöön.

Petäjävesi teki ennätyksellisen hyvän tilinpäätöksen

Petäjäveden kunnan tilinpäätös vuodelta 2015 on valmistunut. Tilivuoden tulos on kaikkien aikojen paras.

Aloite vaatii kunnanjohtajan erottamista – kunnanjohtaja pohtii tutkintapyyntöä

Petäjävedellä runsaat 40 kuntalaista on allekirjoittanut aloitteen kunnanjohtaja Teppo Sirniön irtisanomiseksi. Sirniö harkitsee tutkintapyyntöä kunnianloukkauksesta.

Petäjävedelle suunnitellaan allergiavapaata asuinaluetta

Petäjävesi ja Sisäilmasta sairastuneet kaavailevat Petäjävedelle väliaikaisia asuntoja ihmisille, jotka oirehtivat sisäilmasta niin pahoin, että eivät voi olla oikein missään.

Petäjäveden kunta pyrkii vähentämään väkeä ilman potkuja

Petäjäveden kunta aloittaa yt-neuvottelut. Kunnanhallitus pääti asiasta eilen yksimielisesti. Säästöt pyritään saamaan aikaan irtisanomisia pehmeämmillä keinoilla.

Hallinto-oikeus hylkäsi Petäjäveden laajakaistavalituksen

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on hylännyt Petäjäveden laajakaistaa koskevan valituksen. Valitus koski päätöstä, jolla Petäjävesi oli menossa mukaan laajakaistaa rakentavaan ja hallinnoivaan Keski-Suomen valokuituverkot yhtiöön.

Lakkautettavan oppilaitoksen tiloja kaavaillaan koulutoimen käyttöön

Petäjäveden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen tilat saattavat myös jatkossa toimia koulukäytössä.

Petäjävesi etsii ideoita tyhjenevän oppilaitoksen käytöksi

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä siirtää ensi kesänä käsi- ja taideteollisuusopetuksen Petäjävedeltä Jyväskylään. Oppilaitokselta jää tyhjäksi noin 4000 neliötä tilaa.

"Jyväskylä muuttaa vielä mielensä laajakaistahankkeesta"

Kaupunginhallitus päätti eilen äänestyksen jälkeen, ettei Jyväskylä lähde kuntien yhteiseen laajakaistahankkeeseen mukaan. Kuntien selvitysryhmää vetävä Teppo Sirniö uskoo, että ensi maanantaina kokoontuvalla kaupunginvaltuustolla on toinen ääni kellossa.

Petäjävesi menettää käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on päättänyt siirtää Petäjäveden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen Jyväskylään.

Porukka pienenee, mutta laajakaistan suunnittelu jatkuu

Kuntien yhteistä laajakaistahanketta jatketaan, vaikka siitä on jättäytynyt kolme kuntaa pois. Kunnilla on edessä uusien päätösten tekeminen, koska ensimmäisellä kierroksella hankkeen toteutuminen edellytti yksimielisyyttä. Tässä vaiheessa hankkeesta jättäytyneille kunnille jätetään ovi auki.

Taysista irtisanoutui lääkäreitä vastalauseeksi johtajavalinnalle

Lääkärit arvostelevat sitä, että toimialuejohtajan sijaiseksi valittiin ylihoitaja. Lääkäriliiton linjauksen mukaan potilastyötä tekevän lääkärin esimiehenä pitäisi olla lääkäri.

Uurainen palautti laajakaistahankkeen lähtöruutuun

Uuraisten kunnanvaltuuston päätös on ajamassa Keski-Suomen kuntien verkkoyhtiön kiville. Uurainen ei hyväksynyt sopimuksen ehtoja, jotka valtaosassa yhteishankkeen kunnista on jo hyväksytty. Mikäli kunnat jatkavat yhteisiä ponnisteluja valokuituverkon rakentamiseksi, edessä on jälleen uusien päätösten tekeminen.

Laajakaistayhtiön valmistelulle sapiskaa salailusta

Keski-Suomeen perusteilla olevan laajakaista-yhtiön kokouksista on noussut julkisuuteen kritiikkiä. Selvitysryhmää on syytetty salailusta ja kokousten ilmapiirin kaunistelusta.

Laajakaistasuunnitelmat kuntien päätettäväksi

Keski-Suomen laajakaistahankkeen pelastaminen etenee vauhdilla. Kuntapäättäjät sopivat tänään kokouksessaan, että laajakaistahanke etenee kuntien valtuustoihin ensi maanantain jälkeen.

Laajakaista kaatumassa kuntien kontolle

Keski-Suomen kuntien on pikaisesti päätettävä osallistumisestaan Kuuskaistan laajakaistahanketta jatkavan yhtiön toimintaan. Päätöksillä on kiire, sillä valtionosuuksien vuoksi verkko pitäisi saada valmiiksi vielä tänä vuonna. Kyseessä on Suomen suurin laajakaistahanke.

Laajakaistaan sijoitetut rahat uhkaavat mennä hukkaan

Keski-Suomen kunnat suunnittelevat yhteisen verkko-osakeyhtiön perustamista. Kunnat ovat pakkoraossa: nopea valokuituverkko pitäisi kuntiin saada, mutta tehtävään valittu verkko-osuuskunta Kuuskaista ei sitä pysty yksin tekemään.

Kunnat käymään kauppaa – vaihtoehto kuntaliitoksille?

Jyväskylän seudulla pienet kunnat ovat pettyneet kuntaliitosselvityksen antiin. Kunnissa pohditaan nyt vaihtoehtoja jättikunnalle. Tuorein esitys tulee Petäjävedeltä, jossa kunnanjohtaja esittää ratkaisuksi seutukaupunkia. Mallissa säästöä syntyisi, kun itsenäiset kunnat kävisivät keskenään kauppaa palveluilla.

Valot, kamera, käy! Petäjävesi aloittaa Yrittäjä TV -ohjelman

Petäjävedellä alkaa tänään uusi nettitelevisio-ohjelma, jossa paikalliset yrittäjät kertovat kuulumisiaan. Lähetys alkaa kello 17, ja se on katsottavissa kunnan internet-sivujen kautta. Yrittäjäohjelman jälkeen verkossa esitetään suorana myös kunnanvaltuuston kokous.

Sirniön seppätapahtumalle etsitään jatkajaa

Posion kunta etsii Sirniön seppätapahtumalle uutta organisaattoria. Paikallislehti Kuriirin mukaan Sirniön kyläseura on päättänyt luopua seppätapahtuman järjestämisestä, koska seuran aktiivijäsenet ovat ikääntyneet ja tapahtumapaikan vuokrasopimus päättyy.

Kylmän raudan seppä ei pääse taivaaseen

Seppäpiireissä sanotaan, että kylmän raudan seppä ei pääse taivaaseen. Posiolaisella Taisto Alasirniöllä tuo taivasosuus lienee varmistettu: Miehen ahjossa rauta hehkuu yli tuhannessa asteessa.Taisto on aina ollut tekemisessä metallien kanssa. Raudan takomisesta ja sepän töistä hän innostui jäätyään eläkkeelle Outokumpu -yhtiön malminetsijänä.

Jutajaiset aloitettiin joukkonokosilla

Lordin aukiolla Rovaniemellä pistettiin porukalla pötkölleen keskellä kuumaa kesäpäivää keskiviikkona. Jutajaisesiintyjien ja paikalla olleen yleisön yhteisellä performanssilla tuotiin esiin Jutajaisten ideaa siitä, miten oleellista kulttuurissa, taiteessa ja kenessä tahansa on oleminen Toisin!

Tampere miettii: Pitääkö henkilöstöä palkita säästöistä?

Kuntien pitäisi löytää säästöjä. Lattiatason työntekijä tuntee käytännön pullonkaulat, mutta miten palkita säästöistä rasittamatta kohtuuttomasti väkeä? Asiasta puhuttiin vilkkaasti myös Tampereen kaupunginvaltuustossa.

Aurinkokellostrategia kannustaa muuttamaan Petäjävedelle

Ulkopaikkakunnalla asuvat Petäjäveden kunnan työntekijät saavat jatkossa kannustimia, mikäli muuttavat asumaan kuntaan.

Petäjävesi kiristää kantaansa kuntaliitokseen

Jyväskylän heikko taloustilanne on vähentänyt Petäjäveden kiinnostusta selvittää mahdollista kuntaliitosta.

Hervantajärven tuntumaan saa pian rakentaa pientaloja

Tampereen Hervantajärven lähellä sijaitsevaan Lintuhyttiin on tulossa ainakin 300 asuntoa enimmäkseen pientaloihin. Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan maanantaina äänestyksen jälkeen.

Jyväskylä väläyttää vapaakuntia

Jyväskylä on tuonut keskusteluun kuntarakenneuudistuksesta uuden mallin. Jyväskylä kutsuu mallia vapaakunnaksi.

Tie suljettu raskaalta liikenteeltä Posiolla

Posiolla Talvalkoskentie on tostaiaamuna suljettu raskaalta liikenteeltä onnettomuuspaikan raivauksen vuoksi. Perävaunullinen kuorma-auto suistui keskiviikkoiltapäivällä tieltä liukkaan kelin vuoksi.

Lentävä kissa inspiroi Posiolla

Rasmus-kissan lento joutsenen selässä kasvatti siivet posiolaisille kulttuuritoimijoille. Ensimmäistä kertaa jaetulla "Lentää joutsenten kanssa" -tunnustuspalkinnolla halutaan kannustaa kulttuurin ruohonjuuritason tekijöitä.

Petäjävesi ei kärsi kasvukivuista

Jyväskylän kyljessä sijaitseva Petäjävesi on taloudeltaan vakaa ja väkiluvultaan kasvava. Investoinnit ovat välttämättömiä ja palveluiden tarve lisääntyy, joten kunnan täytyy huolehtia kassastaan tarkasti myös jatkossa. Ajatus kuntaliitoksesta jakaa petäjävetisten mielipiteet.

Multian säästökuri kiristyy

Alle kahdentuhannen asukkaan Multia ui taloudellisesti syvissä vesissä. Tuleva valtuusto joutuu kiristämään vyötä entisestään. Talouden tasapainotus jatkuu palveluiden uudelleen järjestelyllä kaikilla sektoreilla.

Murto harkitsee paluuta Multialle

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Unto Murron kunnanjohtajavalintaan kohdistuneet valitukset. Murto on nyt laillisesti valittu Multian johtoon.

Kuloharjun kyläkauppa porskuttaa vastavirtaan

Kyläkauppojen määrä jatkaa laskuaan. Lapissa lopetti viime vuonna neljä kyläkauppaa toimintansa. Vastoin yleistä suuntausta Etelä-Posiolla avattiin uusi kyläkauppa entisen koulun tiloihin.

Talonrakentajille tukea Multialla ja Petäjävedellä

Multia ja Petäjävesi houkuttelevat uusia asukkaita talonrakentajille tarkoitetulla tukiprojektilla.

Petäjäveden ja Multian yhteistyö jäihin

Petäjävesi ja Multia laittavat kaavailemansa kuntapariyhteistyön jäihin. Multian kunnanvaltuusto päätti asiasta eilen illalla. Kuntaparisopimus oli jo luonnosvaiheessa.

Petäjäveden Sirniö: Reuna-alueet kärsisivät suurkunnissa

Petäjäveden kunnanjohtaja Teppo Sirniö pelkää, että pienten kuntien palvelut heikkenevät mikäli Suomen Kuvalehden julkaisema kuntakartta toteutuu. Tänään Suomen kuvalehdessä julkaistussa salaisessa kartassa Keski-Suomeen jäisi vain viisi kuntaa.

Kuntaliitosta poliittinen kärhämä Petäjävedellä

Petäjäveden kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tapio Kokkonen (kesk.) on toimittanut julkisuuteen harvinaislaatuisen kirjeen, jossa hän pahoittelee kunnanjohtaja Teppo Sirniön lausuntoa mahdollisuudesta jättää Kuntaliiton jäsenmaksu maksamatta.

Multia nihkeänä kansanäänestykselle

Multian kunta suhtautuu nihkeästi kansanäänestyksen järjestämiseen kuntayhteistyöstä. 13,2 prosenttia multialaisista on allekirjoittanut aloitteen, jossa vaaditaan neuvoa antavaa kansanäänestystä kuntaliitoksesta Keuruun kanssa tai kuntaparisopimuksesta Petäjäveden kanssa.

Hurrikas-palkinnot kuudelle vanhaan tyyliin vaalitulle

Lapin läänin rakennusperinne ry jakoi lauantaina tunnustuksia rakennusperinteen hoidosta. Hurrikas-palkinto myönnettiin kuuden lappilaisen rakennuskohteen vaalijoille.

Karhulan päiväkoti siirtyy kunnalle

Karhulan päiväkoti Petäjävedellä on siirtymässä yksityiseltä yrittäjältä kunnalle. Kunnanjohtaja Teppo Sirniö esittää ensi maanantaina kokoontuvalle hallitukselle, että päiväkoti otetaan kunnan toiminnaksi lokakuun alusta.

Petäjävesi porskuttaa myötätuulessa

Petäjäveden kunnan talous on kääntynyt parempaan suuntaan. Verotulot ja muut tuotot ovat kasvussa ja samaan aikaan kulut on saatu pidettyä kurissa. Henkseleitä Petäjävedellä ei kuitenkaan ryhdytä paukuttelemaan, vaan säästökuurista pidetään kiinni.

Multia ja Petäjävesi kannustavat kylien kehittämiseen

Multia ja Petäjävesi kannustavat kyliään kyläsuunnitelmien laatimiseen. Kunnat aloittavat yhteisen Kylät kuntoon! -hankkeen ensi vuoden alussa.

Kintauden koululle lisää oppilaita

Kintauden koulua Petäjävedellä aiotaan laajentaa jo talven aikana. Tällä hetkellä Kintauden koululla on noin 80 oppilasta, mutta oppilasmäärän arvellaan kasvavan esikoululaisineen jo ensi syksynä sataan oppilaaseen.

Hankasalmi jättämässä Jykesin

Hankasalmen kunta suunnittelee irtisanovansa yhteistyösopimuksen Jyväskylän seudun kehittämisyhtiön Jykesin kanssa. Kuten muissakin kunnissa, myös Hankasalmella pohditaan keinoja talouden tasapainottamiseksi.

Petäjäveden odotetaan nuorentuvan

Petäjävedelle kerralla kokonaisen omakotitaloalueen rakentaminen merkitsee väestön nuorennusta, kertoo kunnanjohtaja Teppo Sirniö.

Petäjävesi haluaa myöhästyttää laajakaistaa

Petäjäveden kunnanhallitus ehdottaa, että taajamien ulkopuolelle maaseudulle tarkoitettu nopea laajakaistayhteys rakennettaisiin Petäjävedelle vasta vuonna 2014-2015. Kunta sitoutuisi päätöksellään myös hankkeen osarahoittajaksi.

Multia ja Petäjävesi yhteistyöhön

Petäjävesi on vastaamassa myönteisesti Multian yhteistyökutsuun. Tulevaisuutta olisivat esimerkiksi yhteiset virkamiehet.

Sirniö nauttii valtuuston luottamusta

Petäjäveden valtuusto päätti eilisessä kokouksessaan, että kunnanjohtaja Teppo Sirniö nauttii kunnanvaltuuston luottamusta. Sirniölle päätettiin antaa kirjallinen huomautus viime viikkoisesta käräjäoikeuden antamasta pahoinpitelytuomiosta.

Petäjäveden Sirniö luottaa Rautakylään

Petäjäveden kunnanjohtaja Teppo Sirniö luottaa Rautakylän vetovoimaan. Eilen avattu Rautakylä on kunnan uusi teollisuusalue, joka on perustettu yrittäjän omalla rahoituksella.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle