Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kotimajoituksella voi saada sievoiset lisäansiot – näillä vinkeillä kokenut majoittaja sai heti vuokralaisen

Kotimajoittaminen on yleistynyt eri puolilla Suomea. Suin päin siihen ei kuitenkaan kannata ryhtyä.

Perheenäiti päätti todella huolehtia saksalaisesta airbnb-vieraasta, jonka hän majoittaa ensi kesänä – nyt perhe opiskelee saksaa

MotoGP-vieraita isännöiville kotimajoittajille on nyt kysyntää, kun lähialueen hotellit ovat täynnä.

Heinäkuun moottoriurheilutapahtumat ovat lisänneet kyselyjä Etelä-Karjalan majoituspalveluissa – myös kotimajoittajat ovat aktivoituneet

Heinäkuussa peräkkäisinä viikonloppuina järjestettävät Imatranajo ja Kymiringin Moto-GP näkyvät jo lisääntyneinä tiedusteluina ja varauksina Etelä-Karjalan majoituspalveluissa.

Eteläsavolaiset ovat innostuneet asuntojen vuokraamisesta matkailijoille – tulojen kasvu yllätti matkailuasiantuntijan

Vuokraamisesta majoituspalvelu Airbnb:ssä saatiin vuokratuloja Mikkelissä viime vuonna 1,3 miljoonaa euroa ja Savonlinnassa miljoona euroa.

Kotimajoituksesta 240 000 euron tulot ohi verottajan – kahta kokkolalaista epäillään talousrikoksista

Poliisi muistuttaa, että satunnainenkin vuokraus- ja vastikkeellinen majoitustoiminta on veronalaista tuloa.

Tervolalaisilta löytyy intoa tarjota kotimajoitusta

Tervolassa halutaan saada esimerkiksi tyhjillään tai vähällä käytöllä olevat mummonmökit matkailukäyttöön

Tervola haluaa osansa Lapin matkailusta – mummonmökit ja piharakennukset majoituskäyttöön

Tyhjillään olevat huoneet, asuinkäyttöön soveltuvat piharakennukset ja vähällä käytöllä olevat mökit halutaan majoitustiloiksi Tervolassa.

Antaisitko kotisi festarivieraille ja keittäisit heille aamupuuron? Kaustisella jotkut tekevät sitä vuodesta toiseen, ja siihen voi jäädä jopa koukkuun

Kaustisella kansanmusiikkijuhlien perhemajoituksessa soitto ja laulu raikaa. Jammailu tosin saattaa äityä jopa niin innokkaaksi, että festivaalialueelle lähteminen saattaa unohtua.

Irakilaisnainen kääntyi kristinuskoon: "Liina lähti samantien" – Oleskeluluvan hakemisen perusteena käytetään kääntymistä kristityksi

Lähes 1 000 turvapaikanhakijaa on käyttänyt oleskeluluvan hakemisessa perusteena kääntymystään islamista kristinuskoon. Valtaosa on saanut Suomelta kielteisen päätöksen.

Perjantai 30.3.2018 (radio)

Venäjä aloitti diplomaattien karkotukset. Brexit voi vaikeuttaa myös lentoliikennettä. Yhä useampi suomalainen tarjoaa kotimajoitusta matkailijoille. Itä-Suomessa on eniten lunta.

Irakilainen Sahar Jameel sai jäädä Suomeen – perinteisesti kasvatettu nainen voi nyt ajaa pyörällä ja käydä yksin ostoksilla

Sahar Jameel hakee paikkaansa erilaisten sukupuoliroolien ristipaineessa. Helsingin Kalliossa avattu valokuvanäyttely kertoo Jameelin kotoutumisesta. Mikä on sallittua naiselle?

Pikkukaupungin asukkaat hankkivat turvapaikanhakijoille asuntoja ja auttavat vuokrassa: "Tässä hoidetaan huonoa omaatuntoa"

Turvapaikanhakijat saavat poikkeuksellista tukea Raaseporissa. Kaupunkilaiset maksavat kahden turvapaikanhakijaperheen vuokrasta osan.

Lapin matkailun kasvu nuupahti kesäkuussa

Vielä alkuvuonna kirjattiin jopa kaksinumeroisia kasvulukuja.

Sadat suomalaiset majoittavat kotiinsa turvapaikanhakijoita – "Meillä on vain hirveän paljon kivempaa"

Mirka Seppälän vetämä kotimajoitusverkosto auttaa turvapaikanhakijoita oppimaan suomea ja suomalaisuutta. Afganistanilainen Sadiq Bahrooz puolestaan tukee niitä, joiden haave turvapaikasta uhkaa kariutua.

Karavaanarin arki on valintoja: kilometrejä vai kertakäyttöastioita? Liikkuva kesäkoti ei aina tuhlaa ympäristöä

Hotelli, loma-asunto, leirintäalue vai kotimajoitus? Matkailija voi itse vaikuttaa omilla valinnoillaan siihen, kuinka paljon matkustaessa huomioi luontoa.

Lapsiasiavaltuutettu turvapaikanhakijalapsista: Huutolaiskulttuuri vallalla – "parhaat valitaan päältä" kuntiin

Lapsiasiavaltuutetun mielestä turvapaikanhakijalasten sijoittamisissa ja siirroissa on yhteyttä huutolaishistoriaan, jossa lapset asetettiin valintajonoon.

Ison konserttitapahtuman talkooväki kyllästyi kiittämään nuutuvilla kukkapuskilla – neuloi taiteilijoille valtavan kasan kämmekkäitä

Kylmässä nuutuva kukkapuska ei ole kiva muisto onnistuneesta konsertista, mutta jollain tavalla vierailevaa taiteilijaa pitäisi kiittää. Talvisen Kaustisen kamarimusiikkiviikon talkoolaiset päättivät antaa lahjan, joka lämmittää ja on kestävä.

Lapin matkailun nousukiito jatkui lokakuussa

Saksalaiset, ranskalaiset ja britit ovat ahkerimpia Lapin-kävijöitä ulkomaalaisista.

Rion vapaaehtoisen onni kääntyi – talkootöitä löytyi kuukauden odottelun jälkeen

Rion olympialaisissa vaille työtehtäviä jääneen Ulla Hännisen onni on kääntynyt. Tiistaina mikkeliläisopiskelija pääsi aloittamaan Suomen paralympiajoukkueen avustajana.

Hotellit täynnä – katurataturisteille suositellaan kotimajoitusta

Katurataturisteille tarjotaan omakotitaloja, asuinhuoneistoja ja kesämökkejä Imatralta ja lähiympäristöstä.

Kuninkuusraveja havitellaan Lahteen: "Rikottaisiin yleisöennätyksiä"

Jokimaan ravikeskus hakee Kuninkuusraveja Lahteen joillekin vuosista 2019–2021. Toimitusjohtajan mukaan puitteet ovat kunnossa jo Suur-Hollolankin ansiosta, ja keskeisellä sijainnilla ravit voisivat houkutella paikalle jopa ennätysyleisön.

Matkailukesän huipennus tuo miljoonatuotot Turun seudulle – majoitusta yhä tarjolla

Hotellihuoneiden myynnissä käytetään porrastusta. Tästä syystä on yhä mahdollista löytää vapaa hotellihuone kaupungista, johon saapuu 100 000 kävijää viikonloppuna.

Suomen MotoGP-kisa käydään parin vuoden päästä – 100 000 katsojalle etsitään jo majoitusta

KymiRingin MotoGP-osakilpailun järjestäminen Iitissä vaatii koko alueen yhteistyötä. Massiivisten vierasmäärien majoittamisessa on otettava kaikki keinot käyttöön, kuten väliaikaiset hotellit ja kotimajoitusverkostot.

Turistit tykästyivät tavalliseen tiilitaloon

Vaihtoehtoiset majoituspalvelut kasvattavat suosiotaan. Hotelleihin kyllästyneet matkailijat vuokraavat entistä enemmän muun muassa yksityisten ihmisten koteja.

Kuninkuusraviviikonlopun hotellit myyty loppuun Turussa – kotimajoittajalle tilinteon paikka

Turun alueen hotellit ovat täynnä heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, kun paikkakunnalla järjestetään useita suuria yleisötapahtumia. Monet hotellit nostavat yöpymisen hintaa kysynnän mukaan.

Pysy poissa, turisti! – 10 matkailun uhkaamaa kummastusta maailmalta

Turismi piristää taloutta ja matkailu avartaa. Varjopuolena ihmismassat tekevät tuhoa luonnolle, tunnelmalle ja paikalliselle hintatasolle. Näissä henkeäsalpaavissa kohteissa viranomaisten on ollut pakko panna turistit kuriin.

Hotellit laskevat tapahtumien varaan – "Kolmatta huonoa kesää ei voi olla"

Hotelliala odottaa tulevalta kesäsesongilta parannusta viime vuoden lukuihin. Esimerkiksi kouvolalaisen hotellin johtaja Miika Sollo ei halua kolmatta huonoa kesää. Piristystä yöpymislukuihin tulee ainakin erilaisista tapahtumista.

Perjantai 11.3.2016 (radio)

Maanviljelijät pitivät suurmielenosoituksen Helsingissä. Oppositio vaatii hallitusta perumaan koulutussäästöt. Kotimajoituksen suosio kasvaa. Japanissa muistettiin tsunamin uhreja.

AirBnb:n suosio Helsingissä rajussa kasvussa – jo neljännes kaupungin hotellikapasiteetista löytyy kotisohvilta

Helsinkiin saapuvat matkailijat suuntaavat yhä useammin kotimajoitukseen hotellien sijaan. Hotellialalla uusia kilpailijoita pidetään markkinahäirikköinä, mutta Helsingin kaupungin matkailuorganisaatio uskoo uusien majoituspalveluiden piristävän turismia.

Turvapaikanhakijan kotimajoittaminen avaa ikkunan uuteen maailmaan – pelisäännöt laaditaan alusta asti selkeiksi

Kymmenet turvapaikanhakijat ovat saaneet asunnon kotimajoituksesta. Vapaaehtoiset haluavat auttamisen lisäksi tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Kotimajoitusta järjestettäessä molemmille selostetaan oikeudet ja velvollisuudet

Asutko Lahden keskustassa? Norjalaiset kisaturistit haluavat kotiisi

Ensi vuoden MM-hiihtoja varten tarvitaan kipeästi lisää majoitustilaa. Koska Lahteen ei suurista suunnitelmista huolimatta saatu uusia hotelleja, kääntyvät katseet kohti kaupunkilaisia. Kotimajoitukselle on kova kysyntä etenkin norjalaisten kisavieraiden keskuudessa.

"Näen kotimajoituksessa uhkia ja riskejä" – Turvapaikanhakijoiden kotimajoitukseen laaditaan ohjeet

Oulun vastaanottokeskuksen vs. johtajan Jenni Korpikarin mielestä kotimajoituksessa on ilman tarkkoja pelisääntöjä riskejä. Maahanmuuttovirastosta kerrotaan, että ohjeet ovat tekeillä.

Kotimajoitukseen päässyt irakilaisnainen on hämmästynyt vapaudesta – video

Liki sata suomalaisperhettä on avannut kotinsa ventovieraille turvapaikanhakijoille. Kotimajoituksessa nämä saavat luontevan kosketuksen suomalaiseen kulttuuriin. Irakista tullut Sahar on oppinut suomalaiselta perheeltään, että naiset voivat olla vapaita, ja heillä saa olla mielipiteitä.

Kotimajoitus pieksee usein hotellin jopa talvisessa pikkukaupungissa

Suomalaiskodeissa majoittuu nykyään runsaasti niin turisteja kuin työmatkalaisia eri puolilta maailmaa. Myös pienempien paikkakuntien yksityismajoituksille on kysyntää jo muutaman vuoden toimineessa nettipalvelussa.

Turvapaikanhakijan kotimajoittaja: "En voisi elää itseni kanssa, jos nyt kääntäisin selkäni ja katsoisin pois"

Moni suomalainen on valmis avaamaan kotinsa oven turvapaikanhakijoille. Päivi Santalahti odottaa kotiinsa jostain kaukaa tulevia jo melkein malttamattomana.

Metsästysmatkailu on parhaimmillaan vastavuoroista kulttuurivaihtoa

Metsästysmatkailijat eivät ole Hyrynsalmen Moisiovaaralla rahasampoja vaan ystäviä jo vuosien takaa. Tutut vieraat tulevat itse perhemajoitukseen. Sama kaava toimii myös Hyrynsalmelta maailmalle.

Sadat valmiita ottamaan turvapaikanhakijan kotiinsa – Miksei majoitus jo onnistu?

Eniten vapaaehtoisia majoittajia on ilmoittautunut pääkaupunkiseudulla. Maahanmuuttovirasto ei kuitenkaan näe turvapaikanhakijoiden kotimajoitusta ratkaisuna akuuttiin majoitustarpeeseen.

"Ei mun koti ole mun koti pelkästään" – Jaana majoittaisi turvapaikanhakijan

Samaan aikaan kun vastaanottokeskukset ja hätämajoitustilat täyttyvät, yksityiset perheet ovat tarjoutuneet kotimajoittajiksi. Hattusen perhe Jyväskylästä haluaisi antaa kotinsa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Kahville tai jalkapalloa pelaamaan uuden mobiilisovelluksen avulla – turvapaikanhakijoille ja paikallisille kohtaamispaikka

Turvapaikanhakijoiden ja paikallisten yhteensaattamiseksi on kehitteillä matkapuhelimeen ladattava sovellus. Sen avulla voisi tarjota ja hakea kahvitteluseuraa tai vaikka kotimajoitusta. Vapaaehtoisvoimin pystytetty nettisivu kerää jo nyt yhteystietoja ihmisiltä, jotka voivat majoittaa turvapaikanhakijoita.

SPR hätämajoitti lauantaina 110 ihmistä – ei arvioi enää tulijoiden määrää

Rajan yli tulevista moni on hyvin uupunut ja huonossa kunnossa, kertoo SPR:n tiedottaja Torniosta.

SPR: Tornioon tuli perjantaina perheitä ja pikkulapsia

SPR kertoo, että Ruotsin arvion mukaan tulijoiden määrä pysyy viikonloppuna perjantain tasolla. Turvapaikanhakijat ovat edelleen valtaosin irakilaisia.

Muslimiyhteisö kaipaa kunnilta ja järjestöiltä lisätietoa turvapaikanhakijoiden auttamiseksi

Tampereen islamin yhdyskunnan puheenjohtaja Mustafa Kara sanoo, että itse aiemmin vastaavia kärsimyksiä kokeneet tamperelaiset voisivat antaa monenlaista vertaistukea nyt maahan saapuville. Esimerkiksi kotimajoitusta varten kaivattaisiin kuitenkin lisätietoa tulijoista.

Maakuntajohtaja tarjoaa kotiaan Syyrian pakolaisille: "Tukiperhe mahdollistaa nopeamman integraation yhteiskuntaan ja elämään"

Keski-Pohjanmaan maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula on valmis majoittamaan kolmesta neljään Syyrian pakolaista kotiinsa. Ylikarjula on huolissaan pahenevasta pakolaistilanteesta ja uskoo kotimajoituksen olevan hyvä vaihtoehto vastaanottokeskuksille.

Näin voit auttaa turvapaikanhakijoita Varsinais-Suomessa

SPR:n Konttiin on Turussa virranut solkenaan tavaralahjoituksia. Apua tarvitaan vielä koko pitkän syksyn ajan. Auttaa voi myös muilla tavoin kuin tavaralahjoituksin.

Kotimajoitusta aletaan järjestellä Etelä-Karjalassa – muutama perhe on jo avaamassa kotiaan turvapaikanhakijoille

Kansalaisaktivistit ovat perustamassa kotimajoitusta tarjoavaa verkostoa Joutsenon vastaanottokeskuksen auttamiseksi.

Maahanmuuttovirasto: Tarvetta asunnoille vastaanottokeskusten lähistöillä

Maahanmuuttoviraston mukaan kasvanutta turvapaikanhakijoiden majoittamistarvetta pyritään helpottamaan etsimällä erityisesti suuria tiloja. Omaa kotiaan turvapaikanhakijoiden käyttöön kannattaa tarjota niillä paikkakunnilla, joilla on jo vastaanottokeskus. Muiden kuntien asunnot tulevat kyseeseen vasta toissijaisesti.

Kansanliikettä turvapaikanhakijoiden majoittamiseksi ei ole vielä syntynyt

Pääministeri Juha Sipilän kaipaama kansanliike helpottamaan turvapaikanhakijoiden sijoittamista ei ainakaan vielä ole toteutunut. Vastaanottokeskuksille tulee koko ajan yhteydenottoja mahdollisista sijoituspaikoista, mutta yksityishenkilöt eivät ole juuri ottaneet yhteyttä reilu vuorokausi pääministerin ilmoituksen jälkeen.

Haluaisitko majoittaa turvapaikanhakijan kotiisi? Näillä ohjeilla pääset alkuun

Turvapaikanhakijoiden erilaisia majoitusvaihtoehtoja järjestetään parhaillaan. Tavat tarkentuvat lähiviikkoina, mutta oman kodin tarjoaminen onnistuu jo nyt. Pääministeri Juha Sipilä vetosi lauantaina suomalaisten auttamishaluun turvapaikanhakijoiden sijoituksissa.

Sipilä: Annan kotini turvapaikanhakijalle

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hän on valmis antamaan vähällä käytöllä olevan kotinsa turvapaikanhakijoille. Oulun seudulla majoituspaikat ovat vähissä.

Moni satakuntalainen haluaa avata kotinsa turvapaikanhakijoille

Satakunnassa alettiin ottaa kovalla kiireellä vastaan turvapaikanhakijoita viime viikolla, kun maan muut vastaanottokeskukset täyttyivät ääriään myöden. Tilanpuute on edelleen ajankohtainen. Kymmenet yksityishenkilöt ovatkin halunneet tarjota turvapaikanhakijoille paikkaa omassa kodissaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle