Uusimmat artikkelit
Jäännöspuutavarasta syntyy kookokselta tuoksuva leikkuulauta
Leikkuulauta ylijääneestä puutavarasta.
Strömsö-kokki Anders Samuelssonin veitsikoulu: tarvitset vain kolme veistä – teroita ne posliinilautasella
Leipäveitsi on yllättävän monipuolinen.

Siivoa kuin mummo! Isoäidin siivousvinkeillä vähennät arjen kemikaalikuormaa
Ympäristötietoisuus on lisännyt vanhojen siivousmenetelmien suosiota.

Ruokapaikoissa leikkuulautojen ja veitsien puhtaudessa huomautettavaa
Suurtalouskeittiöt ja kaupat pärjäsivät parhaiten Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon tekemissä mittauksissa, joissa tutkittiin ruokaa tarjoavien paikkojen pintapuhtautta.

Tiesitkö, että porkkana voi olla myrkyllinen keväällä – Näillä helpoilla konsteilla voit välttää ruokamyrkytyksen
Yersinia Pseudotuberculosis -bakteeri voi lisääntyä porkkanoiden kylmävarastoinnin aikana. Joissakin kouluissa ei tarjota porkkanaraastetta keväällä lainkaan.
Akuutissa maanantaina: Muistisairaalle ei saa sanoa “etkö sinä muista”
Akuutin tulevan läheyksen aiheet.

Korut saavat muotonsa vaikka leikkuulaudasta tai kännykästä
Suomen nimekkäimpiin korutaiteilijoihin kuuluva Helena Lehtinen inspiroituu arjesta ja lähellä olevista asioista. Yli 40-vuotisen uran tehnyt taiteilija sanoo elävänsä edelleen unelmaansa, vaikka korutaide on yhä tuntematon taiteenlaji Suomessa, ja elanto korutaiteilijana niukka.

Yle Turku etsii katuruuan taitajaa kesäkisassa
Yle järjestää loppukesällä ruokakilpailun, johon haetaan osallistujia heinäkuussa. Katuruoka on teemana, ja osallistujan on sitouduttava tekemään annoksensa suorassa nettitelevisiolähetyksessä Lauri Tähkän Lintukodolla.

Lounasravintolan asiakkaita sairastui – kyse ei ollut ruokamyrkytyksestä
Ravintola Sulossa Kajaanissa levisi kaksi viikkoa sitten todennäköisesti norovirus, joka sairastutti osan ravintolan asiakkaista. Terveystarkastajan mukaan virus levisi jonkin ruoka-aineen välityksellä.

Kotikokin viholliset: Huono kattila ja tylsä veitsi
Ruoka-alan ammattilainen suosittelee hävittämään keittöstä kuperan leikkuulaudan ja puhkipaistetun pannun sekä usuttaa kotikokkaajankin veitsenteroitukseen. Kattilakaan ei ole aina puhdas vaikka siltä näyttäisi.

Näin pilkot kasvikset oikein
Kasvisten pilkkominen on tarkkaa puuhaa, jossa maltti on valttia. ”Ei kannata matkia sitä, mitä kokkiohjelmissa näkee”, sanoo Ylen aamu-tv:ssä vieraillut ravintolakoulu Perhon lehtori Akis Staboulis.

Peruskouluun kaivataan lisää pyykkäystä ja porausta
Löylykauhat, leikkuulaudat ja linnunpöntöt ovat mukavia muistoja koulun käsityötunneilta, mutta moni kaipaisi kipeämmin oppia vaikkapa pyykkäykseen tai pieneen pintaremonttiin.

Vanhemmat palasivat päiväksi pulpettiin
Tampereen kupeessa Pirkkalassa yläkoululaisten vanhemmat tekivät leikkuulautaa ja opiskelivat historiaa. Opettaja antoi vanhemmille tiukan kotiläksyn.

Jyväskylän ravintoloiden hygienia välttävää
Puhtaustaso ei tarkastusten mukaan ole parantunut kolmen vuoden aikana.

Tutkija: Vessanistuin on yksi kotisi puhtaimmista pinnoista
Vessanistuimella on huono maine – sitä pidetään usein keskivertotalouden likaisimpana esineenä. Tutkijoiden mukaan pahemmat bakteerit löytyvät kodeistamme yllättävämmistä paikoista.

Näin made pääsee nahkatakistaan
Katso mateen matka leikkuulaudalta uunin kautta lautaselle.

Kermaista punajuurikeittoa ja gratinoitua vuohenjuustoa
Juha Turtiainen valmistaa kermaista punajuurikeittoa gratinoidun vuohenjuuston kera. Pehmeä keitto viimeistellään kermalla. Leikkuulauta kannattaa suojata vaikka leivinpaperilla ennen punajuuren käsittelyä.

Salmonella on salakavala
Kotimainen broileri on yleensä turvallista ravintoa ja salmonellabakteeri on harvinainen, kun taas Keski-Euroopasta tuodussa siipikarjan lihassa riski on huomattavasti suurempi. Keittiöammattilaiset muistuttavat, että broilerin käsittelyssä on aina oltava huolellinen ja liha pitää paistaa kypsäksi asti.

Kinkuissa pitää olla valinnan varaa
Ruokakauppojen kinkkusesonki on alkanut. Jouluun on aikaa vielä pitkälti toista viikkoa, mutta moni hankkii potkansa hyvissä ajoin. Kauppiaalla täytyy nykyisin olla tarjolla monenlaisia kinkkuja, jotta jokaiselle perheelle löytyy juuri sopiva.
Puinen leikkuulauta aiheutti sankan savun Kalliossa
Liedelle jäänyt leikkuulauta aiheutti Agricolankadulla sijaitsevassa yksiössä ja rappukäytävässä runsaasti savua. Yksiön asukas oli poissa kotoaan tapahtumahetkellä.
Hellalle jäänyt leikkuulauta syttyi tuleen
Lieden päällä ollut puinen leikkulauta syttyi tuleen Rovaniemen Valtakadulla lauantaina päivällä. Palon havaitsivat kerrostalon yläkerran asukkaat, kun ilmastointihormista tuli savua. Palo ei ehtinyt levitä talon muihin asuntoihin.

Terävä tekevän veitsi, tylsä veitsi tyhmän miehen
Terävä veitsi on keittiön tärkein työkalu. Veitsen teroittaminen kannattaa tehdä oikein, sillä väärällä menetelmällä veitsen saa jopa pilattua, opastaa kokkilegenda Jaakko Kolmonen. Myös astianpesukone ja väärä säilytys voivat käydä veitselle kohtalokkaaksi. Etelä-Karjalan Radiossa pureuduttiin veitsen oikeaoppiseen teroittamiseen.

Juureva löysi yhtenäisen linjan
Syyskuussa lanseeratun malliston on toteuttanut 10 maakunnan käsi- ja taideteollisuusalan ammattilaista. Juurevan tavoitteena on ollut parantaa taiteilijoiden toimintaedellytyksiä ja tuoda näkyvyyttä satakuntalaiselle käsityölle. Nyt monipuolinen mallisto viedään myös maakunnan rajojen ulkopuolelle.
Tulipalo ruuhkautti Hämeentien
Tulipalo katkaisi Hämeentien liikenteen kymmenen jälkeen aamupäivällä Helsingissä.