Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kovaotteinen viinatrokari tuomittiin vankeuteen Rovaniemellä

Mies oli vuosien ajan myynyt Alkosta ostamiaan viinoja ostohintaa korkeammalla hinnalla alkoholiriippuvaisille ihmisille.

Tuesday's papers: Lapland labour, booze smugglers and ski tracks open in Helsinki

Tuesday's press covers a reported labour shortage in Lapland, modern-day alcohol bootleggers, and the long-awaited opening of cross-country skiing tracks.

Herätys: Trokarit lipuvat Tullin ohi yhä useammin, Katalonian katujuhlia voi seurata krapula, sää on epävakainen

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Heinolan viinatuomioon ei lievennystä – rahanpesua koskeva juttu kesken

Heinolan trokausjutun päätekijä vangittiin keväällä käräjäoikeuden päätöksellä. Hovioikeudessa juttu on kesken miehen osalta, joka menetti rahanpesun takia autonsa valtiolle.

Viinan trokaus tuli kalliiksi – heinolalaistekijöille vankeutta ja korvausvaatimuksia

Erilaisiin rangaistuksiin tuomittiin kaikkiaan 37 ihmistä. Alkoholirikosvyyhdin päätekijä tuomittiin lähes 4 vuodeksi vankeuteen törkeästä alkoholirikoksesta, törkeästä veropetoksesta, törkeästä kiskonnasta, ampuma-aserikoksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Viinarajoitukset lytätään – "Minä pidän ryyppäämisestä"

Viinan saannin rajoittaminen lytättiin laajasti Yle Pohjois-Karjalan nettikeskustelussa. Suunnitelmat keskioluen siirtämisestä Alkoihin, myyntiaikojen rajoittaminen ja verojen noustaminen ärsyttävät, mutta myös puolustajia löytyy. Kaikki eivät näe suomalaisten viinan lipittämisessä ongelmaa ja eräskin kirjoittaja tunnustaa pitävänsä ryyppäämisestä.

Neuvokkaat sekakäyttäjät pyörittävät taitavaa pillerikauppaa

Päihderiippuvaisten keskinäinen pillerikauppa ja viinan trokaaminen on poliisille tuttu ilmiö. Siihen on käytännössä mahdotonta puuttua, sillä tekijät osaavat vältellä rangaistuksia. Rangaistukset ovat pääsääntöisesti pieniä sakkoja, joista niiden saaja ei juuri piittaa.

Alaikäiset trokaavat alkoholia myös sosiaalisessa mediassa

Facebook-ryhmissä teini-ikäiset keskustelevat, mistä saisivat juomat viikonlopun bileisiin. Joissakin kouluissa asiaan on puututtu. Mediatutkijan mielestä alkoholitrokaus ei ole sosiaalisen median syy.

Viinatrokari vaihtoi pontikan keittelyn vähittäiskauppaan

Viinaralli ulkomailta Suomeen on muuttanut myös salakauppaa. Pirkanmaalla poliisi tutkii parhaillaan muun muassa akaalaisen marketin parkkipaikalla tapahtunutta trokausta.

Viinatrokari jäi kiinni Toijalassa - poliisi löysi yli 200 pulloa ja 1000 tölkkiä

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi maanantaina miehen, jonka epäillään myyneen alkoholia kaupan parkkipaikalla Akaan Toijalassa. Miehen kotoa löytyi parisataa pulloa viinaa ja tuhat tölkkiä olutta ja siideriä.

Mitä pitää tehdä, jos lapsi juo?

Mikä meitä riivaa, kun päihdehoitoon tulee jo alle 14-vuotiaita lapsia? Miksi aikuiset ostavat ja tarjoavat alkoholia alaikäisille lapsukaisille vaikka laki sen kieltää?

Yli 40 syytettyä isossa viinajutussa

Käräjäkutsun on saanut kaikkiaan 43 vastaajaa. Käräjäoikeudessa viinajuttu on tarkoitus puida tämän syksyn aikana.

Asiantuntija: Meillä on parhaiten käyttäytyvä nuoriso vuosikymmeniin

Suomen vanhempainliitto on hätkäyttänyt kampanjallaan, jossa se vaatii ulkonaliikkumiskieltoa iltaisin alaikäisille. Asiantuntija ampuu vanhempainliiton kampanjan alas.

Moni tuomitsee viinan välittämisen alaikäisille

Nettikeskustelijat korostivat vanhempien vastuuta. Jotkut tosin myönsivät toimittaneensa alkoholia omille lapsilleen.

Hyväksytkö viinan trokaamisen alaikäiselle?

Vanhempainliitto kampanjoi alaikäisten päihteidenkäyttöä vastaan. Järjestön mielestä aika on nyt kypsä suoralle puheelle. Miten sinä suhtaudut alkoholin välittämiseen alaikäiselle? Ostatko sinä lapsellesi viinaa?

Epävarmuus tekee vanhemmasta viinatrokarin

Vanhempainliitto kampanjoi alaikäisten päihteidenkäyttöä vastaan. Järjestön mielestä aika on nyt kypsä suoralle puheelle.

Heinolan trokaripariskuntaa epäillään myös kiskonnasta

Päijät-Hämeen poliisilaitos tutkii laajaa viinan trokausta Heinolassa. Törkeään alkoholirikokseen, törkeään kiskontaan ja laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä on epäiltynä pariskunta, jonka mies on edelleen vangittuna.

Kaarna sytytti arkkiatrin luovuuden

Arkkiatri Risto Pelkosen rakentamassa pienoiskylässä seikkailee erilaisia ihmishahmoja arkiaskareissaan. Kylän hahmot on vuoltu kaarnasta, ja niitä on kertynyt jo liki parisataa. Tuohelan kylän väki -näyttely Kokkolassa juhlistaa arkkiatrin 80:aa ikävuotta.

Pastorin viinatrokaustutkinta syyttäjälle

Siikajokelaisen pastorin epäillyn viinanmyynnin esitutkinta on valmistunut ja siirtynyt syyttäjän harkintaan. Kansanedustajaehdokkaana olleen pastorin kotoa löytyi parisataa litraa alkoholia.

Perhossa tapahtunut viinatrokaus syyteharkintaan

Perhossa paljastunut viinan välittämistä koskeva juttu on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaan. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisi on tutkinut vuosina 2007-2010 tapahtunutta epäiltyä alkoholinvälitystä. Päänimikkeenä jutussa on törkeä alkoholirikos.

Oluttietoutta koulun penkiltä

Talouden heilahteluista huolimatta panimoilla menee hyvin ja olutvalikoimat kasvavat. Suomi ei kuitenkaan ole varsinainen olutkulttuurin kehto. Olutkoulussa haetaan tähän muutosta.

Viinatrokarit iskevät aina heikoimpiin

Esimerkiksi Imatralla itäviina aiheuttaa vakavia terveydellisiä ongelmia ja madaltaa kynnystä myös muuhun rikollisuuteen. Trokaamiseen liittyy poikkeuksellista röyhkeyttä ja ihmisten heikkouksien hyödyntämistä.

Kouvolan viinatrokausjutun käsittely hoviin

Mittavan viinantrokausjutun käsittely jatkuu Kouvolan hovioikeudessa. Ainakin kolme syytettyä on ilmoittanut tyytymättömyytensä käräjäoikeuden tuomioon.

Kouvolan viinatrokariveljeksille ehdollista vankeutta

Kymenlaaksoon ja Päijät-Hämeeseen virolaista viinaa trokanneet veljekset tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. Veljekset myivät apureineen olutta ja siideriä kymmeniä tuhansia litroja kolmen vuoden ajan. Kouvolan käräjäoikeus tuomitsi laajassa viinanvälitysjutussa myös apureita.

Kouvolan viinatrokariveljeksille ehdollista vankeutta

Veljekset ovat kolmen vuoden ajan apureineen kuljettaneet kymmeniä tuhansia litroja alkoholia Virosta. Apureista viisi tuomittiin lyhyisiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja yhden sakkoihin.

Viinatrokarit tuomiolla

Kouvolan käräjäoikeus antaa perjantaina tuomionsa suuressa alkoholin salakuljetukseen liittyvässä jutussa.

Laajasta viinantrokausjutusta annetaan tuomio

Kouvolan käräjäoikeus antaa perjantaina iltapäivällä tuomionsa laajassa alkoholin maahantuontiin liittyvässä jutussa.

Mittava viinantrokausjuttu käräjille Kouvolassa

Yhdeksää henkilöä syytetään alkoholin tuonnista Virosta. Kolmea kymenlaaksolaismiestä epäillään päätekijöiksi.

Laaja viinantrokausvyyhti käräjille

Kouvolan käräjäoikeus käsittelee laajaa viinan tuontiin ja myyntiin liittyvää tapausta elokuussa.

Jättimäinen viinantrokausvyyhti syyttäjälle

Tulli on saanut valmiiksi laajan alkoholin tuontiin liittyvän rikostutkinnan. Kolmen kymenlaaksolaismiehen epäillään johtaneen porukkaa, joka on tuonut ainakin 85 000 litraa alkoholia Virosta Suomeen.

Colorado Avenue kertoo sukutarinaa hengästyttävästi

Perjantaina tulee ensi-iltaan Lars Sundin menestysromaaneihin perustuva kotimainen elokuva Colorado Avenue. Elokuvassa seurataan puodinpitäjä Hanna Östmanin ja hänen viinatrokaripoikansa Oton vaiheita Suomen historian myllerryksissä satakunta vuotta sitten. Tarjolla on näköalapaikka pohjalaiseen rannikkoelämään Amerikan-siirtolaisuuden, sisällissodan ja kieltolain pyörteissä.