Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Istuin seitsemän tuntia kymmenen asteen pakkasessa pahvilaatikossa" – Katso kuvista, kuinka luontokuvaajan kärsivällisyys palkitaan

Teemu Sirkkala, 21, on nuoresta iästään huolimatta kokenut kuvaaja. Luontokuvauksen suosio lisääntyy Suomessa.

Pingviinin näköisellä ruokilla menee lujaa – Suomen pohjoisin yhdyskunta kärsii jo asuntopulasta

Myös merimetsot ovat ottaneet Perämerellä sijaitsevan Krunnien saariston valtakunnakseen.

Lintumies perusti isoon linnunpönttöön oman työhuoneen – "Kai se vaatii jonkinlaisen hulluuden"

Lintukuvauskojulla päivä menee nopeasti lintujen elämää seuratessa. Eikä mikään päivä ole samanlainen.

Kevät on täällä – alkuvuoden lämpimin päivä houkutteli kaupunkilaisia askareisiin (video)

Lisääntynyt valon määrä ja heräilevä luonto nostavat mielialaa.

Petolintujen pelko ihmistä kohtaan vähenee – lintu etsii saalista myös kaupungista, sanoo asiantuntija

Petolintuasiantuntija Dick Forsmanin mukaan nykyään petolinnut etsiytyvät yhä useammin kaupunkiympäristöön, koska saalista on siellä tarjolla helpommin kuin maalla. Mies itse matkustaa ympäri maailmaa siivekkäiden perässä ja tekee niistä kirjoja.

"Parhaimmat kuvat tulevat yllättäen" – kuvagalleriassa vuoden upeimmat lintukuvat

Yle Turun toimitus on saanut vuoden aikana nauttia kymmenistä, ehkä jopa sadoista toinen toistaan hienommista lintukuvista. Kokosimme kuvagalleriaan kymmenen parasta lintukuvaa vuoden ajalta.

World Press Photon näyttely saapui Helsinkiin – katso palkittuja kuvia täältä

Näyttely esittelee viime vuoden parhaita lehtikuvia Helsingin Sanomatalossa. Yksi kilpailussa palkituista oli suomalainen lintukuvaaja Markus Varesvuo.

Kotka-palkinto valokuvaaja Juha Metsolle

Raadin mielestä Juha Metso on tuonut esiin myönteistä Kotka-kuva ja kuvannut kotkalaista elämänmenoa tavalla, joka on tuonut kaupungille myös kansainvälistä julkisuutta.

Chinese flock to northern Finland for ruff mating season

Finnish eco-tourism operators are now aiming at the Chinese market. Many affluent Chinese are now eager to travel the world to visit unusual natural beauty spots.

Kiinalaiset lensivät suokukon perässä Liminganlahdelle

Suomalaiset luontomatkailuyrittäjät satsaavat nyt Kiinan markkinoihin. Kiinalaiset ovat hurahtaneet sankoin joukoin luontomatkailuun ja he reissaavat eri puolilla maailmaa erikoisissa luontokohteissa.

Sysmässä maahan syöksynyt pienkone tallentui lintukuvaajan kameraan

Onnettomuuskoneella oli lennetty aiemminkin samana päivänä ennen maahansyöksyä. Putoamispaikalla syntyi rähäkkä Nelosen uutisten ja poliisin välille.

Miljoonan luontokuvan mies osaa jo istua metsässä ottamatta yhtään kuvaa

Legendaarinen luontokuvaaja Hannu Hautala yllättyy luonnosta edelleen päivittäin. Miehen uran yllättävin luontoarvoitus on edelleen ratkaisematta.

Lintukirja syntyi monen vaaratilanteen kautta

Lintujen kuvaaminen on pohjoisen olosuhteissa haastavaa. Lintuja on määrällisesti vähän ja ne ovat arkoja. Jari Peltomäki ja Lauri Lajunen ovat kokeneet ikimuistoisia tilanteita jahdatessaan täydellistä otosta. Tuotokset ovat esillä näyttelyssä ja myöhemmin julkaistavassa kirjassa.

ELY-keskus: Valkoselkätikoille annettava pesimärauha

Kiinnostus Joensuussa liikkuvia valkoselkätikkoja kohtaan huolestuttaa. Pohjois-Karjalan ELY-keskus on saanut useita yhteydenottoja valokuvaajista ja muista liikkujista, joiden pelätään häiritsevän erittäin uhanalaisen tikan pesintää.

HS: Talvivaaran lintukuvaajille ei syytteitä

Talvivaarassa keväällä kuolleita lintuja löytäneet ja kuvanneet miehet eivät saa syytettä julkisrauhan rikkomisesta. Vaikka kaivosyhtiön liuosaltaalle johtavalla tiellä oli puomi, ei alueelle menoa ollut syyttäjän mukaan kielletty riittävän selvästi. Yhden luvattoman kävijän myöhempi käynti kaivosalueella tutkitaan erikseen.

Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely Kouvolassa

Yli 200 valokuvaajaa tarjosi kuviaan kameraseurojen vuosinäyttelyyn, mutta mukaan kelpuutettiin vain kymmenesosa valokuvista. Kouvolalainen Leena Asikainen sai näyttelyyn neljä valokuvaansa.

Unipulmat, jäkälät ja meritaistelu ehdolla Tieto-Finlandian saajaksi

Tieto-Finlandia-palkintoehdokkaat julkistettiin torstaina Helsingissä. Ehdolla on kuusi teosta. Palkinto jaetaan ansiokkaalle suomalaiselle tietokirjalle.

Kurjet aloittelevat matkaansa

Puurijärven kansallispuiston lintutornilla Kokemäellä on ollut muutaman viikon ajan iltaisin tavallista vilkkaampaa. Muuttomatkalla olevat kurjet ovat houkutelleet paikalle linnuista kiinnostuneita ihmisiä.

Lintukuvafestivaali innostaa luontokuvaukseen

Liminganlahden festivaaleilla pääsee kokeilemaan kiikareita ja kaukoputkia. Samalla Liminganlahden alue tulee tutuksi.

Competition Win for Varesvuo's Black Woodpecker Photo

A photograph of a black woodpecker taken by Markus Varesvuo has won first prize in the Birds in Flight category in Europe’s largest bird photograph competition held in Britain.