Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mansikkarikolliset jäävät tänä kesänä nalkkiin – torien myyntikojuja ratsataan uudella työkalulla, joka paljastaa väärentäjät

Suomalainen ja ulkomainen mansikka voidaan ensi kertaa erottaa varmasti toisistaan. Tulevaisuudessa tekniikalla saadaan varmuus muidenkin tuotteiden alkuperästä.

SK: Pori Jazz aikoo siirtää jazzkadun Etelärannasta Kirjurinluotoon

Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty. Pori Jazz käy suunnitelmasta neuvotteluja kaupungin kanssa tällä viikolla.

Porin kävelykatukokeilu jakaa vahvasti mielipiteitä – ravintoloitsijat innoissaan, torikauppiaat vastustavat

Suunnitelma katujen sulkemisesta autoliikenteeltä heinäkuuksi Porin torin nurkilla on saanut torikauppiaat varpailleen. Ravintolayrittäjät puolestaan odottavat kieli pitkällä terasseilleen saapuvia asiakkaita.

Urheiluillassa Puhetta sportista tarjoavat Jouko Jokinen, Seppo Räty, Petra Olli, Perttu Ruuska ja monet muut

Illalla klo 18.03 täysin suorassa radiolähetyksessä Yle Puheessa urheilun ajankohtaiset aiheet liikkuvat lajikirjon laidasta laitaan.

Hollantilaista kananmunaa sisältävien tuotteiden pitoisuudet pieniä – Asiantuntija: "Terveysriski on olemattoman pieni"

Eviran mukaan suurin myrkytysriski on nimenomaan raaoissa munissa. Jatkojalosteissa riski on erittäin pieni.

Riihimäen ratakorjauksen aikataulu yhä auki – junaliikenteessä myöhästymisiä

Junaliikenne hankaloittaa maanantaisen räjäytystyön aiheuttamien sähköratavaurioiden korjauksia Riihimäellä. Nyt pohdinnassa on, miten korjaukset kannattaisi tehdä, jotta liikennehäiriöt jäisivät mahdollisimman pieniksi.

"Olutkarsinoista" luovutaan - tuoko uudistus ikärajat festivaaleille?

Tähän asti festivaaleilla on pitänyt nauttia oluttuoppinsa tiukasti ravintola-alueella. Uudessa alkoholilakiesityksessä nämä niin kutsutut olutkarsinat poistuisivat. Festarijärjestäjät tervehtivät uudistusta sekä tyytyväisinä että epäillen.

Urheilukansanradio Yle Puheessa - kuuntele kansaa ja "tunnista tutut äänet" -kilpailu

Illalla Yle Puheessa 49 kansalaista ja 30 tuttua muuta ääntä. Kuuntele ja osallistu myös kilpailuun.

SuomiAreenalle ja Pori Jazzille yhteinen lava Antinkadulle

Pori täyttyy heinäkuussa ihmisistä. Osittain päällekkäin järjestettävät SuomiAreena ja Pori Jazz kiinnostavat myös samaa yleisöä. Tapahtumat hyödyntävät mahdollisuuden yhteistyöhön käyttämällä muun muassa yhteistä lavaa keskusteluihin ja musiikin esittämiseen.

Pori Jazz: Omien alkoholijuomien kieltäminen pitää lippujen hinnat kurissa

Alkoholilakia on syytetty liiasta holhoamisesta. Kaikki eivät silti kaipaa siihen lievennyksiä. Ainakin osa festivaalijärjestäjistä haluaisi pitää tiukat pykälät ennallaan. Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen kertoo, että juomisen vapauttaminen lisäisi paineita lippujen hintoihin.

Tiedätkö jo, mitä teet kesällä? Yllättävän moni tietää – Festarilippujen kauppa kuumeni

Tulevan kesän festivaalilippuja myydään jo täyttä päätä, vaikka talvi on vasta aluillaan. Lippukauppa ja esiintyjien julkistukset ovat vuosi vuodelta aikaistuneet. Taustalla on tapahtumajärjestäjien taistelu tuulimyllyä vastaan: kilpailu vapaa-ajasta on kova, ja suurin osa ihmisistä panttaa päätöstä festarireissusta viime tinkaan. Edullisemmilla ennakkohinnoilla halutaan sitouttaa yleisöä ja karsia riskiä.

Forssasta mielenilmaukseen pettyneitä ja kiukkuisia ihmisiä: miksei puhuta osingoista ja veronkierrosta?

Pettymys, luottamuspula, pidätelty kiukku. Työttömyyden runtelemasta Forssasta lähti aamulla palkansaajien mielenilmaukseen bussilasteittain ihmisiä kohti Helsinkiä – ja monia sapetti niin maan perusteellisesti.

Pori Jazz vastaa rajuun ryöpytykseen: "Parhaat jazzit vuosiin"

Lähes 60 000 pääkonsertteihinsa kerännyt Pori Jazz -festivaalin järjestelyjä kritisoidaan rajusti mielipidepalstoilla. Kohteena ovat muun muassa anniskelualueen käytännöt. Pori Jazzin mukaan festivaalin saama suora palaute on selvästi myönteisempää kuin viime vuonna.

Pori Jazzin pomo Janne Nieminen rakastaa rytmimusiikkia – Stevie jäi kaivelemaan

Pori Jazzin uusi toimitusjohtaja Janne Nieminen oli armeijassa, kun Stevie Ray Vaughan esiintyi Kirjurinluodolla. Konsertin missaaminen harmittaa miestä vieläkin, mutta onneksi seuraavan vuoden esiintyjä Miles Davis puhalsi pahimman haavan umpeen. Tie toimitusjohtajaksi kävi vapaaehtoistyöntekijän ja festivaalitoimitsijan hommien kautta – ja kaiken takana on rakkaus rytmimusiikkiin.

Janne Nieminen Pori Jazzin toimitusjohtajaksi

Pori Jazz -festivaalin uusi toimitusjohtaja on Janne Nieminen. Hän siirtyy tehtävään Hämeenlinnan kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehtaalta. Nieminen aloittaa työnsä Porissa tämän kesän festivaalin jälkeen.

Ruokaväärennökset lisääntyvät maailmalla – tammenterhoja kahvipapuina

Melamiinia maidossa, jäteöljyjä ruuanlaittoon, lääkejäämäistä hevosenlihaa naudanlihana. Ruokaväärennösten taustalla on selvä rikollinen toiminta, joka tähtää vilpilliseen voitontavoitteluun. Suomessa ei vielä ole toimivaa järjestelmää ruokaväärennösten kiinnisaamiseen. Tullilaboratorio tarkasti viime vuonna yli 3 300 tavaraerää, niistä 8,5 prosenttia oli määräysten vastaisia.

Mitä haluat kysyä Kai Suikkaselta?

Kun TPS antoi marraskuussa potkut Kai Suikkaselle, niin joukkue oli Liigassa yhdeksäntenä. Nyt sijoitus on 14 ja Tepsin peli sekaisin. Mitä sinä haluat kysyä Suikkaselta Yle Puheen Kiekkokierroksella?

Yle Puheen MM-salibandyilta – heitä väittämä ruodittavaksi!

Yle Puhe pohjustaa tulevia MM-lähetyksiään maanantaina MM-salibandyillassa. Mukana Mikael Järvi, Petteri Bergman ja John Liljelund. Lähetä räväkkä väittämä asiantuntijoille ruodittavaksi.

Vaatteiden kemikaalit voivat tehdä arjesta helvetin

Vaatteissa käytettävien haitallisten kemikaalien määrä ei ole vähentynyt. Tullilaboratorio tutkii vuodessa 500 vaatenäytettä, joista seitsemän prosenttia todetaan terveydelle vaarallisiksi. Osa kemikaaleista on syöpää aiheuttavia. 

Rannalle jääneet hämäläisehdokkaat keräsivät kokemusta eduskuntavaaleihin

Vaalien voittajapuolueiden Keskustan ja Vasemmistoliiton kantahämäläiset ehdokkaat ovat tyytyväisiä puolueidensa menestykseen, vaikka paikka europarlamentissa jäi haaveeksi.

Vasemmistoliiton eurovaalinäkymät tiukat

Kevään eurovaaleissa Vasemmistoliitto lähtee haastajan roolissa. Vuoden 2009 vaaleissa puolue jäi niukasti ulos europarlamentista. Viimeisen paikan Vasemmiston nenän edestä nappasi Ruotsalainen kansanpuolue RKP. Hämeen eteläisestä vaalipiiristä ehdokkaita on vain yksi, forssalainen teurastaja ja pääluottamusmies Janne Nieminen.

Viisi ja puoli ehdokasta Kanta-Hämeestä eurovaaleihin

Laskentatavasta riippuen viisi tai kuusi eduskuntapuolueeseen kuuluvaa ehdokasta pyrkii europarlamenttiin Kanta-Hämeestä. Ehdokkaita on kaikista eduskuntapuolueista vihreitä lukuun ottamatta.

Mustikan väärennöksillä tienataan maailmanmarkkinoilla

Maailmalla liikkuu runsaasti väärennettyjä marja- ja hedelmätuotteita. Yhdessä raportoidussa tapauksessa mustikkauutteessa ei ollut lainkaan mustikkaa.

Myyjille ihottumaa ja hengitysoireita vaatteista

Vaatemyyjät voivat työssään saada allergisia oireita vaatteiden kemikaaleista. Kuluttajaa suojaa pesu ennen käyttöä, mutta myyjä käsittelee satoja pesemättömiä tuotteita päivästä toiseen.

Neljävuotias tyttö kuoli katolta pudonneen lumen alle

Keskiviikkona Vantaan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuuspaikalle, jossa perhe ja naapurit yrittivät kaivaa pikkutyttöä lumen alta esiin.

HK Ruokatalon yt päättyi, työntekijät odottavat lopputulosta

HK Ruokatalon yt-neuvottelut ovat päättyneet, mutta yhtiö ei ole kertonut neuvottelujen lopputulosta eikä irtisanottavien määrää. Työntekijät saattavat joutua odottamaan tietoja yli viikon.

HK hermostui työntekijöihinsä - osa teurastuksista Viroon

HK Ruokatalo arvostelee Suomen Elintarviketyöläisten liiton painostustoimia Forssan tehtailla. Työnantajan mukaan laittomat painostustoimet ovat jatkuneet Forssan tehtailla.

HK Ruokatalon Forssan neuvottelutilanne tulehtui pahasti

HK Ruokatalo ei ole lämmennyt yt-neuvotteluissa työntekijöiden esitykselle henkilöstöpaketista ja irtisanottaville työntekijöille maksettavista korvauksista. Neuvottelut ovat tänään jatkuneet kireissä tunnelmissa perjantaina alkaneen lakon jälkeen.

Mika Penttilä nousi Forssan kaupunginhallituksen johtoon

Forssan uusi valtuusto sai ensimmäisessä kokouksessaan jaettua luottamushenkilöiden johtopaikat ilman äänestyksiä. Kokoomuksen Mika Penttilä johtaa Forssan kaupunginhallitusta. Kaupunginvaltuuston johtoon valittiin puolestaan sosialidemokraattien Kaisa Lepola.

Mika Penttilä on Forssan äänikunkku

Keskustasta kokoomukseen siirtynyt Mika Penttilä otti suurimman henkilökohtaisen äänimäärän Forssassa, kaikkiaan 891 ääntä. Myös kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen (378) ja SDP:n Kaisa Lepola (473) saavat komeat äänimäärät.

Possuja lihoiksi Forssassa jopa puolalaisvoimin

HK Ruokatalon Forssan tehtaille on luotu viitisenkymmentä uutta työpaikkaa. HK Ruokatalo on kouluttanut uusia työntekijöitä jo kahdella työllisyyskurssilla. Yritys on tuonut Forssaan myös elintarviketyöntekijöitä HK Scanin tytäryhtiöstä Puolasta.

Ilotulitteissa enemmän ruutia - poliisi kehottaa varovaisuuteen

Uudenvuoden ilotulituksiin on tullut isoja muutoksia. Isoimmat raketit on kielletty, mutta niiden sijaan on sallittu ruutimäärältään jopa kymmenkertaiset patatulitteet. Jo viime vuonna ilotulitteiden käyttöaikaa lyhennettiin iltakuudesta aamukahteen. Tuolloin myös suojalasit tulivat pakollisiksi ilotulitteiden ampujille. Lisäksi moni kaupunki on luopunut yleisestä ilotulituksesta.

YT-uhkapilvet jälleen liha-alan yllä

Atria-konsernilla on ollut kehno alkuvuosi ja tästä syystä yhtiö aloittaa kulujen leikkaamiseksi tehostamistoimet yt-neuvottelujen merkeissä. Myös HK Ruokatalon väkeä uhkaa jälleen kerran yt-neuvottelukierros.

HK Ruokatalon työntekijöiden vaativat yt-neuvottelut konsernitasolle

HK Ruokatalon työntekijöiden edustajien mukaan yt-neuvottelut HKScanin toiminnan keskittämisestä on käytävä konsernitasolla. Keskittämissuunnitelmien vuoksi lakkautusuhan alla on muun muassa Säkylän yksikkö.

HK Ruokatalo yrittää murtaa elintarviketyöntekijöiden lakkoa

Yhtiö on ilmoittanut ryhtyvänsä kutsumaan työntekijöitä töihin ja sopivansa näiden kanssa palkkauksesta henkilökohtaisesti.

Työt vaihtuivat lakkovahdin pestiin

Elintarvikealan keskiviikkoyöllä alkanut kolmipäiväinen lakko on hiljentänyt tuotantolaitoksia myös Kanta-Hämeessä. Lakon odotetaan vähentävän etenkin tuoreen lihan ja leivän saatavuutta kaupoista.

Lakko uhkaa HK Ruokataloa Forssassa

Suomen Elintarviketyöläisten liiton lakko seisauttaisi Forssan tuotantolaitokset kolmeksi päiväksi. Lakon aikana teurastamolle ei oteta raaka-ainetta vastaan.