Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ylen kolumnisti Shadia Rask studiomuotokuvassa.

Shadia Raskin kolumni: Tarina hiuksistani alkoi purkautua lapsuuteni kylpyhuoneesta

Hiuksiin liittyy paljon kulttuurisia normeja: kauniit hiukset ovat suorat ja naisen hiukset pitkät. Yllätyin, miten paljon asiaa minulla oli hiuksista, kertoo Rask.

GHD Helsinki 2019

Afro hair celebration weaves community with identity in Finland

Helsinki collective helps consumers and professionals create fellowship based on the appreciation and care of Afro hair.

Harriet Aryendan laittaa Sandoo Mänepään hiuksia

Torstai 8.8.2019 (tv)

Poliisi on lisännyt valvontaa Helsingin metroasemilla huumekaupan takia. Hallituspuolueiden yhteinen kannatus on vähän noussut. Teknologiateollisuudella menee hyvin. Harriet Aryendan liike Helsingissä palvelee asiakkaita, joilla on afrohiukset. Säätiedot.

Koululaisia tunnilla.

Herätys: Pienten kuntien koulut tyhjenevät, veronpalautukset kilahtavat tilille, etelä saa vihdoin sateita

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Harriet Aryenda  laittaa Sandoo Mäenpään hiuksia

Vielä muutama vuosi sitten afrohiuksille oli hankala löytää tuotteita Helsingissä – Curly girl -metodin suosio jatkaa kiharoiden vapautumista

Curly girl -metodin suosio näkyy myös afrohiuksiin keskittyvässä liikkeessä Helsingin Hämeentiellä.

Dua Olivia Pazilla on paksu, hartioille ulottuva vauvatukka

Dua Olivia Pazin vauvatukka on ihastelun aihe – monessa maassa hiukset ovat voiman symboli, mutta äidiltä hiuslaatu voi vaatia työtä ja kärsivällisyyttä

Etnisten hiusten käsittelyyn erikoistunut kampaamoyrittäjä toivoo etnisten hiusten käsittelyoppia alan koulutusohjelmaan Suomessakin.

All Points North Podcast

All Points North Podcast #22: Michaela Moua on Afro haircare, the veneer of Finnish honesty, and coping with isolation

All Points North weaves through the topic of Afro hair in Finland, looks at plagiarism claims against a politician, and ponders how to tackle loneliness.

Nainen letittää pojan hiuksia

Kauniiden afrohiusten salaisuus syntyy keittiössä – vanha resepti kulki Sudanista Suomeen

Suomessa on vain vähän osaamista afrohiusten hoitamiseen, joten moni tekee sen itse. Sudanilaisnainen sai taidon öjyn keittämiseen ja letitykseen jo lapsena.

Anna Paavilainen: Play Rape

Vihaiset naiset näyttämöllä – suorasukaiset monologit valtasivat Tampereen Teatterikesän

Teatterissa on meneillään monologibuumi. Moderni monologi ei ole pölyinen klassikko, vaan puhuttelee yleisöä ajankohtaisilla kysymyksillä, suoraan ja asenteella.

Afrikkalaiset hiustrendit

Afroja ja futuristisia lettejä – afrikkalaiset hiustrendit ovat muotia Suomessakin

Afrikkalaiset hiustyylit näkyvät suomalaisessakin katukuvassa. Tämän hetken trendeihin kuuluvat värikkyys, letit, irtohiukset ja auki oleva afro. Afrikkalaiskampauksilla halutaan peilata myös omaa identiteettiä.

Jääkiekkoturistit

Kiekkoturisti pakkaa matkalle afron ja seikkailumieltä

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut ovat koukuttava matkailukohde. Bratislavaan alkuviikosta matkanneet sotkamolaiskaverukset Arto Jansa ja Roni Liljeroos kokeilevat kiekkoturismia jo viidennen kerran. Miehet säästävät omatoimimatkailemalla, mikä tuo oman jännityksensä reissuun mukaan.

Pistons riisui Spursin aseista

Viime vuoden NBA-mestari Detroit Pistons kavensi finaalisarjan voitot 2-1:een. Pistons pesi kolmannessa finaalissa kahden vuoden takaisen mestarin San Antonio Spursin 96-79.