Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuka legendaarisista Au paireista kuvastaa sinua parhaiten? Tee testi!

Oletko kenties itsevarma Jane tai rento Roni?

Yle tarkastaa tosi-tv-ohjelmiensa sopimukset – Au pairit -tuottajalta suorat sanat: "Meidät on laitettu väärään seuraan"

Au Pairit -realityn Yle-tuottaja Nina Stenros muistuttaa, että tosi-tv-leiman alle mahtuu toisistaan täysin poikkeavia tuotantoja. Osallistujien ja tuotantoyhtiöiden väliset sopimukset nousivat Ylen julkaisemien uutisten myötä viikon puheenaiheeksi.

Tosi-tv -ohjelmaan osallistunut Valto Harvistola A-studiossa: "Tuotannon pitäisi perehtyä osallistujien taustoihin paremmin"

Tosi-tv:lle pitäisi mediatutkijan mukaan luoda eettiset säännökset, joilla voitaisiin taata muun muassa mielenterveyspalvelut.

Osallistujat kertovat tosi-tv:n nurjasta puolesta: huutoitkua mikrofoniin ja kehotus seksin harrastamiseen

Yle haastatteli 36 tosi-tv-osallistujaa kolmesta ohjelmaformaatista. Selvitimme, miten osallistujia kohdellaan Temptation Island Suomessa, Big Brother Suomessa ja Au pairit -ohjelmassa.

Brexit halvaannutti Britannian au pair –järjestelmän

EU-maasta saapuva lastenhoitaja saa työviisumin vasta 20 000 punnan tuloilla.

Sopisiko meille au pair? Brasilialainen Fabiane Lopes sujahti isäntäperheen arkeen hetkessä

Oletko miettinyt au pairin ottamista? Entä jos kotiin muuttaakin “jälleen yksi lapsi” ja kaikki menee pieleen? Tässä on yksi onnellinen tositarina.

Au pairit -sarjasta on tullut katsojien kestosuosikki – "Jos tämä on joka päivä tällaista, niin huh huh!"

Au pairit -sarja jatkuu jo viidettä kauttaan. Tänä vuonna se kulkee nimellä Au pairit Miamissa.

Au pairit Miamissa -sarjan tähdelle Jane Hölsölle maistui kolmen kuukauden luksuselämä liiankin hyvin – "En koe oikein kuuluvani tänne kylmään ja tylsään Suomeen"

Kun Jane Hölsö lokakuun lopussa lähti au pairiksi Miamiin, hän ajatteli lähtevänsä raatamaan kolmeksi kuukaudeksi. Kovin paljon enempää väärässä hän ei olisi voinut olla.

Väitös: Vanhemmat uskovat englanninkielisen teho-opetuksen lisäävän lasten suvaitsevaisuutta

Kielitaidon lisäksi englanninkieliseltä opetukselta haetaan lapsille kosmopoliittia itsevarmuutta, toteaa tutkimus. Kaksospojat Oliver ja Evert ovat tästä oiva esimerkki.

Au pairit Kanadassa -ohjelman Roni Ruotsalainen todisti ennakko-odotukset suuresta katastrofista vääriksi

Raisiolainen nuorimies koki huikean reissun tosi-tv-ohjelman kautta. Kolme kuukautta au pairina opetti vastuuta, ja samalla kokemus avasi tulevaisuudensuunnitelmia.

Suvi oli kyydissä, kun juna suistettiin tahallaan raiteilta Arizonassa vuonna 1995 – siksi hän tietää, miten nuorille kannattaa puhua terrorismista

Nuori reagoi nopeasti ja tunteella, kuvaa itsekin terroriteon kokenut nuorisotyöntekijä Suvi Eskola.

Au pair joka karkasi ikkunasta ja ryhtyi tosi-tv-ohjaajaksi – Suuntana Hollywood

Oli yö, kun Kati Kanerva kiipesi Lontoossa au pair -perheensä talon ikkunasta ulos ja karkasi. Myöhemmin hänestä tuli ohjaaja tosi-tv-sarjaan, joka seuraa au pairien elämää maailmalla. Seuraavaksi nainen aikoo suunnata Hollywoodiin.

Roomasta palannut au pair -mummo: "Olisi kannattanut tehdä kirjallinen työsopimus"

Suosittu au pair -mummous kiedotaan helposti korulauseisiin. Rosoisten kokemusten jälkeen entinen mummo kehottaa kirjaamaan selkeästi paperille vapaat ja työt.

Syyttäjä: Filippiiniläisnainen työskenteli vuosikausia kodinhoitajana ilman palkkaa

Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellään tapausta, jossa epäillään filippiiniläisnaisen työskennelleen 13 vuotta kodinhoitajana ilman palkkaa. Nainen vaatii oikeudessa yli miljoonaa euroa maksamattomia palkkoja.

Valtakunnallinen AMIS-stipendi Sodankylään: Ilse Ryynänen on kansainvälinen osaaja ja alansa ammattilainen

Sodankyläläinen Ilse Ryynänen on palkittu valtakunnallisella AMIS-stipendillä vuoden tsempparina. Tällä hetkellä Kiinan Shanghaissa vaihdossa käynyt lähihoitaja työskentelee Englannissa au pairina.

Musikaalitähti tuohtuu kysymyksistä perheen ja uran yhdistämisestä: "Vanhanaikaista"

Maria Ylipää tunnistaa väsymisensä siitä, että innostus lopahtaa. Neljän vuoden musikaaliurakka Kristina från Duvemåla oli loppumetreillä raskas, vaikka näyttelijä onkin intohimoammatissaan.

Anne vaihtoi Kenian hälyn ja helteen Suomen rauhaan ja pakkasiin

Kyyjärveläinen suurperhe on löytänyt ratkaisun lastenhoito-ongelmiinsa Keniasta. Au pair -sivuston kautta löytynyt Anne on ihastunut Suomeen ja suomalaisiin niin, että hän haluaa kouluttautua hoitajaksi ja jäädä Suomeen asumaan.

Kyllikin siskot haastaa Soldiers of Odinin katupartiot rakkauden sanomalla

Soldiers of Odinin katupartiointi on herättänyt voimakkaita vastareaktioita. Esimerkiksi Joensuussa vastavetona katupartioinnin aloittaa Kyllikin siskot -niminen ryhmä. Ryhmän humoristinen jäsenhakemus, jossa haetaan kyllejä ja ellejä, leviää sosiaalisessa mediassa.

Au pair -mummot valloittavat maailmaa – joensuulaisen "Sanna-mummon" tie vei Roomaan

Mummoilla on nyt vientiä. Englantiin, Kiinaan, Yhdysvaltoihin - esimerkkejä on lukuisia. Maailmalla on 2010-luvulta lähtien voimistunut trendi yli viisikymppisten naisten palkkaamiseksi au pair -mummoiksi. Heistä yksi matkasi Joensuusta Roomaan.

Pariisissa päiväkotipaikka vaatii sinnikästä lobbausta

Ranskassa ja erityisesti Pariisissa päiväkotipaikoista käydään kovaa kilpailua. Moni palkkaakin yksityisen hoitajan tai au pairin, koska kunnallista päiväkotipaikkaa on hyvin vaikea saada.

Au pairit Los Angelesissa -ohjelman Janita: "Minusta annetaan kova, ehkä jopa pinnallinen kuva"

Janita Palo lensi ulos au pair -perheestään, mutta kokemus opetti nuorelle naiselle paljon hänestä itsestään. Kuten sen, että omat siivet kantavat jopa Atlantin toiselle puolelle.

Perhe voi olla au pairillekin pahin

Muuramelainen Henna Tolppanen on mukana maanantaina alkavassa Au pairit Los Angelesissa -sarjassa. Hän pakkasi laukkunsa viime lokakuussa ja lähti maailman toiselle puolelle etsimään itsenäisyyttä. Seikkailusta tuli rankka, mutta opettavainen.

Mikä on älyttömin vuokrasopimus minkä olet kohdannut?

Sosiaalisessa mediassa leviää vuokra-asuntoilmoitus, jossa vuokralaiselta vaaditaan osallistumista kotitöihin vuokranmaksun lisäksi. Millaisiin vuokra-asuntoilmoituksiin olet törmännyt internetissä?

Tutkija: Seurallinen oranki on yksinäistä välkympi

Sofia Forss lähti Sveitsiin au pairiksi ja päätyi Zürichin yliopistoon opiskelemaan evoluutioantropologiaa. Sitten professori houkutteli hänet orankitutkijaksi. Forss löysi itsenä Sumatran viidakosta iilimatojen ja tiikereiden keskeltä. Hän tutki kahteen otteeseen orankien sosiaalista oppimista. Väitöstutkimus valmistuu noin vuoden kuluttua.

Suomalaisen au-pairin murhaa tutkiva brittipoliisi vetoaa: Kertokaa tietonne mystisestä uhkauspuhelusta

Jerseyllä 60-luvulla sattunut 20-vuotiaan Tuula Höökin murha on edelleen selvittämättä. Poliisi toivoo ratkaisun löytyvän Höökiä järkyttäneestä oudosta puhelusta.

Särkynyt on parhaimmillaan sympaattinen

11-vuotias Skunk asuu yhdessä isonveljensä, isänsä ja lapsia hoitavan au-pairin kanssa, keskiluokkaisessa, Lontoolaisessa lähiössä. Eräänä päivänä Skunk näkee, kuinka samalla kadunpätkällä asustava yksinhuoltajaisä hyökkää naapurissa asuvan, henkisesti jälkeenjääneen nuorukaisen kimppuun.

Hankasalmen abit juhlistivat tuloksia Superpäivänä

Lukiosta kirjoitti 37 abiturienttia. Oppilaskunnan järjestämällä Superpäivällä nostatettiin tänään lukion yhteishenkeä ja juhlistettiin tuoreita ylioppilaita Hankasalmella.

Eläkeläinen on au pairina kysyttyä työvoimaa

Au pairiksi lähdetään yleensä nuorena, usein välivuoden aikana. Työkokemus ulkomailla on usein täynnä vauhtia ja jännitystä; isäntäperheen kanssa olo saattaa jäädä toissijaiseksi. Vanhemmalla iällä au pairiksi lähtevä on usein perheellekin haluttu vaihtoehto. Iän tuoma kokemus on plussaa etenkin lastenhoidossa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle