Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

EU-komissio haluaa vihdoin yhdenmukaistaa kännykkälaturit – parlamentti esitti asiaa jo kymmenen vuotta sitten

Taustalla ovat ympäristösyyt ja kuluttajaystävällisyys. Komission esitys vaatii jäsenmaiden ja EU-parlamentin hyväksynnän. Elektroniikkayhtiöt saisivat kahden vuoden siirtymäajan, jos standardisointi toteutuu. Elektroniikkavalmistajista Apple vastustaa hanketta.

"Todennäköisesti moni on menettänyt kaiken" – Palokan kerrostalopalosta evakuoiduille kerätään nyt muun muassa kännykkälatureita

Palosta evakuoidut eivät ole vielä päässeet asuntoihinsa palon aiheuttamia tuhoja tarkastamaan.

Vanha vaatimus yleislaturista junnaa yhä EU:ssa – langaton latausteknologia voi tehdä vuosien piuhakeskustelusta turhan

Parlamentaarikot moittivat komissiota hidastelusta. Erityisesti teknologiajätti Apple jarruttaa yleislaturihanketta.

Apple perui aikeensa langattoman laturin markkinoille tuomisesta – "Emme saaneet sitä toimimaan tarpeeksi hyvin"

AirPower-laturia mainostettiin mattona, jolla voi ladata useita Applen laitteita samanaikaisesti.

Jos halpisverkkokaupasta ostamasi kännykkälaturi polttaa kotisi, korvaako vakuutus? "Ei perusteita lähteä rajoittamaan korvauksia"

Vakuutusyhtiö sietää asiakkailtaan ajattelemattomuutta, kertoo Mikko Vaitomaa Ifistä.

Viisi päivää ilman sähköä: "Kyllä osaa taas arvostaa, kun saa töpselin seinään ja kännykän laturiin"

Arkea hankaloittaa muun muassa se, ettei kotona voi valmistaa ruokaa, eikä peseytyminen onnistu, kertoo Tiina Juntunen.

Salcomp avaa maailman suurimman laturitehtaan Kiinaan

Yrityksen pääkonttori on Salossa. Avattavassa tehtaassa valmistetaan latureita älypuhelimiin ja muihin elektronisiin laitteisiin sekä langattoman latauksen ratkaisuja.

Katso tästä kolme helppoa tapaa välttää juhannusruuhkat – testasimme mobiilisovelluksia

Mökille pitäisi päästä, mutta kaikki moottoritiet ovat tukossa. Mitä tehdä?

Huippusuunnittelija innostui puhelimen laturista – Eero Aarnio suunnitteli leikkisän laturiukon

Maailmanmainetta niittänyt muotoilija Eero Aarnio sai käsiinsä uuden haasteen, kun oululaisfirma Asmo Solutions pyysi suunnittelemaan puhelinlaturille uuden muodon. Tuloksena oli hymyilevä laturiukko.

Älypuhelimen lataamisen monet eri tavat – hidas lataus voi olla hyväksi

Älypuhelimen akku latautuu kaikista tehokkaimmin verkkovirrasta. Kuumia ja kylmiä lämpötiloja kannattaa vältellä.

Käytätkö kännykkää autoillessasi? – Sinua tarvitaan liikenneturvallisuutta parantavaan tutkimukseen

Ajaessa älypuhelimia käyttäviä autoilijoita etsitään laajaan kenttätutkimukseen. Jyväskylän yliopiston tutkimus kestää puoli vuotta ja siinä seurataan älypuhelimien käyttöä ajon aikana. Samalla testataan uutta järjestelmää, joka muistuttaa kuskia tarkkaavaisuudesta. Koehenkilöksi voi hakeutua, jos ajaa autolla lähes päivittäin ja käyttää usein älypuhelinta ajaessa. Tutkimusvälineet autoilija saa palkkioksi tutkimuksen jälkeen.

Älypuhelin poltti nukkuvan nuoren sänkyyn reiän – "Huoneessa oli savua"

Kajaanilaisperhe säikähti, kun lukiolaispojan puhelin alkoi savuta keskellä yötä. Puhelimen lataaminen sängyssä johtaa Tukesin mukaan harvoin ongelmiin, mutta kun niin käy, jälki ei ole kaunista.

Venäjän verkossa: Venäjä loi Suomen

Mitä Suomen pitää maksaa siitä, että Venäjä alkaa uudelleen noudattaa Suomen kanssa solmittuja rajasopimuksia? Riittääkö, että maiden välinen talouskomissio kokoontuu, vai nouseeko hinta pohjoiseen padotun pakolaisvirran myötä?

Hyväkin kuski voi olla täysin tottumaton kuljettaja pitkillä ajomatkoilla

Tottunut kuljettaja käyttää aikaa varautumiseen pitkän ajomatkan suhteen, ennakoimaton puolestaan hyppää autoon ja lähtee matkaamaan Suomen teillä satojakin kilometrejä vailla suunnitelmaa.

Lataatko akkusi väärin? Järkevä lataaminen säästää älypuhelimen akkua

Kymmenkunta vuotta sitten kännykän akku kesti normaalikäytössä parhaimmillaan useita viikkoja yhdellä latauksella. Nykyään älypuhelimet kuluttavat virtaa siinä määrin, että kännykän lataamisesta on tullut meille päivittäinen arkirutiini.

Käsilaukkuun mahtuu koko elämä

Naisen tout-laukkuun mahtuu kaikki, siis ihan kaikki: meikit, lompakko, puhelimia, tietokone, latureita johtoineen, vauvan varavaipat, kirja, keskeneräinen villasukka, hohtimet ja puolimätä banaani. Laukkusuunnittelun opiskelijat arvostavatkin käsilaukussa sisätaskuja ja lokeroita - ja käyttävät itse halpaa puuvillakassia. Mitä ihmettä?

Tiukat ajat saavat kansan neuvokkaaksi – niksejä kehittävät eniten nuoret naiset

Ensimmäiset niksit julkaistiin Pirkka-lehdessä vuonna 1974. Yli 40 vuotta ja 100 000 niksiä myöhemmin arkielämää helpottavia kikkoja lähetetään toimitukseen edelleen tuhansia vuodessa. Sukkahousut ovat yhä monipuolisin niksien innoittaja.

Firesafe charger draws almost 10K of crowd-funding in a few hours

An Oulu-based invention, the ASMO charger, has collected over 9,000 euros worth of support just nine hours after appearing on an international crowd-funding website.

Paloturvallinen laturi keräsi joukkorahoituksen muutamassa tunnissa

Oululaiskeksintö, itsekseen pois päältä menevä laturi haki rahoitusta joukkorahoituksella. Laturi sai 10 000 dollaria kasaan vain yhdeksässä tunnissa.

Paloturvallinen puhelinlaturi valmis markkinoille

Viime vuonna Kickstarter-rahoitusta tuotekehitykseen kerännyt ASMO-laturi on tuotantovalmis. Mikäli ennakkotilaajia kertyy tarpeeksi, itsekseen sammuvan puhelinlaturin tuotanto alkaa Oulussa kesällä 2015. Idea laitteeseen tuli laturin sytyttämästä tulipalosta.

Juha Korpijärvi: Ja niin joutui johdoton joulu

Millainen maailma olisi ilman sähköjohtojohtohässäkkää, sähköä siirettäisiin laitteeseen ilman sähköjohtoa? Onnistuisiko tämä tulevaisuudessa? Tätä pohtii tekniikan tohtori Juha Korpijärvi.

Intian korkein oikeus mätkäisi Nokialle lisäverot sadoista tuhansista latureista

Nokialla on aikaisemminkin ollut erimielisyyksiä Intian verokarhun kanssa.

Asiantuntija: Laturia voi pitää surutta pistorasiassa koko ajan

Laturia voi huoletta pitää halutessaan jatkuvasti pistorasiassa. Silloinkin kun sillä ei ladata. Tukesin asiantuntijan mukaan turvallisuusriskiä ei ole, ja laturin sähkönkulutus lepotilassa on hyvin vähäistä.

Tehoenergian maailman huiput koolla Lappeenrannassa

Tehoenergiaa käytetään nykyään monissa elektronisissa laitteissa. Sen avulla mm. aurinkoenergia saadaan muutettua kotitalouksissa käyttökelpoiseksi sähköenergiaksi. Tehoenergian kehitystyö on voimakkaasti kasvava ala.

Kuuluisa Asmo-laturi ei kerännyt tarpeeksi nettirahoitusta

Paloturvallinen laturikeksintö ei kerännyt riittävästi alkurahoitusta nettikampanjalla. Oululainen, automaattisesti itsensä sammuttava kännykkälaturi sai runsaasti mediahuomiota erikoislaatuisen, sosiaalisessa mediassa levitetyn kickstarter-rahoituskampanjan aikana.

Paloturvallinen puhelinlaturi hakee joukkorahoitusta

Oululainen start-up -yrittäjä on innovoinut sen, mihin suuret puhelinvalmistajat eivät ole pystyneet. Energiapihi laturi osaa katkaista itse sähkön, kun kännykkä irrotetaan latauksesta. Nykyisin pistorasiaan unohtuneet laturit kuluttavat maailmassa sähköä arviolta kahden ydinvoimalan verran.

Naantalin sähköautojen pikalatauspiste avattiin

Siirtyminen sähköautoihin lisää myös latauspisteiden tarvetta. Kasvuvauhti pysyy rauhallisena, asemien ja autojen määrien seuratessa toisiaan.

Apple: Osa iPhonen latureista voi olla vaarallisia

Osa iPhone 3GS-, iPhone 4- ja iPhone 4s -mallien mukana toimitetuista latureista voi ylikuumentua. Yhtiö vaihtaa laturit uusiin.

Uusi energiapeli houkutteli sekä lapset että koodarit saalistamaan sähkösyöppöjä

Upouusi energiapeli opettaa päiväkotilapsia säästämään energiaa. Virtaa vievät kotona niin radiomönkijät kuin kännykkälaturitkin. Peli koukutti tekijänsä jo valmisteluvaiheessa ja koodariporukka ryhtyi irrottelemaan latureita pistokkeista ennen nukkumaanmenoa.

Nokian tablettien latureissa vikaa

Nokia keskeytti tuhansien tablettiinsa tarkoitettujen laturien myynnin sähköiskuvaaran takia.

Kaamoksessa toimiva aurinkolaturi lähellä läpimurtoa

Pohjoinen Suomi ei ole loistanut aurinkoenergiaa hyödyntävien laitteiden kehittäjänä. Oulun yliopistossa kehitetään nyt aurinkoenergialla toimivaa matkapuhelinten ja muiden kannettavien laitteiden laturia, joka toimii myös Suomen pimeydessä.

Miten Eino-myrsky vaikeutti arkeasi?

Eino puhalsi monelta sähköt poikki tai jopa katon pään päältä. Suomalaisia kehoitettiin varautumaan mahdollisiin sähkökatkoihin etsimällä taskulamput ja kynttilät esille. Olitko sinä varautunut? Miten arki sujuu ilman sähköjä? Onko lämpimän veden puuttuminen pahinta vai ruuanlaiton hankaluus?

Älypuhelimelle kondomi haittaohjelmia vastaan

Pieni yritys pelaa peloilla tietojen varastamisesta tai kännykän saastuttamisesta vieraalla laturilla. Aiemmin Yhdysvalloissa rakennettiin laturi, jolla lukitunkin puhelimen saa kokonaan hallintaansa.

Kännykän laturista sähköisku? Tukes: Vaaralliset latauslaitteet yleistyvä ongelma

13-vuotias poika sai sähköiskun ja lievän palovamman älypuhelimesta, jonka laturi kärähti, kertoo Ilta-Sanomat.

Kissa yritti salakuljettaa vankilaan sahan ja kännykän

Brasilialaisvankilan portin yli hypänneen kissan turkkiin oli kiedottu lisäksi teipin avulla muun muassa kännykän laturi, akkuja ja muistikortti.

Bilibidin suurvankilassa kukoistaa vaihtotalous - vankeja kalatiskillä, suutareina ja partureina

Filippiiniläisessä vankilassa noin 10 000 vankia muodostavat varsinaisen kylän. Hyödykkeille ja palveluille on luonnollisesti kysyntää - joku toimii lihakauppiaana, toinen parturina.

Kesän myrskyihin voi ja kannattaa varautua

Kotivara, kännykän vara-akku ja paristoradio auttavat kotona tai mökillä tilanteessa, jossa esimerkiksi kulkuyhteydet ovat katkenneet. Myös ensiapu- ja alkusammutustaidot parantavat mahdollisuuksia pärjätä hätätilanteissa, muistuttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö.

Bakteereistakin saa sähköä

Mikroskooppisen pienet bakteerit voivat tulevaisuudessa toimia energiantuottajina. Kansainvälinen tutkijaryhmä on tehnyt havainnon, joka edesauttaa bakteerien hyötykäyttöä energiantuotannossa.

Salcompin alkuvuosi tappiollinen

Salolainen matkapuhelinklaturien valmistaja Salcomp teki tappiota alkuvuonna, vaikka liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Salcompin liiketulos jäi 1½ miljoonaa euroa tappiolle, kun vuosi sitten se teki saman verran voittoa.

Salcomp teki tappiota

Kemijärveläislähtöinen matkapuhelinlaturien valmistaja Salcomp teki tappiota ensimmäisellä vuosineljänneksellä, vaikka liikevaihto kasvoi voimakkaasti. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Salcompin liiketulos jäi 1½ miljoonaa euroa tappiolle, kun vuosi sitten se teki saman verran voittoa.

Sama laturi sopii jatkossa lähes kaikkiin kännyköihin

EU-maissa myytävät matkapuhelinten laturit sopivat pian lähes kaikkiin puhelinmalleihin. 14 tärkeintä kännykkävalmistajaa ovat sopineet yhteisestä laturistandardista.

Pakkanen hyydyttänyt autoja ennätysmäärän

Autoliiton mukaan tienvarsille on hyytynyt joulunpyhinä ennätysmäinen määrä autoja. Kovien pakkasten osuminen joululiikenteeseen on saanut sadat autot laukeamaan kesken matkan.

Vanhat uskomukset eivät päde nykyakkuihin

Kun lahjapaketista kuoriutuu akkukäyttöistä kulutuselektroniikkaa, alkaa monessa perheessä tinka siitä, miten laite ladataan käyttökuntoon. Vanha ohje 16 tunnin ensilatauksesta ei pidä enää kutiaan uudenaikaisten akkujen kanssa. Myös ohje akun kuluttamisesta loppuun viimeiseen pisaraan on aikansa elänyt.

Salcomp myy mutta tuotto hupeni

Matkapuhelinlaturien valmistajan Salcompin liikevaihto kasvoi heinä-syyskuussa reilun neljänneksen edellisestä neljänneksestä, mutta liiketulos heikkeni lähes saman verran.

Kodin energiasyöpöt kuriin

Energian kulutus voisi pudota jopa kymmenen prosenttia pelkästään, jos ihmiset muuttavat sähkölaitteidensa käyttötottumuksia. Esimerkiksi kännyköiden, hammasharjojen ja kannettavien tietokoneiden laturit rouskuttavat sähköä silloinkin, kun itse laitteet on irrotettu laturista.

Suuria säästöjä pienillä teoilla

Valtakunnallisella Energiansäästöviikolla kiinnitetään huomio arkisiin toimintoihin. Tänä vuonna kampanjaan on haastettu mukaan myös kotitaloudet. Motiva Oy:n järjestämää Energiansäästöviikkoa on vietetty vuodesta 1996.

Äkkiä nyt, akku loppuu

Maailmalla leviää haaste, joka yllyttää ihmisiä tulemaan toimeen sadalla tavaralla vuoden päivät. Satu Aaltonen ei tähän leikkiin lähde, koska naisella ei voi koskaan olla tarpeeksi latureita.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle