Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Luulitko, että vain mummot rikkovat luita liukkaalla kelillä? Riski kasvaa jo nelikymppisenä – edes nastakengät eivät auttaneet Pirita Lautalaa

Liukkaat kelit ovat lisääntyneet Suomessa. Riski satuttaa itsensä sairaalakuntoon liukastuessa kasvaa jo 45-vuotiaana.

Kenkien nastoittaminen ollut suosittua tänä vuonna: liukkaat kelit työllistävät suutaria

Liukkaat säät ovat pitäneet kenkäkauppiaat ja suutarit kiireisinä.

Kuopiossa herättiin nastakenkien tekemiin vaurioihin lattioissa – “Tärkeintä kuitenkin on, että ihminen pysyy pystyssä”

Kuopiossa harkitaan pitäisikö nastakengillä liikkuvia ohjeistaa enemmän, jotta he huomioisivat herkästi vaurioituvat lattiapinnat.

Pääkallokelit ovat työllistäneet Länsi-Pohjan akuuttiklinikalla – vajaassa viikossa yli 40 kipsausta

Varsinainen ruuhkapäivä oli lauantai, jolloin akuuttiklinikalla kävi runsaat 160 potilasta.

Osa Pohjois-Pohjanmaan kunnista nastoittaa ilmaiseksi asukkaidensa kenkiä – Raahessa jo usea pari on saanut nastat tälle talvelle

Nastoituspalvelua saa ainakin Siikalatvalta, Siikajoelta ja Raahesta. Palvelu on joissain kunnissa rajattu ikäihmisille.

Poliisi kaipaa havaintoja 30-vuotiaasta Janne Malisesta

Janne on 30-vuotias, noin 175 cm pitkä ja normaalivartaloinen. Hän nousi junaan Kolarissa sunnuntai-iltana 3.11. klo 18.

Poliisi pyytää havaintoja Rovaniemellä kadonneesta 17-vuotiaasta

Saga on lähtenyt asuinpaikastaan Rovaniemeltä torstaina 24. lokakuuta ja liikkuu mahdollisesti Rovaniemen, Oulun tai Kuopion alueella.

Lahjoitettuja talvivaatteita jaetaan Rovaniemellä

Yksityiset ihmiset ja Partioaitta ovat lahjoittaneet lähes 400 talvivaatetta vähävaraisille, asunnottomille ja eläkeläisille.

Savonlinnassa yli 75-vuotiaille ilmaiseksi jaettuja liukuesteitä tilattiin lisää – toinen malleista osoittautui suosituksi

Vain muutamat ihmiset ovat halunneet kenkiin kiinnitettävät liukuesteet, joten niitä vaihdettiin irtoliukuesteisiin.

Pakkasessa paleleviin varpaisiin ei tarvitse alistua – katso asiantuntijan vinkit kylmältä suojautumiseen

Talvikenkää ei kannata pakata liian täyteen, sillä ilma eristää lämpöä.

Nastat tuovat turvallisuutta liikkumiseen liukkaalla kelillä – kaatuminen voi maksaa maltaita

Esimerkiksi Hyvinkään kaupunki pyrkii estämään kaatumisia tarjoamalla ilmaista kenkien nastoitusta asukkaille.

Eteinen on monen kodin ongelmakohta – sisustusarkkitehdin vinkit kaaoksen hallintaan

Sisustusarkkitehti Leena Carelse tiivistää eteisen ongelman näin: kodin pienimmässä huoneessa on yleensä eniten tavaraa. Eteinen täyttyy tavaroista varsinkin syksyisin.

Suomi kulkee nilkat paljaana kesät, talvet – Sami Sykkö: "Olen toivonut, että tästä päästäisiin"

Nuorison suosima nilkat paljastava muoti on levinnyt kaikkiin ikäryhmiin. Pakkanen ei näytä vähentävän suosiota. Paljaita nilkkoja ja pikkusukkia näkee jopa smokin kanssa.

Valtaosa lapsista kulkee liian pienissä kengissä: "Varpaat ovat kaivaneet kengän sisälle omat kolonsa"

Kenkien ostaminen lapselle vaatii osaamista. Asiantuntijat antavat vinkit valintaan.

Muistisairas vanhus kateissa Rovaniemellä

Kadonnut on 85-vuotias nainen, jonka arvellaan poistuneen kotoaan yöllä.

Kadonnut henkilö Nivalassa – poistui hoitokodista viime lauantaina

Poliisin mukaan kadonneella on yllään mustat farkut, mustat talvikengät ja valkoinen pipo.

Äänekoskella kateissa ollut nainen löytyi

Poliisin mukaan nainen oli löydettäessä hyvässä kunnossa.

Talviurheiluvälinekauppa kasvussa – "Hyvälumisen talven myynti kolmanneksen parempi" 

Pakkanen ja lumentulo ovat vauhdittaneet talviurheiluvälinekauppaa. Kauppiaat toivovat myös laajentuneiden aukioloaikojen lisäävän myyntiä viime vuodesta.

Oikeanlainen kävely säästää kaatumisilta – tanssi erinomainen apu löytää kehon tasapaino

Lukuisat eri toimijat kampanjoivat talvijalankulun turvallisuuden puolesta Pysy pystyssä-kampanjalla. Yksi keino ovat erityiset tanssilähettiläät.

Läskipyörä ei ollutkaan ohimenevä villitys – "Plussakoon pyörät ovat seuraava askel"

Suomen yli myrskyn lailla pyyhkäissyt läskipyörävillitys ei ollutkaan nopeasti ohimenevä. Nyt nousua tekee jo seuraava paksupyörämuoti.

"Näillä kiipeää melkein seinälle" – nastakengät vakuuttivat Pirkon ja hän hylkäsi irrotettavat liukuesteet

Tohmajärvellä Attendo jakaa irrotettavia liukuesteitä kenkiin tapaturmia ehkäisemään.78-vuotias kuntalainen toivoo niiltä laatua.

Käännä vaate kaupassa – nurja puoli paljastaa laadusta paljon

Vaatekauppojen rekit notkuvat taas kevätuutta. Tiheästi vaihtuvien trendien viidakossa heräte- ja hutihankintoja voi välttää, kun tuntee tyylinsä ja selvittää millaisissa asuissa todella viihtyy. Asiantuntija kehottaa kurkistamaan kaupassa myös vaatteen nurjalle puolelle.

Ilmaiset nastat kenkiin kunnan piikkiin

Siikajoella on huolestuttu kaatumisonnettomuuksista. Kunta-aloitteen ansiota kaikki yli 55-vuotiaat saavat halutessaan talvikenkiinsä nastat.

Tiedätkö millaiset talvikenkiesi pohjien pitäisi olla? Suutari neuvoo yli 30 vuoden kokemuksella

Kun kansa kävelee kadulla, osa talsii kumipohjakengissä, osalla on muovisekoitetta. Suutari Arto Aronen vannoo kumin nimeen.

Pukeutuuko pilttisi pakkaseen oikein – ovatko tennarit oikeat talvikengät?

Pakkanen on pukeutumiskysymys, mutta itsenäisesti kouluun lähtevien lasten kohdalla se ei aina toteudu. Osalla lapsista ei välttämättä ole kylmimmilläkään ilmoilla kuin ohut takki ja tennarit, joilla pitäisi pärjätä pakkasukkoa vastaan.

Turvapaikanhakijoille tarvitaan talvikenkiä ja toppavaatteita

Kemin ja Tornion vastaanottokeskukset kaipaavat lahjoituksia lämpimistä talvivaatteista ja -kengistä. Toppavaatteita tarvitaan kaikenikäisille turvapaikanhakijoille, kenkiä kaipaavat erityisesti miehet.

Vastaanottokeskuksissa sandaalit vaihtuneet lenkkareihin – talvikengistä huutava pula

Pakkanen pitää monissa vastaanottokeskuksissa turvapaikanhakijat sisällä. Syynä ei ole ainoastaan kylmyys, vaan se, ettei kaikilla ole kunnon pakkasvarusteita. Erityisesti talvikengille olisi tarvetta.

Poliisi toivoo tietoja itsenäisyyspäivänä kadonneesta

Risto Linja-Aho katosi Raisiosta kotoaan 6.12.2015 puolen päivän jälkeen. Poliisi pyytää havaintoja hänestä.

Nasta juttu - lenkkeily sujuu talvellakin vaivattomasti oikeanlaisilla kengillä

Kun talvi saapuu, niin autot saavat alleen nasta- tai kitkarenkaat. Sama temppu kannattaa tehdä myös omille jaloille, mikäli haluaa liikkua turvallisesti jäisillä keleillä. Talvikeleille on nykyään tarjolla erilaisiin käyttötarkoituksiin sopivia nastakenkiä.

Turvapaikanhakija haluaa maksaa laskut ja elättää perheensä itse

Hätämajoituksessa eläminen on ankeaa, mutta silti olo on turvallinen, sanoo kaksi viikkoa perheensä kanssa Suomessa ollut turvapaikanhakija Akram. Odotellessa mies käyttää aikaansa vapaaehtoisena tulkkina.

Lahjoita lämmin talvi – Joutsenon turvapaikanhakijat tarvitsevat miesten talvivaatteita

Joutsenon vastaanottokeskuksessa on pulaa miesten talvivaatteista. Ensisijaisesti miehet tarvitsevat lämpimiä takkeja, ulkohousuja, käsineitä, päähineitä ja talvikenkiä. Myös jalkapallot ja korttipakat tulevat tarpeeseen, sillä mielekästä tekemistä on joskus vaikea löytää kaikille.

Kielto-Suomi – nyt tyrmättiin nastakengät

Kenkien liukuesteiden ja erityisesti kiinteänastaisten kenkien myynti kasvaa talvi toisensa jälkeen. Samalla on syntynyt uusi ongelma, julkisten tilojen lattiamateriaalit raapiutuvat pilalle alta aikayksikön.

Vuodenajat näkyvät kirpputoreilla eri tavoilla – Talvivaatteita on mennyt kaupaksi myös tavaratalossa

Kirpputoreilla kaupaksi käyvät tällä hetkellä esimerkiksi välikauden vaatteet, aiemmin talvivaatteet kelpasivat ostajille. Myös Kajaanin Prismassa talvivaatteet ja -kengät ovat kelvanneet kuluttajille.

Perjantai 16.1.2015

Poliisi on tehnyt operaatioita terrorismia vastaan Euroopan eri maissa. Kaupat myyvät nyt paljon nastakenkiä. Lämpötila pysyy noin nollassa viikonloppuna.

Lenkkipoluilla kuuluu nastakenkien rapina – nastat kelpaavat kaikenikäisten kenkiin

Nastakengät ja liukuesteet eivät ole enää vain iäkkäiden käytössä. Valikoiman laajentuminen on saanut monet nuoremmatkin ulkoilijat vetämään liukkailla talvikeleillä nastakengät jalkaan. Myös tieto liukastumisten aiheuttamista vammoista on mennyt entistä paremmin perille.

Lonkka edellä lokaan – nastakengät pitävät liukastelijan tiellä

Nastakenkien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti viimevuosien aikana ja myös niiden materiaalit ovat kehittyneet. Nastajalkineita löytyy niin kaupoissa kuin lenkkipoluillakin juokseville.

Tukes: Harmful substances possibly also present in children's shoes in Finland

A report by Swedish Television SVT on Saturday revealed that 5 brands of children's winter shoes contain chemicals harmful to the environment and humans. The Finnish Safety and Chemicals Agency (Tukes) says it is possible that these same shoes are available in Finland.

Tukes: Myös Suomessa myytävistä lasten kengistä voi löytyä haitta-aineita

Ruotsissa viisi kenkämallia sisälsi haitallisia aineita, vaikka niitä ei valmistajien mukaan käytetä kenkien valmistuksessa, Ruotsin televisio kertoi lauantaina. Tukesin kemikaalituotevalvontayksikön johtaja pitää mahdollisena, että kyseisiä talvikenkiä testataan Suomessakin.

Torimyyjän erikoinen juhannusviikko: "Minulla on ollut jopa talvikengät jalassa"

Juhannusviikon tavallista viileämpi sää näkyy toreilla monella tapaa. Hyisestä ilmasta kärsivät muun muassa herkät yrtit sekä paikallaan hytisevät myyjät. Sää on vaikuttanut myös asiakasmääriin ja myyntiin.

Sari Helin: Kesässämme on juuri nyt ruuhkaa

Nyt on kesä ja voi vihdoin rentoutua. Heti kun hoidetaan alta pois valmistujaiset, nimpparit, synttärit, polttarit, häät, huvipuistoreissut ja muu sellainen, kirjoittaa Sari Helin.

Talvikengät huutavat keväthuoltoa

Ennen kuin talvivarusteet pakkaa komeron perukoille, esimerkiksi kengät on syytä huoltaa. Ongelmia voi kuitenkin tulla monenlaisista jalkineissa käytettävistä materiaaleista, jotka saattavat hämätä ammattilaistakin.

Poliisi etsii: Missä on 28-vuotias Teemu Mononen?

Viimeiset havainnot kadonneesta ovat siilinjärveläiseltä huoltoasemalta, josta hän lähti kotiaan kohti.

Ahvenprofessori: Huhtikuussa tulee lunta!

Kutuahvenen selkäevästä säätä ennustava mäntyharjulainen Matti Paasonen ennustaa vielä pakkasia ja lunta maaliskuun lopulle ja huhtikuun alkuun. Suksia ei vielä kannata varastoon viedä, ja pilkkihaalarillekin löytyy käyttöä.

Icy streets challenge pedestrians

Weather seesawing between freezing temperatures and damp drizzle makes pedestrians’ lives difficult – and keeps emergency rooms busy. However, many injuries from slippery roads could be prevented by investing in proper shoes and slip-preventative accessories to go with them.

Vaihtelevat kelit haastavat jalankulkijan

Pakkasen ja vesikelin nopea vaihtelu luo haasteita jalankulkijoille. Päivystyspoleilla riittää näillä keleillä kiirettä, mutta fiksu ihminen välttää pahimmat liukastelut satsaamalla kenkiin ja etenkin niiden pohjiin

"Lapsen jalka on herkkä vaurioitumaan" - Fysioterapeutin muistilista talvikenkien ostoon

Lapsen talvikenkiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä kasvavan lapsen jalka on vaativa, ja talvikenkiä käytetään paljon.

Nastakengistä ja koirankakasta apua liukkaisiin keleihin

Autoihin vaihdetaan talven tullen talvirenkaat. Yhä useampi vaihtaa liukkaille keleille myös nastakengät. Noin joka kolmas suomalainen liukastuu talviaikaan.

Myös kauramoottoreiden talleissa vaihdetaan alle talvikalustoa

Samoin kuin auto tarvitsee alleen nastaa ja kitkaa ja ihminen talvikengät, myös hevosen kengät on vaihdettava lumen tullessa. Kesäkengillä on turha lähteä lumiseen maastoon. Pahimmillaan liukastelu vääränlaisilla kengillä voi johtaa jopa hevosen lopettamiseen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle