Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Soldiers of Odin -takkinen mies, joka yritti lyödä sinisten Timo Soinia, maahan kaadettuna ja kiinni otettuna Korson maalaismarkkinoilla Vantaalla sunnuntaina 24. maaliskuuta.

Timo Soinin kimpusta taltutettu mies väittää muistavansa vain sen, että meni ostamaan kalakukkoa – turvamiehet ottivat vastaan useita iskuja

Ulkoministerin turvamiehet taltuttivat aggressiivisesti käyttäytyneen miehen Korson maalaismarkkinoilla 2019. Toinen turvamies sai tilanteessa vammoja, jotka johtivat pitkään sairauslomaan.

Small Giant -yhtiön työntekijöitä

Nyt vaihtui marssijärjestys Suomen pelialalla – Small Giant on Roviota ja Angry Birdsejä suurempi

Small Giant Games myytiin – ja diilistä neuvoteltiin niin hyvä, että satojen miljoonien eurojen bonuksia satelee yhä.

Clash Royale -pelin markkinointikuva.

Pelialan menestys näkyy Uudenmaan tulokärjessä entistä vahvemmin

Maakunnan suurituloisimpien listalle nousivat Supercellin perään muiden muassa Small Giant Gamesin ja Kamun perustajat.

Small Giant Games -pelistudion henkilöstöpotretti

Pelialalla jättikauppa: Zynga ostaa suomalaisen Small Giant Gamesin – yksi Suomen suurimmista peliyhtiön myynneistä Supercellin jälkeen

Small Giant Gamesin arvo kaupassa on noin 610 miljoonaa euroa. Suomalainen peliyhtiö säilyy itsenäisenä ja jatkaa toimintaansa Helsingissä.

Puheenjohtajien kohtaaminen

Vihreiden väliaikainen puheenjohtaja haastoi Sipilää ja Orpoa: "Hallituksen politiikassa on ollut miehinen painotus" – A-studiossa väännettiin vaalikauden lopun kipupisteistä

Pöydällä oli muun muassa työntekijän asema, soten tilanne ja hallituspuolueiden nahistelu vaalikiiman kuumetessa. Vieraina keskustan, kokoomuksen, sosiaalidemokraattien ja vihreiden puheenjohtajat.

Timo Soininen, Small Giant Games

Uusi peliyhtiö nousussa: Lähes miljoona pelaajaa päivässä ja kymmenien miljoonien myynti

Helsinkiläinen Small Giant Games nousi "kolmenkympin" kerhoon. Liiketoiminta kääntyi vuoden lopulla voitolliseksi, toimitusjohtaja Timo Soininen sanoo.

Tiesitkö, että Timo Soinista tulee ensi viikolla Suomen pääministeri?

Kun keskustan Juha Sipilä lomailee pääministerin tehtävistään, puikkoihin astuu perussuomalaisten Timo Soini.

SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin

Marin: Väistikö Soini vastuuta ryhtymällä ulkoministeriksi?

Suomen toiseksi suurimman puolueen puheenjohtaja Timo Soini valitsi poliittisesti kevyemmän salkun, sanoo Sanna Marin.

Heinäseipäistä tehty aita pellon reunalla

Maalla on mukavaa, kunhan ei asu liian kaukana keskustasta

Jos perhe haluaa asua haja-asutusalueella, heidän on hyväksyttävä, ettei siellä saa samanlaisia palveluja kuin kaupungin keskustassa. Koulukyydeissä kunnat joutuvat kuitenkin tekemään erityisjärjestelyjä.

Timo Soini

Soini: "Suomi ei sorra lapsia kansalaisuuden perusteella"

Perussuomalaisten puheenjohtajasta Timo Soinista on yksiselitteisen selvää, että lapsia ei oteta huostaan kansalaisuuden perusteella.

Kaksi tyhjää puistonpenkkiä

Kajaanissa pohditaan kipeiden leikkausvaihtoehtojen välillä

Nostetaanko liikuntapaikkojen ja lippujen hintoja, supistetaanko uuden vesiliikuntakeskuksen aukioloaikoja, jätetäänkö puistoja hoitamatta, leikataanko kalatalouden hoidosta? Siinä vaihtoehtoja, joista luottamushenkilöt joutuvat valitsemaan. Taustalla on talousarvioesitys, jossa teknisen toimen käyttötalousraamia leikataan rajusti.

Rantamaisema heijastuu kesämökin ikkunasta

Mökin muuttaminen vakituiseksi asunnoksi on harvinaista

Kesämökillä asuminen ympäri vuoden olisi mukavaa, mutta punaisen tuvan muuttaminen vakituiseksi asunnoksi on vaikeaa. Hakemuksiin suhtaudutaan karsaasti, koska kuntien täytyy taata tasapuoliset palvelut kaikille.

Sivukaappaus Kajaanin kaupungin maankäyttöpoliittisesta ohjelmasta.

Kajaanissa vuokratontin hinta voi tuplaantua – mutta asteittain

Omakotitalon vuokratontin hinta voi vuokrasopimusta uusiessa jopa kaksinkertaistua. Välittömästi ei vuokranmaksu kuitenkaan lovea maksajan lompakkoon tee, vaan näissä tapauksissa vuokraa nostetaan asteittain.

"Ensin seura-avustus, perään lasku tilojen käytöstä"

Jyväskylän suunnitelmat muuttaa lasten ja nuorten liikuntapaikat maksullisiksi eivät ilahduta liikuntaseuroja. Seuroissa pelätään nousevien harrastusmaksujen hankaloittavan lasten liikkumista ja tuovan lisää byrokratiaa.

Batman-uutiseen reagoitiin nyrpeästi: Kuin tekisi Timo Soinista Harry Potterin

Tänään paljastui, että tulevassa Man of Steel -elokuvan jatko-osassa Batmanin kaavun itselleen asettaa näyttelijä-ohjaaja Ben Affleck. Uutinen ei kaikkia ilahduttanut.

Asfalttitie

Asfaltoinnin hinta on tuonut mieleen 1990-luvun kartellin

Kajaanissa ei päällystetä tänä kesänä teitä, jollei uusittu tarjouskierros laske asfaltoinnin hintaa. Ensimmäisellä kierroksella kaupungin saamat tarjoukset olivat huomattavasti kalliimpia kuin viime kesänä.

Matkalaukku, jonka päällä käsin kirjoitettu lappu "from KAJ"

Matkakeskus parantamaan palveluja

Kajaani valmistautuu yhdistämään juna-, linja-auto- sekä taksiliikenteen palvelut samalle tontille Matkakeskukseksi. Matkustajien peruspalvelut keskitettäisiin tällöin samaan paikkaan.

Kuvassa porakone remonttityömaalla.

"Luvaton rakentaminen on riskirakentamista"

Luvaton rakentaminen on ongelma Kajaanissa. Kajaanin kaupungin teknisen johtajan Timo Soinisen mukaan Kajaanissa tulee esiin jatkuvasti tapauksia, joissa naapurit kertovat luvattomasta rakennuksesta tai rakennustarkastajat huomaavat luvattomuuden.

Timo Soini

Millainen pääministeri Timo Soinista tulisi?

Puheenjohtaja Timo Soini aikoo nostaa perussuomalaiset pääministeripuolueeksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Britannian EU-kansanäänestysaikeet ovat antaneet pontta tavoitteille.

Otanmäen lintuvesialtaan pusikoituvat rannat.

Otanmäen lintuvesiallas kaipaa kunnostamista

Pusikoituvat rannat karkottavat pian kahlaajat lintuvesialtaasta. Allas on lintuharrastajien keskuudessa suosittu lintujenkatsomispaikka.

Timo Soini ja Juha Väätäinen halaavat sovinnon merkiksi eduskunnassa.

Vaalipäällikkö: "Onneksi Väätäinen ei tuo vaalivankkureita Nousiaisiin"

Kansanedustaja Juha Väätäisen lausunnot puolueen puheenjohtajasta Timo Soinista ovat kuohuttaneet perussuomalaisten mieliä ympäri Suomea. Väätäisen puheita pidetään lapsellisena.

Tasavallan presidentin vaalin varjovaalien vaalijuliste.

Nuoret valitsevat presidentin varjovaalissa

Samalla kun täysi-ikäiset valitsevat Suomelle uutta presidenttiä, kouluilla järjestetään valtakunnalliset nuorisovaalit, joissa nuoret valitsevat nuorten presidentin.

Yle Areena logo.

Huutavat päät masentavat konkaritoimittajaa

Pitkän linjan lehtimies Vesa Näveri ei näissä vaaleissa viitsi televisiotenttejä seurata. Keskustelun taso masentaa, kun liuta puhuvia päitä huutaa toistensa päälle, Näveri paukauttaa.

Tytti Isohookana-Asunmaa YLE Oulu-radion vieraana

Isohookana-Asunmaa: Vaalit on suomalaisten tapa tehdä vallankumous

Eduskunnassa 20 vuotta istunut keskustalainen Tytti Isohookana-Asunmaa arvioi tulevia vaaleja monessa mielessä mielenkiintoisiksi. YLE Oulu Radion studiossa vieraillut entinen kulttuuriministeri seuraa yhteiskuntaa tarkasti, mutta päivän politiikkaan hän ei enää halaja.

Puukoulun myyntiin tulossa aikalisä

Teppanan vanhan puukoulun myyntiin Kajaanissa esitetään aikalisää. Kaupungin tekninen johtaja Timo Soininen esittää ympäristötekniselle lautakunnalla keskiviikkona, että talosta tehdyt ostotarjoukset hylätään.

Lunkan tontin rakentaminen vie vuosia

Maaperän puhdistaminen ja rakentaminen Lunkan tontilla Kajaanin Lyseon läheisyydessä alkaa vasta vuosien päästä, arvioi kaupungin tekninen johtaja Timo Soininen. Hänen mukaansa asemakaavan muutos saavuttaa lainvoiman aikaisintaan maaliskuussa.

Lindén ei ole valittanut small talkista

Viestintäministeri Suvi Lindén ei ole tehnyt kantelua Satakunnan Kansan marraskuisesta artikkelista. Julkisen sanan neuvostosta vahvistetaan, ettei asia ole heidän käsittelyssään.

Kajaani kiirehtii taiteilijaresidenssiä

Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistyksen on saatava myytyä Suvantolan entinen koulu taiteilijaresidenssikäyttöön tammikuun aikana. Muussa tapauksessa kaupunki voi vaatia, että kyläyhdistys poistaa rakennuksen kaupungin omistamalta tontilta.

Suvi Lindén

Lindén: Small talk johtaa kanteluun?

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) harkitsee kantelevansa Julkisen sanan neuvostoon Porissa ilmestyvän Satakunnan Kansan tavasta uutisoida haastattelun ulkopuolella antamiaan lausuntoja. Lindén on ollut asiasta yhteydessä JSN:n puheenjohtajaan Risto Uimoseen. Lindén kertoi asiasta YLE Oulun haastattelussa maanantaina.

Sieniä kasvava lahopuu metsässä.

Uudet metsänomistajat suosivat suojelua

Yksityisten suojelualueiden perustaminen kiinnostaa metsänomistajia. Etelä-Suomen Metso-suojeluohjelmaan esitetään jo enemmän alueita kuin voidaan ottaa mukaan. Suuri osa uuden polven metsänomistajista arvostaa luonto- ja virkistysarvoja enemmän kuin puusta saatavaa tuottoa.

Taloa remontoidaan. Parvekkeen kunnostus. Mies nosturin korissa.

Minimilinjaa tarjolla Kajaanissa

Kajaanin ympäristötekninen toimiala selviytyy ensi vuodesta ilman irtisanomisia tai lomautuksia, mikäli tiukennuksia talousarvioraamiin ei enää tule. Lautakunnassa käsiteltävään talousarvioesitykseen sisältyy myös vesiliikuntakeskuksen rakentamisen aloittaminen.

IT-talon tontille haetaan rakentajaa

Lemminkäinen konserniin kuuluva Palmberg -rakennusliike on vetäytynyt Kajaanin IT-talon tontin vuokraamisesta ja kerrostalojen rakentamisesta.

Rehjansaaresta on liikkunut kaupunkilegenda

Kajaanin Rehjansaareen liitetty tieto, että saari olisi ikuisesti sidottu kaupunkilaisten virkistys- ja vapaa-ajan käyttöön, on osoittautunut kaupunkilegendaksi.

Judokat ja painijat pahan paikan edessä

Kajaanin Judokerholla tilanne on hankalin, sillä harrastustila lähtenee alta, eikä uudesta ole tietoa. Judokerho esittääkin, yhdessä Kajaanin Juntan kanssa, kaupungille Vienankadun tilojen kunnostamista harrastajiensa käyttöön.

Harrastuksista joutuu nyt maksamaan

Kajaanilaisseuroille ei ole enää tarjolla ilmaisia tiloja, sanoo tekninen johtaja Timo Soininen.

Timo Soini.

Soini sai moitteita voitonvarmuudesta

Puoluejohtajien EU-vaaliväittelyn voittajia olivat Timo Soini, Jyrki Katainen ja Anni Sinnemäki. Tämä kolmikko sai eniten kehuja politiikan asiantuntijoilta. Tosin monien mielestä Timo Soinista paistoi liika itsevarmuus ja paras puhti oli poissa.

Kajaanin ympäristötekninen toimi pysynyt talousraameissa

Uudisrakentamisen vireys ja säästölinja pitävät toimialan budjettiraamissa.

Neljän kunnan rakennusvalvonta yhteen

Kajaani, Paltamo, Ristijärvi ja Vaala suunnittelevat rakennusvalvonnan ja ympäristön suojelun viranomaistehtävien yhdistämistä. Sopimusluonnosten teko alkaa, jos kaikki neljä kuntaa sitoutuvat yhteistyöhön.

Lähteiden kunnostus yleistynyt koko maassa

Lähes kaikkien metsäkeskusten alueella on alettu kunnostaa lähteitä. Tänä kesänä kunnostetaan muutamia satoja lähteitä. Ne pyritään palauttamaan mahdollisimman lähelle luonnontilaa.

Vilén: Perussuomalaiset haaste EU-jäsenyydelle

Eduskunnan suuren valiokunnan puheenjohtaja Jari Vilén (kok.) pitää perussuomalaisten vaali- ja gallupmenestystä haasteena Suomen EU-puheenjohtakaudelle ja maan koko EU-jäsenyydelle.