Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

95-elokuva on kuin Titanic, mutta juuri se sai ohjaajan tarttumaan mahdottomaan haasteeseen – "Nautin siitä, että tulee taas lunta tupaan"

95-elokuva tekijät halusivat kuvata, miten Suomen kansa koki maailmanmestaruuden. Mestarivalmentaja Curt Lindströmin mielestä elokuva onnistuu monin paikoin.

Nyrkkeilysankari

Kirk Douglas pyrkii huipulle kunnianhimoisena nyrkkeilijänä

Tuplamestari Lampisen tahdonvoiman salaisuus: Rocky-elokuvat

Ville Lampinen juoksi Oulun Kalevan kisoissa tuplamestariksi. Lampinen kertoi tahdonvoiman olleen hänelle kisaviikonlopun sana.

Cannesissa palkitun nyrkkeilyelokuva Hymyilevän miehen päähenkilö Olli Mäki: "Ottelun jälkeen oli kammottavaa"

Cannesissa mainetta niittäneen elokuvan Hymyilevä mies päähenkilöt Raija ja Olli Mäki olivat mukana elokuvan ensimmäisessä esityksessä keskiviikkona. Pariskunta ihasteli ajankuvaa, tarinaa ja pääosan esittäjiä. Esitys nosti mieleen myös muistoja. Nyrkkeilyn ammattilainen Pekka Mäki puolestaan piti nyrkkeilyn osuutta elokuvaan sopivana.

Yle Cannesissa: ”Pettämättömällä ammattitaidolla tehty pieni ihme” – elokuvalehdet ylistävät Hymyilevää miestä

Ensimmäisissä kritiikeissä Juho Kuosmasen elokuvaa kehutaan kaikilla osa-alueilla, kirjoittaa Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Janne Sundqvist.

Nyrkkeilijä Olli Mäen rakkaudesta kertova Hymyilevä mies kilpailee Cannesissa – ”Tämä on meidän MM-kisat tai olympialaiset”

Cannesissa jännitetään pitkästä aikaa suomalaisen elokuvan menestystä. Hymyilevä mies kertoo onnellisuudesta ja ensimmäisestä Suomessa järjestetetystä nyrkkeilyn MM-ottelusta. Hyvän häviäjän muotokuva saa maailmanensi-iltansa torstaina poikkeuksellisen kovassa sarjassa.

Maailman ykkösgolfari hassutteli: avauslyönti lätkälämärillä!

Nähtiinkö Floridassa sunnuntaina maailman ykkösgolfari Jordan Spieth vai maailman suosituin fiktiivinen golf-ässä Happy Gilmore?

Kun kylmää sotaa käytiin kiekkokaukalossa

Docventuresin viikon leffana on The Red Army.

Playoff

Tosipohjainen elokuva israelilaisesta koripallovalmentajasta

Fast & Furious 6 tarjoaa tiukkaa taistelun tiimellystä

Fast & Furious -sarjan kuudennen osan alkaessa ovat sen sankarit vetäytyneet eläkkeelle edellisessä elokuvassa suoritetun 100 miljoonaa dollaria tuottaneen keikan turvin.

Warrior tekee poikkeaman urheiluelokuvien kaavaan

Entinen ammattimainen vapaaottelija, viime vuodet Irakin sodassa palvellut, Tommy Conlon palaa kotiin katkeroituneena miehenä. Rahapulassaan hän päättää nousta takaisin kehään ja osallistua vapaaotteluturnaukseen, jonka pääpalkintona on viisi miljoonaa dollaria.

Tähtihetki arvosteli elokuvat Moneyball, Real Steel ja Happy Feet 2.

Viikon uutuuselokuvissa sukelletaan urheilun maailmaan: Moneyball on elokuva baseballista ja Real Steel kertoo tulevaisuudesta, jossa nyrkkeilykehissä ottelevat Robotit. Lisäksi Happy Feet -animaation pingviinit jatkavat seikkailujaan näyttävässä jatko-osassa.

Tähtihetki perjantaina 28.1.

Esko Rautakorpi esitteli viikon ensi-iltaelokuvat Hella W, Taistelija ja Winter´s Bone. Haastateltavina hänellä oli Tiina Weckström ja Juha Wuolijoki.

Mänty: Nyrkkeilyleffa palkinnoille

Ammattinyrkkeily on kiehtonut elokuvatekijöitä vuosikymmenet. Aihepiiri on otollinen, koska nyrkkeily on synnyttänyt runsaasti kovista oloista nousseita sankareita. Kauniit naiset, paksut sikarit, kultasormukset ja gangsteriromantiikka on usein häivyttänyt urheilullisuuden taustalle.

Pohjois-Korean tv:ssä näytettiin ensimmäinen länsimainen elokuva

Pohjois-Korean tv:ssä on esitetty ensimmäistä kertaa länsimainen elokuva. Harvinaisen kunnian sai tapaninpäivänä nähty brittiläinen jalkapalloleffa Parempi kuin Beckham ( Bend it Like Beckham).

Ralliraita keräsi 59 000 katsojaa

Markku Pölösen ohjaama Ralliraita oli viime vuoden kuudenneksi katsotuin kotimainen elokuva. Suosituin elokuva oli Aleksi Mäkelän ohjaus Rööperi, jonka katsojaluvut ylittivät 250 000.

Nurmoo-elokuva ensi-iltaan

Nurmolaisen elokuvaohjaajan Harri J. Rantalan lyhytelokuva Nurmoo-Huuto lakeudelta saa perjantaina Suomen ensi-iltansa Seinäjoella.

Tähtihetki: Täynnä Tarmoa

Tarmo Poussu pitää nimikkoelokuvastaan enemmän kuin Satu Linnapuomi, mutta Poussunkaan mielestä Oskari Pastila ei ole onnistunut puristamaan koripallonjoukkueesta napakkaa dokumenttia.

Fast & Furious jatkaa Suomen katsotuimpana

Toimintaleffa Fast & Furious oli toista viikonloppua perättäin Suomen katsotuin elokuva. Leffa keräsi tässä viikonvaihteessa noin 12 800 katsojaa.

Fast & Furious -elokuva teki vuoden parhaan avauksen USA:ssa

Neljäs Fast & Furious -elokuva nousi viikonloppuna katsotuimmaksi elokuvaksi Pohjois-Amerikassa. Toimintaleffa teki vuoden parhaan avauksen keräten lipputuloja 72,5 miljoonaa dollaria.

Ralliraita keräsi kohtuullisesti katsojia

Perjantaina ensi-iltansa saanut Markku Pölösen ohjaama komedia Ralliraita keräsi kohtuullisesti katsojia. Leffan kävi viikonvaihteessa katsomassa yli 13 600 ihmistä ja se oli kolmanneksi katsotuin elokuva Suomessa.

Rööperi teki huipputuloksen avajaisviikonloppunaan

Perjantaina ensi-iltaan tullut Aleksi Mäkelän ohjaama Rööperi keräsi ensimmäisenä viikonloppuna yli 47 000 katsojaa. Avausviikonlopun tulos on kotimaisen elokuvahistorian neljänneksi kovin. Rööperin edellä ovat vain Matti, Pahat pojat ja Rentun Ruusu.

Real Madrid Espanjan mestari

Real Madrid varmisti Espanjan jalkapallomestaruuden kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä nousemalla dramaattisesti 2-1-voittoon Osasunasta. Mestaruus on Realille 31:s.

Matti-elokuvan avajaisviikonloppu yleisömenestys

Kotimaisen elokuvavuoden avannut mäkihyppääjä Matti Nykäsestä kertova elokuva on ollut ensimmäisenä esitysviikonloppunaan yleisömenestys. Elokuvan näki kolmen päivän aikana 92 000 katsojaa. Perjantaina elokuvateattereihin tullutta filmiä esitetään 75 kopiona, mikä on enemmän kuin millään tähän asti Suomessa esitetyllä elokuvalla.