Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sotkamo vaihtaa vesimittarit etäluettaviin – ei aiheuta suuria korotuspaineita asiakkaiden maksuihin

Uudistus vähentää mittareiden lukemisesta aiheutuvia kustannuksia ja suoraviivaistaa asiakkaiden laskutusta.

Kajaanin Vesi jatkaa mittareiden vaihtamista etäluettaviin

Koronatilanteen salliessa mittareiden vaihto jatkuu elokuussa.

Kajaanin Veden etäluettavat mittarit eivät nosta vesimaksua, vaan pikemminkin päinvastoin

Kajaanin Vesi vaihtaa tulevina vuosina vielä 7 000 vesimittaria etäluettaviin.

Joensuun Vesi vaihtaa 14 000 vesimittaria

Joensuun Vesi on massamme ensimmäisiä suuria vesilaitoksia, joka siirtyy kokonaan etäluentaan.

Porissa kehitetty uutta vesiteknologiaa

Porilainen start up -yritys on kerännyt rahoituksen vesimittarien etäluennan kehittämiseen.

Kemin kaukolämpölaitoksella mystinen vesivuoto – raksuttaako vesimittarisi liikaa?

Kemin Energia ja Vesi on etsinyt vuodon lähdettä viime syksystä saakka. Jos vika on asiakkaan laitteessa, siitä on tulossa isohko lasku.

Energiankulutusta suitsitaan kuriin vuokrataloissa – Lahden Talot seuraa sähkön ja lämmön kulutusta tunnin välein

Energiankulutuksen etäluenta yleistyy. Lahdessa kaupungin vuokrataloyhtiö Lahden Talot kerää tietoa kiinteistöjensä sähkön ja lämmön kulutuksesta pilvipalvelun kautta tunnin välein, jatkossa mukaan tulee veden käyttö.

Opiskelijoiden lutrausta hillitään vesimittareilla – pahimmillaan kuluu tuhat litraa päivässä

Suomalainen kuluttaa noin 90–270 litraa vettä vuorokaudessa. Turkulaisopiskelija saattaa kuitenkin käyttää vettä jopa kymmenen kertaa keskiarvoa enemmän. Kulutuksen ohella vesimittareilla seurataan opiskelija-asuntojen mahdollisia vesivuotoja.

Ammattilaisen viisi vinkkiä: Näin estät putkien jäätymisen pakkasella

Kodin putkia jäätyy talvi toisensa jälkeen. Asiantuntijan mukaan putkien jäätymisen ennaltaehkäisemiseen on useita keinoja.

Toistatuhatta vesimittaria vaihtoon Lappeenrannassa

Lappeenrannan Energiaverkot Oy uusii asiakkaidensa vanhoja vesimittareita. Tänä vuonna tavoitteena on vaihtaa toistatuhatta vesimittaria.

Miksi talojen seinissä on lukkoja? – selitys löytyy palomiehiltä ja vesilaitokselta

Talojen seinissä olevien putkilukkojen takaa löytyy avaimia, joilla pääsee joko yleisiin tiloihin tai asuntoihin asti.

Tarkkaile vesimittariasi ja säästy ikäviltä lisälaskuilta

Noin viisi prosenttia vesimittareista näyttää joko liian suurta tai pientä lukemaa, arvioi Lahti Aquan toimitusjohtaja. Vesiyhtiöt suosittelevat tarkkailemaan mittarin lukemia muutenkin, jotta mahdolliset viat havaitaan nopeasti. Jos mittari jäätyy ja hajoaa, kiinteistön omistaja joutuu maksumieheksi.

Vuokra-asuntojen vesimaksuista on noussut kiista Espoossa

Espoon Asunnot on alkanut laskuttaa vedestä asunnon koon perusteella, vaikka vanhoihin vuokrasopimuksiin on kirjattu vesimaksun perustuvan kulutukseen. Osa vuokralaisista on ollut muutoksesta hyvin tuohduksissaan, sillä se koetaan piilovuokrankorotukseksi.

Irlantilaiset marssivat joukolla vesimaksuja vastaan

Kotitalouksilta aletaan periä ensimmäistä kertaa vesimaksuja ensi vuonna. Maksut juontavat juurensa EU:n ja IMF:n pelastuspakettiin.

Energiansäästö on asenteesta kiinni, kun asuinkuluja hillitään

Aktiiviset asukastoimikunnat tekevät tärkeää työtä ruohonjuuritasolla energiansäästössä, joka on ainoa keino vaikuttaa asukkailta perittävään vuokraan.

Moni nuori pihalla vuokralaisen velvollisuuksista - pienestä mokasta voi kasvaa satojen eurojen lasku

Asumisen arkiset askareet tuottavat päänvaivaa nuorille vuokralaisille ja heidän vuokranantajilleen. Suurimmat ongelmat ovat edelleen vuokranmaksussa.

Vesimittarin lukijasta tulossa harvinainen vieras

Veden kulutusta on alettu seurata etäluettavilla mittareilla. Mittarinlukijan ei enää tulevaisuudessa tarvitse kulkea ovelta ovelle, vaan hän lukee mittarin ajamalla talon ohi.

Vedenkulutuksen etämittauksesta etuja sekä asiakkaalle että vesilaitokselle

Forssassa Vesihuoltoliikelaitos miettii etäluettavien vesimittareiden tiedonkeruujärjestelmän hankkimista.

Kuningaskuluttaja: Tuhannet asuntokohtaiset vesimittarit raksuttavat tyhjän panttina

Varovaisen arvion mukaan Suomen kerros- ja rivitaloasuntoihin on asennettu jopa kymmeniä tuhansia asuntokohtaisia mittareita, joita ei kuitenkaan käytetä veden laskutuksessa.

Onko suurten remonttien hintaa nostava asetus perusteltu?

Syyskuussa voimaan tuleva asetus nostaa suurten remonttien hintaa, sillä se velvoittaa taloyhtiöt lisäämään seinien eristystä julkisivuremontin yhteydessä sekä asentamaan vesimittarin jokaiseen asuntoon putkia remontoitaessa. Tarkoitus on parantaa talojen energiatehokkuutta ja vähentää vedenkulutusta. Mitä ajattelet uusista määräyksistä? Uskotko taloyhtiöiden hyötyvän niistä pitkällä tähtäimellä? Onko uusi asetus perusteltu? Tiedätkö taloyhtiön kiirehtineen remonttia määräysten vuoksi, lykkäävän sitä tai aikovan pilkkoa urakan silpuksi?

Uusi asetus nostaa suurten remonttien hintoja

Julkisivuremonteissa moni taloyhtiö joutuu lisäämään seinien eristystä, ja putkistosaneerauksissa lähtökohta on, että kaikkiin asuntoihin tulee oma vesimittari.

Uusi etäluettava vesimittari näyttää vuodot ja lutrauksen

Kotitalouksien vedenkulutuksen tarkkailemiseen on kehitetty huippumoderni vesimittari. Ultraäänimittareista on apua kuluttajille, sillä se paljastaa esimerkiksi kodin tiivistevuodot ja vesisyöpöt. Forssan vesihuoltoliikelaitos hankkii ultraäänimittareita asiakkailleen ensimmäisten joukossa Suomessa.

Etäluenta tulossa myös vesimittareihin

Kotitalouksien sähkön- ja kaukolämmön kulutusta mitataan jo varsin laajasti etäluettavilla mittareilla. Myös veden kulutuksen mittaus tekee tuloaan etäluennan piiriin.

Vedenkulutuksen verkkoseuranta voi säästää satasia

Veden kulutuksen säännöllinen seuranta voi säästää suuria summia. Näin on lähinnä silloin, jos kotona on sattunut haaveri, jonka jäljet jäisivät muuten huomaamatta. Toisaalta myös ilmoittamattomat muutokset perheen koossa voivat aiheuttaa turhia rahansiirtoja.

TS: Vesimittarit kaikkiin asuntoihin

Huoneistokohtaiset vesimittarit tulevat pakollisiksi myös vanhoihin kerrotalohuoneistoihin.

Perhe järkyttyi älyttömästä vesilaskusta

Laskun mukaan nainen oli käyttänyt kolmen lapsensa kanssa lämmintä vettä kuuden kuukauden aikana 3215 kuutiota. Vettä oli läträtty kaikkiaan 15 651 euron edestä.

Lahdessa jahdattiin kuumavesituhlaria

Lahdessa Hakatornissa jahdattiin outoa vesivuotoa loka-marraskuun vaihteessa 2009. Valvontalaitteet antoivat hälytyksen epänormaalista veden yökulutuksesta, joka käynnisti mittavan vuotoetsinnän.

Kokkolan Vesi epäonnistui tiedottamisessa

Kokkolalaiset hämmästelivät eilen vesilaitoksen lähettämää kirjettä ensi vuoden alusta voimaan tulevasta uudesta hinnoittelusta. Epätietoisuutta herätti etenkin se, minkä kokoinen vesimittari kotoa löytyy. Mitä Kokkolan Vesi yritti sanoa?

