Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Koiran hyvinvoinnista huolehtiminen on helpottanut ihmisten ahdistusta", pohtii yrittäjä – pentubuumi silti tuskin säästää lemmikkipalveluita koronakuopalta

Hyvätuloiset saattavat käyttää koiriinsa tavallistakin enemmän rahaa taloustaantumassa. Silti lemmikkien hyvinvointipalveluiden kysyntä laskee.

Perheyrityksen kurimus: Tuhansien eurojen laskut ja vaateputiikissa 1–3 asiakasta päivässä – yhä useampi yrittäjä perustaa nyt verkkokaupan

Poikkeusolojen aikana verkko-ostaminen on kasvattanut suosiotaan. Myös moni yrittäjä on laittanut nopealla aikataululla oman verkkokaupan pystyyn.

Tuhannet nuoret voisivat vielä päästä helposti kesätöihin kaupungin tuella – kiinnostuneita ei ole

Suurimmissa kaupungeissa kesätyöseteleitä jaetaan usein koko ikäluokalle, mutta ne saattavat kelvata vain kolmasosalle nuorista.

Tiistai 24.7.2018 (tv)

Kreikassa on tulipaloja. Japanissa on kova helle. Viljasadosta tulee huono. Koirahoitolat ovat nyt kiireisiä. Swimrun eli uintijuoksu sopii kesään. Säätiedot.

Herätys: Koirahoitolat houkuttavat, kreikkalaiset antavat hellevinkkejä, Lapissa sateita ja ukkosia

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Yhä useampi vie koiran loman ajaksi hoitolaan – Asiantuntija: Pahinta on, jos koira jää hoidossa yksin häkkiin

Koirien viemisestä hoitolaan on tullut aiempaa suositumpaa. Koirien käyttäytymisen asiantuntija kehottaa varmistamaan, että koira saa paljon seuraa ja liikuntaa.

Suomalaisten lomakuukausi täyttää myös eläinhoitolat

Viime hetken varajaajille tiedoksi, että osa paikoista on loppuunmyytyjä, mutta vapaita paikkoja kannattaa vielä kysellä omalle lemmikille.

Suomessa ei murehdita koiran päivistä kuin Ruotsissa – "Ei Suomessa tällaiset asenteet muutu"

Ruotsissa koiraa ei saa jättää yksin yli kuudeksi tunniksi. Suomessa määräystä pidetään liioitteluna.

Koirahoitolat pullistelevat hauvoja jouluna – "Koiralle ei ole sama, oletko poissa päivän vai viikon"

Koirakouluttajan mukaan koira kyllä tietää, kun se joutuu eroon laumastaan tavanomaista pitemmäksi ajaksi.

Eläinhoitolat täyttyvät vähitellen – vapaana on enää yksittäisiä paikkoja

Joulunaika täyttää Meri-Lapin eläinhoitolat. Ensimmäiset lemmikit on jo tuotu hoitoon joulun ajaksi.

Kolea kesä toi ruuhkan koirahoitoloihin

Viileä sää saa lemmikkienkin omistajat lähtemään lomalle lämpimiin maihin. Kun lemmikkien omistajat reissaavat ahkerasti, eläinhoitoloissa on ruuhkaa.

Eläinhoitolaan tulee ruuhkaa, kun isäntä lähtee lomalle

Viileä sää saa lemmikkienkin omistajat lähtemään lomalle lämpimiin maihin. Kun lemmikkien omistajat reissaavat ahkerasti, eläinhoitoloissa on ruuhkaa.

Vuodenvaihteen räiske ja matkat työllistävät koirahoitoloita

Koirahoitoloissa on vuodenvaihteen tienoolla vilkasta. Hoitoajat ovat pitkiä, ja lisäksi hoitoon tuodaan paukkuarkoja koiria ilotulitusta pakoon.

Joulu on koirahotellin sesonkiaikaa

Koirahoitolaan tuodut karvakuonot tottuvat nopeasti uuteen ympäristöön. Rutiinit ja neljä kertaa päivässä tapahtuvat jaloittelut saavat koirat mielellään lepäämään sisätiloissa.

Sukujuurilleen palannut koiraharrastaja teki harrastuksestaan työn

Viivi Pitkänen toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti alkuvuodesta koirahoitolan Hyrynsalmelle. Toiminta on toistaiseksi harrastuspohjaista, mutta kysyntä on yllättänyt innokkaan koirahoitajan totaalisesti.

Paimenkoirien hypnoottista kisatuijotusta Kiteellä

Minna Erosen tilalla Kiteen Potoskavaaralla on viikonvaihteen ajan luvassa tavallistakin tarkempaa silmäpeliä. Suomen Paimenkoirayhdistyksen kolmosluokan kisat käydään lauantaina ja sunnuntaina, lampaita tuijottamaan saapuu lajin ykkösrivin koirakoita. Paimenkoiraharrastus on selvässä nousussa; yhä useammalta maatilalta löytyy koira myös oikeista työtehtävistä.

Rajakoira on jatkuvalla matokuurilla

Ihmiset liikkuvat valtakunnanrajan yli Torniossa ja Haaparannalla vapaasti, mutta koirille raja asettaa vaatimuksia. Suomeen tulevilla koirilla tulee olla eläinlääkärin antama matolääkitys ennen maahan saapumista.

Yskivä koira kaipaa lepoa

Tällä hetkellä moni ihminen yksii katupölyn tai allergiaoireiden vuoksi, mutta Kajaanissa yskivät koiratkin. Kaupungissa on havaittu kennelyskäepidemia. Tauti taittuu levolla ja pitkittyessään antibiooteilla, mutta leviää kuitenkin erittäin herkästi.

Karvanaamat täyttävät eläinhoitolat

Hiihtoloma aloittaa lemmikkieläinhoitoloiden sesongin. Meri-Lapin hoitoloissa ei ole enää tarjolla kuin muutamia hajapaikkoja kissoille.

Nainen sai sakkoja eläinten laiminlyönnistä

Jyväskyläläisnainen tuomittiin sakkoihin ja eläintenpitokieltoon 21 kissan ja kahden koiran vastuuttomasta hoidosta.

Poliisi: Mäyräkoirajuttu selvisi - "koirat" vaihdettiin

Hollolassa sattunut erikoinen mäyräkoirajuttu on selvinnyt. Poliisin mukaan nainen, joka nappasi ABC-huoltamolta "mäyriksen", eli 12 oluttölkin pakkauksen, on tavoitettu.

Koira- ja kissahotellit ovat loma-aikaan täynnä lähes viimeistä viiksikarvaa myöten

Suomeen on syntynyt viime vuosina runsaasti eläinhoitoloita, jotka tarjoavat majoitusta kissoille ja koirille. Parhaimpiin loma-aikoihin kesällä, jouluna ja hiihtolomien aikaan eläinhotellien käyttöaste on liki sata prosenttia.

Lemmikkieläinhoitoloissa riittää karvanaamoja

Koirahoitoloissa kesäisin lemmikki on useimmiten viikon ajan. Talvella hoitoaika on yleensä viikonloppu.

Hurttahotelli on jouluksi buukattu

Lomamökki tunturikeskuksessa tai eksoottinen kohde ulkomailla on usein sellainen joulunviettopaikka, jonne ei oteta lemmikkejä mukaan. Eläinhoitolasta paikkaa viime hetkellä kyselevälle voi ainakin peruutuspaikkoja löytyä.

Jämsään avataan koirahotelli

Keski-Suomesta löytyy jo useita koirahoitoloita. Koiranomistajien vaatimukset kasvavat koko ajan.

Lemmikkieläinhoitolat lähes täynnä

Kesäloma-aika ruuhkauttaa myös lemmikkieläinhoitolat. Osa perheistä varaa kesähoitopaikan lemmikilleen jo helmikuussa.

Eläinlääkäri kohtaa usein surullisia näkyjä

Eläinten oloissa ja hoidossa on Pohjois-Karjalassa rutkasti parantamisen varaa. Puolisen vuotta virassaan toiminut valvontaeläinlääkäri Maarit Kyrö kertoo, että eläinsuojelussa on valtavasti työtä niin virkansa puolesta sitä tekeville kuin vapaaehtoisillekin. Tilanne on eläinlääkärin mukaan samanlainen muuallakin Suomessa.

Koiran joulu kuluu hoitolassakin

Kun isäntäväki lähtee jouluksi reissuun, se tietää perheen karvaturrille juhlapyhän viettoa eläinhoitolassa. Tähän aikaan vuodesta koirahoitolat ovatkin tupaten täynnä. Hoitopaikkoja tarvitaan tosin yhä enenevässä määrin läpi vuoden.

Kadonnut kissa palaa usein takaisin

Kesällä omistajaltaan kadonnut kotikissa aiheuttaa huolta usein aivan syyttä. Kesäisen karkumatkan tehneet kissat palaavat useimmissa tapauksissa takaisin kotiin.

Koiria ja kissoja viedään kesähoitoon

Monet lemmikkieläimet viettävät osan kesästään muiden kuin omistajansa hoidossa. Kesä on eläinhoitoloissa vilkkainta aikaa, ja lemmikkejä tuodaan myös hoitoon sukulaisille maalle ja mökeille.

Eläinhoitoloissa ruuhkaa heinäkuussa

Heinäkuussa monet koiranomistajat etsivät lemmikilleen väliaikaista hoitopaikkaa, kun pitkä kesälomamatka odottaa. Meri-Lapissa vaihtoehtona on monet eläinhoitolat, joissa onkin melkoinen vilske näin keskikesän aikaan. Myös muillekin lemmikeille löytyy hoitoloita, mikäli sellaiselle tarvetta on.

Senssipalsta yhdistää koirat ja koirien kaverit

Kesälomamatka edessä, mutta mistä Sesselle hoitaja? Sehän se on se koiranomistajan jokakesäinen päänvaiva. Ja samaan aikaan parin korttelin päässä naapuri unelmoi karvaisesta lenkkikaverista. Aina kysyntä ja tarjonta vain eivät kohtaa. Vaan onneksi on netti: uusi koirakummi-palvelu avattiin kesäkuun alussa ja muutama onnellinen pari on jo syntynytkin.

Kata ja 145 muuta espoolaisnuorta töihin tai opiskelemaan

Espoo haluaa saada kaikki alle 20-vuotiaat työttömät nuoret töihin tai opiskelemaan. Torstaina jokaisen TE-toimistoon saapuneen nuoren kanssa sovittiin, miten työ- tai koulutusura saataisiin alkuun. Kata Orkasalo aikoo ehkä eläinhoitajaksi.

Eläinhoitolat täynnä heinäkuun ajan

Heinäkuun lomakausi ruuhkauttaa lemmikkieläinhoitolat, kun koirat ja kissat pitäisi lomareissun ajaksi saada hoitoon. Meri-Lapin alueella toimivat koirahoitolat joutuvat käännyttämään monet asiakkaat takaisin, kun jokainen nurkka on jo täynnä.

Juulia löysi mieluisan kesätyön dogsitterinä

Haaparannalla asuva Juulia Suhonen löysi itselleen koiranystävän unelmatyön. Hän kouluttautui dogsitteriksi ja tienaa kesärahoja ulkoiluttamalla ja hoitamalla koiria.

Kesän jälkeen heitteille jää entistä useampi lemmikki

Älä ota kesäkissaa, on tuttu neuvo. Kesän jälkeen hylätyksi jää myös muita lemmikkejä kuin kissoja. Kissojen kohdalla ilmiö on yleinen läpi vuoden.

Eläinhoitolan sesonki on kesällä ja jouluna

Loma häämöttää edessä, mutta perheen lemmikkiä matkalle voi ottaa mukaan. Kesä on joulun ohella eläinhoitoloiden kiireisintä aikaa.

Lomakausi täyttää eläinhoitolat Meri-Lapissa

Meri-Lapin eläinhoitolat ovat lähes täpötäynnä kesälomakauden ajan. Eläinhoitoloista kehotetaan varaamaan lemmikille hoitopaikka hyvissä ajoin erityisesti loma-aikoina.

Koirastaan luopuvat asialla kesällä

Kesäaika merkitsee monelle koiralle muuttoa uuteen kotiin. Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistyksen kautta koirille etsitään kesäaikaan uutta perhettä huomattavasti useammin kuin talvella.

Koirahoitolat täyttyvät kesäisin

Lemmikin mukaan ottaminen lomamatkalle ei aina onnistu, eikä hoitajiakaan välttämättä löydy lähipiiristä. Lemmikeille onkin järjestetty omia hoitopaikkoja ympäri maakuntaa.

Kesä on sesonkiaikaa koirahoitolassa

Liakan kylässä Torniossa sijaitseva Juntin koirahoitola tunnetaan myös löytöeläinten väliaikaisena hoitopaikkana.

Seppälän koirahoitola valmistuu syksyksi

Kainuun ammattioppilaitoksen Seppälän toimipisteessä eläintenhoitajiksi opiskelevat pääsevät harjoittelemaan koiranhoitoa ensi syksyksi Seppälään valmistuvassa koirahoitolassa.