Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keskiviikko 30.9.2020 (radio)

Eduskunnassa on väitelty talouspolitiikasta. Hallitus rajoittaa ravintoloiden aukioloaikoja. Tyttöjen sukuelinten silpominen halutaan kieltää entistä selvemmin. Lonely Planetin mielestä Rovaniemi on Euroopan paras talvilomakohde.

Lonely Planet rankkasi Rovaniemen Euroopan parhaaksi talvimatkailun kohteeksi

Rovaniemen taakse Euroopan talvimatkakohteista jäivät muun muassa Saksan ja Itävallan joulumarkkinat, Ruotsin Abisko ja Kreikan Ateena.

Lonely Planet julkaisi vuoden 2020 parhaat matkakohteet – Joukossa vanhoja tuttuja, mutta myös yllätyksiä

Matkaopasjulkaisija listasi ensi vuoden kiinnostavimmat maat, alueet ja kaupungit.

Finland named best wildlife travel destination in 2019

The ranking by a luxury travel firm reviewed more than 100 countries.

Terrori-iskut karkottivat turistit Sri Lankasta – saarivaltion piti olla tämän vuoden hittikohde

Saapuvien turistien määrä on romahtanut Sri Lankassa. Hotellit ovat joutuneet laskemaan hintojaan.

Mitä, Kosovo huippukohde turistille? Lonely Planet listasi Euroopan parhaat matkailukohteet

Turismi on ruuhkauttanut monen perinteisen matkailukohteen. Lonely Planetin tämän vuoden huippukohteissa on paljon uusia nimiä.

Kysyimme kanadalaisilta Suomesta Toronton kaduilla: Kumpi kestää paremmin kylmää?

Pohjoinen sijainti, jääkiekko ja avara luonto yhdistävät pohjoisia maita. Mutta jos yhdistävissä tekijöissä kisataan, viekö voiton Suomi vai Kanada?

Kansainvälinen suitsutus luo majoituspaineita Hossaan – "Jo viime kesänä myytiin eioota"

Hossan kävijämäärä lähti nousuun, kun siitä päätettiin tehdä kansallispuisto. Alueen yrittäjät arvelevat, että kansallispuistotittelin vaikutuksia ei vielä edes ymmärretä.

Kuka olisi uskonut – Ranuan hillat ovat Lonely Planetille ehkä parasta Suomessa

Amerikkalainen Lonely Planet matkailuraamattu hehkuttaa Suomea kolmanneksi parhaana matkailukohteena ensi vuonna, ja aloittaa laajan Suomi-esittelyn Ranualta, Lapista. What?

Finland ranks in top 3 travel destinations for 2017

In its annual ranking, independent-travel publisher Lonely Planet names Canada, Colombia and Finland as prime destinations for 2017.

Lonely Planetilta lottovoitto: Suomi on maailman kolmanneksi paras matkailumaa

Suomen juhlavuosi toi matkailuraamatun listauksen ja tarjoaa hyvän keinon edistää elämysmatkailua Suomessa.

Ulkohuussi Lapin erämaasta noteerattiin maailmalla

Saarijärven autiotuvan ulkohuussi Käsivarren erämaa-alueelta Lapista on saanut maailmanlaajuista julkisuutta. Huussi on valittu sadan maisemaltaan upeimman istuntopaikan joukkoon Lonely Planetin Toilets-kirjassa.

"Suomalainen järvimaisema yksi Euroopan parhaiten pidetyimpiä salaisuuksia"

Lonely planetin tuore opas nostaa Suomesta esiin Saimaan järvialueen kansallispuistoineen. Oppaan mukaan jotkut paikoista ovat niin salaisia, ettei niitä löydy edes opaskirjoista.

Lonely Planet: Brasilia maailman paras matkakohde 2014

Matkaoppaita julkaiseva Lonely Planet on valinnut vuoden 2014 parhaat matkakohteet. Kärkikolmikon muodostavat Brasilia, Etelämanner ja Skotlanti.

Lapin Safarit kohti ennätysvuotta

Lapin ja Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys Lapin Safarit on takomassa ennätysmyyntiä. Yrityksen joulukuun myynti kasvoi 25 prosenttia, ja koko tilikaudelle kasvua on odotettavissa jopa 30 prosenttia. Markkinointijohtaja Rauno Posion mukaan taustalla on muun muassa brittien ostovoiman paluu.

CNN: Rovaniemi maailman ykköskohde joulumatkailijalle

Rovaniemi on maailmanmaineessa matkailukohteena. Yhdysvaltalainen televisioyhtiö CNN on listannut kymmenen maailman parasta joulumatkailukohdetta ja Rovaniemi komeilee listalla ykkösenä. CNN International tavoittaa 1,5 miljardia ihmistä 212:ssa eri maassa.

Turun saaristo kiehtoo Lonely Planetia

Maailman kuuluisimman matkaopasbrändin, Lonely Planetin toimittaja ja valokuvaaja ovat kierrelleet Turun saaristoa. Brittitoimittaja Marcel Theroux ja valokuvaaja James Bedford aikovat tulla takaisin - perheidensä kera.

Pääkaupunkiseudun kirjastoihin lisää e-kirjoja

Kansainvälinen OverDrive e-kirjapalvelu avautuu pääkaupunkiseudun kirjastoissa elokuussa. Aluksi uudessa palvelussa on vain noin 400 kirjaa, mutta kokoelma kasvaa noin 800 teoksella vuosittain.

Pakko nähdä Palanderin talo, sanoo jo matkaopaskirjakin

Jos et Kanta-Hämeessä mihinkään muuhun kulttuurikohteeseen ehdi tutustua, käy ainakin Palanderin talossa Hämeenlinnassa. Näin kehottaa matkaopaskirja Lonely Planet Suomi-versiossaan. Palanderin talo täyttää tänä vuonna 150 vuotta, ja merkkivuosia on juhlittu Kukan päivän puutarhajuhlilla.

Lonely Planet -matkaopas on Tiibetissä kielletty

Sen tuntee heti kun astuu ulos lentokoneesta - korkeaan ilmanalaan ja jatkuvaan poliisivalvontaan tottumattoman on vaikea hengittää Lhasassa. Kaupunki maailman katolla on kiinalaisten käsissä.

Lonely Planet julkaisi sähköisiä matkaoppaita

Suosittujen matkaoppaiden julkaisija Lonely Planet on tehnyt aluevaltauksen e-kirjamarkkinoilla. Lonely Planet toi maanantaina markkinoille iPad-lukulaitteella luettavat interaktiiviset matkaoppaat Euroopan suosituimmista matkakohteista. Sähköiset matkaoppaat on tarjolla Italiasta, Espanjasta, Ranskasta, Iso-Britanniasta ja Irlannista.

Maailmalle on monta tietä

Euroopan rautiet tarjoaa hyviä jatkoyhteyksiä, kun suuntaa halpalennolla Eurooppaan. Junalla matkakohteeseen meno säästää rahaa, jos varaa junalipun tarpeeksi ajoissa!

Parlamentti: BBC karannut valvonnasta

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n kaupalliset operaatiot ovat karanneet käsistä ja yhtiö kaipaisi kurinpalautusta. Näin arvioi alahuoneen tiedotusvälineita valvova valiokunta tiistaina julkistetussa raportissa.

Nokia ja Lonely Planet aloittavat yhteistyöhön

Matkapuhelinjätti Nokia ja matkailukirjoistaan tunnettu Lonely Planet aloittavat yhteistyöhön. Yhteistyön tuloksena Nokia Mapsin käyttäjät voivat ladata kännyköihinsä Lonely Planetin tietoa yli sadasta suositusta turistikohteesta.

Lonely Planet -kirjoittaja sanoo sepittäneensä matkatarinoita

Suositun Lonely Planet -matkaopassarjan kirjoittaja sanoo sepittäneensä osia oppaissa julkaistuista teksteistään. Etelä-Amerikan maiden oppaita kirjoittanut Thomas Kohnstamm väittää sekä keksineensä kirjoituksia omasta päästään että plagioineensa muiden tekstejä.

BBC osti Lonely Planetin

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n kaupallinen osa BBC Worldwide on ostanut australialaisen matkaopaskustantamon Lonely Planetin. Kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen.