Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko

Olfaktorinen impromptu gis-mollissa ja H-duurissa, eli haiston ja maiston menö & paluu

Kajon matkakokemuksia hajuttomasta & mauttomasta maailmasta.

Eduskunta äänesti Sdp:n varapuheenjohtaja Sanna Marinin Suomen pääministeriksi eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 10. joulukuuta 2019. Täysistunnossa ilmoitettiin saapuneeksi tasavallan presidentin kirjelmä pääministeriehdokkaasta eduskunnalle ja äänestettiin pääministeristä.

Tiistai 10.12.2019 (radio)

Eduskunta on äänestänyt uudesta pääministeristä. Nobelin rauhanpalkinto on luovutettu Oslossa. Koodaajista on pulaa. Puolukka voi alentaa verenpainetta.

Puolukoita

Puolukka, tuo imago-ongelmainen punaposki superfoodien puristuksessa

Tänä vuonna puolukkasato on hyvä. Marjan terveysvaikutuksista ei kuitenkaan kohista kuin esimerkiksi mustikasta. Litrahinta on vuodesta toiseen metsämarjoista edullisin. Itse asiassa puolukan terveysvaikutuksetkaan eivät ole kunnolla selvillä. Miksi puolukka ei kiinnosta?

Marjoja maassa

Koululääketiede tutkii yhä ahkerammin marjoja

Pohjoisista marjoista haetaan hoitokeinoja erilaisiin sairauksiin. Esimerkiksi karpalosta on saatu lupaavia tuloksia virtsatieinfektioiden hoidossa.

Young friend of bears takes animal protection award

The Helsinki Humane Society (HESY) on Friday handed the Topelius prize for animal protection to 12-year-old Otso Riiali, who had donated 200 euros to brighten up the life of bears at Helsinki's Korkeasaari Zoo in October. He made the money selling home-made lingonberry juice with his grandmother.

Karhujen kaveri Otso sai eläinsuojelupalkinnon

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY myönsi tänään perjantaina eläinsuojelun Topelius-palkinnon 12-vuotiaalle Otso Riialille. Otso on kerännyt rahaa Korkeasaaren karhujen virkistämistä varten omatekoista puolukkamehua myymällä.

Fani lähettää Otson karhusafarille

Sana kiirii karjalohjalaisen Otso Riialin puolukkamehutempauksesta ympäri maan. Karhujen auttaja lämmitti lahtelaisen Anu Perälän sydäntä niin paljon, että hän hankki Otsolle matkan Kainuuseen katsomaan karhuja luonnossa.

Otso haluaisi auttaa seuraavaksi pandoja

Kiinassa mainetta karhujen auttajana niittänyt Otso Riiali on yllättynyt saamastaan huomiosta. Seuraavia autettavia on jo mietitty.

Karhuja auttaneen Otson maine levisi Kiinaan

Kiinalaisopiskelija käänsi Korkeasaaren karhuille rahaa keränneen Otso Riialin tarinan ja julkaisi sen blogissaan. Blogia on luettu kymmeniätuhansia kertoja.

Boy donates €200 to "depressed" bears

The brown bears at Helsinki's Korkeasaari Zoo received a special treat on Tuesday thanks to the generosity of a young patron. Twelve-year-old Otso Riiali donated 200 euros to the zoo to give the bears new climbing trees.

Otso kerää rahaa kaimoilleen Korkeasaareen

Karjalohjalla asuva 11-vuotias Otso Riiali kerää rahaa Korkeasaaren karhuille. Rahankeruun veturina on itse valmistettu puolukkamehu, jota Otso on myynyt varsinkin joulumyyjäisissä. Osa myyntituotosta on tarkoitus suunnata Korkeasaareen karhujen tarhaelämän piristämiseen.

Inflaatio koettelee venäläistä kuluttajaa

Kolmikymppinen Vera Moskovan lähiöstä on kauhuissaan. Vielä pari vuotta sitten nelihenkisen perheen ruokaostokset olivat runsaat sata euroa viikossa, nyt samat elintarvikkeet maksavat yli kaksi sataa euroa viikossa.