Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Lumilautailun isä" on kuollut 65-vuotiaana

Nykyaikaisen lumilautailun pioneeri Jake Burton Carpenter menehtyi syövän uusiuduttua.

Vihollinen, jota ei voi voittaa – Ritva Heikuran syöpä on uusinut neljä kertaa: "Sairauden kanssa pitää tulla sievästi jutellen toimeen"

Heikura on sairastanut kroonistunutta syöpää kolme vuotta. Silti hän yrittää elää tavallista arkea ja haluaa yhä oppia uusia asioita.

Liekki palaa syövästä huolimatta: Route 66 moottoripyörällä ikuistui dokumentiksi sairaudesta ja unelmista

Ajan niin kauan kuin elän. Matti Lieskalan dokumenttielokuvan nimi oli selvä jo ennen elokuvaa. Onhan se syöpää sairastavan miehen motto.

Sunnuntai 16.10.2016 (radio)

Syyria-neuvottelut jatkuvat maanantaina. Tärkeä ilmastosopimus solmittiin. Uusia lääkkeitä syöpään. Lapissa oli maa valkoisena.

Lasten syövät uusiutuvat entistä harvemmin

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan erot ovat nähtävissä etenkin vuoden 1990 jälkeen hoidetuissa.

Kuusikymppinen Jouni on supermies – kahden syövän jälkeen mustan vyön mestariksi

Jouni Theman aloitti krav magan vasta kypsällä iällä. Vaikka vakava sairaus uhkasi viedä hengen, mies jatkoi kamppailulajin määrätietoista harjoittelua. Hän saavutti poikkeuksellisesti kuusikymppisenä monen himoitseman palkinnon, mustan vyön.

Fortumin toimitusjohtaja jää työkyvyttömyyseläkkeelle

Tapio Kuula toimi Fortumin toimitusjohtajana vuodesta 2009.

Murheellinen uutinen: Barcelonan ex-päävalmentaja on kuollut

Tito Vilanova hävisi pitkän taistelun syöpää vastaan 45-vuotiaana.

"Syövälle ei saa antaa arvoa, joka sille ei kuulu"

Perheenäiti ja opettaja Sirpa Ikävalko sairastaa parantumatonta rintasyöpää. Hän sairastui 13 vuotta sitten ensimmäisen kerran, ja syöpä uusiutui ja levisi vuonna 2007. Nyt Ikävalko auttaa ja tukee omalla tarinallaan muita syöpää sairastavia.

Leikattu Barca-luotsi käväisi jo harjoituksissa

Tito Vilanova on toipumassa hyvää vauhtia muutama viikko sitten tehdystä syöpäleikkauksesta.

Vilanovalle ei etsitä sijaista - "Hän yhdistää hoidot ja työnsä"

Barcelona-valmentaja leikataan torstaina ja edessä ovat kuuden viikon sädehoidot ja kemoterapia. Apuvalmentaja Jordi Roura ottanee lisää vastuuta.

Barca-luotsi leikkaukseen torstaina - viikkojen kemoterapia edessä

Tito Vilanovan syöpä uusiutui. Barcelonan valmentajan hoidot kestävät noin kuusi viikkoa.

Barcelonan päävalmentajan syöpä uusiutui

FC Barcelona peruutti kaikki keskiviikoksi kaavailemansa lehdistötapahtumat pikavauhtia.

Venezuelan Chavezin syöpä uusiutui

Chavez ilmoitti televisiolähetyksessä matkustavansa Kuuban pääkaupunkiin Havannaan leikkausta varten sunnuntaina. Chavez myös nimesi ensimmäistä kertaa seuraajakseen varapresidentti Nicolas Maduron.

Verikoe voisi parantaa rintasyövän ennustetta ja hoitoa

Potilaista, joiden verinäytteistä löytyi syöpäsoluja, joka seitsemännen syöpä uusiutui. Tulokset ilmenevät yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta.

Chavez suuntasi jälleen Kuubaan syöpähoitoon

Venezuelan presidentti Hugo Chavez lensi Kuubaan lauantai-iltana saadakseen neljättä sädehoitoa, jolla hoidetaan Chavezin uusiutunutta syöpää. Chavez jätti väliin Amerikkojen huippukokouksen Columbian Cartagenassa. Kokouksessa Venezuelaa edustaa maan ulkoministeri Nicolas Maduro.

Chavez syöpäleikkauksessa

Venezuelan presidentti Hugo Chavez on ollut syöpäleikkauksessa Kuubassa. Varapresidentti Elias Jauan mukaan Chavez on hyvässä fyysisessä kunnossa. Chavez kertoi viikko sitten, että hänellä havaittiin lääkärintarkastuksessa muutoksia, joiden epäillään merkitsevän syövän uusiutumista.

Venezuelan Chavezin syövän epäillään uusiutuneen

Venezuelan presidentin Hugo Chavezin syövän epäillään uusiutuneen. Chavez kertoi tiistaina, että hänellä havaittiin lääkärintarkastuksessa muutoksia, joiden epäillään merkitsevän syövän uusiutumista. Löydöksen vuoksi Chavez matkustaa leikkaukseen Kuubaan. Chavez oli Kuubassa jo viime kesänä syöpähoidossa.

Venezuelan Chávez taas leikkaukseen

Venezuelan presidentti Hugo Chávez joutuu jälleen leikkaukseen. Lukuisia syöpähoitoja läpikäynyt sosialistijohtaja kieltää kuitenkin, että kyseessä olisi syövän uusiutuminen.

Hugo Chavez jälleen syöpähoitoihin

Venezuelan presidentti Hugo Chavez kertoi lauantaina menevänsä jälleen syöpähoitoihin. Aiemmin Chavezia hoidettiin Kuubassa, mutta tällä kertaa häntä hoidetaan hänen kotimaassaan Venezuelassa.

Suomessa kehitettiin uusi hoitomuoto syöpään

Suomessa on kehitetty uudenlainen hoitomuoto syövän leviämistä vastaan. Helsingin yliopiston tutkimuksessa on kokeiltu eräänlaista valohoitoa, fotodynaamista hoitoa, jolla tuhotaan syövän leviämisreittejä.

Lapsena sairastetun syövän haitat ulottuvat vuosien päähän

Lapsuudessa syöpään sairastuneilla ja siitä toipuneilla on myöhemmin elämässä suurentunut riski menehtyä toiseen syöpään tai verisuoniperäisiin syihin. Tulokset ilmenevät laajasta seurantatutkimuksesta.

Rintasyöpälääke vähentää syövän uusiutumista

Suomen rintasyöpäryhmä ry on tehnyt merkittävän löydön FinnXX-tutkimuksessa, jossa selvitettiin kapesitabiini-nimisen lääkkeen tehoa liitännäishoitona rintasyöpään. Tulokset ovat olleet kolmen vuoden seurannan jälkeen erittäin positiivisia. Tutkimukseen osallistunut Meri Saarnilahti-Becker on siitä hyvä esimerkki.

Tutkijat nujersivat syövän kantasoluja salinomysiinillä

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat löytäneet lääkeyhdistelmän, joka pystyy tappamaan rintasyövän kantasoluja. Ne kykenevät vastustamaan tavanomaista hoitoa ja saattavat olla syy syövän uusiutumiseen. Tuhansien kokeilujen jälkeen löytyi salinomysiini, joka koituu syöpien kantasolujen kohtaloksi.

Yhdistelmähoito puree tehokkaimmin eturauhassyöpään

Paikallisesti edennyttä eturauhassyöpää sairastavat saavat parhaan hyödyn, kun heitä hoidetaan sekä säde- että hormonihoidolla. Yhdistelmähoitoa saaneista kuolee kymmenen vuoden aikana noin puolet harvempi kuin pelkkää hormonihoitoa saaneista.

Kasvikset vähentävät rintasyövän uusiutumisriskiä

Vihannesten ja hedelmien syöminen saattaa vähentää rintasyövän uusiutumisen mahdollisuutta, selviää amerikkalaisesta tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan kasvisten syöminen enemmän kuin viisi kertaa päivässä saattaa vähentää estrogeenin määrää potilaassa ja pienentää näin syöpäsolujen uusiutumisriskiä.

Tiger Woods suree isäänsä

Maailman ykkösgolfari Eldrick "Tiger" Woods suree keskiviikkona menehtynyttä isäänsä Earl Woodsia. Woods, 74, kuoli syövän uuvuttamana. Tiger valvoi äitinsä Kultidan kanssa isänsä sängyn vieressä loppuun asti.