Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Rääkkylä maksoi Valopiuhan lainojen takaukset pankeille

Maksettavaa kertyi reilut 2,6 miljoonaa euroa.

Orimattilaan rakennettavan lastensuojeluyksikön luvasta valitus – Valiokunta: poikkeamismenettely riittävä

Tönnön asuinalueelle suunnitellut nuorten asumiskoti ja toimistotilat kirvoittivat valituksen hallinto-oikeuteen.

Kariniemenmäen kuntoportaiden rakennussuunnitelmista valitettiin hallinto-oikeuteen

Luonnonystävien yhdistys ja lähiasukkaat pitävät mäkeen suunniteltuja portaita kaavanvastaisina.

Kaupungin johdosta piikiksi päättäjien lihassa – Ahti Vielma halveksii sarjavalittajia, mutta tehtailee itse valituksia periaatteen vuoksi

Jyväskylän entinen apulaiskaupunginjohtaja on jarruttanut kiisteltyä parkkihallihanketta jo yli vuosikymmenen. Moni kaupunkilainen kannustaa häntä jatkamaan taistelua.

Iitin sijoituksesta Kymi Ringiin tehty valitus hallinto-oikeuteen

Valituksen tehneen valtuutettu Hannu Suhosen mielestä ratayhtiöön sijoittaminen ei kuulu kunnan toimialaan.

Uusi Lappi -kiertue alkoi: Pinkki paku pysähtyy kaikissa Lapin kunnissa

Lapin maakuntauudistuksen valmistelijat kiertävät Lapin kunnissa touko-kesäkuussa. Kierroksella tavataan kuntalaisia ja keskustellaan tulevaisuuden Lapin maakunnasta.

Kouvolan valtuutetut korottivat palkkioitaan – kuntalainen valitti hallinto-oikeuteen

Kunnallisvalituksessa päätöksen katsotaan syntyneen virheellisessä järjestyksessä, valtuuston katsotaan ylittäneen toimivaltuutensa ja päätöstä pidetään lainvastaisena.

Oikeus: 13 kunnan jätteenkuljetus Loimi-Hämeessä ja Pirkanmaalla pitää selvittää uudestaan

Ratkaisuilla ei ole välittömiä vaikutuksia kuntalaisten arkeen. Sen sijaan selvitystyö ja päätökset jätteenkuljetuksen järjestämismallista pitää tehdä uudestaan.

Asuntorakentaminen Lahden Ranta-Kartanossa alkaa ensi vuonna – valituskierre kaavasta ohi

Lahden keskustan ja Vesijärven väliin sijoittuvalle asuin- ja liikealueelle saa nyt alkaa hakea rakennuslupia.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen katsoo eteenpäin Nalle Puhin asenteella – Uusi työ odottaa jo

Ritva Viljanen (sd.) ei jää märehtimään ohi mennyttä kovapalkkaista kansliapäällikön virkaa, josta nousi tasa-arvokohu. Viljasella on jo uusia suunnitelmia syksyksi.

Verovalitukset vähentyneet, parkkisakkovalitukset romahtaneet – hallinto-oikeuden kynnysraha puree

Hallinto-oikeuksiin saapuneiden verovalitusten määrä on vähentynyt roimasti. Pysäköintivirhemaksuja koskevat valitukset ovat romahtaneet. Valittamista hillitsee uusi kynnysraha, 250 euron tuomioistuinmaksu.

Mopopoikien suunnittelema "rälläyssuora" saa kiitosta poliisilta

Joukko liperiläisiä mopopoikia on kyllästynyt mopoilijoiden saamaan negatiiviseen huomioon. He haluaisivat "rällätä" kaksipyöräisillään paikassa, jossa he eivät olisi häiriöksi. Tämän vuoksi mopoilijat yrittävät saada kuntaan mopoilla ajelemiseen tarkoitetun suoranpätkän. Poliisi kiittelee nuorten omatoimisuutta.

Maakuntajohtaja ilahtui: Kaavoitus nopeutuu maakunnissa

Hallitus kaavailee suuria muutoksia nykyiseen maankäyttö- ja rakennuslakiin. Ely-keskusten ja ympäristöministeriön valtaa karsitaan kaava-asioissa.

Hallitus laittaa maankäyttö- ja rakennuslain täysremonttiin

Hallitusohjelmaan kirjatut uudistukset vähentäisivät valtion ohjausta ja kaventaisivat kuntalaisten valitusmahdollisuuksia. Kuntaliitto on uudistuksista mielissään. Akateemisten asiantuntijoiden pelkona on, että kuntalaisten perusoikeuksia poljetaan samalla kun kuntien ylimmän johdon valta lisääntyy.

Keskustan kotikuntamallissa julkinen raha seuraisi potilasta

Keskustan mielestä potilas voisi valita, missä itseään hoidattaa ja julkinen rahoitus ohjattaisiin potilaan perässä.

"Tiedottaminen tökkii ja senioriasunnoista huutava pula"

Kokemäellä on otettu asukkaat mukaan suunnittelemaan ikäihmisten palveluja. Noin kolmenkymmenen seniorin raati kokoontui tänään miettimään, mitä palveluita kaupunkiin tarvittaisiin parantamaan ikäihmisten hyvinvointia.

Eksoten maksuosuudesta jälleen kinaa Parikkalassa

Kuntalaisen mielestä kunnanhallituksen päätös sosiaali- ja terveyspiirin uudesta palvelusopimuksesta on lainvastainen.

Kuntalaisen valitus lausuntovaiheeseen Parikkalassa

Parikkalan kunnanvaltuusto antaa tänään lausuntonsa hallinto-oikeudelle tehdystä valituksesta. Kuntalainen valitti Kouvolan hallinto-oikeuteen viime vuoden kuntatilinpäätöstä koskevasta päätöksestä.

Vaasaan suunnitteilla suurterveysasema

Vaasassa Kirkkopuistikon ja Hietalahden terveysasemat yhdistetään yhdeksi suuryksiköksi. Yhdistyttyään niistä tulisi lähes 30 000 henkilön terveysasema. Sijainti on vielä pohdinnan alla.

Kouvola kieltää pikavippimainokset

Kouvolan kaupunki on linjannut, ettei sen mainospylväissä saa mainostaa pikavippejä. Kouvola on tiettävästi ensimmäinen pikavippimainokset kieltänyt kaupunki.

Hämeenkyrön koulusupistuksista valituksia

Hämeenkyrön päätös kouluverkon supistamisesta on poikinut valituksia hallinto-oikeuteen. Kuntalaisten valituksissa kiinnitetään huomiota varsinkin lakkautettaviksi aiottujen koulujen oppilasmääriin, jotka ovat 35:n ja 73:n välillä.

Jopa puolet Vaasan nykyisistä terveysasemista lakkautetaan

Vaasassa valmistellaan mittavaa terveyspalvelujen uudelleenjärjestelyä. Lääkärinvastaanotto keskitetään nykyisten kuuden terveysaseman sijaan neljälle asemalle. Perusteluna on viime kevään terveydenhuoltolain muutos.

Kouvola tiivistää ympäristönsuojelun tehtäväjakoa

Kouvolan ympäristötoimi antaa työntekijöilleen mahdollisuuksia hankkia erikoisosaamista ongelmien ennaltaehkäisemiseen. Kuntalaisten valituksiin vastataan, joskin aina ei ehditä heti paikalle.

Kuntalaiset käyttävät kitsaasti valitusoikeuttaan

Kuntalaiset valittavat yllättävän vähän kuntien päätöksistä. Uuden tutkimuksen mukaan valituksia tehdään maltillisesti useimmiten omaan lähipiiriin kuuluvasta asiasta. Herkimmin valitetaan koulujen lakkauttamisesta ja kaavoituksesta.

Kuntalaiset käyttävät kitsaasti valitusoikeuttaan

Suomessa kuntalaiset valittavat yllättävän vähän kuntien päätöksistä. Uuden tutkimuksen mukaan valituksia tehdään maltillisesti useimmiten omaan lähipiiriin kuuluvasta asiasta. Herkimmin valitetaan koulujen lakkauttamisesta ja kaavoituksesta.

Nuorten ilkivalta vaivaa Taipalsaarta

Kuntalaiset ovat huolissaan jatkuvasta nuorten tekemästä ilkivallasta ja häiriökäyttäytymisestä. Alueella voi liikkua myös kannabista.

Kylmäkoskelaisia kuullaan kuntaliitoksesta

Kylmäkoskelaiset saavat sanoa painavan sanansa kaavaillusta kuntaliitoksesta Akaan kanssa. Kuntalaisäänestyksen sijasta neljäsosa äänioikeutetuista eli 500 kuntalaista valitaan mukaan puhelinhaastatteluun marras-joulukuussa.