Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keminmaan kirkko kesällä.

Keminmaan seurakunnan tilinpäätös yli 250 000 euroa plussalla – koronapandemia on supistanut toimintaa

Keminmaan kirkkovaltuusto on päättänyt myös pitää seurakunnan tuloveroprosentin nykyisessä 1,4 prosentissa.

Jäinen latupohja.

Vesikeli vei lumet laduilta Meri-Lapissa

Alkutalvi on ollut murheellista aikaa innokkaille hiihtäjille Meri-Lapissa. Hiihtämään ei ole päässyt joulunakaan ellei sitten ole tyytynyt lykkimään pitkin jäistä latu-uraa. Lumen perässä täytyy matkata esimerkiksi Ylitorniolle.

Nea Palokangas ja Toni Moilanen kokeilivat 30-luvun luokkaa. Nean mielestä nykypulpetit ovat tilavampia.

Kyläyhdistys kerää omenoilla ja kalenterilla rahaa leikkikentän rakentamiseen

Keminmaan Hirmulan, Ilmolan ja Maulan yhteinen kyläyhdistys Hilma kylät ry päätti pyytää kunnalta leikkivälineet lakkautetun kyläkoulun pihalle. Kunnalta löytyikin varastosta uudet leikkivälineet, mutta niiden pystytykseen kyläläiset tempaavat nyt varoja.

Henrik Niemelä

Maulan koulu sai uuden omistajan

Keminmaan kunnan järjestämä huutokauppa tuotti tulosta, ja Maulan koululla on nyt uusi omistaja. Vanhan koulun ostanut tamperelainen Henrik Niemelä ei aio purkaa rakennuksia.

Maulan koulu, ulkorakennus ja leikkitelineet lumen alla

Elokuvaankin päässyt kyläkoulu etsii uutta käyttäjää

Keminmaan kunta huutokauppaa keskiviikkona tyhjillään olevan Maulan koulun lisärakennuksineen ja tontteineen. 60-luvulla koulu oli todella moderni, sillä luokkahuoneita pystyi muokkaamaan taittuvilla seinillä. Muutama vuosi sitten koulu oli myös yksi Tumman veden päällä -elokuvan kuvauskohteista.

Maulan koulun katos

Maulan koulu huutokaupataan

Keminmaa hylkää tähän mennessä tulleet ostotarjoukset ja myy kiinteistön julkisella huutokaupalla ensi vuoden alussa. Kaupan pohjahinta on vajaat viisituhatta euroa.

Maulan koulurakennus

"Siellä kuulemma kummittelee" – Maulan koulun mahdollisella ostajalla monia ideoita

Keminmaan kunta on valmis myymään entisen Maulan koulun yhdellä eurolla. Asia vaatii vielä valtuuston hyväksynnän, joten ostajaehdokas on vielä vaitelias suunnitelmistaan.

Maulan koulu

Maulan koulu ostetaan yhdellä eurolla

Keminmaan kunta on valmis myymään käytöstä poistetun Maulan koulun reilusti alle pyydetyn.

Öljyä ja vettä saavissa.

Keräysauto noutaa vaaralliset jätteet ensi viikolla

Perinteinen vaarallisten aineiden keräyskierros järjestetään Meri-Lapissa ensi viikolla. Katso aikataulu täältä.

Metsäkoulu

Keminmaa korjaa talouttaan myymällä entisiä kouluja

Keminmaassa korjataan kunnan kehnoa taloustilannetta muun muassa tyhjillään olevien kiinteistöjen myynnillä. Kunnan kiinteistöpäällikkö valmistelee lautakunnan kokoukseen Maulan koulun, sen opettajienasunnon, Katajarannan koulun sekä entisen metsäkoulun myymistä.

Sähkölaitteen töpseli ikkunalaudalla.

Tuhannelta sähköt poikki Keminmaassa

Sähkökatkot kestivät enimmillään muutaman tunnin. Keminmaan Energian mukaan sähkökatkoja on ollut normaalia enemmän tänä talvena.

Minna Vilmi, Risto Kähkönen ja Riitta Väinämö.

Kylätoiminta kaipaa kavereita

Minna Vilmi, Risto Kähkönen ja Riitta Väinämö ovat Hilma -kyläyhdistyksen aktiivisia toimijoita. Hilmassa touhutaan iloisina, mutta pienellä porukalla.

Sahinahon Sannille on kaadettu vasta pari hirveä, mutta hirvenhaukkukilpailuissa mestaritar on metsästänyt huippupisteitä kisasta toiseen.

Sanni haukkuu ja isäntä itkee

Keminmaan Maulassa asustelee tuore Suomen mestari. Hän on mukava, mutta kova suustaan ja herkkä haukkumaan. Varsinainen mestarinarttu, joka tottelee kun hänelle vihelletään.

Jouko Rantamaula eläinten ruokintapaikalla

Metsäkauris tarvitsee ihmisen apua selvitäkseen talvesta

Riistanhoitoyhdistykset pitävät nimensä mukaisesti huolta riistaeläinten pärjäämisestä pohjolan talvessa. Maulassa esimerkiksi metsäkauriiden talvehtimiseen haasteita tuo myös ilves, jota ei vielä ole onnistuttu kellistämään, kertoo Keminmaan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Jouko Rantamaula.

Keminmaa ylläpitää talviurheilupaikkojaan

Keminmaa ylläpitää tänä talvena Kallinkankaan ladut, valoladut sekä Kalli-Korteniva ja Lautiosaari-Juokua -latureitit. Lisäksi kunta ylläpitää Jokisuun valoladun Kallinkankaalle.

Kemijärven kaupunginjohtaja Arto Ojala Suomulla

Ojala tienasi kunnanjohtajista eniten

Kemijärven kaupunginjohtaja Arto Ojala oli jälleen suurituloisin kunnanjohtaja Lapissa. Ojalalla oli viime vuonna yhteenlaskettuja tuloja 205 694,38 euroa.

Kuntajakoselvityksen kuntalaiskuulemiset jatkuvat

Meri-Lapin kuntajakoselvityksen kuntalaiskuulemiset jatkuvat keskiviikkona. Keminmaassa kuntalaisia kutsutaan kello 11 Maulan koululle ja kello 18 kunnanviraston valtuustosaliin.

Maastopalo levisi Keminmaassa

Keminmaan Maulassa paloi maastoa 2-3 hehtaaria lauantaina iltapäivällä. Pelastuslaitoksen mukaan maastopalo on saatu rajattua, mutta läheistä puuvajaa sammutetaan yhä.

Säkkisen laaja työkokemus ratkaisi

Kemi-Tornio alueen kuntajakoselvittäjäksi ehdolla olevan Suomussalmen kunnanjohtajan Timo Säkkisen laaja työkokemus ratkaisi sen, että hänen puoleensa käännyttiin, perustelee Kemi-Tornio kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Martti Ruotsalainen.

Maula ei kelpaa kaikille kuntaselvittäjäksi

Kemi-Tornion alueen kuntajakoselvittäjä on yhä auki. Selvittäjäksi ehdotettu Kittilän eläköityvä kunnanjohtaja Seppo Maula ei kelpaa kaikille alueen kunnille, sillä hän on syntynyt Keminmaassa.

Isohaaran vanha voimalaitos Kemijoen alajuoksulla.

Kittilä odottaa Kemin kalatiepäätöstä

Kittilä kertoo odottavansa Kemin päätöstä ennen kuin se viimeisenä kuntana päättää kuntien yhteiseen kalatiehankkeeseen osallistumisesta.

Kalojen kuningas on lohi.

Kittilä odottaa muita kalatiepäätöksessä

Kittilä haluaa päättää viimeisenä kuntien yhteisestä kalatiehankkeesta. Kunnanjohtaja Seppo Maula sanoo, että asiaa ei ole tarkoituksella tuotu kunnanhallituksen käsittelyyn, ennen kuin muut kunnat ovat näyttäneet sille vihreää valoa.

Kittilä tahtoo päättää viimeisenä kalatiehankkeesta

Kittilä haluaa päättää viimeisenä kuntien yhteisestä kalatiehankkeesta. Kunnanjohtaja Seppo Maula sanoo, että asiaa ei ole tarkoituksella tuotu kunnanhallituksen käsittelyyn, ennen kuin muut kunnat ovat näyttäneet sille vihreää valoa.

Lehti: Maulasta Meri-Lapin kuntajakoselvittäjä

Kittilän kunnanjohtaja Seppo Maula tekee Meri-Lapin alueen kuntajakoselvityksen. Pohjolan Sanomien mukaan Maulan nimitys selvitysmieheksi on käytännössä selvä.