Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Christian Tuomi esittelee kalleimpia Pokémon-korttejaan Joensuun Pokémon-liigan osakilpailussa Fantasiapelit-liikkeen kellarissa syyskuussa 2021.

Pokémon-kortit viedään taas käsistä, ja nyt niillä pelaavat aikuisetkin – Kauppias: “Tuhannen euron ostokset ovat ihan tavallisia”

Pokémon-keräilykortit ovat menneet tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin kaupaksi Suomessa. Syynä pidetään brändin juhlavuotta ja korona-aikaa. Kortteja hankkivat nyt myös ne aikuiset, jotka olivat Pokémonin alkuaikoina lapsia.

Markus Sällinen poseeraa vapojen ja virveleiden vieressä.

Kymppitonnin kalavehkeet tai kaapit täynnä Pokemoneja – himoharrastaja ei ole moksiskaan, vaikka toiset pyörittelevät silmiään

Etkö pääse pyöräilytarvikkeiden ohi katselematta edes vähän? Onko kitaroita tullut ostettua useampi kuin olisi ihan välttämätöntä? Mutta turhiahan harrastamiseen liittyvät tavarat eivät tietenkään ole? Et ole yksin.

Pokemon Go.

Nuorille Pokemon Go on "so last season", mutta miksi ihmeessä aikuiset hullaantuivat siihen?

Nuorempi väki on kyllästynyt ramppaamaan Pokemon-jahdissa, mutta aikuiset ovat innoissaan. Mobiilipelillä on yhä miljoonia fanittajia kansainvälisesti.

Korean olympialaiset: Lasten piinapenkissä - miten taipuu korea Suomen olympiaurheilijoilta?

Elina, 10, ja Sofia, 7, testasivat Suomen olympiatoivojen korean taidot – "Missä minun Pokemonit on?"

Suomen olympiajoukkueen korean taidossa on vielä hieman petraamista.

Tykistö ampuu.

Kaverin kanssa etulinjaan suoraan tykistökeskitykseen – Museossa voi käydä sotaa Pokémonin tekniikalla

Aito tykistökeskitys voi olla osalle kävijöistä jopa liian todenmukainen. Tekniikka ja tarinat työllistävät jatkossa paljon eri alojen osaajia museonäyttelyiden teossa.

Lightneer brändijohtaja Peter Westerbacka toimitusjohtaja Lauri Järvilehto.

Suomalainen pelifirma risteytti Pokémonin ja Angry Birdsin: syntyi kännykkäpeli, jonka avulla kaikkien pitäisi oppia hiukkasfysiikkaa

Suomalaispelin tarkoituksena on sytyttää riemu uuden oppimista kohtaan, kuitenkaan syrjäyttämättä kouluja ja opettajia.

Pokemon GO -pelin kuvaa.

Pokémon-tutkija: "Suosion salaisuus on sosiaalisuudessa ja yhdessä tekemisessä"

Pokémon syntyi Japanissa lääkkeeksi syvän laman aiheuttamaan eristyneisyyteen. Tuoteperheen keskeiset tavoitteet, sosiaalisuus ja ystävyys, toimivat vieläkin.

Supercellin toimitusjohtaja ja yksi perustajista Ilkka Paananen.

Klaanien kahakka tosielämässä: Pokemon säikäytti Supercellin perusteellisesti

Supercell joutui viime kesänä yllättävään pudotukseen. "Teki hyvää – meillä oli totuttu vain menestykseen."

Kuvassa erilaisia Muumi-mukeja pinossa.

Muumimukeja, pelikortteja, kolikoita, mitä sinä keräät? Kuvaa meille kokoelmasi

Erilaisien esineiden ja tavaroiden keräileminen täyttää hyllyt ja kansiot nopeasti. Mitä sinä keräät? Lähetä meille kuva joko sosiaalisen median tai artikkelissa olevan linkin kautta.

Leikkikalu tupakka-askista keräilykortteja

Lasten ja nuorten suosikkikeräilykuvia löytyi 50-luvulla jopa tupakka-askista

Kautta aikojen lapset ovat rakastaneet keräilykortteja, joita 50-60-luvuilla löytyi voi-, purkka-, kahvi ja tupakkapaketeista. Ensimmäiset lelukaupat tulivat pääkaupunkiseudulle 1920-luvulla.

Pokemon Go -pelaajia Jyväskylän Kirkkopuistossa.

Pokémon GO gets exercise award from outdoor activities group

The wildly popular mobile game Pokémon GO was named as the best exercise idea of the year by Suomen Latu, the Outdoor Association of Finland.

Uutisvideot: Viranomaiset ajoivat Pokémonit pois rannalta Hollannissa

Viranomaiset ajoivat Pokémonit pois rannalta Hollannissa – video

Hollannissa viranomaisten mitta tuli täyteen Pokémon Go -pelaajien joukkioista herkällä ranta-alueella.

Kun harvinaisen Snorlaxin CP on surullisen pieni – ja muut raivostuttavat Pokémon Go -hetket

Pelatessa ei voi välttyä riivatun tympeiltä pettymyksiltä.

Suosittu Pokemon Go -peli lanseerattiin Taiwanissa 6.8.2016. Pelissä etsitään virtuaalihahmoja todellisesta ympäristöstä.

Pokémonin sanasto on omituinen sekoitus englantia ja suomea – katso tästä lyhyt oppimäärä

Pokémon GO -mobiilipelin suosion syitä ovat muun muassa ajoitus kesään, kosketusnäyttöiset älypuhelimet ja aiemmista peleistä hankittu sijainninohjaukseen perustuva kokemus. Peli myös palkitsee nopeasti käyttäjänsä ja samalla koukuttaa jatkamaan eteenpäin. Yhteisöllisyys korostuu, kun muut pelaajat auttavat ja kokoontuvat ulos samoihin puistoihin ja muihin paikkoihin.

Pentti Nurmiranta

Jippula soikoon, mikä korpikylän muusikko Pentti – katso video Pokémon-jenkasta!

Haluatko kuuluisuutta ja rahaa? Haluatko musiikillesi suuren yleisön? Jippula soikoon -muusikko Pentti Nurmiranta ei halua. Hänelle riittävät itse tehdyt levyt, joita kukaan muu ei kuuntele. Miksi? Toimittaja Pasi Peiponen teki kuvamatkan Jippulaan, Kainuun Suomussalmelle ja pyysi korpimuusikkoa tekemään Pokémon-jenkan.

Jenny Pitkänen imitoimassa Pikachua.

21-vuotias imitoi 151 pokémon-hahmoa – kaikki eivät usko ääniä aidoiksi

Jenny julkaisi kesäkuussa videon itsestään matkimassa lukuisien pokémon-hahmojen kimeitä ja mataliakin ääniä. Nainen kuulostaa niin uskottavalta, etteivät kaikki katsojat usko äänten olevan aitoja.

GIF Sundsvallin päävalmentaja Roger Franzén 2015.

Harvinainen pokémon sytytti hysterian - kaupunki pisti stadionin portin säppiin

Ruotsissa suhteellisen harvinainen pokémon on saanut paikalliset kouluttajat ryntäämään GIF Sundsvallin kotistadionille.

Pokémon Go -peli auki kännykän näytöllä.

Rehtori: Pokémon Go kuuluu myös kouluun – säännöt vain selviksi

Viime aikojen villitykseksi noussut Pokémon Go -peli on puhuttanut näinä aikoina koulua aloittelevia opettajia. Osin ollaan odottavalla kannalla ja katsotaan mitä tuleman pitää, joku kaipaisi ohjeitakin. Opetushallitus taas luottaa keväisiin ohjeisiin kännykän käytöstä koulussa.

Pokémon GO-pelin hahmo Snorlax

Missä se sininen lihava kissa on?

WhatsApp piippaa lomaterveisiä: " Wifi toimii vain sisällä. Vieressä on stoppi mutta siihenkin yltää satunnaisesti. Olen saanut vain 4 ja nekin samoja kuin kotona." Vielä alkukesällä Mikko 57 v. olisi hehkuttanut Krakovan kauneutta ja kertonut hintatasosta. Mutta se oli silloin, ennen Pokémon GO:ta.

Kuvakaappaus Twitteristä "Les Survivants" -tililtä.

"Pelastakaa Pikachu" – pokémonit valjastettiin uuden aallon abortinvastustajien avuksi Ranskassa

Aborttia vastustava liike hyödyntää muun muassa Pokémon Go -pelin jättisuosiota. Arvostelijoiden mukaan sivustot levittävät virheellistä tietoa ja syyllistävät nuoria.

Pokémon-hahmoja.

Kyberprofessori varoittaa Pokémonin tietojenkeruusta – "Epäselvää, miten tietoja luovutetaan eteenpäin"

Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll kaipaisi selkeämpää kuvaa siitä, ketkä pääsevät käsiksi huippusuositun Pokémon Go -pelin keräämiin käyttäjätietoihin. Keskustelu digiajan pelisäännöistä on vasta alkamassa.

Suosittu Pokemon Go -peli lanseerattiin Taiwanissa 6.8.2016. Pelissä etsitään virtuaalihahmoja todellisesta ympäristöstä.

Taiwan haluaa stopin rattipokemonille

Taiwanin viranomaiset vaativat suositun Pokémon Go -pelin kehittäjiä poistamaan virtuaalihahmot moottoriteiden liepeiltä. Viiden päivän aikana yli 1 200 kuljettajaa on kärynnyt suosikkipelin pelaamisesta ajaessa.

Riku Hätinen, Asser Remekselä ja Niko Horttanainen ensimmäisellä Pokémon GO -pelimatkalla linja-autossa.

Bussilastillinen pelaajia löysi pikkukaupunkien Pokémonit sekä ystävystyi muiden pelaajien kanssa – matkanjohtaja: "Yksi parhaista reissuista"

Savossa Pokémon GO -pelaajat osallistuivat tänään nilsiäläisen bussiyrityksen järjestämälle pelimatkalle, jossa Pokémoneja pääsi jahtaamaan myös omaa kylää kauemmaksi. Pelaajat etsivät matkalta sellaisia Pokémoneja, joita ei kotikulmilla tule vastaan. Tärkeää oli tietenkin myös kaverien seura.

Heinolan museotoimen johtaja Terhi Pietiläinen elokuussa 2016.

Heinolan uusi museonjohtaja pyristelee irti tiukkapipoisuudesta: "Leikkimisestä voisi saada hauskoja tempauksia museoon"

Heinolan museonjohtajan saappaisiin astunut Terhi Pietiläinen tiedostaa museoiden säästöpaineet, ja pitää yleisön osallistamista mahdollisena. Esimerkiksi Pokemon-ilmiöstä saisi hänen mukaansa hauskoja tempauksia museonkin puolelle.

Vuorisen perhe muutti Reposaareen vuonna 2015.

Porin idyllinen Reposaari valittiin vuoden kaupunginosaksi

Suomen Kotiseutuliitto on valinnut Reposaaren Vuoden kaupunginosaksi. Valintaa perustellaan saaren yhteisöllisyydellä: Reposaaressa naapurista pidetään yhä huolta.

Rion olympiakylä

"Ne ovat täällä!" – Pokémonit valtasivat urheilijoiden riemuksi Rion

Moni olympiaurheilija ehti jo pettyä, kun kesän hittipeli ei toiminutkaan Brasiliassa. Keskiviikkona Pokémonit kuitenkin valtasivat fanien riemuksi Rion olympiakylän ja Copacabanan.

Kielto pelata eläinten aitauksissa Ähtärin eläinpuiston nettisivuilla.

Ähtärin eläinpuisto: Villieläinten aitauksista ei saa metsästää pokemoneja

Eläinpuistossa on ollut paljon Pokémon Go -pelin pelaajia ja se on sallittua. Varotoimenpiteenä kuitenkin muistutetaan, että eläinten aitauksiin pelaaminen ei saa ulottua.

Rion olympialaisten kisakylä

Olympiaurheilijat harmissaan: Riossa ei yhtäkään Pokémonia!

Turistit, urheilijat ja jopa Rio de Janeiron pormestari ovat vedonneet uuden Pokémon-pelin tekijöihin, että hittisovellus julkaistaisiin Brasiliassa vielä ennen olympialaisia.

Jasper Jääskeläinen viettää taukoa riparilla.

Rippikoululaisen mielessä on naimisiinmeno ja kummius

Perinteinen rippikoululeiri on edelleen suosittu juttu. Yhdessäolo ja tekeminen muodostavat pysäyttävän kokemuksen, jota vaalitaan pitkään. Isosena leirihengen pääsee kokemaan uudestaan.

Ihmiset kerääntyvät pieniin ryhmiin usuttamaan  Pokémon-hahmoja toistensa kimppuun. Kuva on New Yorkin Union Squarelta.

Ivalon kirkko auki Pokémon Go -pelaajille torstaina

Ivalon kirkko avaa ovensa Pokémon Go -pelaajille torstaina. Idean keksinyt Inarin seurakunnan nuorisotyönohjaaja Salla Riekki kertoo, että pelaajia näkyy jo nyt kirkon ympäristössä. Kirkon lähistöltä löytyy pokéstop, josta on mahdollista kerätä poképalloja.

Pokemon go -peli käynnissä

Savolaiset vauhdissa: bussiyritys järjestää Pokémon Go -pelimatkan

Suosittu mobiilipeli on innostanut nilsiäläisen bussiyrityksen järjestämään tiettävästi Suomen ensimmäisen Pokémon Go -pelimatkan elokuussa.

Liittojen talo Hakaniemessä Helsingissä.

SAK: Ay-liike kilpailee nuorten sieluista Pokémonin kanssa

Suomen ammattijärjestöjen keskusliiton SAK:n sanoo kamppailevansa nuorten ajasta aivan eri tavalla kuin aiemmin. Nuorten huomion vievät esimerkiksi kännykkäpelit. SAK onkin madaltamassa kynnystä liittyä ammattijärjestöön, jotta nuoria saataisiin enemmän jäseniksi.

Pokémon GO -pelissä etsitään pokémoneja.

Pokémon Gon vaikutukset Nintendon tulokseen "rajalliset" – peliyhtiön osake romahti

Valtavan suosittu Pokémon Go -peli teki Nintendosta hetkeksi teknologiajätti Sonya arvokkaamman yhtiön. Maanantaina peliyhtiön osakkeen arvosta suli 17 prosenttia.

Robert Taylor hautoo pelimunia

RoPSin vuoro juhlia HIFKin kustannuksella - lappilaiset nousivat Veikkausliigan kolmanneksi

Rovaniemen Palloseura voitti kotonaan Helsingin IFKn sunnuntaina 1-0. Ottelun ainoan maalin pilkulta tälläsi Robert Taylor. Voitto nosti RoPSin Veikkausliigan kolmanneksi. HIFK jatkaa Veikkausliigan toiseksi viimeisenä.

Tiesitkö, että olet melko varmasti altistunut Suomen Pokémon-äänelle?

Suomen Ash Ketchum on nainen – ja olet kuullut hänen äänensä

Mies kävelee ja katsoo puhelintaan.

Pokémon-pelaajia ei häädetä Turun seudun hautausmailta, kunhan käytöstavat säilyvät

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä viestittää pelaajille, että hautausmaat ovat olemassa hiljentymistä varten. Pelaaminen on silti sallittua. Kirkoilla on jopa Pokémon Gymejä.

värikäs sisiliskon raato

Värikästä liskoa hämmästeltiin netissä – Pokémon vai aurinkoa saanut matelija?

Pyörätieltä löytynyt raato sai luonnossa liikkujat hämilleen. Se näytti vahvasti liskolta, mutta värimaailma oli suomalaisittain oudon värikäs. Eläimen lajia alettiin hämmästellä sosiaalisessa mediassa. Moni veikkasi sitä Pokémoniksi, kun ei muutakaan keksinyt. Olisitko itse tunnistanut sen?

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle