Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kati Kelolan kolumni: Nyt on aika(a) ajatella matkailua uusiksi

Meille on tarjoutunut aikalisä miettiä, miten voimme muuttaa omaa matkailuamme kestävämmäksi, kirjoittaa Kati Kelola.

Kun korona pakotti pysähtymään – Motoristin maailmanympärysmatka tyssähti Turkkiin

"Täytyy elää päivä kerrallaan ja ottaa rauhallisesti", sanoo kanadalainen Norman Yelle jäätyään yksin ummikkona Istanbuliin.

Koronarajoitteet nakertavat monen henkistä hyvinvointia – menetetty vapaus kaihertaa niin, ettei luontokaan lohduta

Kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset kaipaavat nyt ystävien tapaamista, yhteisliikuntaa ja kaupungilla oleilua.

Australian metsäpalot tuhosivat reissunaisten reitin ja sitten iski virus – asiantuntija yllättää: pessimistin pää kestää parhaiten koronastressiä

Ihmisellä on harha kaikkivoipaisuudestaan, mutta virus otti niskalenkin maailmasta. Pikapaluu koitti myös Soili Rautaselle ja Ida Rantaselle, jotka aikoivat ensin reissata ilman matkavakuutusta.

Isän salaisuudet veivät Hannu Hallamaan perheen hurjalle pakomatkalle halki sodan runteleman Euroopan – pysyvä koti löytyi kalastajakylästä Espanjasta

Syksyllä 1944 yli 700 suomalaista joutui pakenemaan kotimaastaan Pohjanlahden yli erittäin salaisen operaation, Stella Polariksen, vuoksi. Tämä on Espanjaan päätyneen Hallamaan perheen tarina.

Kaupunginjohtaja Hannu Muhonen ymmärsi elämän rajallisuuden ja lähti tangokurssille Argentiinaan: "Siellä vedettiin paritangoa puistossa"

Haminan kaupunginjohtaja halusi toteuttaa unelmansa maailmanympärimatkasta, kun on vielä hyvässä kunnossa.

"Kun kirjoitan sellaisesta paikasta, en kuitenkaan halua, että se suurin turistiryntäys yltää sinne" – matkabloggaaja tasapainoilee elämysten ja ekologisuuden välillä

Matkoilta haetaan yhä eksoottisempia kokemuksia. Kaukomatkailun suosion kasvaessa suuret matkailijamäärät löytävät myös aiemmin tuntemattomat matkakohteet.

Himoreissaaja Netta haaveilee omasta hostellista Kolumbiassa – halpamajoitus kehittyy vauhdilla, sillä luteinen punkka ei enää riitä

Kotimaan matkailussa puhaltavat uudet tuulet: hotelleja rakennetaan ennätystahtiin ja samaan aikaan reppureissaajat iloitsevat halpojen majoitusmuotojen lisääntymisestä ja monipuolistumisesta.

Venäjä alkoi vaatia varoitusmerkkiä suomalaisautoihin – sakot voivat napsahtaa, jos se puuttuu

Nastarenkaista kertovan merkin puuttuminen voi tuoda pienet, mutta hankalat sakot. Itärajalla on tullut kiire hankkia uudistunut merkki.

Joulupukki täältä tullaan! Kemissä koko omaisuutensa rosvolle menettänyt maailmanmatkaaja kohtasi liudan hyväntekijöitä

Suomi on jäänyt lähtemättömästi taiwanilaisen maailmanmatkaajan mieleen. Surkean sattumuksen jälkeen mies pääsee jatkamaan unelmiensa matkaa.

Taiwanilaisen maailmanmatkaajan omaisuus varastettiin Kemissä – pyörä löytyi mutta tavaroita ei

Taiwanilaisen miehen keskeytynyt reissu on herättänyt ihmisten auttamishalun.

"Väritäyteinen maailmanympärysmatka" – VB-valokuvakeskuksella National Geographicin upeimmat kuvat

Ikonisia valokuvia ei ole Suomessa aiemmin yhdessä näyttelyssä nähty.

The Cool Hunter -bloggari haastaa suomalaiset katsomaan silmiin

Hyvä asiakaspalvelu vaatii tietynlaista asennetta ja tarjonnan tasalaatuisuutta. Tuija Seipell toivoo myös, että palvelualan ammattilainen muistaa ja uskaltaa katsoa silmiin.

Avopari kirjoitti listan maailman hienoimmista paikoista ja alkoi matkustaa listaa läpi: "En halua vanhempana miettiä, että olisi pitänyt"

Reissulla nähtiin muun muassa Elviksen olohuone, Havaijin ahkerasti kiekuvat kukot ja Japanin lämmitetyt vessanpöntöt.

THL:n ylilääkärin kehotus matkailijalle: Rokotukset selvittelyyn hyvissä ajoin

Rokotuksia matkalle mietittäessä otetaan huomioon esimerkiksi matkan kesto, vuodenaika ja riskikäyttäytyminen.

Haaveiletko edullisesta lomamatkasta? Matkabloggaaja menisi nyt Berliiniin

Jos etelänmatkalle mielii edullisesti, juuri nyt kannattaa katsella ensi kevään tarjouksia, vinkkasi matkabloggaaja Milla Himberg Ylen aamu-tv:ssä.

Verensokerin mittausta ilman verta – diabeetikoilla hyviä kokemuksia uudesta laitteesta

Sormenpäistä otettavat verinäytteet vähenevät, kun verensokerin tason voi mitata nopeasti vaikka kesken pyörälenkin.

Lonely Planetilta lottovoitto: Suomi on maailman kolmanneksi paras matkailumaa

Suomen juhlavuosi toi matkailuraamatun listauksen ja tarjoaa hyvän keinon edistää elämysmatkailua Suomessa.

Pojan muisto kulkee mukana – 67-vuotias motoristinainen starttaa seuraavaksi Meksikoon

Poikansa menettänyt Tuire Kourula toteutti unelmansa ja hänestä tuli motoristi. Nyt nainen lähtee jo toisen kerran Atlantin taakse moottoripyöräilemään.

Kommentti: Pidä huoli itsestäsi

Santa Clara on ollut Riossa kauppa-alue, jonne jokainen brasilialainen on tiennyt tulla edullisten tavaroiden perässä. Nyt siellä ei ole ketään. Yle Urheilun Sari Sirkkiä-Jarva näki, mitä löytyy olympiakulissien takaa.

Maailmanmatkaaja Rauli Virtanen on ennenkin käynyt Riossa: "Tulin rahtilaivalla Porista"

Toimittajakonkari on käynyt aika monessa maapallon kolkassa, mutta olympiakaupunki Rio de Janeiro on hänelle maailman kaunein.

Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Japanissa 19 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä vammaisten hoitolaitokseen, Turkissa ryhdytään neuvottelemaan perustuslain muutoksista ja ensimmäinen aurinkoenergialla lennetty maailmanympärysmatka on päättynyt Abu Dhabiin.

Solar Impulse 2 -koneen maailmanympäryslento päätökseen – takana yli vuosi matkantekoa auringon voimalla

Sveitsiläinen Solar Impulse 2 -lentokone on kiertänyt maapallon ensimmäisenä aurinkovoimalla toimivana lentokoneena.

Video: Seikkailija teki uuden ennätyksen – lensi kuumailmapallolla yksin maailman ympäri 11 päivässä

Kojuhovin maailmanympärimatka kulki Australiasta Uuteen-Seelantiin, Tyynenmeren yli Etelä-Amerikkaan, Hyväntoivonniemelle ja Etelämerelle.

Solar Impulse 2 -aurinkolentokone lähti maailmanympärysmatkansa viimeiselle etapille

Maaliskuussa 2015 maailmanympärysmatkansa aloittanut kone on lähtenyt kohti Abu Dhabia, josta koko matka alkoi.

Aurinkolentokoneen maailmanympärysmatkan viimeinen ponnistus viivästyy pilotin sairauden takia

Aurinkovoimalla toimivan Solar Impulse 2 -lentokoneen matka maailman ympäri on viimeistä osuutta vaille tehty. Lentoa Kairosta Abu Dhabiin on kuitenkin jouduttu lykkäämään.

Miten Suomessa voi viettää unohtumattoman kesäloman, maailmanmatkaaja Riku Rantala?

Jos Madventuresista tuttu seikkailija Riku Rantala saisi täysin vapaasti valita, miten kesäänsä viettäisi, hän lojuisi riippumatossa ja lukisi kirjoja mökillä Suomessa. Rantala kehottaa kesälomalaisia tutkimaan omaa kotikaupunkia, sillä niinkin voi löytää hienoja paikkoja ja saada elämyksiä. Kasvokkain on juttusarja, jossa esitellään joka lauantai ajankohtaiseen teemaan liittyvä henkilö.

Aurinkolentokoneen maailmanympärysmatka lähenee loppuaan

Auringon voimalla lentävä Solar Impulse 2 aloitti aamulla lennon kohti Egyptiä. Sen jälkeen noin puolentoista vuoden matkasta on jäljellä vain viimeinen lento Abu Dhabiin.

Aurinkolentokone laskeutui Espanjaan yli 70-tuntisen Atlantin ylityksen jälkeen

Maailmanympärimatkan 15. etappi on nyt takana. Kone lähti kiertämään maailmaa Abu Dhabista maaliskuussa 2015.

Aurinkolentokone lähti ylittämään Atlantia - lentäjä twiittaa jäävuoresta, valaista ja täysikuusta (katso video lähdöstä)

Lento Atlantin yli on Solar Impulse -koneen maailmanympärysmatkan 15. etappi. Matkan Espanjaan arvioidaan taittuvan neljässä päivässä, jona aikana konetta ohjaa yksi pilotti, sveitsiläistä seikkailijasukua oleva Bertrand Piccard.

Video: TV-sarjan Jarkko otti kuurojen Amerikan haltuun – "Lasikatto voidaan murtaa"

Syntymäkuuro Jarkko Keränen on maailmanmatkaaja, joka haluaa murtaa kuurojen yhteiskuntaan osallistumista rajoittavan lasikaton.

Antibiootit eivät tehoa USA:sta löydettyyn superbakteeriin – Husin ylilääkäri: ”Nämä ovat varsinaisia maailmanmatkaajia”

Lääkkeille vastustuskykyinen suolistobakteeri on voinut levitä jo laajalle Yhdysvalloissa, infektiosairauksien ylilääkäri Asko Järvinen arvioi.

Aurinkolentokone selvitti uuden etapin matkallaan maailman ympäri – seuraavana New York

Video näyttää koneen laskeutumisen Oklahomassa sijaitsevaan Tulsaan. Noin 1 600 kilometrin lento Phoenixista kesti yli 18 tuntia.

Solar Impulse saapui Amerikkaan – video

Aurinkolentokone saapui Amerikan mantereelle lennettyään Tyynenmeren yllä yli kahden vuorokauden ajan. Seuraava etappi suuntautuu New Yorkiin, minne koneen on tarkoitus saapua kesäkuun alussa.

Riku Rantala valitsi HIFK:n ekaluokkalaisena Urheiluruudun välähdysten perusteella

HIFK-maalivahti Stig Wetzellin torjunnat saivat Riku Rantalan valitsemaan puolensa helsinkiläisjääkiekon suhteen. Maailmanmatkaajalla riittää hurjia kokemuksia myös urheilun parista, muun muassa Brasilian faveloista.

Solar Impulse -aurinkolentokone korjattu – maailmanympärilento jatkuu tässä kuussa

Tropiikin ilmasto kuumensi akut niin, että auringon energialla lentävä kone joutui pitämään kuukausien korjaustauon Hajaililla.

"Hulluja nuo japanilaiset" – pihtiputaalaiset pelastivat maailmanympärimatkaajan pakkasesta ja perustivat tukiryhmän Facebookiin

Pihtiputaan ohi ei yksikään vieras kulkija pääse ilman suurta ja sydämellistä vieraanvaraisuutta. Muutama viikko sitten pihtiputaalaiset kunnostautuivat hoivaamalla Suomeen jäänyttä kattohaikara Joppea. Keskiviikkoiltana Tiina Pasanen huomasi Nelostien varressa nuoren miehen farkuissaan pyörä ja suuri varustemäärä levällään. Nyt 19-vuotiasta Satoru Yamadaa autetaan matkanteossa joukolla ja sosiaaalisen median voimalla.

Poispotkittu Poikola: Pelaajilla ei ollut valmiutta harjoittelukulttuurin kehittämiseen

Islannista potkut saanut Pieti Poikola ei ole huolissaan, vaikka potkut olivat jo viikon toiset Euroopan kentillä valmentaville suomalaisille.

Herra Hakkarainen nousee päärooliin testamenttivaroin perustetussa lastenteatterissa

Teatteri Imatra avaa uuden, lastenteatterille omistetun näyttämön lauantaina. Lastenteatteri Pikku Hiisi avaa syyskauden Herra Hakkaraisen maailmanympärimatkasta kertovalla riemukkaalla teoksella.

Aurinkolentokoneen maailmanympärysmatka keskeytyy useiksi kuukausiksi

Aurinkopaneeleista voimansa saavan koneen akut kuumenivat liikaa pitkällä lennolla Tyynenmeren yli. Ainutlaatuisen koneen varaosat eivät ole hyllytavaraa, joten insinööreiltä vie aikaa taata lentokunto.

Solar Impulse 2 -aurinkolentokone jatkaa matkaansa

Maailmanympärilentoa yrittävää aurinkovoimalla toimiva Solar Impulse 2 -lentokone jatkaa matkaansa Japanista kohti Havaijia.

Jälleen uusi vastoinkäyminen aurinkolentokoneelle – tuuli mursi siiven

Maailmanympärilentoa yrittävää aurinkovoimalla toimiva Solar Impulse 2 -lentokonetta on kohdannut jälleen uusi vastoinkäyminen. Tuulenpuuska vaurioitti sen siipeä Nagoyan lentokentällä, minne se oli joutunut tekemään välilaskun huonon sään vuoksi.

Huono sää pakotti Solar Impulsen tekemään ylimääräisen välilaskun

Tyynellämerellä vallitseva huono sää pakotti aurinkovoimalla lentävän Solar Impulse 2 -lentokoneen tekemään ylimääräisen välilaskun Japaniin. Kone oli maailmanympärilentonsa pisimmällä etapilla Kiinasta Havaijille. Koneen odotetaan laskeutuvan Japaniin keskiyöllä paikallista aikaa.

Absolutisti ei välttämättä yöelämää välttele

Vaikka mies ei ole elämänsä aikana juonut kuin rippikoulun ehtoollisviinin, ravintolat ja tanssipaikat ovat tulleet matkan varrella tutuiksi kajaanilaiselle Toni Kemppiselle. Hänellä on hauskaa ilman viinaa riippumatta siitä, kuinka paljon muut juovat.

Edes rynnäkkökiväärit eivät pelottaneet seitsemänkymppistä reissaajaa – "Kanariansaaret on vaarallisin paikka"

Lähes kaiken nähnyt seitsemänkymppinen maailmanmatkaaja Jorma Karhumaa on kiertänyt yhtä lukuun ottamatta kaikki maailman maat, vaikka hän ei puhu edes englantia. Mieleisiksi kohteikseen hän nostaa muun muassa Bhutanin ja Pohjois-Korean.

Rakkaus vei ympäri maailmaa, mutta palautti takaisin Suomeen

Suomalainen maailmanmatkaaja palasi monen maan jälkeen takaisin Suomeen, miehen kanssa. Sini Pölkki on huomannut, että kulttuurierot näkyvät erityisesti lastenkasvatuksessa. Hänen miehensä, irlantilainen Eugene, suhtautuu pulmatilanteisiin enemmän huumorilla.

FC Lahti saa kovan paluumuuttajan

FC Lahti ja Pekka Lagerblom ovat sopineet vuoden mittaisen sopimuksen.

Aurinkoenergialentokone lähtee jälleen matkaan, tällä kertaa maailman ympäri

Aurinkoenergialla on lennetty Välimeren yli ja Yhdysvaltain halki. Maailmaympärimatkan tavoitteena on valtamerien ylitys yhtäjaksoisilla viiden vuorokauden lennoilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle