Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Moni muoti- ja ympäristötietoinen hankkii vaatteensa käytettynä – katso stylistin vinkit onnistuneeseen second hand -shoppailuun

Stylisti Sohvi Nyman toivoo, että hutiostoksia verkkokaupoissa saataisiin reilusti pienennettyä.

Vuoden turhake on kertakäyttögrilli

Suomen Luonto -lehden toimitus valitsee turhakkeen lukijoiden ehdotusten pohjalta.

Vuoden turhake on korjauskelvoton elektroniikka – erityishaukkuja saavat älypuhelimet

Älypuhelimia ei ole tehty kestäviksi ja niiden korjaaminen on hankalaa ja kallista, Suomen Luonto kritisoi.

Onko lastenhuone pommin jäljiltä vai räjähtikö eteisessä? 5 askelta tavarakaaoksen selättämiseen

Ammattijärjestäjä kertoo, miten lapsetkin saa osallistumaan siivoamiseen.

Pikamuodista tuli vuoden turhake

Suomen Luonto -lehti valitsi turhakkeen lukijoiden ehdotusten joukosta. Pikamuoti tarkoittaa nopeasti ja edullisesti valmistettuja ja usein ilman harkintaa ostettuja ja lyhyen aikaa käytettyjä vaatteita.

Riku Siivosen kolumni: Isä kuoli tavaran keskelle, eikä olisi arvannut mitä sitten seurasi

Isä ei ehkä tiennyt sitä, mutta hänen sukupolvensa oli ehkä viimeinen, joka vielä arvosti tavaraa, kirjoittaa Riku Siivonen.

Ihmisten kaapeista löytyy sellaisia turhakkeita, että he eivät itsekään tiedä, mitä ne ovat – Osaatko sinä auttaa?

Pyysimme lukijoita lähettämään kuvia heidän turhista tavaroistaan eli turhakkeistaan. Niitä ovat esimerkiksi banaaninpilkkoja sekä silmälasien puhdistaja.

Mikä on sinun "turhakkeesi"? Lähetä meille kuva!

Yle Helsingin toimituksen työntekijöiden kotoa löytyy monia turhakkeita, kuten omenankuorintalaite ja teepussinpuristin.

Menikö vaateostoksesi verkkokaupasta pieleen? Kerro meille, käsittelemme aihetta A-studiossa!

Tuliko verkkokaupasta sutta ja sekundaa? Tökkikö maksaminen tai palauttaminen? Kerro meille!

Nature mag: Finland's most useless product of the year is fleece fabric

The most unnecessary product of 2017 is polyester fleece fabric, due to the microplastic waste that it causes, according to Finland's leading nature magazine Suomen Luonto.

Fleecekankaalle kyseenalainen kunnia – valittiin vuoden turhakkeeksi

Aiempina vuosina samaisen tittelin ovat saaneet muun muassa hyönteisansa ja muovikassi.

Sisäilma-asiantuntija: Älä viilennä asuntoa kesäkuumallakaan liikaa

Tehokkainta on estää auringon porotus suoraan sisään ja pitää lämpöä tuottavat kodinkoneet pois päältä.

Tunnearvo kiinnittää tavaroihin, vaikka vaatteenkin voi unohtaa vuodessa

Kun perhe asuu samassa asunnossa vuosia ja vuosikymmeniä, tavaraa kertyy valtaisat määrät. Yhtenä päivänä ne ovat jonkun raivattavana, eikä tunnearvolla ole silloin merkitystä.

Olemme tavaran haalijoita: tyhjiä jogurttipurkkeja ja tuhansia legopalikoita

Hamstraamme kaapit täyteen tavaroita, koska ne tuovat iloa ja turvaa. Omistaminen on sisäänrakennettu halu.

Perjantai 9.12.2016 (radio)

Suomen ja Venäjän pääministerit ovat tavanneet Oulussa. Äiti ja 3 lasta kuolivat tulipalossa Helsingissä. Tämän vuoden turhake on muovikassi. Suomalainen laulaja Saara Aalto kilpailee Britannian X Factor -kilpailun finaalissa lauantaina.

Mikä on turhin esine, johon olet törmännyt? Lähetä meille kuva

Suomen Luonto -lehti valitsi tämän vuoden turhakkeeksi muovikassin. Lähetä meille otos turhimmasta esineestä, johon sinä olet törmännyt.

Vuoden turhake on valittu – suomalainen käyttää 55 muovikassia vuodessa

Muovinen kananmunakotelo, ulkomainen pullovesi ja vaipankätkijä ovat olleet aikaisempia turhakkeita.

Vaipankätkijä, ilotulite ja huuhdottava vessapaperihylsy… Tutkija: Vuoden turhake -nimitys voi aiheuttaa haittaa yritykselle

Titteli tuo mukanaan negatiivisia mielikuvia, joten se vahingoittaa usein myös yrityksen mainetta.

Kilpavarustelu kiihtyy Baltiassa – joulukuusista

Baltian maat kisailevat keskenään paremmuudesta eri aloilla – kuten hyvien naapurien kuuluukin. Mutta jokavuotinen kuusikilpailu kerää vuosi vuodelta lisää kierroksia, ehkä kummallisuuksiinkin saakka, kirjoittaa Baltian kirjeenvaihtaja Marjo Näkki.

Jos muki istuu minäkuvaan, niin antaa istua – KonMarista viis

Emerituspsykologi suhtautuu varauksella KonMari-menetelmän autuaaksi tekevään voimaan. Hänen mukaansa ihmisillä pitää olla arvokkaita, tunnesiteen omaavia esineitä.

Keittiöturhakkeiden käyttötarkoitus jää joskus arvoitukseksi kierrätyskeskuksessa

Keittiöissä on paljon laitteita, joille ei ensihuuman jälkeen löydä mitään käyttöä. Osa pölyttyy hyllyssä, osa menee roskiin ja osa kierrätykseen.

Joka neljäs ikäihminen pettynyt puhelinliittymien myyjiin – osa kokee joutuneensa pakkomyynnin kohteeksi

Ikäihmisille puhelinliittymän tai nettiyhteyden hankkiminen voi olla piinaava tilanne. Usein vasta kotona paljastuu, että kaikille ostetuille palveluille ei ole edes tarvetta. Operaattorit lupaavat parantaa neuvontaa.

Vuoden turhakkeeksi valittiin muovinen kananmunakotelo

Vuoden turhake valittiin lukijoiden lähettämien yli 400 ehdotuksen joukosta. Kunniamaininnan sai mainospostikääre Postinen.

Nypynpoistaja, maidonvaahdotin ja sähköinen leipäveitsi – moni tavara saa liian helposti turhakkeen leiman

Moni meistä omistaa jonkin turhakkeen – vaikkei sitä heti myöntäisikään. Turhake on tarpeeton, turha esine, joka on suunniteltu usein vain yhtä käyttötarkoitusta varten. Turhake tulee usein hankittua hetken huumassa ja se päätyy parin käyttökerran jälkeen kaapin pohjalle pölyttymään.

Munanrei'itin ja hatunleikkaaja – keittiöturhakkeita vai hyödyllisiä apureita?

Keittiönkaapit pursuilevat erilaisia kippoja ja kuppeja. Kaikki eivät ole välttämättä tarpeellisia. Monen keittiöstä löytyy jopa melkoisia turhakkeita. Vai ovatko ne turhakkeita? Pitääkö kananmuna rei'ittää ennen keittämistä ja pitääkö lihapullataikinaan koskea? Mitä kokkaamista helpottavia apuvälineitä sinun kaapeistasi löytyy?

Linko vs. kola eli milloin lumilinko korvaa lapion ja lumikolan?

Lumilinkojen kauppa on lisääntynyt. Se helpottaa lumitöiden tekoa varsinkin, jos lumikolan lykkiminen ja lapion heiluttaminen alkavat käydä voimille. Vai onko se sittenkin vain talvinen turhake? Naapureita ärsyttävä pärryyttäjä niin kuin lehtipuhaltimet ja ruohonleikkurit? Mitä mieltä olet?

Lukijat torppaavat selfie-kepin: Turhin keksintö ikinä

Turhake vai kätevä kuvausapuri? Ylen lukijat tyrmäävät selfie-kepin tarpeettomana vekottimena, jota ilman on pärjätty tähänkin asti.

Miten ennen pärjättiinkään ilman selfiekeppiä?

Joulun varmaksi hittilahjaksi on ennakoitu selfiekeppiä. Siis mitä?

Vuoden turhakkeeksi on valittu hyönteisansa

Hyönteisansoihin joutuvat hyttysien lisäksi myös perhoset ja muut pölyttäjät. Turhake valittiin yli 500 ehdotuksen joukosta.

Eikö movember innosta? Äänestä uutta teemaa marraskuulle

Marraskuu on vasta alussa, joten vielä ehtii hyvin viettää jotain teemakuukautta, jos movember ei tunnu mielekkäältä. Äänestä Ylen lukijoiden ehdottamista teemakuukausista paras.

Vuosisadan turhakkeet saman katon alla: nuuskarasioista kaljakärryihin

Vuosisatojen ajan ihmiset ovat kaunistautuneet, matkineet kulttuureja muualta maailmasta ja pariutuneet tavaroiden avulla. Ihmisen mieli toimii niin, sanoo Itä-Hämeen museonhoitaja Vesa Järvinen, joka on kerännyt näyttelyyn nuuskarasioita, turhamaisia kivikirveitä, muovikukkia ja olutkärryjä.

"Turhakkeeksi sitä sanoo sellainen, joka ei ole kokeillut" – keittiövimpaimien puolustajat eivät anna periksi

Erilaiset keittiövempeleet herättävät runsaasti vastustusta, mutta puolustajansakin niille on. Toisten turhakkeiksi leimaamat vohveliraudat ja leipäkoneet ovat toisille vähintäänkin tarpeellisia, elleivät jopa rakkaita apuvälineitä.

Sehän on paras keksintö ikinä! Puolusta keittiöturhakettasi

Mitä yhteistä on hot dog -koneella, kapselikahvinkeittimellä ja lihapullasaksilla? Ne kaikki ovat keittiötarvikkeita, joita on ehdotettu vuoden turhakkeeksi. Mikä muotikapistus on sinun mielestäsi leimattu turhakkeeksi suotta?

Pyöräilykypärän käyttö on edelleen asennekysymys – henkiä kypärä kuitenkin pelastaa

Tieliikennelain mukaan pyöräilijän on käytettävä asianmukaista, pyöräilyyn tarkoitettua kypärää. Vaikkei sen käyttämättömyydestä rangaista, ei pyöräilykypärä ole mikään turhake, sillä se pelastaa ihmishenkiä.

Valio pani korkin maitotölkkiin – ala seuraa nyt mitä kuluttaja tekee

Valion päätös siirtyä korkillisiin maitotölkkeihin on saanut muun maitoalan tarkkailemaan kehitystä. Valio vetoaa linjassaan kuluttajien toiveisiin. Pienemmät yrittäjät seuraavat nyt, äänestääkö ostaja korkin puolesta ja pakottaa nekin ottamaan korkin käyttöön.

Hajustettu roskapussi on vuoden turhake

Hajustetusta roskapussista on tullut vuoden turhake. Ensimmäisen turhake valittiin jo vuonna 2000.

Nykyajan posteljooni kurvaa paikalle mönkijällä

Itella on korvannut mopoja mönkijöillä jo kymmenellä paikkakunnalla Suomessa. Mönkijään mahtuu mopoa enemmän tavaraa ja se kulkee paremmin talvikeleillä.

Lähes kaikki turhat tavarat löytää nyt samasta paikasta

Kuopion Korttelimuseoon on kerätty yli 150 tavaraa, jotka ovat olleet ehdolla Vuoden turhake-tittelin saajaksi. Myös voittajat ovat päässeet näytille. Museon vitriinit ovat seuraavien kuukausien ajan täynnä muun muassa einesruokapakkauksia, kännyköitä, hiuslakkoja, ilotulitteita, vessapaperihylsyjä ja juotavia jogurtteja.

Kannattaako ostaa kaupan kallein puuteri?

Suomalaiset käyttävät kaupan meikkihyllyllä enemmän rahaa kuin myöntävät. Huoliteltu ulkonäkö on monelle tärkeää, mutta ovatko kaupan parhaat tuotteet myös ne kalleimmat, vai löytyykö halvoista tuotteista helmiä?

Lehtipuhaltimella metsästetään pölyä ja myyriä

Useat kaupungit ovat kieltäneet lehtipuhaltimen käytön hiekoitushiekan poistossa. Usein kaupungin virkamiehet suhtautuvat määräykseen kuitenkin sovittelevasti.

Vuoden turhaketta ehdotettiin kaikkien aikojen turhakkeeksi

Saippua-automaatti on valittu Vuoden turhakkeeksi. Automaatti vaatii neljä AA-paristoa toimiakseen, kuluttaa reippaasti saippuaa, ja lapset eivät saa käyttää sitä ilman aikuisen valvontaa, perusteluissa todetaan.

Miehille lehtipuhallin – naisille harava

Onko tasa-arvoasiat Porin puistotoimessa kunnossa, kun miehet saavat hartioillensa lehtipuhaltimen ja naiset joutuvat tyytymään haravaan?

Vuoden turhake 2012 haussa

Suomen Luonto -lehti etsii jälleen vuoden turhaketta. Ehdotuksia voi lähettää lokakuun loppuun asti.

A new twist on Lent - "eco-fasting"

Finland's Evangelical Lutheran Church and the national Environment Institute are cooperating in urging people to adopt lifestyles that are more climate friendly. One suggestion is "eco-fasting" as a part of the traditional Lutheran Lent that starts on February 22nd and ends on Easter Sunday.

Vuosi 2011: Jättikolari ja erikoisuudet kiinnostivat YLE Savon nettikävijöitä

Onnettomuusuutisointi ja erikoiset ilmiöt kiinnostivat YLE Savon nettikävijöitä vuonna 2011. Ihmisiä houkuttelivat sivuillemme muun muassa jättiketjukolari Kallansilloilla, saksalaissoutajien outo leiriytyminen ja myöhemmin vuoden turhakkeeksi valittu WC-tuote.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle