Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koirien päivähoitopäivä muistuttaa päiväkodin arkea: "Aamupäivästä on ulkoilut ja päivällä on muutaman tunnin päiväuniaika" – kuuntele

Korona on vienyt asiakkaita lemmikkieläinhotelleilta, mutta etätyöperheiden koiria tuodaan aiempaa enemmän päivähoitoon.

Koirahoitolan yrittäjä luki lehdestä, että Lapin työttömiksi jääneet huskyt ovat pulassa – haluaa tuoda valjakkoajelut etelään

Tavoitteena olisi rakentaa muutaman kilometrin mittainen reitti koiravaljakkoajeluja varten.

Eläinlääkäri huolestui lemmikeistä koronakriisin keskellä – neuvoo omistajia tekemään kodin eteiseen lemmikkilistan

Lemmikinomistajien olisi hyvä varautua poikkeustilanteisiin etsimällä valmiiksi hoitaja lemmikille.

Kun eläimellä on hätä, Jarmo Lautamäki rientää apuun: "Parasta on se, kun eläimen saa palautettua takaisin luontoon"

Mikkeliläinen Jarmo Lautamäki on auttanut vuoden aikana yli kahta sataa villieläintä.

Ympäristöministeriölle viisi avustushakemusta eläinhoitoloiden pyörittämiseen

Eläinhoitoloiden rahanjakoa on muutettu ja avustusta jaetaan nyt entistä tasapuolisemmin.

Tiina Tuovinen vaihtoi uran "ihmisten hotellista" kissahotellin emännäksi - kissa-asiakkaiden kanssa voi myös nukkua päiväunia

Kissahotellin emännän mukaan työn parhaimpia puolia on se, kun huomaa saavuttaneensa hoitokissan luottamuksen ja toveruuden.

Tiistai 24.7.2018 (tv)

Kreikassa on tulipaloja. Japanissa on kova helle. Viljasadosta tulee huono. Koirahoitolat ovat nyt kiireisiä. Swimrun eli uintijuoksu sopii kesään. Säätiedot.

Yhä useampi vie koiran loman ajaksi hoitolaan – Asiantuntija: Pahinta on, jos koira jää hoidossa yksin häkkiin

Koirien viemisestä hoitolaan on tullut aiempaa suositumpaa. Koirien käyttäytymisen asiantuntija kehottaa varmistamaan, että koira saa paljon seuraa ja liikuntaa.

Suomalaisten lomakuukausi täyttää myös eläinhoitolat

Viime hetken varajaajille tiedoksi, että osa paikoista on loppuunmyytyjä, mutta vapaita paikkoja kannattaa vielä kysellä omalle lemmikille.

Kolea kesä toi ruuhkan koirahoitoloihin

Viileä sää saa lemmikkienkin omistajat lähtemään lomalle lämpimiin maihin. Kun lemmikkien omistajat reissaavat ahkerasti, eläinhoitoloissa on ruuhkaa.

Vuodenvaihteen räiske ja matkat työllistävät koirahoitoloita

Koirahoitoloissa on vuodenvaihteen tienoolla vilkasta. Hoitoajat ovat pitkiä, ja lisäksi hoitoon tuodaan paukkuarkoja koiria ilotulitusta pakoon.

Joulu on koirahotellin sesonkiaikaa

Koirahoitolaan tuodut karvakuonot tottuvat nopeasti uuteen ympäristöön. Rutiinit ja neljä kertaa päivässä tapahtuvat jaloittelut saavat koirat mielellään lepäämään sisätiloissa.

Sukujuurilleen palannut koiraharrastaja teki harrastuksestaan työn

Viivi Pitkänen toteutti pitkäaikaisen haaveensa ja perusti alkuvuodesta koirahoitolan Hyrynsalmelle. Toiminta on toistaiseksi harrastuspohjaista, mutta kysyntä on yllättänyt innokkaan koirahoitajan totaalisesti.

Herkkuja, yllätyspussukoita, koiramenyy – koirat ovat nykyään tärkeitä hotelliasiakkaita

Lemmikinomistajat ovat hotelleille entistä tärkeämpiä asiakkaita. Esimerkiksi koirat toivotetaan tervetulleiksi hotellihuoneisiin ja niille tarjotaan usein hotellin puolesta herkkuja ja ruokakuppeja. Ihmiset ottavat lemmikkinsä nykyään mukaan myös työmatkoille.

Karvanaamat täyttävät eläinhoitolat

Hiihtoloma aloittaa lemmikkieläinhoitoloiden sesongin. Meri-Lapin hoitoloissa ei ole enää tarjolla kuin muutamia hajapaikkoja kissoille.

Koira- ja kissahotellit ovat loma-aikaan täynnä lähes viimeistä viiksikarvaa myöten

Suomeen on syntynyt viime vuosina runsaasti eläinhoitoloita, jotka tarjoavat majoitusta kissoille ja koirille. Parhaimpiin loma-aikoihin kesällä, jouluna ja hiihtolomien aikaan eläinhotellien käyttöaste on liki sata prosenttia.

Lemmikkieläinhoitoloissa riittää karvanaamoja

Koirahoitoloissa kesäisin lemmikki on useimmiten viikon ajan. Talvella hoitoaika on yleensä viikonloppu.

Hurttahotelli on jouluksi buukattu

Lomamökki tunturikeskuksessa tai eksoottinen kohde ulkomailla on usein sellainen joulunviettopaikka, jonne ei oteta lemmikkejä mukaan. Eläinhoitolasta paikkaa viime hetkellä kyselevälle voi ainakin peruutuspaikkoja löytyä.

Jämsään avataan koirahotelli

Keski-Suomesta löytyy jo useita koirahoitoloita. Koiranomistajien vaatimukset kasvavat koko ajan.

More dogs abandoned this summer

Dog owners have usually been quite concerned for their lost pets—but this summer some have left their canine companions in the wild and never looked back, say animal rescue workers.

Käsityöyrittäjät tulivat viimein Kenkäveroon

Kenkävero on Mikkelin vetovoimaisin ympärivuotinen matkailukohde. Vetovoiman uskotaan kasvavan entisestään, sillä alue on saanut nyt suojiinsa myös ensimmäiset käsityöyrittäjät.

Lemmikkihotellit ovat nyt tupaten täynnä

Lomaviikot ovat lemmikkihoitoloiden kulta-aikaa. Monet eläinhoitolat täyttyvät asiakkaista, kun omistajat tuovat lemmikkinsä väliaikaiseen hoitoon omien lomiensa ajaksi. Erilaisista eläinten hoitopalveluista on alkanut tulla kannattavaa liiketoimintaa sitä mukaa, kun lemmikeistä halutaan pitää yhä parempaa huolta.

Koiran joulu kuluu hoitolassakin

Kun isäntäväki lähtee jouluksi reissuun, se tietää perheen karvaturrille juhlapyhän viettoa eläinhoitolassa. Tähän aikaan vuodesta koirahoitolat ovatkin tupaten täynnä. Hoitopaikkoja tarvitaan tosin yhä enenevässä määrin läpi vuoden.

Senssipalsta yhdistää koirat ja koirien kaverit

Kesälomamatka edessä, mutta mistä Sesselle hoitaja? Sehän se on se koiranomistajan jokakesäinen päänvaiva. Ja samaan aikaan parin korttelin päässä naapuri unelmoi karvaisesta lenkkikaverista. Aina kysyntä ja tarjonta vain eivät kohtaa. Vaan onneksi on netti: uusi koirakummi-palvelu avattiin kesäkuun alussa ja muutama onnellinen pari on jo syntynytkin.

Dog- ja catsitterit tarjoavat apua lomakausiksi

Lomamatkat voivat olla lemmikkien omistajille hankalia, kun yhtä perheenjäsentä ei voikaan ottaa jokaiselle matkalle mukaan. Jos lemmikkiä ei voi jättää ystäville tai sukulaisille, on vaihtoehtona myös lemmikkihotelli tai koiranhoitajat.

Hiihtoloma täytti pääkaupunkiseudun lemmikkihotellit

Lomasesongin takia esimerkiksi Helsingistä ei saa lemmikilleen tälle viikolle hoitopaikkaa. Lomien lisäksi kotieläimiä tuodaan hoitoon vaikkapa työn tai sairauden takia. Uusi, valitettava ilmiö ovat omistajat, jotka eivät hae eläintään takaisin hoidosta.

Eläinhoitolat täynnä heinäkuun ajan

Heinäkuun lomakausi ruuhkauttaa lemmikkieläinhoitolat, kun koirat ja kissat pitäisi lomareissun ajaksi saada hoitoon. Meri-Lapin alueella toimivat koirahoitolat joutuvat käännyttämään monet asiakkaat takaisin, kun jokainen nurkka on jo täynnä.

Lemmikkihotellit ruuhkautuvat kesällä

Eläinhoitoloissa näkyy kesäsesonki, kun lomalaisten lemmikit ovat täyttäneet hoitoloita Päijät-Hämeessä. Hoitopaikkaan on tärkeä tutustua lemmikin kanssa etukäteen.

Heinola voi valita kahdesta: uudistu tai kuole

Hiljentyneen Reumasairaalan kupeessa olevan hotelli Valon ympärille kehiteltäisiin toimintaa ja hotelli lemmikkieläinperheille, kaupungista tulisi loma-asumisen keidas ja asukkaista Suomen terveimpiä. Tällaisia tulevaisuudenkuvia luonnosteli Heinolan valtuuskunnan ideoima arvoseminaari keskiviikkoiltana kaupungin WPK-talolla. Seminaarin viesti Heinolalle on yksiselitteinen: uudistu tai kuole.

Kissat nautiskelevat täysihoidosta hotelleissa

Lemmikeille suunnatut maksulliset hoitopaikat ovat lisääntyneet. Kotieläimien omistajat voivat huoletta viedä lemmikkinsä niin sanottuihin eläinhotelleihin. Hoitoloissa on tunkua etenkin lomien aikana.

Eläinhoitolan sesonki on kesällä ja jouluna

Loma häämöttää edessä, mutta perheen lemmikkiä matkalle voi ottaa mukaan. Kesä on joulun ohella eläinhoitoloiden kiireisintä aikaa.

Amerikkalaisyhtiö erikoistuu lemmikkien lennättämiseen

Yhdysvaltalainen Pet Airways -lentoyhtiö erikoistuu yksinomaan eläinten lennättämiseen kaupungista toiseen. Yhtiön ensimmäinen lento lähti tiistaina New Yorkista.

Lomakausi täyttää eläinhoitolat Meri-Lapissa

Meri-Lapin eläinhoitolat ovat lähes täpötäynnä kesälomakauden ajan. Eläinhoitoloista kehotetaan varaamaan lemmikille hoitopaikka hyvissä ajoin erityisesti loma-aikoina.

Koirastaan luopuvat asialla kesällä

Kesäaika merkitsee monelle koiralle muuttoa uuteen kotiin. Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistyksen kautta koirille etsitään kesäaikaan uutta perhettä huomattavasti useammin kuin talvella.

Kesä on sesonkiaikaa koirahoitolassa

Liakan kylässä Torniossa sijaitseva Juntin koirahoitola tunnetaan myös löytöeläinten väliaikaisena hoitopaikkana.

Seppälän koirahoitola valmistuu syksyksi

Kainuun ammattioppilaitoksen Seppälän toimipisteessä eläintenhoitajiksi opiskelevat pääsevät harjoittelemaan koiranhoitoa ensi syksyksi Seppälään valmistuvassa koirahoitolassa.