Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Permanentti on päässyt mummoleimasta, mutta kaikki kampaajat eivät enää osaa tehdä sitä

Permanentti hiipii takaisin suomalaispäihin oltuaan poissa vuosikymmeniä.

Kasari on läsnä kaikkialla – muistatko vielä erikoisimmat villitykset? Lähetä meille kuvamuistosi

1980-luku on ollut jo hyvän aikaa muodissa niin vaatetuksessa, peleissä kuin tv-sarjoissakin. Millaiset ovat sinun muistosi 80-luvulta? Jaa ne meille.

Epäonnistunut hiustenvärjäys johti ihonsiirtoon – Hiusyrittäjien puheenjohtaja: "Asiakasta ei koskaan saisi jättää yksin"

Facebookissa leviää kirjoitus, jossa äiti kertoo tyttärelleen tehdystä epäonnistuneesta värinpoistosta. Värinpoisto aiheutti teini-ikäiselle Pinjalle kolmannen asteen palovammat.

Et voi pilata hiuksiasi kotikonstein – ainakaan lopullisesti

Tällä hetkellä hiustrendeistä suosituin lienevät letit. Hiusmuotoilijan mukaan hiuksilleen voi tehdä omilla toimillaan hallaa, mutta niitä ei silti voi täysin pilata.

Asiakas kaipaa tietoa kemikaaleista: "Kampaajan tiedettävä vaikutuksista"

Lisääntyneet kyselyt kemikaalien haitoista huolestuttavat myös kampaamoalan yrittäjiä. Ympäri Suomea alan koulutuksia vetävä kauneudenhoitoalan opettaja Raija Kara painottaa, että ammattilaisen pitää tuntea tuotteensa.

Aukioloajat vapautuvat: Suuret voittavat, pienet häviävät

Pienet päivittäistavarakaupat ovat jatkossa aukioloaikojen osalta samalla viivalla suurten marketien kanssa. Eduskunnan käsittelyssä on hallituksen esitys, joka vapauttaa kauppojen sekä partureiden ja kampaamojen aukioloajat kokonaan. Suuret voittavat, pienet häviävät.

Energialeikkaus ei vie voimia - ekokampaaja hoitaa koko kehoa

Kemiläinen ekokampaaja Heidi Anttila kiinnostui ekologisesta hiustenkäsittelystä oman hyvinvointinsa vuoksi. Kasvivärien ja -hoitojen lisäksi Anttila tekee liikkeessään esimerkiksi energialeikkauksia, joilla nimestään huolimatta on voimia tuova vaikutus.

Kampaaja-aika varataan yhä tarkemmin hinnan perusteella

Edullisemmat hiusalan oppilastyöt houkuttelevat uusia asiakkaita yhä laaja-alaisemmin Oulussa. Parturi-kampaamojen arvonlisävero nousi viime vuoden alussa 14 prosenttiyksikköä. Tammikuussa vero nousi vielä yhden prosenttiyksikön.

Miina Maasola on kahden elokuvan tähti

Keskiviikkona Miina Maasola astelee punaiselle matolle Vuonna 85 -elokuvan ensi-illassa. Samaan aikaan elokuvateattereissa pyörii romanttinen komedia Rakkauden rasvaprosentti, jossa naisella on pääosa. Näyttelijän jalat pysyvät maassa, kiitos lapsiperheen arjen.

Naiset hylkäsivät permanentin

Kestokiharat ovat väistyneet värikäsittelyjen ja luonnollisen hiustyylin tieltä. Hiusalan asiantuntijoiden mukaan kiharapilvi saattaa kuitenkin tehdä paluun.

"Yksi päivä ei suojele ympäristöä, vaan jokapäiväiset teot"

Kansainvälinen ympäristöystävällisen kauneuden päivä on näkynyt torstaina monen kasvoilla meikittömyytenä. Kohdistuuko päivän sanoma nyt pelkästään naisiin, kysyy sky-kosmetologi Inkeri Valtonen.

Suomalaisten onnetonta hiuslaatua ylistetään maailmalla

Hiusmuotoilija Marko Sutinen kertoo, että suomalaiset ovat moninkertaisesti ahkerampia värjäämään hiuksiaan kuin esimerkiksi britit. Sutisen mukaan legenda suomalaisten onnettomasta hiuslaadusta on pötypuhetta. Englantilaiset nimittäin ylistävät pohjoismaista tukkalaatua ja päänmuotoa.

Ekokampaamossa saa hiusvärin yrteistä

Ekokampaamossa hiukset saattavat saada värinsä nokkosesta tai keitetyistä kävyistä. Kun parturikampaaja Riitta-Liisa Laaksosen omat lapset allergisoituivat, hän alkoi etsiä ekologisia vaihtoehtoja hiustenkäsittelyyn. Viisi vuotta sitten hän aloitti liikkeessään ekokampaamopalvelut.

Syksyllä saa lisätä värejä ja koristeita hiuksiin

Syysmuoti tuo kampauksiin syviä värejä ja koristeellisuutta. Mies värjää hiuksensa naista hillitymmin.

Tuntematon nainen kuoli kolarissa Seinäjoella

Polkupyörää ajanut nainen kuoli torstaina Seinäjoella jäätyään auton alle suojatiellä. Poliisi pyytää apua naisen henkilöllisyyden selvittämiseksi.

Taantuma tuo partureille harmaita hiuksia

Parturi-kampaamojen kassavirrat ovat hiljenneet taantuman aikana. Asiakkaat ovat tinkineet etenkin suuremmista töistä, kuten hiustenpidennyksistä, värjäyksistä ja permanenteista. Tulotason pieneneminen on saanut monet vuokratuoliyrittäjät vaihtamaan paikkakuntaa.

Charity Serves up Haircuts for Helsinki's Neediest

Once a month the sound of scissors and the smell of peroxide fill the air at the Laupeudentyö Foundation, a charity run by Heikki Hursti. Two hairstylists volunteer at the centre to give the city’s neediest residents a boost.

Kampaaja korjaa kotisalongin jäljet

Omassa kylpyhuoneessa tehdyt kotipermanentit, -värjäykset ja kampaukset ovat aikojen saatossa enemmänkin tuoneet kuin vieneet kampaamoiden asiakkaita. Tämän tietää 60-luvulta saakka kampaajana toiminut ja oman hiussalongin vuonna 1970 perustanut Tuula Tuominen.

Kerro kokemuksistasi kotikosmetiikasta ja lue muiden kommentteja!

Kauneuden markkinoilla ei kotikonsteista ole pulaa. Säästäväisyyteen taipuvainen ihminen tarttuukin tilaisuuteen, kun hintavan ammattilaistyön voi tehdä kotona itse halvemmalla. Millaisia kokemuksia sinulla on kotikosmetiikasta? Kärähtikö tukkapää kotipermanentissa? Entä muuttuiko hiusten väri joksikin ihan muuksi, kuin väripaketin kyljessä luvattiin? Mistä aineksista sekoitat itsetehdyn kasvonaamion? Kerro, muistele ja kommentoi! Julkaisemme viestejä tällä sivulla ja luemme niitä myös Tampereen Radion lauantailähetyksessä.