Oman vesimittarin asentaminen vanhaan asuntoon on työn ja monen putken takana

Huoneistokohtainen vesimittari säästää kokemusten perusteella vettä ja lämpöä. Uusissa kerros- ja rivitaloissa omat vesimittarit ovat pakollisia, mutta saako oman mittarin asennettua vanhaan asuntoon? Rauman Veden johtajan Seppo Heikintalon mukaan tämä voi olla teknisesti hyvin vaikeaa ja kallista.

Uusiin asuntoihin vesimittarit

Kaikki uudet asunnot saavat vast'edes oman vesimittarin. Asetus tuli voimaan vuoden alusta ja koskee kaikkia vähintään kahden asunnon rakennuksia eli käytännössä rivi- ja kerrostaloja. Asuntokohtaisten mittarien uskotaan hillitsevän veden kulutusta ja säästävän energiaa. Samalla laskutuksesta tulee oikeudenmukaisempaa.

Energiansäästöä kosketusvapaasti

Kuntien ja kaupunkien vuokratalojen runsasta vedenkulutusta halutaan hillitä. Kiinteistöyhtiö Kajaanin Pietari on jo parin vuoden ajan asentanut kosketusvapaita hanoja peruskorjauskohteidensa yhteisiin pesutiloihin.

Vesimittari asuntoon - läträys loppuu

Asuntokohtaiset vesimittarit vähentävät merkittävästi vedenkäyttöä kerrostaloissa. Kun jokainen maksaa vain siitä vedestä, jonka kuluttaa, ei vettä haaskata turhaan.

Putkiremonttibarometri: Energiaa valuu viemäreihin

Energiasäästökysymyksiä ei läheskään aina oteta huomioon putkiremonteissa, selviää Isännöintiliiton putkiremonttibarometrista.

Hollolan vesimaksut nousevat

Hollolan vesi- ja viemäritaksoihin esitetään korotusta. Nykyisiin vesi- ja viemärilaitoksen käyttömaksuihin on tulossa 6-10 sentin korotus vesikuutiolta.

Porin Vesi otti käyttöön nettipalvelun

Porin Vesi on avannut asiakkailleen Online-palvelun. Nyt netin kautta voi muunmuassa ilmoittaa mittarilukemat, selaille vesilaskuja ja päivittää yhteystietoja. Palvelu otettiin käyttöön lokakuun alussa ja rekisteröityneitä palvelun käyttäjiä on jo nyt runsaat 500.

Huoneistokohtainen vesimittari vähentää veden kulutusta asuntoyhtiöissä

Vanhoihin huoneistoihin huoneistokohtaiset vesimittarit on järkevintä asentaa putkiremontin yhteydessä.

Vesimittareissa piilee vahingonvaara

Asuntokohtaiset vesimittarit tulevat pakollisiksi vuonna 2012. Asuntokohtaiset mittarit saattavat lisätä riskiä kosteusvaurioista.

Jokioisten kyläkoulut lakkautusuhan alla

Jokioisten kyläkoululaisten koulutie muuttunee, kun kunnanhallitus esittää valtuustolle keskiviikkona usean koulun oppilaiden siirtämisestä muihin oppilaitoksiin.

Huoneistokohtaisista vesimittareista pakollisia?

Huoneistokohtaiset vesimittarit on todettu hyväksi keinoksi vähentää veden- ja energiankulutusta. Huoneistokohtaisten vesimittarien käyttöä selvittäneen työryhmän mukaan mittarit olisi säädettävä pakollisiksi uusissa rakennuksissa.

Ympäristöministeriö kaavailee huoneistokohtaisia vesimittareita

Ympäristöministeriö selvittää, tulisiko huoneistokohtaiset vesimittarit säätää pakollisiksi uudisrakentamisessa. Ministeriön työryhmä pohtii myös vesimittarien asentamista vanhoihin taloihin korjausrakentamisen yhteydessä.

Vesimittarit halutaan jokaiseen kotiin

Ympäristöministeriö haluaa jokaiseen kotiin vesimittarit, kertoo Aamulehti. Tämä vähentäisi veden kulutusta, kun asukkaat joutuisivat maksamaan siitä määrästä vettä, jonka todella käyttävät. Myös lämmityskulut pienenisivät, kun ylimääräinen lämpimän veden käyttö jäisi pois.