Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaikenlaiset joulukuuset muovisista oikeisiin ja vuokrattuihin käyvät nyt kaupaksi, eikä kuumin sesonki ole edes alkanut

Muovisten tekokuusten myynti on tuplaantunut viime vuoteen verrattuna, eikä perinteisen kuusen kysyntäkään huonoa ole.

Plantagen sulkee viisi myymäläänsä talvikaudeksi

Syynä on yhtiön mukaan myymälöiden kannattamattomuus.

Käytettyjä autoja myyvä Kamux muuttaa yhteen Plantagenin kanssa Vaasassa

Myymälät jakavat rakennuksen ja piha-alueen. Autoliike muuttaa uusiin tiloihin lokakuussa.

Suomi sekosi viherkasveista – Etenkin nuoret miehet täyttävät nyt kotinsa palmuilla ja peikonlehdillä

Puutarhamyymälä Plantagen kaksinkertaisti viherkasvien myynnin vuodentakaisesta. Toimitusjohtajan mukaan huonekasvien myynti tulee kiihtymään entisestään.

Peikonlehdistä tuli pula – takavuosien suosikkikasvilla hurja kysyntä

Suomessa sykähdyttävät nyt erityisesti vuosikymmenten takaa tutut viherkasvit. Kookkaita peikonlehtiä menisi kaupaksi enemmän kuin kasvia saadaan myyntiin.

Plantagen avaamassa Kuopioon kahta myymälää

Päivärantaan ja Kolmisoppeen sijoittuvat uuden konseptin mukaiset liikkeet avataan syksyllä. Rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Kehäteiden kauppajätit rynnivät autottomien kukkaroille

Kehäteiden varsilta tutut kauppajätit ovat pärjänneet hyvin kantakaupungissa. Muun muassa suuret puutarha-, urheilu- ja rautakauppaketjut ovat vuoden sisällä avanneet pienemmät myymälät Helsingin ydinkeskustassa. Kantakaupungissa yritykset havittelevat suuria asiakasvirtoja, kuten työmatkalaisia ja autottomia asukkaita.

Parkkipaikan alta etsitään taas kuningasta – Rikhard löytyi, löytyykö myös Henrik?

Vuonna 1135 kuollut normannikuningas Henrik I lepää joko parkkipaikan, leikkikentän tai koulutalon alla, uskovat etsijät. Ensin pitää kuitenkin paikallistaa hautalaiskirkko, joka hävitettiin, kun katolinen kirkko menetti valta-asemansa 1500-luvulla.

Joulukuusikauppa on nyt vilkkaimmillaan – lue vinkit kuusen hoitoon

Joulukuusia myydään eniten tämän viikon aikana. Kotimaisen kuusen löytämiseen saa nähdä vaivaa.

Tutkimus: Rikhard III kuoli hevosetta ja paljaspäin

Mitä tahansa muuta ihmiset hänestä ajattelevat, ainakin hän taisteli urhoollisesti loppuun saakka, tutkijat toteavat kiistellystä kuninkaasta.

Luurangon 3D-kuvat vahvistavat Shakespearen näytelmän poliittiseksi propagandaksi

Tudorien kuningassukuun kuuluneen Elisabet I:n suosion takaamiseksi Shakespeare kuvasi edellisen kuningassuvun viimeisen hallitsijan ulkoisesti ja sisäisesti vääristyneenä julmurina. Rikhard III:n luurangosta tehty tietokonemallinnus kertoo, ettei hän ollut laahustava kyttyräselkä.

Oikeusistuin ratkaisi kiivaan kiistan kuningas Rikhard III:n hautapaikasta

Englannin viimeinen taistelussa kaatunut kuningas haudataan Leicesterin katedraaliin monipäiväisin ja televisioiduin menoin. Riita hautapaikasta johti jopa vihapostiin papeille.

Kiistely Rikhard III:n hautapaikasta sai uuden käänteen

Brittiläinen tuomari on keskeyttänyt Rikhardin ruumiin löytäneiden arkeologien ja brittihallituksen aikeet ruumiin hautaamisesta Leicesteriin. Asiassa on kuultava myös Rikhardin suvun jäseniä, tuomari sanoo.

Joulukuuset viedään käsistä

Etelä-Karjalasta voi pian olla vaikea saada joulukuusta. Kauppa on käynyt kuusikauppiaiden mukaan hyvin vilkkaasti.

Plantagenin asiakasrekisteri yhä suljettu

Puutarhakauppaketju Plantagen selvittää sähköisen asiakaskirjeensä tietoturvaongelmaa. Kukaan ei tällä hetkellä pääse kirjautumaan asiakastietoihin.

Plantagen sulki asiakastietojärjestelmänsä

Puutarhakaupan sähköisessä asiakaskirjeessä on ollut helposti saatavilla muiden asiakkaiden tiedot. Yritys selvittää asiaa parhaillaan. Tällä hetkellä kaikki asiakastiedot on suljettu.

Pensasmustikka on kesän trendimarja

Uudet marjalajikkeet valtaavat vähitellen tilaa suomalaisten kotipihoilta. Goji-marja, marjatuomipihlaja ja karhunvatukka ovat vielä melko eksoottisia lajeja. Sen sijaan pensasmustikka on viime vuosina yleistynyt myös kaupallisessa viljelyssä.

Kiistanalaisen kasvimyrkyn suosio kasvaa

Ihmiselle suhteellisen harmittomana pidettyä glyfosaattia epäillään luultua vaarallisemmaksi. Aine on siitä huolimatta yhä suositumpi kotipihojen ja puutarhojen rikkakasvien kitkemisessä.

Filho yllätti Pelimanni-ajossa

Johtaneen takaa maalisuoralla neljännelle radalle pujotellut Filho spurttasi Kaustisen Pelimanni-ajossa yllätysvoittajaksi.

Oulun Kaakkurin liikekeskus laajenee

Kaakkurin asemakaavan muutoksen myötä Citymarket on laajenemassa moottoritien puoleiselle paikoitusalueelle ja huoltopihalle 7000 neliön verran.

Plantagen tulossa Kokkolaan

Norjalainen puutarhamyymäläketju Plantagen avannee myymälän Kokkolassa. Yritykselle on varattu Heinolan teollisuusalueelle Kodin Terran viereiselle tontille nousevaan liikekiinteistöön.

Lihansyöjäkasvit ovat uusi muotiharrastus

Lihansyöjäkasvit ovat nousseet suureen suosioon Vaasan seudulla lasten keskuudessa. Karmeasta nimestä huolimatta, lihansyöjäkasvit ovat ihmisille vaarattomia.

Leväsen kauppapuisto viivästyy

Kuopion Leväsen kauppapuiston rakentaminen on siirtynyt. Alunperin osan liiketiloista piti valmistua jo tämän vuoden puolella, mutta talouden taantuman vuoksi vuokralaisia ei ole löytynyt tarvittavaa määrää.

Vaasan Plantagen harjaan

Puutarhatavaratalo avataan keväällä. Plantagenin rakentaminen työllistää kymmeniä rakennusalan ammattilaisia.

Skully Gully teki ME-tuloksen

Antti Teivaisen ohjastama ja Marko Korven valmentama Skully Gully teki uuden ME-ajan nelivuotiaiden tammojen avoimessa ravilähdössä Solvallassa.

Millstone's Eager aiheutti jättiyllätyksen Solvallassa

Millstone's Eager aiheutti jättiyllätyksen voittamalla Harper Hanover-lähdön Solvallassa. Millstone's Eager oli yksi lähdön vähiten pelatuimmista.