Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jonotusnumerolaitteen nappia painetaan Myyrmäen terveysasemalla

Mittavan ja moititun Apotin kohtalonpäivä selvillä: Miljoonia syönyt järjestelmä käyttöön isossa osassa Vantaata parin viikon kuluttua

Potilastietojärjestelmä Apotti otetaan käyttöön toukokuussa Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Läheltä

Vantaa ottaa potilastietojärjestelmä Apotin käyttöön toukokuussa

Vantaan kaupunki aloittaa uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotin käyttöönottamisen äitienpäivän aattona.

Apotti-hankkeen oma tunnus

Apotti-järjestelmää varten perustetaan osakeyhtiö

Osakeyhtiö toimii niin, että osakkaat ostavat siltä Apotin käyttämisen palveluna. Yhtiön ensimmäisiä tehtäviä on järjestää kilpailutus, jolla valitaan potilastietojärjestelmälle ylläpitäjä.

Munkit Karvion huoltoasemalla.

Suosittu munkkikuva paljasti luostarihuumorin

Valamolaisten munkkien yhteiskuva huoltoaseman edessä innosti Facebookissa ja nousi nopeasti mediajulkisuuteen. - Osalle ihmisistä tuntui olevan yllätys, että luostarielämässäkin on huumoria, toteaa kuvan ottanut veli Timoteus.

Valamo

Valamon luostarissa aloitetaan jälleen yt-neuvottelut

Valamon luostarin yt-neuvotteluilla halutaan vähentää yhdeksän henkilötyövuotta tai saavuttaa säästöjä muilla keinoin. Sesonkiajaksi palkataan tarpeen vaatiessa lisää työvoimaa.

Valamon luostarin pääkirkko aurinkoisena talvipäivänä.

Valamon luostarin tilanne puntarissa

Ortodoksisessa munkkiluostarissa Heinävedellä tehdään arkkipiispan johdolla viiden vuoden välein tarkastus, jossa selvitetään kauttaaltaan luostarin tilanne. Edellisen tarkastuksen jälkeiseen aikaan on ehtinyt mahtua dramatiikkaakin.

Arkkipiispa Leo

Ortodoksisen arkkipiispan siirtoaikataulu Kuopiosta Helsinkiin jäi auki

Valamossa keskiviikkona päättyvä kirkolliskokous ei ottanut aikatauluun mitään kantaa. Asiaan saataneen selvyys vasta vuoden kuluttua.

Ortodoksinen kirkolliskokous vauhtiin lähetekeskusteluilla

Valamon luostarissa Heinävedellä pidettävä kokous käsittelee monia mielenkiintoisia asioita. Päätöksiä on odotettavissa tiistaina ja keskiviikkona.

Ortodoksinen jumalanpalvelus.

Ortodoksinen kirkko: Elinikäiset tehtävät historiaan?

Luostarin johtajan elinikäinen tehtävä halutaan muuttaa. Kirkolliskokouksessa on esillä myös arkkipiispan istuimen siirtäminen Kuopiosta Helsinkiin.

Juha Pössi

"Johtajasoppa pieni ryppy luostarin historiassa"

Arkkimandriitta Sergei palaa Valamon luostarin johtajaksi. Ortodoksisen luostarin johdossa on kuohunut, mikä harmittaa osaa seurakuntalaisista. Joensuulaisen Juha Pössin mukaan luostari on kuitenkin selvinnyt pahemmistakin kolhuista.

Arkkimandriitta Sergei.

Arkkimandriitta Sergei palaa Valamon luostarin johtoon

Arkkipiispa Leo on palauttanut arkkimandriitta Sergein Valamon luostarin johtajaksi vuoden tauon jälkeen. Taustalla on apulaisoikeuskanslerin marraskuun alussa antama huomautus menettelytapavirheestä.

Arkkimandriitta Sergei.

Erotettu arkkimandriitta Sergei: "Suomessa on vielä oikeus olemassa"

Arkkipiispa Leo sanoo hyväksyvänsä apulaisoikeuskanslerilta saamansa huomatuksen, jonka mukaan arkkipiispalla ei ollut oikeutta erottaa Valamon luostarin johtajaa. Entinen luostarin johtaja olisi valmis palaamaan takaisin veljeskunnan johtoon.

Arkkipiispa Leo

Apulaisoikeuskansleri: Arkkipiispa Leo rikkoi lakia

Arkkipiispa sai huomautuksen, koska hän vapautti syksyllä 2011 Valamon luostarin johtajan tehtävästään. Lain mukaan arkkipiispalla ei ole erottamisoikeutta.

Arkkipiispa Leo.

HS: Valamon johtajan potkuista kantelu oikeuskanslerille

Valamon luostarin johtajan vaihdos Heinävedellä on poikinut kantelun oikeuskanslerille. Maanantaina jätetyn kantelun mukaan ortodoksikirkon johtaja eli arkkipiispa Leo olisi rikkonut luostarin sääntöjä erottaessaan igumenin eli luostarin johtajan Sergein.

Rutiinitarkastus paljasti 39 pyhimyksen luut

British Museumin keskiaika-näyttelyyn kuuluvasta saksalaisesta matka-alttarista paljastui salaisuus. Alttarissa on piilotettuna 39 katolisen pyhimyksen luita. Asiasta kirjoittaa The Guardian.