Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Grafiikka.

Euroopan laidalta: Turvallisuusuhkia Koillis-Euroopassa

Milloin on oikea aika aloittaa keskustelu Naton jäsenyydestä? Ruotsissa tämä kysymys esitettiin ensi kertaa vakavasti vuonna 1996 eli 17 vuotta sitten - Suomessa pari vuotta myöhemmin. Tähän mennessä tuo oikea aika ei ole koittanut kummassakaan maassa.

Grafiikka.

Euroopan laidalta: Ääriliikkeiden vallankaappaus

Kun Angelniemen suuri poika Esko Antola vuonna 1980 julkaisi Turussa väitöskirjansa taloudellisen integraation poliittisesta harmonisoinnista, sain yllättäen puhelinsoiton Ulkopolitiikka-lehden silloiselta päätoimittajalta Kari Möttölältä. Hän toivoi, että arvioisin lehdessä Antolan tuoreen väitöskirjan.

Grafiikka.

Euroopan laidalta: Onko Euroopan unionilla tulevaisuutta?

Tiistaina toukokuun 7.päivänä pidetään Brysselissä istunto, jolta odotetaan paljon. Sitä isännöivät EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso ja komission varapuheenjohtaja Olli Rehn. Aiheena on EMU:n, euroalueen ja rahaliiton tulevaisuus.

Grafiikka.

Euroopan laidalta: Maailman suurin ja surkein talous

Pari päivää sitten Yhdysvaltain presidentti asteli vakavan näköisenä Valkoisen talon pieneen ja ahtaaseen lehdistötilaan. Hän piti lyhyen puheen, jossa hän ilmoitti toimista, joilla hän yrittää pitää liittovaltion tilapäisesti maksukykyisenä peräti maaliskuun loppuun asti. Hän ei vastannut kysymyksiin.

Grafiikka.

Euroopan laidalta: Ennustajaeukkoja ja muita huijareita

Kuka vielä muistaa, kuinka toisin asiat olivat vain vuosi sitten? Ennusmerkit olivat selvät.